Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Erika

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:05 
Warhawk írta:
csien írta:
ivermectin-t kaptam a madárra. Azt mondta a doki hogy 1 cseppet kell a bőrére rakni..de azt nem mondta, hogy naponta, vagy hetente? Valaki tudna ebben segíteni?

A célba vett élősködő életciklusához kell szinkronizálni. A lényeg, hogy a peték kikelése után is kapjon dózist a madár, hogy a következő generációt is elpusztíthassa. Atkáknál szerintem az első kezelést követő 3. nap, majd hetente kell ismételni, de ennek alaposabban utána kellene nézni.

Javallat:
Különböző külső (vérszívó tetű, atka, kullancs) és belső paraziták (orsó-, hajszálféreg stb.) okozta fertőzések kezelésére, testfolyadékkal táplálkozó parazita fajok elleni kezelésre.

Alkalmazás módja:
A madár nyakbőrére kell cseppenteni a tollak széthúzása után. A kezelést időről-időre meg kell ismételni az újrafertőződés és az ectoparazita peték kelési ütemének függvényében. A külső élősködők petéit a szer nem öli el. Az állomány teljes orsóféreg- és hajszálféreg- mentesítése úgy oldható meg, ha valamennyi állatot három hetenként kezeljük és ezt a kezelést fél éven át folytatjuk.

Adagolás:
Átlagos adagja 0.4 mg/testtömeg kg. 1 csepp 0.2 mg ivermectint tartalmaz, tehát egy csepp SH-Ivermectin spot on fél kilogramm élősúlyra számítva egyszeri alkalommal. Fiatalabb és kisebb testtömegű madaraknál az Ivermectin Light-et kell alkalmazni.

Nem kívánatos hatás:
Túladagolása esetén (20-szoros) a madarak álmosak, tántorognak és lógatják a fejüket. Specifikus antidotum nincs! Kevésbé súlyos túladagolás esetén gyengeség előfordulhat, de ezek a tünetek minden külső beavatkozás nélkül egy-két napon belül elmúlnak.

Én is ezt az atkás kérdést jártam körbe nem régen. Itt is kaptam hasznos tanácsokat, de állatorvoshoz fordultam végül is. Ivermectinben megegyezett a fórumozókkal a véleménye. Azt mondta, hogy 10 nap után ismételjem meg és 3 havonta javasolt ismételni.

Valódi név: Erika

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:56 
madaras86 írta:
Ilona írta:
Szervusz Madaras86!
Biztosan még sok a dolgod,de írd majd meg milyen volt a börze? Biztos sok gondot okozott a nagy szél.Vettél valamilyen madarat?

Szia!

Annyira sok dolgom van, hogy még most se fejeztem be:)
Kalitka elmosás,stb. Új helyek kialakítása, átcsoportosítások, na meg alapvetően a sok tavazi meló. Egyrészt imádom, végre tavasz imádok kint dolgozni, másrészt meg elegem van belőle, hogy reggeltől sötétedésig csak robot van...
A börze jó volt. Neten sokan azt írják nem volt akkora mint egy nyári, ehhez képest én és ismerőseim is úgy gondoljuk, hogy simán volt akkora. Talán jobb volt a szervezés, a kocsik elég sűrűn álltak, így mennyiségre még több befért. A parkoló rész is tele volt árúsokkal. Roma árúsból is jóval kevesebb volt,mint szokott lenni, ez is nagyon pozitív élmény volt, mert máskor rengeteg helyet elfoglalnak a portékájukkal.
Eladás szempontjából a börze jó is volt,meg rossz is. Nagypapagájokat elvitték, a copfosfürjekért szétszedtek.
A kecske viszont nem igazán kellett, sok volt belőle, másrészt így tavaszra nekem nagyon a selejtje maradt. A börzén láttam szép sárga kecskét és évek óta először végre láttam egy pár nagyon szép zöld kecskét. Mind méretre, mind színre tökéletesek voltak. 6000Ft volt a pár és konkrétan az orrom előtt vették meg......Azt hittem megőrülök:D
De vettem barnardot, schmuckokat, verébpapagájt, tarka és fehér gyémántgerléket (ezeket megrendeltem előre, különben nem lett volna).
Szóval összeségében szerintem ismét nagyon jó volt Monor:)

Szia Madaras!
Két sárga kecskét a gyerekm hozott haza...tényleg nagyon szépek!

