Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 22:07 
Hahó Pappcsa jó lenne ha visszajönnél a forúmra már,mert hiányolunk. :72: :90:[/quote]

Igen Igen!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 21:46 
Igazgató írta:
ARANY HAVEROM ÉS MINDENKI:
Azt hiszem megőrültem.Írtam a "tetüs" oldalra és nem jelent meg! Rosszat sejtek.Vagy lassan oda jutok mint "hajnau" a végnapjaiban vagy de most teszek egy tesztet....

Na? Hogy sikerült a teszt? Igen, valóban, szórakozásra van kitalálva a fórum és társalgásra, eszmecserére. De ha valami hiba csúszik be a forumhasználat alatt, mert mondjuk túl sokáig írtad a hozzászólást, a gép automatikusan kiléptet. Hosszabb hozzászólásnál, vagy ha sokáig sikeredik, mert mondjuk más dolga is akad közben az embernek, érdemes egy előnézetet kérni, ezzel frissíted az oldalt. Rögtön nem kell gyanakodni...
Köszönöm, Gabesz

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 21:20 
Ha valakit esetleg érdekelne eladnám az Eb-ről vett két kobalt madaram.

1.)Feket-piros kobalt mozaik 2008 "B" hím-20 000 ft-volt tuladonosa Roberto Rossi
2.)Fekete piros kobalt 2008 "B" hím-20 000 ft-volt tuladonosa Panizza Idris

Aki érdekel utána lehet nézni kik is ezek a tenyésztők.

Az egyik ő:
Kép

Ezt a típusú mozaik kobaltot vettem tőle.

Kép

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2010 ápr. 16, 20:05-kor.

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 20:20 
VladTepes írta:
feketemarcsi írta:
Vladi! A színkanári nem zárja kia rollert. :wink:

Háááát..... nálam igen.
Pontosabban nem a színkanári zárja ki, hanem ami manapság a hazai rollerrel "akciósan egybecsomagolt"-an jár... nos az a kizáró tényező.

Spec halkan, ideális szobamadárként, mondhatni dolby surrondban énekelni tudó madaram is vcan, úgyhíjjják, gould amandina.
Na AZ ténylég szobamadár, a leghisztérikusabb, legérzékenyebb fülű madárkedvelőnek is. Lásd hangerő moderáltsága, énekének andalító volt, mondhatni "szundi-madár"-nak is nevezhetnénk LOL; dekoratív megjelenése; barátságos. érdeklődő természete, és hát igen, szobamadár, mert 20C alatt nem az ő világa van....
DE.
Magam részéről a favorit a normális kanári ének, úgy, ordítva, harsogva, ahogy annak szólnia köllll..... Meg imádom a stigó hangját, meg a rigókét hajnalonta....
És ja...
Herr Direktornak valszeg teljesülni fog a vágy, már elindultam a lejtőn, már színkanári genetikát olvasgatok reggel a klotyón ülve is :-), úgyhogy :cyclops: :cyclops: :cyclops: :cyclops:
Lejtőn való elindulásomban a főbűnös Pappcsa, aki egyébiránt (hogy ne csak szóban, hanme írásban is piszkáljam :-)) igazán meg is szólalhatna, ha má' így javul itt a színkanárisban a légkör, tisztul az égbolt :-)

Hallod VladTepes,még nem írtad meg a madárkáról amit kértem hadd nézzem ki az ősiet a madárnak,a Pappcsától elkérted már?
Jó lenne ha Pappcsa is előbukkana,mert rég nem írt már be.

Hahó Pappcsa jó lenne ha visszajönnél a forúmra már,mert hiányolunk. :72: :90:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 20:03 
Tisztelt Igazgató úr.

Írtam Önnek PÜ.-t, privát üzenetet, kérem, majd válaszoljon.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 19:58 
Vad TEP!
Nem írod meg mi van a kicsikével??

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 17:24 
VladTepes írta:
feketemarcsi írta:
Vladi! A színkanári nem zárja kia rollert. :wink:

Háááát..... nálam igen.
Pontosabban nem a színkanári zárja ki, hanem ami manapság a hazai rollerrel "akciósan egybecsomagolt"-an jár... nos az a kizáró tényező.

