fairywing nem olyan rossz a helyzet mint hiszed. Ok van 1-2 árus ahonnan el kell fordulni de a többség ha el akarja adni a madarait vigyáz arra hogyan teszi ki. Odúról annyit hogy általában sima hullámos odút használnak a tenyésztők de a leg ideálisabb a téglalap alapú lenne.
bodorichard- nak csak annyit mondanék hogy nézze meg Fegyverneki Attila blog-ját nagyon sok érdekes infó van rajta sőt talán egyedülállóként a madarak színváltozatairól is nagyon jó tablókat készített. Ezúton is köszönöm neki, én is ott szoktam informálódni.
immortal valamivel tuti gond van a madaraidnak. Kezdetként a magkeverékhez adjál zabot, kukoricát, fénymagot.... illetve kísérletezni kell mit szeretnek de mindig nézz utána mennyit lehet adni nekik bizonyos magokból. Én a kukoricát csövestől adom nekik így elszórakoznak azzal is míg elfogyasztják.
Lágyeleséget is adj nekik költés beindítására illetve ha van már fióka. Én egész évben adom nekik ha nincs fióka több répát teszek bele jó sok vitamin van benne
Fűzfaág is legyen nekik így takarítják az odút és szintén tartalmaz vitaminokat illetve leköti őket.
Mivel a gond a pincében jelentkezett gyanítom hogy a páratartalom lehet a hibás. Tegyél a földre egy tálban mindig vizet a közelükbe. Ja és ha olyan az itatójuk amiben nem tudnak fürdeni helyezz egy tálban friss vizet nekik mindig amiben megfürödhetnek( imádnak fürdeni). A tollaik karbantartása mellett így az odú klímáját is tudják szabályozni. Az odú szájához önthetsz be kevés vizet is csak nagyon óvatosan nehogy a tojásokra is jusson a vízből