Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 12, 17:39 
crayfish írta:
Én személy szerint a Rollerek nyekergését tartom idegesítőnek....

Nem Krisz!.... nem is nyekeregnek azok.
Brekegnek! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 márc. 12, 12:26 
Én személy szerint a Rollerek nyekergését tartom idegesítőnek és a színkanárik füttye a zene a füleimnek. :oops:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 12, 10:17 
neco írta:
doromboló írta:
Ne álmodozz mee gyövök megen ám !...

Bélám! Nem csak számítok rá, hanem el is várom! :wink: :lol:

------------------------------------------------------------
Ágyurival beszéltem tegnap délután....
Úgy néz ki pislákol a fény az alagút végén nála is. :idea: :cheers:
-------------------------------------------------------------

neco írta:
Hát'ja....Tavaly a lábam, most meg ez. :roll:
Én vagyok a f..sz. Már rég kellett volna építenem egy normális madárházat... :roll:

OKé ! Csak még nem tudom mivel megyek neked mee madaram az nemvan ! Valami celőkére gondútam ! :lol:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 márc. 12, 8:04 
neco írta:

Én vagyok a f..sz. Már rég kellett volna építenem egy normális madárházat..
.

igen - igen.... egy a lakóépülettől különálló madárháznak nagyon sok előnye van példáúl nem ég le a ház, mint nekem a 9o évek elején......

Hozzászólás 2010 márc. 12, 0:59 
doromboló írta:
Ne álmodozz mee gyövök megen ám !...

Bélám! Nem csak számítok rá, hanem el is várom! :wink: :lol:

------------------------------------------------------------
Ágyurival beszéltem tegnap délután....
Úgy néz ki pislákol a fény az alagút végén nála is. :idea: :cheers:
-------------------------------------------------------------

neco írta:
Én vagyok a f..sz. Már rég kellett volna építenem egy normális madárházat... :roll:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 22:08 
Ne álmodozz mee gyövök megen ám !... :13:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 20:57 
Kynyoo írta:

Hát Neco nagyon sajnállak, nálad mindig történik valami a szezon előtt...
Kár...

De majd behozod a lemaradást! :wink:

Na de olyan nagyon sajnálkozni még nem kell, nincs még késő. :wink:
Nem is akartam csak mostanában indítani őket, csak a Duna-kupa miatt lett volna jó, ha márc. végére felhúzok 20 gyűrűt. Az OB-re nem is kell korábban indulni. 11-12 hónapos rigókat már nagyon meg kell sanyargatni, hogy jók legyenek egy december végi versenyen.
A Magyar bajnokságra a legjobbak az április-májusi rigók, ezek meg remélem idén az én hónapjaim lesznek. :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 19:33 
Embörök !...Akiknek egy jó hónapja elküldtem a származási lapokat ! Nem küldtem el többet, történetesen a Mazsijét mert ő azóta sem kapta meg őket !? :shock: :roll: :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 18:58 
neco írta:
nagygabe írta:
... Eddig 15 madarat gyűrűztem....

Na'hálistennek van akinél azért zötyög a szekér... :cheers: A felkészítésre jó lenne ha több időd lenne, oszt ebből bármi lehet. :wink:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helyzetjelentés nálam'náltólról, (most már tudok úgy írni róla, hogy talán nem b@..m földhöz a monitort közben :wink: :lol: ) kezdem Ádám-Évánál: A feleségem kitalálta, hogy alakítsuk át a konyhát. Győzködtem, hogy csak festessünk ki, oszt majd a következő pingálás előtt variáljunk, de'há nálunk Életem Értelme a góré. Mondtam Néki intézzen iparosokat, mindent, csináltasson amit akar, csak engem hagyjon nyugiba d'ógozni, megkeresni a lóvét az új konyhára. :) Múlt hét hétfőjén megjelentek a melósok, oszt légkalapáccsal kiszedtek egy falat+ felvésték a burkolatot. Remegtek a falak 3 napig. :bounce: :shaking2:

......ekkor éppen 5 tojó ült fészken 4-5 tojáson. 4 úgy ugrált fel-le a fészekről, hogy a tojások fele a kalit alján landolt. 1 maradt úgy-ahogy ülve, de annál is megálltak a tojások. :twisted: Amel'ikek hordták a fészket, még azok is leálltak ijedtükbe. :evil:
Mostanra kezd rendeződni a helyzet, most kezdik újra hordani a fészket..... :?

