Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szántóné Koltai Laura

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:33 
Rendben, hallgatok Rád. Szerzek gyorsan egy másik kalitkát és kiveszem. Állatkereskedésben vettem. Ott, ahol már kétszer adtak el nekem hímet, tojóként. :?
Nem lesz egyedül bánatos?

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:28 
Ha rám hallgatsz,akkor a tojót vedd ki de gyorsan! Ha fekete a csőre,akkor az még épphogy kirepült fióka,azt még lágyeleséggel pátyolgatni kell,hogy megérje a felnőttkort! Reszelt keménytojás,reszelt keksz és sárgarépa,de minimum 1-szer naponta,de jobb kétszer!Azt viszont nem értem,ki ad el ilyen fiatalon madarat???

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:19 
Értem. A hímek kb. 4 hónaposak lehetnek, a tojó fiatal, még fekete részek vannak a csőrében.
Akkor, ha jól értem, a legjobb megoldás az lenne, ha az egyik hímet kivenném. Gondolom a kötekedőbbiket. Remélhetőleg utána nem fogja bántani a másik hím se a tojót és jól ellesznek. Ugye?

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:11 
A zebrák elég vehemens madárkák! a legbiztosabb ha párban vannak,de még ott is van kopasztás.Ha 2 tojód van,akkor hogy fognak osztozni az odún????ott is az erősebb győz! A másik meg,ha valamelyik a párnál még nem ivarérett,akkor azért megy a csetepaté! mennyi idősek egyáltalán?????

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:05 
És ha két tojó lenne egy hímmel? :)

Hozzászólás 2010 márc. 9, 12:03 
Ne csodálkozz,ha 2 hímhez 1 tojó van,kalitkában,és ráadásul még odú is van fent!Ha nem veszed ki sürgősen egyik hímet,akkor a dominánsabb gyorsan kitikkasztja!Aztán a párnál sem odúval kezdjük az összeszoktatást,azért olvasgass kicsit itt a topikon,sok mindenre választ fogsz kapni!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Amaryl 2010 márc. 9, 12:05-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 9, 11:49 
Sziasztok!
Az előbb regisztráltam, a segítségeteket kérném.
Meglévő két hím zebrapintyem mellé a hétvégén kaptam egy tojót, azóta egyfolytában verekednek. Mindenki mindenkivel, pedig ezidáig a hímek egyszer sem estek egymásnak. Általába ők kergetik egymást, de azért kap a tojó is néha, mindkettőjüktől. Kitépik egymást a fészekből is. ( A tojó oda már meg sem próbál bemenni, mert őt is kikergetik.)
Várjak még pár napot, hátha megbarátkoznak? Ha becserélném az egyik hímet egy tojóra, az megoldás lenne?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat! :)

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 márc. 9, 8:02 
Attila69 írta:
Szia Kati!
Üdv. a fórumon!
Úgy látom a fiúk elsiklottak a kérdésed felett.
Irigylésre méltó röpde méretek:shock:ha nyitott oldalai vannak szerintem kapnak elég napfürdőt világító tető nélkül is.
25 légköbméter tehát a legtöbb madarász köbméterenként 1 pár madarat ajánl.Mondjuk azért én 15párral próbálkoznék.
Együtt taható fajok:káka, ceresz, papagáj amandinák, csicsörkék,tigris, ezüstcsőrű, helena, pillangó, rácsos szárnyú,csíz,stb.
Több odut tegyél mint ahány pár madarat,ja és a madarakat egyszerre tedd be.Hirtelen ennyi,növényben nem vagyok otthon.
Sok sikert!!

Sziasztok!
Pedig óránként néztem a fórumot,várván a válaszokat :?
Attila! A röpde 2 oldala nyitott ,a harmadik oldal a szomszédunk garázsának a téglafala meszelve,a negyedik oldalon pedig a szigetelt védőházikó van.....A fű igen csak kevés fényt kap,a Bramac tetőcserepek miatt,és szinte az egész röpde árnyékban van :(
Szerintetek ha levendulát,madárbirset ,tuját ültetek be,vagy vetek bele búza,repce magot a fű közé,az jó????
Olvastam itt a fórumon,hogy sokan tesznek be a madaraknak tuja ágat bújócskázni....
A felsorolt madarak egytől-egyig nagyon tetszenek,és szerintem Monoron veszek 3 költőpárat még nem tudom melyik fajból,és persze veszek páratlan madárkákat is.....a többit a természetre bízom :lol:
Majd próbálkozom a képek feltöltésével....
Köszi mindenkinek :D

Hozzászólás 2010 márc. 8, 22:09 
zacsi írta:
Skrachlaci írta:
Világos, ezért van ez a fórum, nagyon szívesen segítek amiben tudok! :) Szakállas meg az Álarcos amandinák hogy viselik egymás társaságát?

