Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 122  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 16, 13:03 
fairywing nem olyan rossz a helyzet mint hiszed. Ok van 1-2 árus ahonnan el kell fordulni de a többség ha el akarja adni a madarait vigyáz arra hogyan teszi ki. Odúról annyit hogy általában sima hullámos odút használnak a tenyésztők de a leg ideálisabb a téglalap alapú lenne.

bodorichard
- nak csak annyit mondanék hogy nézze meg Fegyverneki Attila blog-ját nagyon sok érdekes infó van rajta sőt talán egyedülállóként a madarak színváltozatairól is nagyon jó tablókat készített. Ezúton is köszönöm neki, én is ott szoktam informálódni.

immortal valamivel tuti gond van a madaraidnak. Kezdetként a magkeverékhez adjál zabot, kukoricát, fénymagot.... illetve kísérletezni kell mit szeretnek de mindig nézz utána mennyit lehet adni nekik bizonyos magokból. Én a kukoricát csövestől adom nekik így elszórakoznak azzal is míg elfogyasztják.
Lágyeleséget is adj nekik költés beindítására illetve ha van már fióka. Én egész évben adom nekik ha nincs fióka több répát teszek bele jó sok vitamin van benne
Fűzfaág is legyen nekik így takarítják az odút és szintén tartalmaz vitaminokat illetve leköti őket.
Mivel a gond a pincében jelentkezett gyanítom hogy a páratartalom lehet a hibás. Tegyél a földre egy tálban mindig vizet a közelükbe. Ja és ha olyan az itatójuk amiben nem tudnak fürdeni helyezz egy tálban friss vizet nekik mindig amiben megfürödhetnek( imádnak fürdeni). A tollaik karbantartása mellett így az odú klímáját is tudják szabályozni. Az odú szájához önthetsz be kevés vizet is csak nagyon óvatosan nehogy a tojásokra is jusson a vízből

Hozzászólás 2010 márc. 16, 11:05 
Igen, azt már nekem is többen mondták, h nem az én lelkemnek való egy ilyen börze. Most hány madaratok van? Mindet lakásban tratjátok? Gratulálok az új szerzeményekhez!

Az én törpéim nagyon élvezik a tavaszi napsütést (még ha néha hó is esik, akkor is....), és nagyon sokat énekelnek a délelőtti órákban. Ill úgy vettem észre, a hím énekel, de a tojó is beleszól. Viszont a hím olyan trillákat nyom néha, mint egy kanári. Múltkor még a körfolyosón is hallottam, mikor kijöttem a lakásból, pedig a madarak a lakás belsejében vannak, nem a bejáratnál. Különben meg folyton eteti a tojót, teszi a szépet a hím, nagyon aranyos. Sokadik odúkereső körutam viszont nem járt sikerrel, mindenhol csak kisebb, 20 cm alatti odúkat láttam és ha jól tudom, a törpének 25*25-ös lenne az ideális.

üdv,

fairy

haNa39 írta:
Gideon írta:
Kevés törpe, meglepően kevés, semmit nem vettünk ilyen sem volt még, fel is írjuk a naptárunkba. :cyclops: :cyclops: :cyclops:

A gyerekem két kecske papagájjal állított haza. :) Bővül a paletta. Viszont a képek alapján nem is bántam, hogy nem mentem, mert én nem ilyenre számítottam.

IDRE tag
Valódi név: Szántó Sándor

Hozzászólás 2010 márc. 15, 23:50 
immortal írta:
helló! jelenleg a pincében tartom egy 3x3méteres röpdében etetni viszont magkeverékkel szoktam vörösköles sárgaköles fekete és csíkos napraforgó és néha teszek bele bükkönyt is ez a feketefejűeknek a 3-dik költése volt az utolsó éppen ma dobtam ki a tojásokat mind a három fióka be volt fulladva a legelső költésük ami nyáron volt az sikerült de lehet hogy azért mert kint voltak a kerti röpdében! egyébként a nimfáimnál is ugyan ez a helyzet:(

Ha csak ezeket a magokat adod a madaraidnag, mindenképpen adnod kell más magokat is nekik pl.:zab és fénymag. A zab a tenyészállatok egyik fontos takarmánya. A magkeverék mellett lágyeleséget is kapjanap a madarak. Van elég sokféle recept, de nem muszáj túl bonyolultat adni nekik. Első menetben csak főzz nekik tojást. Lereszelve keverd össze szintén lereszelt sárgarpával. Kint a kertben, udvarban már találhatsz ilyenkor tyúkhúrt és azt is etesd a madarakal. Az se baj ha már csak a kinti röpdében hagyod őket költeni. A napfény ugyancsak segíthet a fiókák kikelésében.

Valódi név: Bodó Richárd

Hozzászólás 2010 márc. 15, 23:45 
Mindenkit szeretettel üdvözlök !

Már nagyon régen szeretnék vásárolni törpepapagájt, és nézegettem, melyik tetszik.
Kérdezek mindenkit, hogy az április 11.-ei börzén ki tudna nekem hozni kézzel nevelt
madarat, a következő színváltozat valamelyikéből: (1 vagy 2 még nem tudom)

1) Cannella verde
2) Verde Scuro (giada)
3) Verde Ancestrale
4) Verde f.a
5) Avorio Blu
6) Isabella Verde

Ezek bármelyike érdekel, mind szép.
A lényeg, hogy azok tetszenek, amelyeknek a Zöld, Kék és a piros a domináns színei,
és nincsen a szemük körül fehér karika (talán írisz ennek a neve?).

Mindenképpen szeretnék vásárolni 1 vagy 2 madarat április 11.-én.
Kalitkám és minden egyebem lesz addigra otthon berendezve.