Sziasztok!

Hát Neco nagyon sajnállak, nálad mindig történik valami a szezon előtt...
Kár...

De majd behozod a lemaradást! :wink:

Kynyoo

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:37 
neco írta:
nagygabe írta:

Na'hálistennek van akinél azért zötyög a szekér... :cheers: A felkészítésre jó lenne ha több időd lenne, oszt ebből bármi lehet. :wink:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helyzetjelentés nálam'náltóról, (most már tudok úgy írni róla, hogy talán nem b@..m földhöz a monitort közben :wink: :lol: ) kezdem Ádám-Évánál: A feleségem kitalálta, hogy alakítsuk át a konyhát. Győzködtem, hogy csak festessünk ki, oszt majd a következő pingálás előtt variáljunk, de'há nálunk Életem Értelme a góré. Mondtam Néki intézzen iparosokat, mindent, csináltasson amit akar, csak engem hagyjon nyugiba d'ógozni, megkeresni a lóvét az új konyhára. :) Múlt hét hétfőjén megjelentek a melósok, oszt légkalapáccsal kiszedtek egy falat+ felvésték a burkolatot. Remegtek a falak 3 napig. :bounce: :shaking2:

......ekkor éppen 5 tojó ült fészken 4-5 tojáson. 4 úgy ugrált fel-le a fészekről, hogy a tojások fele a kalit alján landolt. 1 maradt úgy-ahogy ülve, de annál is megálltak a tojások. :twisted: Amel'ikek hordták a fészket, még azok is leálltak ijedtükbe. :evil:

Szia Gábor!

Nem irigyellek most hogy kezdenek költeni a madaraid.Nálam ugy nézki hogy talán egy másik tojó is beindul mikor a hím elkezdett mellette énekelni akkor kezdett begörbülni de a fészek még nincs kész sajnos nála és addig nem kapja meg a hímet :lol: .

Üdv:Laci

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:16 
nagygabe írta:

Helyzetjelentés nálam'náltólról, (most már tudok úgy írni róla, hogy talán nem b@..m földhöz a monitort közben :wink: :lol: ) kezdem Ádám-Évánál: A feleségem kitalálta, hogy alakítsuk át a konyhát. Győzködtem, hogy csak festessünk ki, oszt majd a következő pingálás előtt variáljunk, de'há nálunk Életem Értelme a góré. Mondtam Néki intézzen iparosokat, mindent, csináltasson amit akar, csak engem hagyjon nyugiba d'ógozni, megkeresni a lóvét az új konyhára. :) Múlt hét hétfőjén megjelentek a melósok, oszt légkalapáccsal kiszedtek egy falat+ felvésték a burkolatot. Remegtek a falak 3 napig. :bounce: :shaking2:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 13:17 
Mendel papa szerint nyóc !

Hozzászólás 2010 márc. 11, 13:15 
A rosseb egye eg ! Írtam neked Gabrielle és elugrott valahá !...
Na szóvel : Nem találtam az írásodba semmi olyant amit nem jól csinálnál, azaz nincs magyarázat, legalább is ami miattad lenne a gyenge kelésre...
Vagyis találtam kis proglemát: Úgy helyes,hogy "nem kelnek e"... :92:
Jut eszembe ! Az egyetlen kanál kaja viszont kevés egye kanárinak. Ha persze az a kanál egy kisebb fajta leveses kanálakkor csapottan jó !...Még a délcegebb teás kanálból is tegyél gyenge kajából hármat, a derága töménybül is legalább kettőt !...Azért gyöngyöm mert kevés az a madár amelyik minden magot meg tud roppantani, ill. van amit utálattal eszik meg az éhhalál ellen, ha rá van utalva. Az ilyen madár nem örül az életnek és úgy is teljesít az ágyban.. Ha érted mire gondolok ?!.. Adjál nyugodtan többet (kivéve a dagik)s majd kifújod a maradékot amit viszont összegyüjthetsz mert jó lesz felesben a rendes keverékkel majd mikor már ülnek a tojók...Akkor ugyanis jóval szegényebb kaja kell nekik, hogy ne tüzesedjenek be időnap előtt és neveljék fel kirepülésig a kicsiket...Úgyis eszik az erős turbókaját a nevelőtápból etetés közben... :15:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:52 
Te Marcsi !...Nem kevered kavarod azokat a tojásokat, mert már többször írtad, hogy ez most morcos és nem akar rendesen ülni ezér átraktad a tojásait ide meg oda ?!... :shock:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 11, 10:36 
Sziasztok!