Spec halkan, ideális szobamadárként, mondhatni dolby surrondban énekelni tudó madaram is vcan, úgyhíjjják, gould amandina.
Na AZ ténylég szobamadár, a leghisztérikusabb, legérzékenyebb fülű madárkedvelőnek is. Lásd hangerő moderáltsága, énekének andalító volt, mondhatni "szundi-madár"-nak is nevezhetnénk LOL; dekoratív megjelenése; barátságos. érdeklődő természete, és hát igen, szobamadár, mert 20C alatt nem az ő világa van....
DE.
Magam részéről a favorit a normális kanári ének, úgy, ordítva, harsogva, ahogy annak szólnia köllll..... Meg imádom a stigó hangját, meg a rigókét hajnalonta....
És ja...
Herr Direktornak valszeg teljesülni fog a vágy, már elindultam a lejtőn, már színkanári genetikát olvasgatok reggel a klotyón ülve is :-), úgyhogy :cyclops: :cyclops: :cyclops: :cyclops:
Lejtőn való elindulásomban a főbűnös Pappcsa, aki egyébiránt (hogy ne csak szóban, hanme írásban is piszkáljam :-)) igazán meg is szólalhatna, ha má' így javul itt a színkanárisban a légkör, tisztul az égbolt :-)

És hogy témát váltsak, kicsit szak-jellegűbb kérdés irányba:
Madáréknál 8 napja keltek a kicsik. Mindkét szülő szépen etet, stb., nulla agresszivitás, így együtt vannak. Viszont tegnap (2 etetés közti pár percet kihasználták) láttam őket párzani. Nem korai ez? Ha jól rémlik, a szexet követően kb 10 nap múlva tojni fog a tojó, ergo kell neki a fészek, ergo egy hét múlva a mostani külköknek már kint kéne lennie.... Nem korai ez így egy kicsit? Jól számolom, gondolom ezt az egészet?

Másik madáréknál (Dunnyuskáék) kikelt tegnap este/ma reggel 3 pici. Egyelőre nem nagyon látom, hogy beindultak volna, hogy etessenek. Várok estig, mert ha jól dereng, az első nap még abból müxenek a kicsik, amit a tojásból hoztak. Remélem, után rajtol a szülőkben is a szülői ösztön.
---
Herr Dirketor, jól értettem, amit írtál, hogy az elválasztós korú csibéket kiraktad a röpdébe, és mind eltávozott? Mit tippelsz oknak?

Szeva Vladtepes!!!

Majd írd meg annak a madárnak az évszámát,gyűrűszámát amit az igazgatótól elvittél,hogy nézzem már ki neked a származását és írj majd egy emailcímet,hogy oda küldjem.
Válaszolva a kérdésedre a 8 napos párzással szerintem nincs semmi baj,ez kétélű dolog,azért rakjál neki egy másik fészket fel de ha lehet ugyanarra a helyre ahol volt és amiben a fiókák vannak rakd át egy másikra.
Rakjál neki fészekanyagot is,hogy ne kezdje a fiókákat lekopasztani,főleg erre akkor figyelj mikor már a fészek megvan rakva és a befejezéshez keresi a "puffot" ha teheted ilyenkor a fészekanyagból válogassál és tegyél neki "puffot" mert ha rákap a fiókák tollára nem bírsz mit tenni vele már és csak azok kapod magad,hogy csupaszok a kisrigók. :72:

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 17:13 
Igazgató írta:
Vlad Tepes!
Úgy akartam írni : követelem legyél színkanári tenyésztő mert legalább van élet ezen az oldalon is.Látom azért már kellően befertőződtél.Jo mert belendül az élet.
Azt írd meg mi van a kismadárral amit elvittél tőlem? Le ne írd kivel él együtt mert abból baj is lehet. :D
Voltál nálam és emlékszel, a kislányodnak is megmutattam azt a fészket amiben reményem volt:agyba főbe verem a Nyírit. :D ezekkel a kis madarakkal.
Láttad volt egy óvodám és eljött az idő-gondoltam-át rakom őket.Amikor látsz állatkerti képeket kb annyi tálon és fajta kaját tettem eléjük betartva minden szabályt.
Lekezeltem őket és dörzsöltem a kezem :na most ezek igen .Véged van Fric.
Reggelre három elhalt és tegnap délután a negyedik is eltávozott. :bom: :bom: :bom:
Kardos feleségem -életében soha nem tett ilyet-is mellém ült és csak néztük a semmit.
Bevallom nagyon ott voltam, nem csinálom tovább.
Egyeztettem az Andréval is és elvben nem csináltam hibát.No így lett üres a madárszobám a házban.Mindenki kinnt van és ennek örül a legjobban a szomszéd néni mert a röpde szomszédságában ücsörög és hallgatja az ének versenyt.
Üdv
csiszi

Mi a gond van cimborám,majd skypon megdumáljuk ha bent leszel!!! :70:

