Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 13:16 
zsófi írta:
szószerint értettem ja. de azóta már kicseréltem fára meg tettem le egy kevés füvet az aljába(nemtudom hogy ez jó-e)?

Jójó, ha tiszta és nem vizes a fű. De pl.: sokkal nagyobb elfoglaltságot jelent, hogyha a fűvet egy csomóba kötnéd és azt felakasztanád valahova, ahol jól megdolgozhatja!

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 13:15 
hát jó :D
szeretik a füvet :D

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 13:13 
zsófi írta:
Kép

valaki mindig itthon van,ezért ugy terveztük hogy sokat lesz kint,mert az előző papagájom(ő nőstény volt) a nap 12órájában kint volt.Ő hihetetlen kezes volt mindig odajött és lehajtotta a fejét hogy simogassuk,meg bújt mindenkihez.Akit meg most vettünk ő is szintén kedves csak még tudom fél,de majd

Ok, akkor segítek.
A kép alapján a ketrec nagyon kicsi. Nem ártana beszerezni egy nagyobb ketrecet, vagy ami olcsóbb: csinálni egyet. Jómagam is már számos ketrecet készítettem, egyáltalán nem nehéz, és sokkal olcsóbb, emellett a madarak nagyon meghálálják.
Emellett a pár beszerzését sem azért mondtam, mert annyira jól hangzik. A papagájok nagyon szociális lények, és nem nagyon szeretnek egyedül lenni, eltunyulnak, ellustulnak, és szomorkásak lesznek. Kitapasztaltam mind a két tartási formát, és mondhatom: sokkal több élet van, amióta párban tartom őket, a madarakon látszik az életkedv, egész nap játszanak, ugrálnak, énekelnek, egymást tanítják mindenféle hülyeségekre, és nagyon merészek, kiváncsiak!
Amit így kép alapján tanácsolni tudok:
A műanyag rúdakat dobd ki, nagyon komoly sérülést okoz a madárnak, hogyha húzamosabb ideig ezen kell ülnie, emellett karmai is túlnőnek! Szerezz be valamilyen nem mérgező és nem agyonpermetezett ágakat, amik lehetőleg különböző vastagságúak! Mivel a kalitka nagyon kicsi, nagyon berendezni nem lehet, de mindenképp fontos volna, hogy az ülőrúdak ne így hosszába legyenek elrendezve, mint ezek a lécek, hanem különböző magasságban a rövidebbik oldallal párhúzamosan!
Valamilyen rágcsát rakj be, amivel eljátszhat, pl.: gurigát kicsi szeletekre vágod és azt egy csokorba felakasztod, vagy szerzel tobozt.
Az önitatót dobd ki szintén. Amellett, hogy tisztítani nagyon nehéz - és így fokozottan veszélyes a lepedékekben meghúzódó bacik miatt - a madár nem tud belőle rendesen inni. Lehet kapni a kalitka falára felakasztható tálakat, amiben a madár meg is fürödhet!

Húzamosabb ideig semmiképp nem hagynám a madarat ebben a kalitkában - mégha kap röptetést is, egyszerűen túl kicsi! A madár ha felenged, feloldódik, és valami miatt épp nem tudjátok kiengedni, ordítani fog mint az örült, és hadd ne mondjam, milyen "kellemes" a nimfahiszti!

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 13:10 
szószerint értettem ja. de azóta már kicseréltem fára meg tettem le egy kevés füvet az aljába(nemtudom hogy ez jó-e)?

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 13:05 
Sajnos ez a kalitka rettenetes egy nimfának :(
A műanyag ülőrudat azonnal cseréld ki fa ágra(fűzfa vagy nem permetezett gyümölcsfa a legjobb!)
JA és amúgy 24 óra egy nap :bounce: de értem,hogy mire gondoltál!

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 12:56 
Kép

valaki mindig itthon van,ezért ugy terveztük hogy sokat lesz kint,mert az előző papagájom(ő nőstény volt) a nap 12órájában kint volt.Ő hihetetlen kezes volt mindig odajött és lehajtotta a fejét hogy simogassuk,meg bújt mindenkihez.Akit meg most vettünk ő is szintén kedves csak még tudom fél,de majd hozzám szokik.

Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 4, 9:52 
zsófi írta:
sziasztok!lehet nem ide kéne írnom ezt de nem tudok még eligazodni..szóval most vettem egy fiatal hím nimfát,minden rendben vele,leszámitva egy kis sebet a lábán,de már gyógyul. még nem vettem ki ,mert még várok vele majd ha hozzám szokik.(még gyűlöl) most meg azt csinálja ,hogy felmászik a kalitkára és amikor lejön a farka bepréselődik maga alá és konkrétan ráül. ez nagyon vicces meg aranyos,de kicsit bizarr is. nem tudja valaki hogy van-e valami baja?már volt egy nimfám(elrepült) de ő ilyet nem csinált.a másik kérdés meg hogy mennyi ideig várjak azzal hogy nem veszem ki? már csipog meg felszabadult,de ha a közelébe megyek úgy fúj mint egy macska.