Többekkel ellentétben nekem nagyon jól indult a tenyészszezonom. Eddig 15 madarat gyűrűztem. Még egy tojó ül a tojásokon, de sajnos a 4-ből csak 2 tojásban laknak... A többi tojó szépen neveli a kikelt fiatalokat. Hétvégén már le is választom a legelsőket.

Marcsi, a madár szülei biztos nem voltak zöldek, ugyanis eddig nem volt zöld tenyészmadaram. Idén megpróbálkozom eggyel, Varga Tibi tanácsa alapján :)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 10, 23:30 
Kösz :D
Na, akkor nekiveselkedem.
Eccceris tessék már elhinni rólam, hogy nagy lány vagyok, már nem leskelődöm. A ráfütyülést a vicc kedvéért mondtam, itt csak a fiúkat kellett sokszor leszólnom, hogy ne fütyölj már, mert a sarokból visszaszól a tojó! meg hogy leszáll a fészekről! De a jókedvű fütyörészgetések ellenére is mindhárom tojó, akik most jópár napos különbséggel vannak különböző periódusokban, példásan ülnek a fészken, kítűnő kotlók. Normális magkeveréket kapnak egy kanállal- úgy látom, az bőven elég- és semmi extra. A tojásokat MINDIG 6 vagy 7 napos korban kuksizom lámpával. Korábban tudom, nincs miért. Utolsó nap meg etetéskor kíváncsiskodom kicsit tovább, hadd lám, nem-e kelnek a csirkék... De általában ki tudom várni, hogy a tojáshéj a földön várjon. Szóval, mindhárom tojó hibátlanul kotol.

1. számú fészek: tojó Gizus (15-91/08, ükapja 90p-os 28-40/01). Neki van most 3 picinye, 6 naposak, ma gyűrűztem. Illés (86p, felmenőiről nem sokat tudok) volt a papa, de ő már meghalta magát szegény. A tojó a fiakat tömi rendesen, szépen fejlődnek.
2. számú fészek: Galagonya, párja Gábris. Na ez lenne az álompárosom azért, mert idáig Gábristól (58-40/05, ennek az apja Krocka 90p-os) még egy fiókát sem sikerült fognom. Galagonya meg az elsőéves saját tojóm, kinek anyai ágon (Gerti itt alant) nagyapja 21-40/07 2007-es champion madara, szépapja meg 72-40/02 úgyszintén 90 pontos volt 2002-ben. Szóval mindkét madár esetében voltak 90 pontos felmenők nem is egy. Na itt döglött be a nagy Matyinapos fészekalj. Ha holnap nem kel ki az egy szem fias tojás, hát így jártam. Még 2 fészekaljat tervezek neki, szintén Gábrissal.
3. számú fészek: a tojó Gerti (15-91/08). Ő is Illéssel volt párban. Itt nem lámpáztam, mert feljegyzéseim szerint a csaj nem szereti a háborgatást. 16-án kellene kelni a kicsiknek, ha lesz... Szinte enni sem száll le a fészekről. Csak nehogy leforduljon nekem a végén...

Másik két tojóm közül Ica (róla se túl sokat tudok) párzási periódusban van a 88pontos kispasimmal (szépapja volt 90p-os 28-40/01) és édestestvér a mostani 1-es fészekaljjal, Ilus pedig (na ez is egy jómadár! német 90-es az apja!) egy sikertelen fészekalj elhagyásánál tart.

