Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 máj. 4, 15:13 
feketemarcsi írta:
...50-nek tudok kényelmes helyet biztosítani, annyi gyűrűt is rendeletem.

Hű, Marcsi! Te aztán nem semmizel! És csak nézek ki a fejemből, mit is kezdenék 50 ifjonccal??? De nemcsak hol tartanám, de... ööö... izé... majd ősszel mit csinálsz a beoskolázás idején? 50-ből legyen 28 hím. Az hét osztály, hogy spéci területen maradjak :lol: Hogyan tudod majd mindet kihallgatni? Különtanárt fogadsz? 8)

Hozzászólás 2010 máj. 4, 12:30 
Két-három naponta főzök nekik 4-5 tojást, hűtőben tartom. Ezekből reszelek naponta 1- másfél tojást, kekszet, variálom a kaját dió, mák, sajt reszelékkel, porított szépiát is teszek hozzá és néha virágporral szórom. így mindig frisset kapnak és csak úgy nyelik el a kis belesek. Ha rengeteg a fiókád, ugyanezt alkalmazhatnád te is mondjuk, ha az előre elkészített alapeleséget fagyasztva tárolod... De tudod ezt te is. Most per pillanat hány picurod van lágyeleségen?

Hozzászólás 2010 máj. 4, 10:03 
Szia, Marcsi!
Nyugi, vagyok én. Újabban csak a madaraim és a jómadaraim között :wink: A költési szezon végefelé járunk, és eddig nagyon nem is akartam elszólni magam, remélem, most sem az lesz 8)

Szovel a helyzet:
Ugye, indulásból, első fészekalj megtermékenyítése után Illésem feladta a harcot. Arra tippelek, hogy a túlhajszoltság és emiatta legyengülés végzett vele... Azért jobban figyelhettem volna rá... Gábrison is jelentkeztek hasonló tünetek, de külön téve infra lámpa alatt, bő és választékos eleséggel rendbeszedtem. Úgy tervezem, hogy a felnőtteket mielőtt röpdébe helyezném, kicsit felkúrálom. Addig a fiatalok mehetnek ki a röpdébe szintén turbókajával.

Tudom, hogy kiváló madarakból áll kicsiny tenyészállományom, éppen ezért maximálisan meg vagyok elégedve a 9 gyönyörű, életerős fiókával. Megfigyeléseim alapján 5 hím, 4 tojó. Elsőéves tojóm, a Galagonya is kiváló nevelőnek bizonyult: példásan kotolt és hűségesen eteti a harmadik hetes négy fiókáját.

Most először találkoztam a leválasztott fiataloknál azzal a jelenséggel, hogy lecsupaszítják egymás hátát... véres látványig nem juthattak el, hálistennek eljött a május. Kipakoltam őket a röpdébe anyjukkal együtt. Remélem, ott már nem lesz lehetőségük lépten-nyomon egymást csípkedni és szépen kitollasodik mind a nyári ruhájába. Almaecetes vizet kapnak, máskor meg vitaminosat, néha zöldet, máskor gyümölcsöt, csíráztatott magot és magkeveréket.

A 4 pici közül a többitől 5 nappal nagyobbat (Ilus fiókája, utolsó előtti napon felhagyott a kotlással, Galagonya alatt kelt) nappal infra alatt tartva és kézzel etetve neveltem másfél hétig, míg a 3 kicsi is felerősödött annyira, hogy kb. egyenlő eséllyel kaphassanak kaját a mamától. Azért nem semmi, mekkora kajamennyiséget kell egy tojó naponta behordjon négy éhes csőrikébe! Naponta kétszer, háromszor fecskendőből besegítek, seperc alatt tűnik el a kaja!

Idén a fészkekben volt bőven terméketlen tojás, de befulladt, beszáradt tojás idén elenyésző.
Utolsó rend fészkekben nem lettek fiasak a tojások, de szinte nem is bánom. Hagyom, h a kotlók kiüljék az időt, aztán kis felerősítő idő után ők is mennek a röpdébe.

Nos, itt tartok. A fiókák között egyetlen elhullás sem volt és remélem, nem is lesz! Pont.

Ja, és bocsi, nem kihalt ez a hely, csak pihen. Értve vagyok?
Pussz! :alien:

Hozzászólás 2010 ápr. 16, 15:14 
feketemarcsi írta:
Tavaly az apeh rendszerében volt egy kis techniaki gikszer, eltűntek adatok az adózók folyószámláiról és valaki azt találta mondani az ügyfélszolgálaton, hogy dolgoznak a rendszerben az űrmanók és ebből szállóige lett. :D

:D , vicces... Nekem meg a Neco Csillagok háborúja jut eszembe... Jó ez az űrmanó. Tetszik. Akkor is az voltam: Andro Méda.
Ja, elmegyek. Felülök a (kávés-)csészealjamra és ...
:alien: , dejó... egész tetszik ez a figura!