Szia!
Az, hogy egy madár mikor szelídül meg, függ a madár természetétől, a türelmedtől és főleg attól, hogy Te mit értesz szelídség alatt! Sokan abszurd dolgokat várnak el a madaraktól, amit max egy plüsmacival lehetne csinálni - hiába kézzelnevelt vagy nem! Egy nem kézzelnevelt madár is ugyanolyan szépen szelídül, sőt egy nimfám sem kézzelnevelt, csapatban élnek, és mégis szelídek, mindig körülöttem nyüzsögnek, rajtam mászkálnak, sőt az egyik szabályosan igényli a vakarást, ami nem az én dolgom lenne, hanem a párjáé.
A madár nem gyűlöl... nem azért fújnak, mert utálnak, hanem azért, mert félnek! A madárnak minden új, nincs körülötte fajtárs, egyedül érzi magát, és óriásokkal van körülvéve - tehát minden oka meg van arra, hogy féljen! Idő kell ahhoz, hogy a madár megszelídüljön, hiszen ez nem más, mint az, hogy elnyered a bizalmát. Szépen lassan közelíts hozzá, beszélj hozzá barátságosan, ne erőltess semmit. A bizalmát nagyon könnyű elveszíteni, ha feszült vagy vagy ideges, akkor inkább ne akarj a madárral barátkozni... Mindenképp előny, hogyha valami finomsággal kínálod, mert akkor hamar megjegyzi, hogy Te nem is vagy olyan félelmetes. Egy fürtösköles-szál kitűnő.
A nimfák nem kalitkamadarak, legalább egy méter hosszú ketrecet igényelnek, mert nagyon nagy a mozgásigényük (az már más kérdés, hogy a sokáig kis helyen tartott madár rettenetesen eltunyul...). A röptetéshez nem kell, hogy szelíd legyen, a madaraim röptetéskor szelídültek meg, úgy hogy semmit nem törődtem velük. Ők jöttek mindig hozzám, mikor kinn voltak, ők barátkoztak. A visszamenetelt meg könnyítheted, hogyha csak a ketrecen belül adsz neki kaját, inni, ill. a ketrec ajtajához egy hosszabb ágat rögzítesz, amire rászállva sokkal könnyebben megtalálja az ajtót. Ha a madár éhes, bemegy magától is. Aztán csak rutin kérdése, és eljön az az idő, mikor magától is bemegy a ketrecbe rendszeresen!
Az, amit csinál, minden, csak nem normális! A madár lehet unatkozik, és kitalált valami hülyeséget. Adj neki sok rágcsálnivalót, most virágoznak a gyümölcsfák is, a fűzfa is most hajt, ezek mind kitűnő rágcsálnivalók. Ráadásul természetes faágakról a kérgeket is le tudja rágni! Tükröt ne rakj be neki, se ilyen műmadarat, a legjobb lenne, ha társat kapna, akkor végképp nem unatkozna!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 3, 16:35 
Helló!

Na meg, mekorra helyről vetted? Ha nem kézzel lett nevelve, akkor is nehezebben szelidűl!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 3, 15:43 
zsófi írta:
most meg azt csinálja ,hogy felmászik a kalitkára és amikor lejön a farka bepréselődik maga alá és konkrétan ráül. ez nagyon vicces meg aranyos,de kicsit bizarr is. nem tudja valaki hogy van-e valami baja?

Mekkora az a kalitka? Esetleg tudnál egy fényképet feltenni róla (madár + kalitka)?

Hozzászólás 2010 ápr. 3, 15:26 
sziasztok!lehet nem ide kéne írnom ezt de nem tudok még eligazodni..szóval most vettem egy fiatal hím nimfát,minden rendben vele,leszámitva egy kis sebet a lábán,de már gyógyul. még nem vettem ki ,mert még várok vele majd ha hozzám szokik.(még gyűlöl) most meg azt csinálja ,hogy felmászik a kalitkára és amikor lejön a farka bepréselődik maga alá és konkrétan ráül. ez nagyon vicces meg aranyos,de kicsit bizarr is. nem tudja valaki hogy van-e valami baja?már volt egy nimfám(elrepült) de ő ilyet nem csinált.a másik kérdés meg hogy mennyi ideig várjak azzal hogy nem veszem ki? már csipog meg felszabadult,de ha a közelébe megyek úgy fúj mint egy macska.

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 22:36 
Bp XV. ker.

Kalikó írta:
Fairywing !
Köszönöm,... :D ......amúgy hol laknak a madarak?
Valóban szép példányok,de inkább csak elismerésként irtam,hogy befogadnám.

Waldemadar, köszi a magyarázatot!

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 21:49 
fairywing írta:
Sziasztok, a nimfa szakértőket kérdezem, hogy a képen látható 2 madár tényleg hímnek látszik-e. Illetve az egyik 4, a másik 1,5 éves, én a fiatalabbat szeretném megvenni. Van-e látható különbség a 1,5 és a 4 éves között szerintetek? Élőben még nem láttam őket, csak ezt a képet, de mielőtt odamegyek, gondoltam, megkérdezem a véleményeteket.