Röviden :lol: ennyi.
S akkor most szép álmokat, me má öreg este van :wink:
Puszi nektek: Gabesz

Ui: Neco, Aurelian megkapta a küldeményed, hálásan köszöni!!!

Hozzászólás 2010 márc. 10, 21:21 
Gratulálok a gyűrűzéshez !..Ha szabad kérdeznem milyen madarak kölkei voltak ezek és milyen az a bizonyos álompáros,hogy ennyire nagy a jelzett különbség !?...Légyszi Gabi írjad idre !...
A Másik meg az vóna, hogy én már nem tudom hányadszor írom, hogy kicsit egyszerűbben kellene bánni ezekkel a csürkékkel mert szerintem Gabeszka Te sokat sertepertélsz körülöttük ami nem jó !...Itt jegyzem meg, hogy pl. azzal a bizonyos ráfütyüléssel is vigyázni kell ám !...Akkor ha van már fészken ülő tojó többé nem szabad fütyürészni a másik tojónak mert lehet, hogy ezzel leugrasztjuk a fészekről a már ülőt !...Olyan is volt, hogy ráfütyültem a kiszemelt tojóra és ezzel meg leugrasztottam egy másik tojót a fészekről, amelyiknek már csak 2 nap lett volna a kelésig !... Vissza se ült többet a rohadék csak ugrált mint egy nemnormális !...A tojásokat is egyszer kell megnézni 6 napos korában és slusssz !...Akkor már minden tojglinak sötétnek kell lenni ! Amelyik átlátszó, kib.szni és kelésig slussz ! Nix lesegetés !...Majd az etetést sem ellenőrizzük ! Ha etet, ha nem akkor sajnos így jártunk !...A tojók többsége nem esik neki egyből a fiáknak hanem elbűvölve bámulja a fészek széléről a tátogó fiákat aztán mikor már remeg a kis fejük az éhségtől annyira kérnek, akkor esik nekik és megtömi mind !...Ha viszont akkor zavarjuk meg a tojót mikor éppen kómázva nézi őket akkor azonnal rájuk fog ülni és csak órák mulva kezdődik megint minden előlről !...A vége általában kampó !...Van aztán olyan tojó is amelyik mellett tüzérségi hadgyakorlatot lehet rendezni, akkor is etet !....Ha ez egy kimagasló vérvonalat képvisel akkor nagyon vigyázni kell rá és a lányaira is !...A tojó mikor üli a tojásait, gyenge kaját kell adni neki amiben kendermag, négermag nem lehet !...Eennyi ! :rendeer: gyenlőre

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 10, 18:07 
Hogy a fene essen bele ebbe a nagy maximalista, kiszámigálós, begerjesztős, ráfütyülős, énalakítomkipárosításos, tojásokbankupátlátó nagy flancos tenyésztésbe, ami itt nálam van! :41: Vagy már bele is esett... :16:
Merthogy a reményteljes párocskám fészek-projektje dugába dőlt! :evil: Mindkét madár csillagos jeles törzslappal rendelkezik, és pont ezektől... pont ezektől nem tudok egy szem csürkét sem kiszedni a fészekből... A három tojás közül egy fejlődött ki teljesen, kettőben az érhálózat látszik s még valami lötty, de ma már kelniük kellett volna!!! De ezért Matyi a hibás! :twisted: Mátyás-napkor lettek megültetve ezek a tojglik... :roll:

Skrachlaci, nálad mi a szitu? Kikelt a filccel jelzett 90 pontos csibe? :wink:

Ha minden igaz, ma meggyűrűzök három fiókát :D . Na, hogy ennyi örömöm azért mégiscsak legyen 8) .

Puszi nektek!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 10, 6:48 
Wazze most kertészkedünk vagy madarászunk :lol: :lol: :lol:
szarul indul ez az év mindenkinél bár nálam már van némi reménysugár ami rávilágított a kökényre.

Hozzászólás 2010 márc. 10, 6:42 
Nőni...?!? :95: ...ugyan má'.... VIRÁGOZNI mikor fog, wazze! :23:

:D :lol: :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 149  Következő