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:28 
Itt is fúj a szél, de haladni kell....
Tényleg hülye egy időjárás van. Veteményezés szempontjából is,de madarakra nézve is. Én idén lefóliáztam a madárházaimat és most problémás a helyzet, mert éjszaka ugyebár még fagyok vannak, emiatt nem kéne levenni. Viszont mikor jön egy nagyobb napsütés bent majdnem húsz fok van és egyre elviselhetetlenebbül meleg lesz bent. Szóval most szedjem le, vagy sem? Mikor lenne ideális.......Hát remélem hamarosan jön a jóidő.

Az újbóli költés totál változó. Van amelyik több hetet, akár hónapot vár vele, de többnyire egyből letojnak. Van pár olyan tojóm is, amelyiknél kötelező fent lennie a két odúnak, mert a kölykök még épp csak tokosodni kezdenek, mikor a tojó már tojja a következő csapatot. A kölyköket otthagyja és a hím neveli fel őket. Próbálkoztam úgy,hogy csak egy odú volt betéve, de akkor meg az előző csapat kölyök közé tojt be.

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:07 
Örülök,hogy sikeres volt a börze.Jó,hogy nálatok már tavasz van.Itt sütött ugyan a nap
,de olyan metsző hideg szél fújt,hogy nem volt kedvem kint dolgozni és megfázni.A föld még mindig vizes,vetni nem lehet semmit.A kis papagájok nagyon szépen fejlődnek.Egy még az elején
elpusztult,szép fejlett volt,valószínű,hogy véletlenül megtaposta a tojó.Az egyik kicsi sárga,a másik zöld lesz.A tojó nagyon jól néz ki,a hím mozgékony sokat eszik,etet,de a tolla nagyon zilált.Amikor a kicsik kirepülnek utána kb.mennyi idő múlva fészkelnek újra? Igyekszem mindent megadni,hogy a hím addigra össze szedje magát.

Hozzászólás 2010 márc. 15, 20:14 
Ilona írta:
Szervusz Madaras86!
Biztosan még sok a dolgod,de írd majd meg milyen volt a börze? Biztos sok gondot okozott a nagy szél.Vettél valamilyen madarat?

Szia!

Annyira sok dolgom van, hogy még most se fejeztem be:)
Kalitka elmosás,stb. Új helyek kialakítása, átcsoportosítások, na meg alapvetően a sok tavazi meló. Egyrészt imádom, végre tavasz imádok kint dolgozni, másrészt meg elegem van belőle, hogy reggeltől sötétedésig csak robot van...
A börze jó volt. Neten sokan azt írják nem volt akkora mint egy nyári, ehhez képest én és ismerőseim is úgy gondoljuk, hogy simán volt akkora. Talán jobb volt a szervezés, a kocsik elég sűrűn álltak, így mennyiségre még több befért. A parkoló rész is tele volt árúsokkal. Roma árúsból is jóval kevesebb volt,mint szokott lenni, ez is nagyon pozitív élmény volt, mert máskor rengeteg helyet elfoglalnak a portékájukkal.
Eladás szempontjából a börze jó is volt,meg rossz is. Nagypapagájokat elvitték, a copfosfürjekért szétszedtek.
A kecske viszont nem igazán kellett, sok volt belőle, másrészt így tavaszra nekem nagyon a selejtje maradt. A börzén láttam szép sárga kecskét és évek óta először végre láttam egy pár nagyon szép zöld kecskét. Mind méretre, mind színre tökéletesek voltak. 6000Ft volt a pár és konkrétan az orrom előtt vették meg......Azt hittem megőrülök:D
De vettem barnardot, schmuckokat, verébpapagájt, tarka és fehér gyémántgerléket (ezeket megrendeltem előre, különben nem lett volna).
Szóval összeségében szerintem ismét nagyon jó volt Monor:)

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:52 
Szia Vivi!

A kecskék borzasztóan kíváncsiak, nálam is mikor egy pár odút kap, ahogy feltettem már benne is vannak. Van oylan tojó amelyik hetekig képes állandóan benne ülni, mielőtt letojna. Persze az is lehet, hogy egyből tojni fog.