Kérdések:

1) Tartható-e egy példány egyedül (a ragaszkodás szelidítés miatt) ?
2) Meg tudnátok-e mondani a felsorolt színváltozatok magyar nevét ?

Kérés:
Kérem, jelentkezzen akinek ilyen madara lesz addigra, vagy április 3.-a után, áprilisban valamikor.
Ha nem a börzén, akkor Budapest 100 km-es vonzáskorzetében bárhol átveszem.

Kérem a tenyésztőket, hogy keressenek pirivátban, telefon és e-mail cím csere ügyében.

Köszönettel: Bodó Richárd

ui: Volt már hullámosom, nimfám, kanárim, zebrapintyem régebben.
Most újra, évek múltával nagyon hiányzik egy szelíd madár (vagy 2) :D

Bodó Richárd

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 15, 23:22 
immortal írta:
helló! jelenleg a pincében tartom egy 3x3méteres röpdében etetni viszont magkeverékkel szoktam vörösköles sárgaköles fekete és csíkos napraforgó és néha teszek bele bükkönyt is ez a feketefejűeknek a 3-dik költése volt az utolsó éppen ma dobtam ki a tojásokat mind a három fióka be volt fulladva a legelső költésük ami nyáron volt az sikerült de lehet hogy azért mert kint voltak a kerti röpdében! egyébként a nimfáimnál is ugyan ez a helyzet:(

Ezeken a magokon kívül még kapnak valamit? Menyi termszetes napfény jut be a pincébe? Eddik valamilyen vitamin hiányra emlékeztet engem.

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:43 
lehet nemtudom és akkor mit kellene tenni? akikkel beszéltem mind azt mondták hogy nagyon nehéz tenyészteni őket!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:39 
immortal írta:
de a nimfáknál meg a fischereknél is azt nem hiszem meg akkor az első költés sem sikerült volna!

És ha utána kapták el? Kerti volierben előfordulhat...

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:34 
de a nimfáknál meg a fischereknél is azt nem hiszem meg akkor az első költés sem sikerült volna!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:32 
immortal írta:
sziasztok! én azt szeretném kérdeni profi törpe tenyésztőktől hogy a törpéimnél sorozatosan befulladnak a tojások pedig már nagyon sok mindent kipróbáltam párásítás locsolás háborgatva sem voltak és ez már a harmadik költésük pedig egyszer már sikerült akkor lett 3 kicsi de azóta semmi sehol pedig vannak feketefejűek fischerek rózsásak:( sekitsetek lécci köszönöm!

Csak egy tipp: nem lehet, hogy salmonellosis okozza? A szülők lehetnek tünetmentesek, ettől még ott a kórokozó és ha jól tudom okozhat ilyen tojás kelési problémát...

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:27 

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:21 
Idézet:
sziasztok! én azt szeretném kérdeni profi törpe tenyésztőktől hogy a törpéimnél sorozatosan befulladnak a tojások pedig már nagyon sok mindent kipróbáltam párásítás locsolás háborgatva sem voltak és ez már a harmadik költésük pedig egyszer már sikerült akkor lett 3 kicsi de azóta semmi sehol pedig vannak feketefejűek fischerek rózsásak:( sekitsetek lécci köszönöm!

Szia immortal!

Leírnád hól tartod és mivel eteted őket? Mikor voltak ezek a kölltések?

Hozzászólás 2010 márc. 15, 22:19 
helló attila! de te szoktad locsolni a fészküket vagy tudsz adni valami tippet mit csináljak te hogy szoktál bánni velük gondolom az sem jó ha sokszor háborgatják őket!

Valódi név: Erika

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:53 
Gideon írta:
Kevés törpe, meglepően kevés, semmit nem vettünk ilyen sem volt még, fel is írjuk a naptárunkba. :cyclops: :cyclops: :cyclops:

A gyerekem két kecske papagájjal állított haza. :) Bővül a paletta. Viszont a képek alapján nem is bántam, hogy nem mentem, mert én nem ilyenre számítottam.

Valódi név: Erika

Hozzászólás 2010 márc. 15, 21:50 
Timba írta:
Íme a legbátrabb apróság! A többiek még bent kuksolnak... :lol:

Kép

Kép

Kép

Jaj, de szépek!!!! :mrgreen:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 15, 20:52 
Timba írta:
ÓÓÓ :!:
:cry: :cry: :cry:
Hát akkor én biztosan nem tudok menni, mert júl. végén szülök... :lol:
De a Gyula szerintem el tud majd menni! :lol:

Oké. :D

Hozzászólás 2010 márc. 15, 20:12 
immortal írta:

Korábban én is azt gondoltam, hogy azért nincs nálam ilyen probléma, mert farönkodúban költenek a madaraim, aztán az idén leteszteltem más odútípusokat is, és azokban is hasonló jó eredmények születtek. Hogy mi a probléma igazi oka, nem tudom, szerencsére nálam még nem fordult elő.

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2010 márc. 15, 18:10 
ÓÓÓ :!:
:cry: :cry: :cry:
Hát akkor én biztosan nem tudok menni, mert júl. végén szülök... :lol:
De a Gyula szerintem el tud majd menni! :lol:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 márc. 15, 17:49 
Timba írta:
Köszi!

Ha kapunk meghívót, akkor biztosan!
Mikor is lesz a Tietek?
:oops:

Aug. 14.-15.
Kaptok. :D

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2010 márc. 15, 17:39 
Köszi!

Ha kapunk meghívót, akkor biztosan!
Mikor is lesz a Tietek?
:oops:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 márc. 15, 17:36 
Szia Timba!
Gyönyörűek! :D
Remélem idén el tudjátok hozni őket kiállítani! ;)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 122  Következő