Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 márc. 11, 19:08 
Bernát írta:
Kép

Jé, neked vannak papagájaid?

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 márc. 11, 19:07 
Tényleg túl lehet adagolni a vitamint? Gondolom a zsírban oldódókat, mert a többi kiürül...
Az enyéim mindennap kapnak egy kis gyümölcsöt, mostanában csíráztatott magokat is a papagájok miatt. Ez túl sok lenne nekik?

Azt sem tudtam, hogy ilyenkor költenek. Nincs nekik túl hideg?
Sajnos eddig egyik fészket sem fogadták el, mindig a sarokban alszanak. Így hát majd hiába tojja a tojó a tojásokat ha nem ül rájuk...

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:28 
madaras86 írta:
Édesanyám szokta erre mondani, ezen nőttem fel:) : "Mindenki olyan állatot tartson, amire elég ideje és elehetősége van, amelyiknek tudja biztosítani a megfelelő helyet, kaját, szükségleteket!"

Nekem kint van az összes törpe fürjem, 3 még le sincs fóliázva, a többi lefóliázott madárházban van. Amik a fóliás elejűben vannak, azoknál a kb 12 tojóból 3 most kezdett el tojni bő egy hete, a többi még nem indult be. De annak a 3nak is eléggé visszaesett most a tojástermelése a hideg hatására.

Én sem gondolom ezt másképp, de lehetnek az ember életében olyan hullámok, amikor a béka feneke alatt van.
Megtehetném azt is például a postákkal, mint a családi háznál, hogy csak kukoricát és búzát adok nekik, de most a legjobb ellátásban van részük! Magkeveréket kapnak! Enélkül nem haladok előre... És ez nem olcsó mulatság.

És szerencsém van, mert a galambászelnök fizette ki helyettem az első 50 kg terményt és később visszaadtam neki!
Remélem, hogy egyszer én is segíteni tudom őt!

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:20 
Sziasztok!

A fürjeim és egyébb madaraim élettere.

Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 márc. 11, 14:09 
Norbi0131 írta:
Köszönöm szépen az oktatást!
De elég nehéz feljönni a nulláról (pénzügyileg), és néha muszáj vagyok azt adni, ami van. Csak mellékesen, hogy a vörös kölesből volt még 5 kilo, szóval ha keveréket veszek, akkor nincs baj és nem akadsz ki, mert akkor a keverékből lenne 5 kilo.

Édesanyám szokta erre mondani, ezen nőttem fel:) : "Mindenki olyan állatot tartson, amire elég ideje és elehetősége van, amelyiknek tudja biztosítani a megfelelő helyet, kaját, szükségleteket!"

Nekem kint van az összes törpe fürjem, 3 még le sincs fóliázva, a többi lefóliázott madárházban van. Amik a fóliás elejűben vannak, azoknál a kb 12 tojóból 3 most kezdett el tojni bő egy hete, a többi még nem indult be. De annak a 3nak is eléggé visszaesett most a tojástermelése a hideg hatására.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 13:35 
Sajnos a pénz nagy úr és ezt megtapasztaltam már akkor, amikor az első madaraimat megkaptam, mert a szüleim nem mindig vették meg, amit kértem és szó szerint kukoricadarával kellett etetnem a hullámosokat és nimfákat, sokszor költés közepette.
Annyit tudtam nekik segíteni, hogy adtam nekik a sok zöldet és a főtt tojást és a gyümölcsöket.
Sosem volt olyan gondom, hogy kaja miatt pusztuljanak el a madaraim. Minden fiókám egészségesen felnőtt.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:33 
Köszönöm szépen az oktatást!

Senki nem kérte meg a madarat, hogy tojjon. Legközelebb nem fogja megpróbálni, mert be fog fagyni a segge! Nem lesznek bent tartva! A halál okát más is előidézhette! Nem csak az én szuper rossz tartásom!

Idézet:
Jó, igazad van, most olvastam utána, egy febr 28-as hozzászólásodban tényleg említetted, hogy már mást is kapnak. Csak Marcsi is én is kiakadtam rajta, mikor mondtad, hogy bizonyos madaraknak kizárólag vörös kölest adsz. Én ezt bármely fajnál helyteleníteném.
Mindenhol előfordul elhullás, csak az után a mondatod után(azt hiszem gerlés részben) hajlamos az ember ennek a számlájára írni, mivel nem ért egyet azzal a nézettel.

