Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 3, 21:27 
Köszönöm, Elza! Nagyon édes ez a Pintyő, de néha kicsit furán viselkedik... Nagyon kíváncsi lenék, honnan érkezett. A kalitkájuk az ablak mellett van, kilátás a szabadba. Nem tudom, nem-e ez zavarja? :roll: Néha elég idegesen nézi a felső rácsozatot ide-oda járkálva az ülőrúdon... Aztán mikor kiengedem (a kalit tetejét leemelem), egy kör után megnyugszik, szépen vissza is megy a kalitba, onnan ki-bejárkál... Látszólag nyugodt. Karcsikámnak nincs ilyen problémája. Azért ő is nagyon szereti ha szabadon lehet! :wink:

Hozzászólás 2007 dec. 3, 14:15 
Gabi!
Nagyon örülök,hogy ilyen sikeres volt a párválasztás és ez a Pintyő kiköőött olyan mint akit én adtam volna karcsi mellé!!

Gyönyörű helyen laksz,láttam a képeidet,irigylésre méltó a táj,s hogy ezt naponta láthatod!!

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 2, 20:15 
Kedves Zebrások! :D

Ha megengeditek, bemutatom Karcsikát, a 4 éves (vagy5?) nagyszájú zebra hímet és az ifjú arát, Pintyőt, aki talán kevéssel múlét féléves. Az üzletben, ahol vásároltam, nagyon készségesen szoktak segíteni, de ezt nem tudták megmondani. Gyűrűje egyik madárnak sincs :( .
Kép

Karcsikát és az ex nejét ezelőtt 3 évvel vásároltam, két- három fészekalja fiókát neveltek fel évente! Nagyon jó szülők! A madártartás terén nagyon sokmindent tőlük lestem el... Nyáron együtt szoktak lenni a kanárikkal a kinti röpdében. Aztán tavaly ősszel Karcsikám özvegyen maradt, mert egy óvatlan pillanatban kiröppent a nyitott ajtón szegény tojó... Mire átértem a szomszéd udvarába, addigra felocsudott meglepetéséből a hirtelen nagy szabadság hatására és huss, fel a legmagasabb fára... Onnan már a verebek irányították egyre messzébb... Nem tért vissza :( .
Kép

Most pedig új tojót hoztam neki és két hét karantén után kíváncsian vártam, mennyire szimpatikusak egymásnak?! Addig csak hangról ismerték egymást, de azt nagyon :lol: ! Első nap volt egy kis kardozás- talán amolyan köszönésféle :wink: , vagy erőfitogtatás? Másnap már együtt csipegettek a magos tálból. Este egymás mellett aludtak el. Figyeltem őket tisztes távolságból, de kurkászni nem láttam őket... És akkor megtört a jég! Igencsak szerelmetes pillanatokat kaptam el 8) ... És már kurkásznak is!
Kép

Azóta nagy az összetartás :wink: , nagyon szeretik egymást.
Egy puszi a Kedvesnek:
Kép

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2007 nov. 30, 20:45 
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a gyors és alapos választ!
Igen rend lett a fejemben.
Azt hiszem ezt a honlapot állitom be kezdőlapnak!
Köszi

Hozzászólás 2007 nov. 28, 20:10 
Szia kandi!
Az ekodiart nyugodtan adhatod.
Megelőzés: 7 csepp/ liter
Gyógykezelés: 14 csepp/ liter
Bővebb információ: HEMA magyarország kft.(A Lajos is árulja.)
www.hema.hu (A honlapjuk, melyen mindenre választ kapsz, és "rend"
lesz a fejedbe.)

Üdv: Vs. Ui. Kaptál választ azt hiszem. :22:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 28, 20:06 
Szia Kandi !

Ha szakmai tanácsot kérsz ezt a honlapot figyeld Itt mindig korrekt válaszokat kapsz.

Ekodiár + 6 % minden madárnak adható, mert rendkívűli széles hatássprektumával pusztítja a betegségekért felelős patogén baktériumokat, gombákat. Ugyanakkor támogatja a szervezet természetes mikroflóráját.

Adagolása : itatóvízbe rakva felkeverve,

MEGELŐZÉSRE O,15 mililiter / liter,
TERÁPIÁRA O,3o mililiter / liter.