Pár nap gond volt csak míg kiválasztották az odúkat,terméseztessen az egymáshoz legközelebbiekbe költöztek be. :lol: :lol:

Azigen.. :shock: :)

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 márc. 8, 22:05 
Skrachlaci írta:
Világos, ezért van ez a fórum, nagyon szívesen segítek amiben tudok! :) Szakállas meg az Álarcos amandinák hogy viselik egymás társaságát?

Pár nap gond volt csak míg kiválasztották az odúkat,terméseztessen az egymáshoz legközelebbiekbe költöztek be. :lol: :lol:
Attila69 írta:
Szia Kati!
Üdv. a fórumon!
Irigylésre méltó röpde méretek:shock:ha nyitott oldalai vannak szerintem kapnak elég napfürdőt világító tető nélkül is.
25 légköbméter tehát a legtöbb madarász köbméterenként 1 pár madarat ajánl.Mondjuk azért én 15párral próbálkoznék.
Együtt taható fajok:káka, ceresz, papagáj amandinák, csicsörkék,tigris, ezüstcsőrű, helena, pillangó, rácsos szárnyú,csíz,stb.
Több odut tegyél mint ahány pár madarat,ja és a madarakat egyszerre tedd be.Hirtelen ennyi,növényben nem vagyok otthon.
Sok sikert!!

Üdv Kati !
Bocsi hogy átsiklottunk :oops: .De Attila69 megmentette a becsületünket :D mindent leírt,növényekben sajnos én sem vagyok járatos,nekem a fűtött röpiben pálmafélék vannak meg futók de hogy milyen fajtájúak :?: :?: :?: nem tudom.

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zacsi 2010 márc. 8, 22:12-kor.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 márc. 8, 21:54 
Szia Kati!
Üdv. a fórumon!
Sok sikert!!

Hozzászólás 2010 márc. 8, 21:46 
audivhat írta:
Skrachlaci írta:
Egy pasztel pár, és egy fekete pofafoltos hím X egészen világos izabel tojó szinte egyidős csemetéi...hogy melyik- melyik, egyenlőre relytéj számomra.. :) Ugyanis 2-2 tojást megcseréltem a költés kezdetén, mert a pastelek bizonytalanul kezdtek, sűrűn leugráltak a fészekről. Na most a pasteleknél 3 madárka kelt ki az 5 tojásból, a másik párnál csak 1 szem csemete van szintén 5 tojgliból. Elég egyöntetűnek tűnik mind a 4 madárka, merem remélni, hogy a pastel párosé a többség.. :D Matematika szerint 1 fióka biztosan a pasteleké!
Lehet tippelni... :lol:
az egyke a fekete pofafoltos párnál
Kép
a pastel pár alatti kicsik
Kép
a pastel pár
Kép

Kép
Én tudom a titkot :02:

:lol: Igen, és már telefonon meg is beszéltük! :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 8, 21:44 
zacsi írta:
Skrachlaci írta:
Nem tudom milyen madaraid vannak a röpdében!? Ha Zebrák is akkor persze ez nem jó megoldás, mert azt írod van benn odu, egyébként sem jó ha költés közben "új" madarat teszel be oda. Sztem akkor elég, ha leveszed az odut, így is lesz még valszeg néhány tojás majd a kalit alján, de majd csak leállnak. Persze a lágykaját ne add nekik, de gondolom ezt te is tudod.