Persze az az időszak nem tartott egy hónapnál tovább. De elég nehéz feljönni a nulláról (pénzügyileg), és néha muszáj vagyok azt adni, ami van. Csak mellékesen, hogy a vörös kölesből volt még 5 kilo, szóval ha keveréket veszek, akkor nincs baj és nem akadsz ki, mert akkor a keverékből lenne 5 kilo.
Na meg a másik, aminek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy a maradék főtt tojást ők kapták meg, amikor megmaradt. Csak én nem adtam nekik külön minden másnap, vagy héten! Azért nagy ritkán kaptak ők, de ezt nem említem, inkább azt mondom, hogy nem kaptak, mert elenyésző a mennyiség.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:17 
Norbi0131 írta:
madaras86 írta:
Norbi! Marcsi valahol néha tényleg túlzásba viszi ezt a vitaminozás dolgot, te meg épp az ellentéte vagy, büszkén "hírdetted" pár hónapja, hogy kizárólag vörös kölesen élnek a madaraid. Valahol a kettő közt kéne megtalálni az egyensúlyt! Mind emellett ha már választani kell inkább a MArcsi módszerét választanám, abba biztosan nem pusztul bele a fürj, míg a tiednél valóban rezeg a léc, mint a mellékelt példa is mutatja. És jelen esetben Marcsinak valószínűleg igaza lehet. És nem feltétlen azért köt beléd mert okoskodni akar, hanem mert tisztában van vele,hogy ezt a fórumot kezdők is olvassák és fontos, hogy ők a jó úton induljanak el.

De te is láthatod, hogy állandóan belémköt, akármit írok ide!!!

A fürjek sosem csak vörös kölest kaptak, hanem, ahogy már írtam egyszer nekik mindig volt bent magkeverék dara, amit te is tudod, hogy milyen magokból áll. De a hullámosok nem fogják megenni a darát, ezért kapták ők egy hónapig csak a vörös kölest!

Most elpusztult egy madaram és máris hú de nagy dolog történt, mert biztosan én etetem rosszul!!! :evil:

Jó, igazad van, most olvastam utána, egy febr 28-as hozzászólásodban tényleg említetted, hogy már mást is kapnak. Csak Marcsi is én is kiakadtam rajta, mikor mondtad, hogy bizonyos madaraknak kizárólag vörös kölest adsz. Én ezt bármely fajnál helyteleníteném.
Mindenhol előfordul elhullás, csak az után a mondatod után(azt hiszem gerlés részben) hajlamos az ember ennek a számlájára írni, mivel nem ért egyet azzal a nézettel.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:14 
madaras86 írta:
Még egy dolog. Két különböző dolog az, hogy egy állományt állandó gyógyszerezéssel "egészségesen" tartanak és lerontjáki az ellenállóképességüket mindenféle betegséggel szemben és egy másik dolog az,hogy biztosítják a szükséges vitmainokat, változatos étrendet, életfeltételeket. Ez nem a faj lerontása!

Biztos vagyok benne, hogy te nem így csinálod, de Marcsi állandóan csak a gyógyszerekről és a vitaminokról beszél.
Nem mondom, hogy nem kellenek, mert szükségesek, de nem kell azt tömni a madárba egész életén keresztül.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:10 
madaras86 írta:
Norbi! Marcsi valahol néha tényleg túlzásba viszi ezt a vitaminozás dolgot, te meg épp az ellentéte vagy, büszkén "hírdetted" pár hónapja, hogy kizárólag vörös kölesen élnek a madaraid. Valahol a kettő közt kéne megtalálni az egyensúlyt! Mind emellett ha már választani kell inkább a MArcsi módszerét választanám, abba biztosan nem pusztul bele a fürj, míg a tiednél valóban rezeg a léc, mint a mellékelt példa is mutatja. És jelen esetben Marcsinak valószínűleg igaza lehet. És nem feltétlen azért köt beléd mert okoskodni akar, hanem mert tisztában van vele,hogy ezt a fórumot kezdők is olvassák és fontos, hogy ők a jó úton induljanak el.

De te is láthatod, hogy állandóan belémköt, akármit írok ide!!!

A fürjek sosem csak vörös kölest kaptak, hanem, ahogy már írtam egyszer nekik mindig volt bent magkeverék dara, amit te is tudod, hogy milyen magokból áll. De a hullámosok nem fogják megenni a darát, ezért kapták ők egy hónapig csak a vörös kölest!

Most elpusztult egy madaram és máris hú de nagy dolog történt, mert biztosan én etetem rosszul!!! :evil:

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:09 
Még egy dolog. Két különböző dolog az, hogy egy állományt állandó gyógyszerezéssel "egészségesen" tartanak és lerontjáki az ellenállóképességüket mindenféle betegséggel szemben és egy másik dolog az,hogy biztosítják a szükséges vitmainokat, változatos étrendet, életfeltételeket. Ez nem a faj lerontása!