Hozzászólás 2007 nov. 28, 19:46 
Sziasztok!
Kérlek tegyetek rendet a fejemben!
Az Ekodiár plusz 6%-os folyadékot,megelőzés céljából lehet-e zebráknak adagolni?
Ha lehet,milyen keverési arányban?
Azért kérdezem,mert az egyik fórumon azt mondj lehet,a másikon azt mondják nem lehet!
Most akkor mi van?
Köszönöm

Hozzászólás 2007 nov. 22, 20:48 
ckuzmos írta:
Az első randin nincs sex :wink:
természetes hogy együtt alszanak, "ágyban" mégiscsak jobb :)

:D

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 nov. 22, 19:40 
Kedves Dóra,

légy türelemmel!
Nekik is kell pár hét mire egymást, az új környezetet megszokják...
Az első randin nincs sex :wink:
természetes hogy együtt alszanak, "ágyban" mégiscsak jobb :)
Majd ha látod hogy kurkásszák egymás, elkezdődött náluk valami...

Hozzászólás 2007 nov. 22, 18:58 
:o
Akkor asszem mostantól nem fűtök be nekik napközben a szobában, alacsonyabb lesz a gázszámla :)
De hiszen együtt alszanak a fészekben és egyidejűleg esznek, szezámmagot mindennap kapnak! De nem párzanak.A helyzet változatlan lényegében: a hím alárendelt szerepben van, a nőstény is megbízhatóan hozza a formáját (elkergeti ahonnan és amikor csak akarja) :shock:

Hozzászólás 2007 nov. 20, 19:31 
A többi kérdésedre:

Amíg még bunyó van, felesleges indítani indítani őket. Meg kellene várnod, amíg elfogadják egymást. Vedd le az odút, és várd meg, amíg egymás mellett alszanak, és napközben is foglalkoznak egymással. Ezután adj a magkeverékükbe egy kicsit több szezámmagot és négermagot (E vitamin), és lágyeleséget. Pár napra rá mehet vissza az odú (mindegy milyen, nem válogatósak). Kapjanak fészekanyagot is.
És reméljük a legjobbakat! :-)

Hozzászólás 2007 nov. 20, 19:23 
Hali!

Csak megerősíteni tudom az előttem szólót! A hideget tényleg nagyon jól viselik. Ősszel még az enyémek is kint voltak, fiókástól. Egyik éjjel nagyon lehűlt a levegő, a hőmérő 5 fokot mutatott reggel. Rohantam ki, és arra számítottam, hogy mind kockába fagyott. Fenét! Éppen fürdőztek a reggeli napsütésben... :05:

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 20, 19:07 
Helló Dóra.

Mesélek egy történetet neked. Amikor költöztem, a madaraimat nem tudtam hová tenni. Egy öreg magtárat neveztem ki madarasnak. Egy kis kályhával fűtöttem napközben, ha otthon voltam, nem nagy sikerrel, mert olyan rossz volt a szigetlés, mintha minden ajtó nyitva lett volna. A zebrák ennek ellenére költöttek, max 15 fok volt ha fűtöttem, de általában kevesebb.
Néhány napra el kellett utaznom, a madarakat egy ismerősömre bíztam, aki elfelejtett begyújtani. Amikor hazaértem nagyon megijedtem, a helyiségben nulla fok volt. A kis zebrák ekkor hagyták el a fészket, egy másik helyen csupasz fiókák voltak. Természetesen azonnal begyújtottam, de a kihűlt falak nehezen melegedtek át. Elhullás a fiatalok közül azonban mindezek ellenére nem volt.
Egy másik isnerősömnél télen-nyáron külső röpdében vannak a zebrák, és télen is van szaporulat.
üdv
G2

Hozzászólás 2007 nov. 20, 18:15 
Valószínűleg gagyi a legtöbb kérdésem olyanoknak, akik már sikeresen, évek óta foglalkoznak madarak tartáásával és szaporításával.De én a kályhától indulok...
Nos, ha nem bánják egymást, december elsején kicserélem a fészket egy odúra és emelem 5°C-kal a hőmérsékletet.Adjátok rá áldásotokat!

Hozzászólás 2007 nov. 20, 18:10 
Kónya Zsolt írta:
Először is próbáld meg a hímet násztáncra bírni Csak sokan a hímet felejtik el "beindítani" a következő nemzedék produkálásához.