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:16 
Lehet nem tudom :) meg kaparja az odut :) meg már ilyen kis fészekszerűt is csinált magának :)
de van hogy kijön van hogy nappal bemegy 5-10 percekre de este bent alszik ennek van valami jelentősége?

Valódi név: Varga Norbert

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:10 
Lehet le akar má tojni.

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 márc. 15, 19:04 
Sziasztok én is voltam a börzén és beszereztem két kecskepapagájt(egy pát).
Azt szeretném megkérdezni,hogy a tojó beül az oduba az mit jelenthet? :) mert aki most a párja az biztos nem lehet az ,,apuka " :D de ma már a hím is beült de külön külön ülnek be és tojás nincs :)
Aki tud valamit erre írni legyen olyan kedves és írjon mert tanácstalan vagyok :)

Köszi Vivi

Hozzászólás 2010 márc. 14, 21:59 
Szervusz Madaras86!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 13, 17:45 
csien írta:
Az én egyik barátom úgy oldja meg a calcium bevitelt, hogy felold vízben egy calcium pezsgőtablettát.megvárja míg kipezseg és szénsavmentes lesz és ezt önti a vizükbe.

Csak óvatosan a szénsavval, komoly gondokat okozhat a madaraknak (persze ha teljesen kipezseg, akkor már okés).

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 márc. 13, 15:03 
Az én egyik barátom úgy oldja meg a calcium bevitelt, hogy felold vízben egy calcium pezsgőtablettát.megvárja míg kipezseg és szénsavmentes lesz és ezt önti a vizükbe.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 13, 14:11 
Gabriellas írta:
Kálciumbol most az van ami van, max ha legközelebb megyek állatkorház felé megnézem van-e valami a butik polcán. (Nem Magyarországon élünk.)

Igen, erre rájöttem. Ezért is linkeltem be egy képet az Entrobac-ról, mert ennek német felirata van a képen és hátha látsz ilyet nálatok. A kalciumosból is tutira lehet kapni valami hasonlót (a folyadék alapúak többsége jól szívódik fel, próbálj olyant venni).

Gabriellas írta:
A kecsekfiu be volt lassulva, már néhány nap ásványi anyag kiegészités után felélénkült. A csajszi az viszonylag nyugis mindig, jön-megy és repked, de közel nem olyan örökmozgo mint a fiu. Igy lehet nem is a kálcium volt a fö probléma? :roll:

Az ásványi anyag kiegészítés mindig jól jön, főleg ha épp úgy döntenek, hogy tavasz van és fészkelni szeretnének. Az ásványi kiegészítőkben mindig van más is a kalciumon kívül. Elsősorban nyomelemek amik nagyon fontosak az egészség szempontjából.

Valódi név: Gabriella

Hozzászólás 2010 márc. 13, 13:55 
Lehet nem is a bevitt kalcium mennyiséggel van a baj, hanem annak a hasznosulásával? Esetleg próbálj meg nekik olyan kalcium készítményt adni ami folyadék és nagyon magas a hasznosulási értéke (pl a Calcium Columba az ilyen). Az emésztést és a felszívódást segíti a probiotikum (Laktiferm M+C, Entrobac), talán ha időnként azt is kapnának, jót tenne nekik.

Köszi a választ:)
Kálciumbol most az van ami van, max ha legközelebb megyek állatkorház felé megnézem van-e valami a butik polcán. (Nem Magyarországon élünk.)

Ha ennyire akarnak költeni, lehet az lenne a legjobb, ha hagynád nekik. Igazából még talán jót is tenne a madarak "lelki világának" az utódnevelés. Persze ha ilyen komoly kalcium hiányuk van akkor pont nem jön most jól ez a szaporodási kedv.[/quote]

A kecsekfiu be volt lassulva, már néhány nap ásványi anyag kiegészités után felélénkült. A csajszi az viszonylag nyugis mindig, jön-megy és repked, de közel nem olyan örökmozgo mint a fiu. Igy lehet nem is a kálcium volt a fö probléma? :roll:

Valódi név: Tóth György

Hozzászólás 2010 márc. 12, 10:14 
Igen szaporítani is szeretném őket!
Akkor egy párnak mekkora helyet csináljak?

Hozzászólás 2010 márc. 11, 22:39 
Az én kecskepapagáj párom 3 méter hosszú 1 méter mély és 1.60 magas röpdében van elhelyezve.Több párt nem tennék bele,arra is gondolni kell,hogy a fiatalokat később külön kell rakni a szülőktől.