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:05 
feketemarcsi írta:
Mondjuk egyet nem értek: Miért tojattad, mint a géppuska, ha nem keltetted ki a tojásait?

Te miről beszélsz már megint? :D
Bernátnál kezdett el tojni és nem nálam pár hónapon belül. Hogy juthat ilyen butaság eszedbe? :D
Te tényleg el vagy tévedve, de nagyon. Ha olvasnád a fórumot és figyelnél, akkor tudhatnád, hogy nem hagytam, hogy tojjon egész télen át.
Január elején (asszem) tojt pár naponta és elkezdte enni ezért betettem neki mindent ami kell, és leállt a tojással. De mitől kezdett el tojni, amikor csak köles volt nála és zeolit??? Semmi extrát nem kapott, szóval érted már? Nem én tojattam ezerrel!!!

Idézet:
Tudod hányan kerestek meg az elmúlt években azzal, hogy mi történhetett a fürjeikkel, mert ők nem tápozzák, és tojtak is, de aztán elgörbültek a csontjaik, lesántultak, stb.

Akkor tanítsd meg nekik, hogy vitaminnal tömjék őket és minden rendben lesz (pár évig). És nekik mondjad, hogy tartsanak olyan fajokat, amiket ki is tudnak elégíteni.
Ne nekem mond az ódádat, hogy milyen fajokat tartsak. Mindenféle mag, zeolit, homokfürdő, sőt még vízfürdő is volt bent náluk, utóbbi időkben HETENTE főtt tojás és zöldeleség. Ilyen harmonikus párról álmodik mindenki, mert egyetlen egy tépés sem volt a hónapok alatt, de még egy másik tyúk jelenlétével sem volt probléma.

Az igazság az, hogy félre vannak tenyésztve már ezek a madarak és bármikor elpusztulhatnak. Egy tojónak az a dolga, hogy sz...rja ki a tojásokat! Ha már a sokadik tojásnál ilyen gondjai vannak, akkor köszönöm széped, de nekem nem kell ilyen madár! Inkább az örök búzamezőkön járkáljon, mint az én állományomat rontsa!

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:04 
Norbi! Marcsi valahol néha tényleg túlzásba viszi ezt a vitaminozás dolgot, te meg épp az ellentéte vagy, büszkén "hírdetted" pár hónapja, hogy kizárólag vörös kölesen élnek a madaraid. Valahol a kettő közt kéne megtalálni az egyensúlyt! Mind emellett ha már választani kell inkább a MArcsi módszerét választanám, abba biztosan nem pusztul bele a fürj, míg a tiednél valóban rezeg a léc, mint a mellékelt példa is mutatja. És jelen esetben Marcsinak valószínűleg igaza lehet. És nem feltétlen azért köt beléd mert okoskodni akar, hanem mert tisztában van vele,hogyezt a fórumot kezdők is olvassák és fontos, hogy ők a jó úton induljanak el.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 12:03 
Ezt töröltem....Hogy lehet kivenni a hozzászólásom?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madaras86 2010 márc. 11, 12:05-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 11:34 
Azért azt te sem gondolod komolyan, amiket ide leírtál, ugye?

Szerintem ez a saját szervezetből kivont dolog már eleve sántít, hisz, akkor mindig mindenkinek egészséges tojásokat tojnának a fürjeik és nem lenne lágyhéjú. De ezzel a módszerre eleve halálra lenne ítélve akkor már minden egyes madárfaj, mert mindent a tojásért címszóval elpusztulnának. Ez szerinted logikus?
Odáig rendben van, hogy kivonja a kalciumot, stb, de van egy határ, ahol megáll és az már a tojás rovására megy és nem a saját szervezetére.

A másik: szerinted heti egyszeri főtt tojás és zöld túladagolásnak számít? Ha igen, akkor sosem fogok nekik adni többet, nehogy elpusztuljanak attól a rengeteg vitamintól. Vitamintúladagolást szerintem te csinálod az állandó laktifermel és a többi "jó" dolgokkal.

A módszeres dolog igenis nagyon fontos! Sokféle módszer létezik, amivel előre lehet haladni. Valaki ezt használja, más meg azt.
Nincs két egyforma tenyésztő, akik mindent ugyanúgy adnak a madaraknak.