Hozzászólás 2010 ápr. 16, 15:03 
Igen, már csak űrmanók :wink: .
Maradok, míg a rollerost le nem tisztázom, addig elnézését kérem mindenkinek...
Üdv: Andro Méda :alien:

Hozzászólás 2010 ápr. 16, 14:58 
Marcsi, a tojásrekedeses problemat, akarcsak az atkaírtószeres hozzászólásokat az általános kanárison talalod meg és kérlek, betegsegekkel kapcsolatosan oda írjad a bejegyzéseidet. Köszi.
Idézet:
Tegnap kirepült a 21-es számot viselő kis roller, egy 2 tojó ül már a második kör tojásain, egy a 3. tojta le.
A fiúk bevetésen.

Gratula, Marcsi! Ügyes vagy.

Hozzászólás 2010 ápr. 13, 9:49 
feketemarcsi írta:
Tükörrel csináltad?
Az enyémek etetnek előttem is, csak fényképező gépet kéne szereznem, mert telefonon nem látszik semmi. :?

Szia, Marcsi!
Egen, tukros :lol:
Na eppen itt a gubi, hogy nem tudom meg, milyen ez a kis tojo,mert o meg elsoeves 8) Hogy jo kotlo, ezt mar feljegyeztem rola. Az anyja is nagyon jo kotlo es jo nevelo tojo, remelem, itt sem lesz bibi. A tukrot olyan helyre tettem, hogy eppen ot latom az iroasztalom mellol, anelkul, hogy o engem egeszalakosan netan veszelyesnek tekintsen :lol: s netan abbahagyja az etetest. Meg skubizom kicsit. Annal is inkabb, mert 4 nap mulva kell kelnie alatta masik 3 tojinak is... Na meg csak annyit hozza, hogy ez az egy szem fioka es a masik harom fias toji ertekes szuloktol valo. :cyclops: .

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 18:40 
Mona, Marcsi! Ni mit hoztam! :D

Etetés :wink:
Kép

No, hát az a harzi helyzet, hogy mint mondtam, Ilusom odahagyá a fészket nagy ügyesen, hogy a fene a jódógát :evil: . Három toji közül egyetlenegy volt fias, azt is teljesen kihűlve találtam. Melegvíz-kontroll-és beloptam Galagonya fészkébe ezzal a feljedzzéssel a bibliámba: Ilus (90p. az apja)+ 88pontos hím, várható kelés IV.11. Hát ebbül lett a 12. De hát a'má szinte mindegy, hogy 4 vagy 5 nap a diferencia :? , mert a Galagonya 3 fias tojását 16-ra várom repedni. Egen, cseppet bonyolult, mint magam es, dehát... evvan s ezt kell szeretni.

Szovel, a picuri ma délben csippantotta bele magát a világba én meg rettenetesen kíváncsi voltam, hogy most akkor az újdonsült és kissé becsapott kismama etetni fogja-e vagy sem. És igen :P . No, eddig így. A hogyan tovább majd megválik :wink: .

Puszi nektek: Gabesz

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 13:02 
Ezt a témát a hétvégére lezárom!
Addig remélem mindenki megnyugszik.

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 19:33 
Lányok!
Nálunk már elvirágzott az utolsó bokor kökény is a városban. Nem lehet, hogy ez a baj??? :lol: 8)

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 13:37 
feketemarcsi írta:
Ja és a határban szépen virágzik a kökény. :D

Jóvan, Marcsi, igazad van.
Ja, hogy kökény... Jó, hogy mondod, mert itt nálunk még híre sincs, az almafák ágai hegyén éppencsak kipattant a rügy, a fű is mintha zöldbe váltana... És szegelnek a nárciszok meg tulipánjaim és egy seregély is látogatását tette ma nálunk!!! Merthogy már két éve nem jártak ide mióta a szarka kirabolta a fészküket :roll: . No, idén hátha! Szovel, azért minden remény megvan, hogy végérvényesen beköltözzön a tavasz!