Káka,Gould,Szakállas,Álarcos jelenleg nincsenek tojások.
Egyenlőre leveszem az odút aztán meglátom mi lesz.
Lágykaját a második tojás után már nem kaptak.
Ezekre gondoltam én is de nem baj hogy váltottunk egy pár üzenetet legalább megerősítettek a válaszaid.
Köszi :!:

Hozzászólás 2010 márc. 8, 21:44 
Skrachlaci írta:
Egy pasztel pár, és egy fekete pofafoltos hím X egészen világos izabel tojó szinte egyidős csemetéi...hogy melyik- melyik, egyenlőre relytéj számomra.. :) Ugyanis 2-2 tojást megcseréltem a költés kezdetén, mert a pastelek bizonytalanul kezdtek, sűrűn leugráltak a fészekről. Na most a pasteleknél 3 madárka kelt ki az 5 tojásból, a másik párnál csak 1 szem csemete van szintén 5 tojgliból. Elég egyöntetűnek tűnik mind a 4 madárka, merem remélni, hogy a pastel párosé a többség.. :D Matematika szerint 1 fióka biztosan a pasteleké!
Lehet tippelni... :lol:
az egyke a fekete pofafoltos párnál
Kép
a pastel pár alatti kicsik
Kép
a pastel pár
Kép

Kép
Én tudom a titkot :02:

Hozzászólás 2010 márc. 8, 21:37 
Skrachlaci írta:
Nem tudom milyen madaraid vannak a röpdében!? Ha Zebrák is akkor persze ez nem jó megoldás, mert azt írod van benn odu, egyébként sem jó ha költés közben "új" madarat teszel be oda. Sztem akkor elég, ha leveszed az odut, így is lesz még valszeg néhány tojás majd a kalit alján, de majd csak leállnak. Persze a lágykaját ne add nekik, de gondolom ezt te is tudod.

Káka,Gould,Szakállas,Álarcos jelenleg nincsenek tojások.
Egyenlőre leveszem az odút aztán meglátom mi lesz.
Lágykaját a második tojás után már nem kaptak.
Ezekre gondoltam én is de nem baj hogy váltottunk egy pár üzenetet legalább megerősítettek a válaszaid.
Köszi :!:

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu

Hozzászólás 2010 márc. 8, 21:25 
zacsi írta:
Skrachlaci írta:
zacsi írta:
Sziasztok!
Február 20-n letojt a zebrám azóta folyamatosan tojik,most tartunk 13 tojásnál fogalmam sincs mit csináljak :(
Ötlet :?: Arra gondoltam leveszem az odút vagy elválasztom a hímtől.Első költésük:
Szerintetek mi tévő legyek :?:

Jó gondolat, én is ezt tenném,vagy betenném egy nagyobb helyre csapatba odu nélkül, pihizni!

Laci !
A röpdében van bent odúm a többi madárnak,ha a tojót betenném a közösbe úgy hogy a hímmel látják egymást
az elég lenne :?:
A hímet nem szívesen tenném be mert félek hogy feldúlja az odúkat,vagy neki megy a fiatal Kákáknak,Gouldoknak

Hozzászólás 2010 márc. 8, 21:13 
Skrachlaci írta:
zacsi írta:
Sziasztok!
Február 20-n letojt a zebrám azóta folyamatosan tojik,most tartunk 13 tojásnál fogalmam sincs mit csináljak :(
Ötlet :?: Arra gondoltam leveszem az odút vagy elválasztom a hímtől.Első költésük:
Szerintetek mi tévő legyek :?:

Jó gondolat, én is ezt tenném,vagy betenném egy nagyobb helyre csapatba odu nélkül, pihizni!

Laci !
A röpdében van bent odúm a többi madárnak,ha a tojót betenném a közösbe úgy hogy a hímmel látják egymást
az elég lenne :?:
A hímet nem szívesen tenném be mert félek hogy feldúlja az odúkat,vagy neki megy a fiatal Kákáknak,Gouldoknak

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu

Hozzászólás 2010 márc. 8, 19:58 
Gábor írta:
Sziasztok. Még nagyon tapasztalatlan vagyok. Léccives mondjátok el zebráknál ,hogy kell adagolni a lágyíeleséget,milyen időkönként, valamint az ,hogy ti milyen fajta lágyeleséget adtok nekik?

Szia Gábor!
A Zebrapintyek nem kényes madárkák, sokféle lágyeleségen elvannak.A gyáriakat most nem sorolnám, van aki csak száraz gyári kajával etet.Most pl sima főtt tojást (30 perc főzés) reszelek adok hozzá zsemlemorzsát, és kevés répát reszelek rá, 2-3 naponta reszelek bele szépiát is. Az egészet összekeverem, olyan se nem lucskos, se nem túl száraz állagú a jó.Adagolás, egyszerre ne sokat, mert ugye melegben hamar romlik, de azért tudjanak etetni, én most ráérék így kb 3 óránként cserélem előttük, mert fűtött helyen vannak.