Dehát hogyan kell "beindítani" a hímet, Zsolt? (Kezd ez rosszabbul kinézni, mint a Nők Lapja Café pasifogó rovatának valamelyik bárgyú hozzászólása :oops: ) Egyelőre a hím örül, hogy időnként ehet és nem kergeti a tojó állandóan, és legalább éjszakára befogadja az addig egyedül bitorolt fészekbe.Nem párzanak.Itt tartunk.Azt hittem, hogy a hideg évszak miatt rakják a fészket, meg az elfoglaltság miatt.
Vegyem el a fészekanyagot, vagy cseréljem a fészket (ovális szalmakosárka) odúra mielőbb?
:x

Hozzászólás 2007 nov. 20, 13:24 
Ha nem bánjátok, szívesen megosztok pár képet...
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2007 nov. 20, 13:14 
Szia Dóra!
Nem utasítani akarlak, azálltal, hogy pintyeidet mikor és hogyn szaporítsd!
De az viszont tény, ha a madaraknak, különösen igaz ez a zebrákra, fészekanyagot adsz, azzal beindítasz egy szaporodási ösztönt, amit lehet ebben az esetben nem tartok a legmegfelelőbbnek. A madarak szeretnek olyan helyen költeni, ahol nem látják más madarak ,esetleg ember fenyegetettségét, ezért javaslom a zárt fészekodu felrkását. Az előttem szólónak teljesmértékben igaza van a többpárból alkotott tenyésztés sikerében. Nálam még nem volt probléma a párválasztással kapcsolatosan, pedig én nem a madarak választására bízom, hanem én "adok " nekik társat a szaporpdáshoz. Soha ,semmilyen probléma nem adódott még ebből. Ha a madarak kellőképpen bevannak indítva a szaporodáshos, nagy csalódás nem érhet. Először is próbáld meg a hímet násztáncra bírni, ha ez megvan nála, nem nagyon fog a tojók közt válogatni. Ezután megadni minden olyan feltételt, hogy a madár fészekrakásra legyen ösztökélve. Hidd el nem ér csalódás. Csak sokan a hímet felejtik el "beindítani" a következő nemzedék produkálásához.
Üdv.:Zsolt
Kép

Hozzászólás 2007 nov. 19, 22:03 
Dóra írta:
Kedves G2!

Nem tudom, erőltessem-e a fészekrakás ügyet novemberben? Még ha minden adott is, a hozzászólások alapján úgy tűnik, hiába várom nagyon a fiókákat, nem lesz könnyű eljutni odáig :( Várhatóan lesz tojás kidobás, üres tojás, nem kotlás, meghalt fiókák, nem etetés,stb., szóval a kezdeti nehézségek.Mivel a pinty párom fiatal és én is teljesen kezdő vagyok, azt hiszem, várok tavaszi.És egy kicsit félek a kudarcoktól.És addig is roppant irigy vagyok a fiókás fórumtársakra :D

Dóra!

A zebrapintynek mindegy, milyen hónap/évszak van. A kudarcoktól meg ne félj, sokat tanulhatsz belőlük, legközelebb tudni fogod, mire kell jobban odafigyelni.
Mondjuk az az egy nem mindegy, hogy mennyire fiatalok a pintyeid.

Hozzászólás 2007 nov. 19, 21:04 
Sziasztok!

Örömmel ajánlom figyelmetekbe most indult madaras naplómat. Személyes, szubjektív élményeimet és megfigyeléseimet írom kronológiai sorrendbe, illetve igyekszem minőségi fotókat, videókat készíteni madaraimról, és azt megosztani mindannyiótokkal. Néha nézzetek be! Hozzászólásokat is szívesen veszek!

http://www.zebrapinty.com

:lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2007 nov. 19, 20:32 
Kedves G2!

Ódzkodom a fészek elvételétől, mert csak két napja alszanak végre együtt.Párzani nem láttam őket.És félek, nem lesz nekik elég meleg éjszaka, ha megvonom a fészket, mivel nálunk gánzkonvektoros cserépkályha van, nagy a szoba, és reggelre lehűl a levegő 20°C alá.
Nem tudom, erőltessem-e a fészekrakás ügyet novemberben? Még ha minden adott is, a hozzászólások alapján úgy tűnik, hiába várom nagyon a fiókákat, nem lesz könnyű eljutni odáig :( Várhatóan lesz tojás kidobás, üres tojás, nem kotlás, meghalt fiókák, nem etetés,stb., szóval a kezdeti nehézségek.Mivel a pinty párom fiatal és én is teljesen kezdő vagyok, azt hiszem, várok tavaszi.És egy kicsit félek a kudarcoktól.És addig is roppant irigy vagyok a fiókás fórumtársakra :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 205  Következő