Idézet:
A tenyésztett fürjfélék generációkon keresztül a gyors növekedésre lettek szelektálva, a természetben a következő tavaszon tojna, fogságban 10-12 hetesen, ehhez a teljesítményhez meg kell kapnia a szükséges "üzemanyagot", ha nem, akkor nem lesz hosszú életű, lehet ezzel vitatkozni, de mint a mellékelt ábra is mutatja, kinyírtad szegényt a "kifinomult tenyésztési módszereiddel".

Asszem egy kicsit félre vagy informálódva. Ez a tojó, ami elpusztult már lassan egy éves volt. Még a japánfürjeim sem tojtak, pedig már 6 hónaposak és nem 12 hetesek, szóval ilyesmi dolog, hogy nincsenek kifejlődve elő sem fordulhat!
Jaaa és még valami...nem az egész állományom pusztult el, csak egy tojó...

Ha már az üzemanyagról beszélünk...az autó is addig halad előre, amíg van benzin, a fürj addig tojik, amíg van megfelelő ennivaló. Ha nincs a szükséges üzemanyag, akkor pihen mindkettő.

Miért kellene fűtött helyen is tenyészidőszakként kezelni őket? Akkor mikor pihennének? Sose? Ez is sántít valahol...

Idézet:
Amúgy te sem tartozol sokak kedvencei közé, éppen a madarak etetéséhez tett megjegyzéseid szerint és inkább neked legyen bajod velem, mint a madaraidnak! :twisted:

De legalább én nem akadok ki más módszereken. És nem is várom el az emberektől, hogy mindenki szeressen.
Az etetési módszereim olyanok, amilyenek, ha a madarak megkapják a szükséges dolgokat és jól elvannak nálam, akkor szerintem nincs miért megszólni...ennyit erről!

Egyébként már vártam, hogy mikor fogsz beszólni, hogy ééééén megmondtam. Na most aztán hú de okosnak érzed magad, mi? Örülsz, hogy "igazad lett", mert egy nagy fenét lett igazad!
Tényleg! Neked minden madarad megéli a normális kort, vagy vannak, amelyek elpusztulnak idő előtt?

Hozzászólás 2010 márc. 11, 9:59 
Jól van Marcsi! Szerintem fel kéne nőni, mert senki nem bírja már a beszólásaidat!
Érdekes, hogy te vagy az egyetlen ember a fórumon és az egész világon, aki mindenkit csak kritizálni tud, ha valami nem tetszik neki!
Fel kéne fogni, hogy vannak más módszerek is a madarászatba, és nem mindenki azt az utat járja, amit te.
Vannak jobb és még jobb módszerek! Nem kell minden etetési módszert egy kalap alá venni.
Időjárás változás bent, fűtött helyen (és még kint sem változik semmi)? :31:
Max a nappalok hosszabbodását észlelhette, na meg azt, hogy kap zöldet és főtt tojást. :40:

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 márc. 10, 22:21 
Szia G. Edina!

4hét mulva ,mikor elvetted a tojótól az ifjoncot. :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 10, 22:19 
Sziasztok!

Norbi, részvétem a tojó miatt :-( hogy őszinte legyek, ez a boncolásos dolog számomra nagyon rémisztően hangzik!!!
Tegnap feltörtem a még megmaradt tojásokat, és az egyikben volt egy majdnem kifejlett csibe :cry: - én azt hittem elájulok....remélem nem én öltem meg - az anyuka már egy ideje nem ült rajtuk.

szerencsére a kikelt csibécske jól van, ma már láttam, h tojást evett :-)
a szülők viszont hiányolják 1 mást, szerintetek mikor rakhatom vissza az apát?

Hozzászólás 2010 márc. 9, 11:43 
Sziasztok!

Ma át kellett mennem korboncnokba, mert az egyik törpefürj tojóm holtan feküdt a kalitban.

De még mielőtt bárki is tojáselakadásra gondolna, ezt megcáfolom, mert nem volt olyan stádiumban a tojás.

Semmilyen szerve nem volt látszólag rossz. Fogalmam sincs, hogy mi a fenéért pusztult el.
Főleg, miután már vagy 100 tojáson túl van...

Hozzászólás 2010 márc. 8, 22:35 
Szia Bernát!

ezek szerint ilyen a csoki :-)
már sokszor írtatok róla, de nem tudtam, h az enyém az lenne - és asszem a kicsinek is lesz szemöldöke, mint az apukának :-)

ok, hnap feltöröm a tojásokat, jajj, remélem nem lesznek benne félhalott kiscsibék - én nem vagyok olyan profi, mint ti, nincs keltetőm, úh a természetre bízom a dolgot.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 225  Következő