Kedves Zebrások!
Ha megengeditek, bemutatom Karcsikát, a 4 éves (vagy5?) nagyszájú zebra hímet és az ifjú arát, Pintyőt, aki talán kevéssel múlét féléves. Az üzletben, ahol vásároltam, nagyon készségesen szoktak segíteni, de ezt nem tudták megmondani. Gyűrűje egyik madárnak sincs

.
Karcsikát és az ex nejét ezelőtt 3 évvel vásároltam, két- három fészekalja fiókát neveltek fel évente! Nagyon jó szülők! A madártartás terén nagyon sokmindent tőlük lestem el... Nyáron együtt szoktak lenni a kanárikkal a kinti röpdében. Aztán tavaly ősszel Karcsikám özvegyen maradt, mert egy óvatlan pillanatban kiröppent a nyitott ajtón szegény tojó... Mire átértem a szomszéd udvarába, addigra felocsudott meglepetéséből a hirtelen nagy szabadság hatására és huss, fel a legmagasabb fára... Onnan már a verebek irányították egyre messzébb... Nem tért vissza

.
Most pedig új tojót hoztam neki és két hét karantén után kíváncsian vártam, mennyire szimpatikusak egymásnak?! Addig csak hangról ismerték egymást, de azt nagyon

! Első nap volt egy kis kardozás- talán amolyan köszönésféle

, vagy erőfitogtatás? Másnap már együtt csipegettek a magos tálból. Este egymás mellett aludtak el. Figyeltem őket tisztes távolságból, de kurkászni nem láttam őket... És akkor megtört a jég! Igencsak szerelmetes pillanatokat kaptam el

... És már kurkásznak is!
Azóta nagy az összetartás

, nagyon szeretik egymást.
Egy puszi a Kedvesnek:
Üdv: Gabesz