Készíthetsz lágyeleséget ezekből az összetevökből is-
(IDRE főlapján van egy jó leírás a Zebrapintyekről onnan másoltam ki)

Lágyeleség
E tekintetbe a madártenyésztők véleménye igen megosztott. Vannak akik csak fölösleges munkának tartják a lágyeleség készítését és adagolását és egyben veszélyesnek is minősítik, mindez igaz lehet, ha madarainknak nem akarjuk az optimális étrendi feltételeket megteremteni.
Ahhoz, hogy jó kondícióban tartsuk a zebrapintyeket a lágyeleség etetése feltétlenül szükséges. A sokféle, egyszerű és bonyolult recept közül kiválasztottuk a legösszetettebbet, mely más technológiával, de már megközelíti a nagy díszmadáreleség gyártók által forgalmazott egzóta lágyeleség összetételét, jóval olcsóbban, mint amilyen áron azt megvásorhatjuk a kereskedelemben. Itt is érvényes az a tény, hogy néhány madár tartásánál nincs értelme pepecselni, inkább meg kell azt vásárolni, de a receptet átadó tenyésztő több mint 200 egyedet tart és etet naponta.
Az összetétel előnye, hogy nagy melegben sem alakul ki mérgezés, mivel 20 perc alatt megszárad és azt már a madarak nem fogyasztják el, nyugodtan otthagyhatjuk a másnapi etetésig. Azok az egyedek amelyek megszokták és rendszeresen (naponta) kapják, először ezt kezdik fogyasztani és csak azután látnak a mageleség evéséhez.
A fiókanevelő hímek etetés előtt ide-oda ugrálva, csőrűkkel a rácsot rángatva követelik a lágyeleséget. Megjegyezendő, hogy ezt az összetételt kisebb módosításokkal már 20 éve alkalmazza tenyésztőnk, az évek során sosem tapasztalt problémát az elkészítési és tárolási szabályok betartása mellett. Megfigyelte, hogy a kínai fürjek még 24 órai ottlét után is minden károsodás nélkül fogyaszthatják. Szeretik is.

Összetevői:

Búzacsira 1,5 kgr
Búzakorpa 0,5 kgr
Búzadara ( gríz) 0,5 kgr
Étkezési kukoricadara 0,5 kgr
Szójaliszt 0,5 kgr
Virágpor 0,2 kgr
Mák 0,3 kgr
Négermag 0,5 kgr
Szezámmag 0,5 kgr
Kókuszreszelék 0,5 kgr
Famogyoró (török) 0,2 kgr héj nélkül
5 ős darálón ledarálva
Tökmag 0,2 kgr
Napraforgó mag 0,2 kgr
Méz 0,6 kgr
Vaníliás cukor 0,2 kgr
Instant (szárított) Élesztő > 40 gramm
Zeovit ( poralakban) 0,2 kgr
Szárított tojás és tejpór o,2 - 0,2 kgr
Szárított rovarpór o,1 kgr, ( lisztkukac, rák, hangyatojás stb.)
Sárgarépa 0,5 kgr reszelve
Sajt ( Trappista ) 0,5 kgr
Tyúktojás 75 db héjastól darálva
Fürjtojás 100 db,>
Zöld levelek 0,4 kgr 5-ös darálón ledarálva.

Fontos tudni, hogy ez az adag 30 napra elég 200 - 220 egótának vegyesen. Kb 15 kgr. 1/2 kgr. adagokban -28, -29 C° !! mélyhűtőben tároljuk.!!

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 8, 19:51 
Sziasztok. Még nagyon tapasztalatlan vagyok. Léccives mondjátok el zebráknál ,hogy kell adagolni a lágyíeleséget,milyen időkönként, valamint az ,hogy ti milyen fajta lágyeleséget adtok nekik?

Hozzászólás 2010 márc. 8, 19:36 
kuvik írta:
Hoppá!!

Most néztem meg a a feketepofafoltos párt, és látom, hogy a tojó nem is a színváltozat tojója. Így már visszavonom az előzőt. A tojónak semmi köze a feketepofafoltos színhez. Bocs!!!! (Figyelmetlen voltam, hiszen írtad is!!!!!!) :oops:

Semmi gond! :)
Az a párbaállítás csak egy próba, a fekete pofafoltosat nem tenyésztem, csak maradt egy hímem, és volt ez a tojó, akkor még pár nélkül...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 205  Következő