Kép

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

Naná hogy hímek!
A sima vadszínű szürkéknél csak az ivarérett hímeknek sárgul ki a fejük. A tojók szürke fejűek maradnak.

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 17:42 
Fairywing !
Köszönöm,... :D ......amúgy hol laknak a madarak?
Valóban szép példányok,de inkább csak elismerésként irtam,hogy befogadnám.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 16:40 
Köszönöm szépen. Itt pont a tojó lenne idősebb.

Norbi0131 írta:
A kor az nem számít! Sőt néha jobb is, ha az idősebb betanítja a fiatalabbat a költésre!
De ezt tenyésztői ésszel gondolva! Ha csak tartod őket, akkor jobb, ha egyidősek.

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 16:29 
A kor az nem számít! Sőt néha jobb is, ha az idősebb betanítja a fiatalabbat a költésre!
De ezt tenyésztői ésszel gondolva! Ha csak tartod őket, akkor jobb, ha egyidősek.

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 14:29 
Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Warhawk, igen, a tulaj azt ígéri, hogy tudja, és azt adja, de hááááát....tudod ;)

Amúgy nekünk mindegy lenne, melyik, mert tényleg szépek a képek alapján, de mivel egy kb 4 éves tojó mellé viszem, azt gondoltam, hogy két "idősebb" madár talán hamarabb összekap az elején, mint, egy fiatalabb-idősebb pár. Vagy ez nagy butaság? A tenyésztés nem cél, csak, hogy a tojót ne egye meg a fene nagy magányában.

Kalikó, én csak az egyiket veszem meg, szóval a másik a tiéd lehet ;)

Kalikó írta:
Warhawk írta:
fairywing írta:
Sziasztok, a nimfa szakértőket kérdezem, hogy a képen látható 2 madár tényleg hímnek látszik-e. Illetve az egyik 4, a másik 1,5 éves, én a fiatalabbat szeretném megvenni. Van-e látható különbség a 1,5 és a 4 éves között szerintetek?

Szerintem mindkettő hím. A fiatalabbat, hmm.. szóval látni kellene rajta.. hogy is mondjam. Fiatalabbnak néz ki.. összbenyomás alapján. Remélhetőleg a tulaj tudja melyik a fiatalabb és tényleg a fiatalabbat adja oda majd. :)

Szerintem egy 4 éves madár még nem számít korosnak tenyésztési szempontból sem.
Vedd meg azt amelyik küllemében jobban megfelel az ízlésednek .
Amúgy mindkettő nagyon jó kiállású madár ,és hím.
Bármelyiket szivesen befogadnám :wink:
Bár ritkán foglalok állást és szakértőnek meg főleg nem tartom magam de én a másik madarat látom fiatalabnak .....

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 13:52 
Warhawk írta:
fairywing írta:
Sziasztok, a nimfa szakértőket kérdezem, hogy a képen látható 2 madár tényleg hímnek látszik-e. Illetve az egyik 4, a másik 1,5 éves, én a fiatalabbat szeretném megvenni. Van-e látható különbség a 1,5 és a 4 éves között szerintetek?

Szerintem mindkettő hím. A fiatalabbat, hmm.. szóval látni kellene rajta.. hogy is mondjam. Fiatalabbnak néz ki.. összbenyomás alapján. Remélhetőleg a tulaj tudja melyik a fiatalabb és tényleg a fiatalabbat adja oda majd. :)

Szerintem egy 4 éves madár még nem számít korosnak tenyésztési szempontból sem.
Vedd meg azt amelyik küllemében jobban megfelel az ízlésednek .
Amúgy mindkettő nagyon jó kiállású madár ,és hím.
Bármelyiket szivesen befogadnám :wink:
Bár ritkán foglalok állást és szakértőnek meg főleg nem tartom magam de én a másik madarat látom fiatalabnak .....

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: réka

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 13:37 
Inkább azon aggódom,hogy öreg. Elvileg két éves, legalábbis a tenyésztő azt mondta. A hímnek vékony rózsaszínű lábai vannak, a tojónak, meg vastagok, nagyok a pikkelyek. A tyúkoknál az öregeknél láttam ilyent, ott legalábbis másképp néz ki a fiataloknak a lábuk. Az orra is nagy. Nem tudom, hogy a papagájoknál hogy van ez, hogy miből állapítható meg a koruk. Mennyit érdemes várni mielőtt lecserélem? Abból is gondolom, hogy öreg lehet, hogy egész nap csak ül, nem nagyon mozgékony - a hímmel ellentétben. Étvágya az jó, sokat eszik, fürdik is nem hiszem, hogy beteg lenne.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 12:43 
Helló!

fairywing!
Szerintem is minekettő hím! A kéepn jobb oldalit látom fiatalabnak, de ezt csak gondolom!

dorothea!

Nem fiatal még tojó?

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 12:25 
Köszönöm!

gyuri777 írta:
Igen hím mind a 2!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 232  Következő