Hozzászólás 2010 márc. 11, 22:20 
gyuri777 írta:
Sziasztok szerintetek 3 párnak mekkora helyet csináljak?
Elég lenne nekik egy 2 méter magas 1méter széles és 2 méter magas röpde?

Szia!

Ha jól értem és 2 méter x 1 méteres röpdét akarsz, (azaz 2 köbméteres) az kevés lesz nekik.
Ha a második 2 méter a hosszára vonatkozik az már jobb, de nem tudom, hogy a három pár mennyire fog jól kijönni egymással, mivel gondolom szaporítani is szeretnéd őket.

Valódi név: Tóth György

Hozzászólás 2010 márc. 11, 21:40 
Sziasztok szerintetek 3 párnak mekkora helyet csináljak?
Elég lenne nekik egy 2 méter magas 1méter széles és 2 méter magas röpde?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 11, 16:41 
Gabriellas írta:
2008 nyári a him, már következö télen porseprüsödött, erre tapasztaltabb madarosoktol kaptam segitséget, hogy most és rögtön de azonnal mert elpusztulhat, kálcium, a kálcium ma´sfélszer annyi legyen mint magnézium és foszfor + D vitamin.

Lehet nem is a bevitt kalcium mennyiséggel van a baj, hanem annak a hasznosulásával? Esetleg próbálj meg nekik olyan kalcium készítményt adni ami folyadék és nagyon magas a hasznosulási értéke (pl a Calcium Columba az ilyen). Az emésztést és a felszívódást segíti a probiotikum (Laktiferm M+C, Entrobac), talán ha időnként azt is kapnának, jót tenne nekik.

Gabriellas írta:
Másik: nem szeretnék utodokat, most meg pláne nem. Tavaly oktoberben párosodtak, ekkor tojo kb 11 honapos volt, nem lettek tojások. Aztán valamikor ev elején ismét probálkoztak de alig , s ma ismét kezdték. Nincs odu, nem etettem fel a tojot költésre, mit csináljak? Ebböl már tojás lesz, etessek, ne legyen hiánya, tegyek odut, tojásvisszamaradást se szeretnék persze, vagy van rá esély ebböl se lesz semmi?

Ha ennyire akarnak költeni, lehet az lenne a legjobb, ha hagynád nekik. Igazából még talán jót is tenne a madarak "lelki világának" az utódnevelés. Persze ha ilyen komoly kalcium hiányuk van akkor pont nem jön most jól ez a szaporodási kedv.

Valódi név: Gabriella

Hozzászólás 2010 márc. 11, 15:05 
Sziasztok!

Nekem is van egy bolyhosom, ill már a másik is az lett.

2008 nyári a him, már következö télen porseprüsödött, erre tapasztaltabb madarosoktol kaptam segitséget, hogy most és rögtön de azonnal mert elpusztulhat, kálcium, a kálcium ma´sfélszer annyi legyen mint magnézium és foszfor + D vitamin.
Szépen helyre is jött, aztán legközelebb ismét és 3.-ra(?) most már a tojo is, aki 2008 novemberi s eddig mindig csodás kabátja volt. Most kevés volt a kálcium, vittem madaras állatorvoshoz öket s kaptak egy ásványi anyag készitményt, 4 hétig adni s jönnek szépen rendbe + kálciumot is, de még mindig nem vagyok biztos rendbe lesznek. Nagyon sok gyümölcsöt-zöldséget kapnak, változatosan etetek, naplámpa van, naponta néhányszor szabadon repkednek, megteszek mindent s mégis:( Aloet is kapnak. 1 hét Ekodáros havonta, most a minerálok mellett nem.

Másik: nem szeretnék utodokat, most meg pláne nem. Tavaly oktoberben párosodtak, ekkor tojo kb 11 honapos volt, nem lettek tojások. Aztán valamikor ev elején ismét probálkoztak de alig , s ma ismét kezdték. Nincs odu, nem etettem fel a tojot költésre, mit csináljak? Ebböl már tojás lesz, etessek, ne legyen hiánya, tegyek odut, tojásvisszamaradást se szeretnék persze, vagy van rá esély ebböl se lesz semmi?

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 143  Következő