Szia, Marcsi!
Nyugi, vagyok én. Újabban csak a madaraim és a jómadaraim között

A költési szezon végefelé járunk, és eddig nagyon nem is akartam elszólni magam, remélem, most sem az lesz
Szovel a helyzet:
Ugye, indulásból, első fészekalj megtermékenyítése után Illésem feladta a harcot. Arra tippelek, hogy a túlhajszoltság és emiatta legyengülés végzett vele... Azért jobban figyelhettem volna rá... Gábrison is jelentkeztek hasonló tünetek, de külön téve infra lámpa alatt, bő és választékos eleséggel rendbeszedtem. Úgy tervezem, hogy a felnőtteket mielőtt röpdébe helyezném, kicsit felkúrálom. Addig a fiatalok mehetnek ki a röpdébe szintén turbókajával.
Tudom, hogy kiváló madarakból áll kicsiny tenyészállományom, éppen ezért maximálisan meg vagyok elégedve a 9 gyönyörű, életerős fiókával. Megfigyeléseim alapján 5 hím, 4 tojó. Elsőéves tojóm, a Galagonya is kiváló nevelőnek bizonyult: példásan kotolt és hűségesen eteti a harmadik hetes négy fiókáját.
Most először találkoztam a leválasztott fiataloknál azzal a jelenséggel, hogy lecsupaszítják egymás hátát... véres látványig nem juthattak el, hálistennek eljött a május. Kipakoltam őket a röpdébe anyjukkal együtt. Remélem, ott már nem lesz lehetőségük lépten-nyomon egymást csípkedni és szépen kitollasodik mind a nyári ruhájába. Almaecetes vizet kapnak, máskor meg vitaminosat, néha zöldet, máskor gyümölcsöt, csíráztatott magot és magkeveréket.
A 4 pici közül a többitől 5 nappal nagyobbat (Ilus fiókája, utolsó előtti napon felhagyott a kotlással, Galagonya alatt kelt) nappal infra alatt tartva és kézzel etetve neveltem másfél hétig, míg a 3 kicsi is felerősödött annyira, hogy kb. egyenlő eséllyel kaphassanak kaját a mamától. Azért nem semmi, mekkora kajamennyiséget kell egy tojó naponta behordjon négy éhes csőrikébe! Naponta kétszer, háromszor fecskendőből besegítek, seperc alatt tűnik el a kaja!
Idén a fészkekben volt bőven terméketlen tojás, de befulladt, beszáradt tojás idén elenyésző.
Utolsó rend fészkekben nem lettek fiasak a tojások, de szinte nem is bánom. Hagyom, h a kotlók kiüljék az időt, aztán kis felerősítő idő után ők is mennek a röpdébe.
Nos, itt tartok. A fiókák között egyetlen elhullás sem volt és remélem, nem is lesz! Pont.
Ja, és bocsi, nem kihalt ez a hely, csak pihen. Értve vagyok?
Pussz!