21 fióka? Hm... ammá valami! 8) Én azért nem vagyok még ennyire berendezkedve. És azt mondom, míg bízom benne, hogy kicsiny állományom jó fiakat hoz, meg is elégszem a kevéssel. Éppen ma választottam le 5 fiókát. Ja, és persze, még csak ennyien vannak. Gábris és Galagonya párosításból van 3 reményteljes tojáska+ Ilusom és a 88 pontos ficsúr kényszerházasságából 3 tojás közül 1 fias... hanem... és már én is unom :roll: ezek a büdös román tojók elveszik az eszem! Képzeld, odahagyta a fészket a kis dög. Már ki is volt hűlve a tojás. van még pár nap a kelésig, ezért meleg vízbe állítottam a tojást és él benne a fióka!!! Miután leállt a a spirál alakú vízmozgás, billegni kezdett a tojáska :D , úgyhogy él benne a pici. Ilusnál otthagytam a többi tojást is, hátha meggondolja magát, aztán a pasival is próbálkoztam, hogy visszateszem hozzá, de nem. semmi. Úgyhogy a fias tojást beraktam Galagonya alá. Kísértetiesen ugyanaz a jelenet, amit tavaly is elművelt ez a csaj. A továbbiakat majd meglátjuk az adott szitunak megfelelően. Lesz valami. :roll:

No, megyek vissza a konyhába. Csapkodom még kicsit az edényeket :lol:
Puszi neked: Gabesz

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 11:06 
Sziasztok,

a rolleres szakcsoport hozott egy döntést, miszerint a hivatalos fórumukat egy saját, önálló fórumra teszik át. Tudom hogy sokakban ez sokféle és vegyes érzéseket váltott ki, de mindenkitől kérem, fogadja el ezt a döntést.
Ettől függetlenül bárki számára továbbra is nyitva áll ez a topik, mindenkit szívesen látunk, de a fórumozás szabályainak betartását ezután is megköveteljük.

Ezt a témát pedig a lehetőségekhez képest kérem mellőzük, felnőtt emberek módjára viselkedjünk és segítsük egymást mint ahogy eddig is tettük.

Köszönettel:
Csaba

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 9:56 
feketemarcsi írta:
....Az első kettőig még értem, de a többi... :oops:

Idézet a "bibliából": "A harmadik tenyésztői irány az ének mellett a színkanáriknál már meglévő, COM standardnak megfelelő színváltozatokat próbálja kombinálni az énekkel. Ez egy nagyon új ága a roller tenyésztésének, és egyben az egyik legnehezebb tenyésztői feladat is. Hiszen minél több tulajdonságra próbálunk szelektálni, annál ritkább a rosta, amin madarunknak fenn kéne maradnia. (Ezt az irányt legmagasabb színvonalon jelenleg a holland és belga tenyésztők képviselik)."

A többi ez a kategória. Egyik nap az éneket (roller st.szerint) másik nap a küllemet, ( elsősorban a színt, tehát a COM színkanári besorolás, és st. szerint) bírálják.
...oszt összevonják a pontokat.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 20:28 
NAGYON KÖSZÖNÖM MINDKETTŐTÖKNEK.
Lesz ott is élet,ahogy elnézem :D

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 20:04 
leho írta:
Szia Laci!
Csatlakoznék az elöttem szólóhoz és megtennéd, hogy továbbküldöd az üzit mert nem találom az új fórumot :shock:
Elöre is köszönöm a segítségedet.

Szia leho!

Neked is küldtem! :)

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 19:52 
leho írta:
Szia Laci!
Csatlakoznék az elöttem szólóhoz és megtennéd, hogy továbbküldöd az üzit mert nem találom az új fórumot :shock:

A roller kanáris egyesület honlapján megtalálható az új fórum elérhetősége.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 19:43 
Köszönöm, most már rendben, csak ne érezném magam úgy, mint elvált szülők gyermeke...!

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 19:32 
Szia Laci!

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 19:28 
citadella írta:
Kedves széthulló Roller-család! A lelkes olvasótábor nevében érdeklődöm: hogyan tovább? Kit hol lehet eztán megtalálni? Nekem, mint még roller-nélküli amatőrnek, minden hozzászólás érdekes volt, nem beszélve a szakmailag értékes információkról! És ha szenvedélyességből fakadóan időnként némely dolog néven lett nevezve..., a tartalmasság volt a lényeg! És az összetartás! Most ennek vége? A többiek eztán zártkörű fórumon cserélnek majd véleményt? Esetleg az is olvasható a kívülállók számára, és ha igen, hol lehet megtalálni? Köszönettel vennék minden tájékoztatást!

Szia!
Küldtem pü-t.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 19:23 
Kedves széthulló Roller-család! A lelkes olvasótábor nevében érdeklődöm: hogyan tovább? Kit hol lehet eztán megtalálni? Nekem, mint még roller-nélküli amatőrnek, minden hozzászólás érdekes volt, nem beszélve a szakmailag értékes információkról! És ha szenvedélyességből fakadóan időnként némely dolog néven lett nevezve..., a tartalmasság volt a lényeg! És az összetartás! Most ennek vége? A többiek eztán zártkörű fórumon cserélnek majd véleményt? Esetleg az is olvasható a kívülállók számára, és ha igen, hol lehet megtalálni? Köszönettel vennék minden tájékoztatást!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 149  Következő