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 8:04 
Vlad Tepes!
Úgy akartam írni : követelem legyél színkanári tenyésztő mert legalább van élet ezen az oldalon is.Látom azért már kellően befertőződtél.Jo mert belendül az élet.
Azt írd meg mi van a kismadárral amit elvittél tőlem? Le ne írd kivel él együtt mert abból baj is lehet. :D
Voltál nálam és emlékszel, a kislányodnak is megmutattam azt a fészket amiben reményem volt:agyba főbe verem a Nyírit. :D ezekkel a kis madarakkal.
Láttad volt egy óvodám és eljött az idő-gondoltam-át rakom őket.Amikor látsz állatkerti képeket kb annyi tálon és fajta kaját tettem eléjük betartva minden szabályt.
Lekezeltem őket és dörzsöltem a kezem :na most ezek igen .Véged van Fric.
Reggelre három elhalt és tegnap délután a negyedik is eltávozott. :bom: :bom: :bom:
Kardos feleségem -életében soha nem tett ilyet-is mellém ült és csak néztük a semmit.
Bevallom nagyon ott voltam, nem csinálom tovább.
Egyeztettem az Andréval is és elvben nem csináltam hibát.No így lett üres a madárszobám a házban.Mindenki kinnt van és ennek örül a legjobban a szomszéd néni mert a röpde szomszédságában ücsörög és hallgatja az ének versenyt.
Üdv
csiszi

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 ápr. 14, 21:29 
Szia!
A madarad felmenői között biztosan található piros is mert egy sárga madár nem fogékony ennyire a karotinra.A képből látszik,hogy nem tiszta izabella legalább is nem olyan mint ami a nagykönyvbe meg van írva :lol:
A barna sorozat az biztos.Én egy aranybarna és sárga szatiné keverékének gondolnám de a választ a tenyésztőjétől kapod meg.

Hozzászólás 2010 ápr. 14, 7:11 
Szia!
A kérdést valószínű megválaszolták.
Azért visszakérdeznék.Élőben is piros a madár szeme?
Miért vannak narancs színű foltok?Kapott piros színezőt vagy a sárgát hasznosítja így?

Hozzászólás 2010 ápr. 14, 0:16 
Nem ez az arany-izabell + egy kis színező?

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 23:53 
Most találtam egy fotót a Roberto Rossi-ról az Eb-tőle vettem a Fekete piros mozaik hímet,elmentem haza hozzá a lakására a madarak az alaksorban voltak tartva egy kb 6 x 5 helyiségbe de nagyon praktikus kalítokba.

A Roberto Rossi benne van a C.O.M vezetésébe és felajánlotta,hogy eljönnének Magyarországra csak kéne fizetni az útazás,szállás,ellátást és elhoznák a C.O.M standardokat is,de mint minden más ez a fránya pénz hiányába ez is feledésbe merűlt.
Íme akiről beszélek:

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 22:42 
[quote="andré"]Szia Feri!
Ez a bicolor nekem nagyon bejön.
Szerintem gyönyörű!
Olaszban láttam hasonló stigókat citromsárga testtel és piros maszkkal.Le is fényképeztem vagy videóztam.Ha megtalálom felrakom ide.[/quote

Jó rendben,ha megtalálod nyomd már fel,a Pákozdy-val épp azon lamentáltunk,hogy ezt,hogy a fenébe színezték ki,hogy a sárga nem lett narancs meg a mozaik ennyire szép piros. :72:

Mikor megláttam ezt a képet csak néztem ki a fejemből. :74:

Itt van a mellette levő írás is szerintem flamand vagy milyen nyelven van.

:75:

mpressionante Mosaïco Bicolor

Reeds eerder was deze indrukwekkende nieuwste creatie op deze blog te ontdekken, maar meer geschikt bleek uitgerekend déze dag hem officieel aan 'het grote publiek' voor te stellen, bij deze dan maar.

Louter ter informatie : Aantal 'hits' van de laatste 6 maanden naar deze Kanariologen-weblog.
maart = 6.822 - februari = 7.258 - januari = 8.473 - december = 7.290 - november = 6.590 - oktober = 6.228 -
is een maandelijks gemiddelde van ruim 7.000 bezoeken !
Déze vaststelling is géén 1 april-grap.
Dank allen voor de belangstelling !

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 22:13 
Szia Feri!
Ez a bicolor nekem nagyon bejön.
Szerintem gyönyörű!
Olaszban láttam hasonló stigókat citromsárga testtel és piros maszkkal.Le is fényképeztem vagy videóztam.Ha megtalálom felrakom ide.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 22:08 
Hú látom a parázs izzik a rács alatt ha nem felejtek el viszek miccsett és a hétvégén teletömjük a pocakunkat,meg egy kis szilvapálinkát meg lehet egy kis házi bort is.
Sajnálom,hogy nem jössz azért Monorra mert azért sok madarász megfordul és lehet egy kis eszmecserét folytatni,kinek hogy alakult a tenyésztése,meg ki mit szívott meg mi sikerült a tennyé :72: szezonba.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 15:12 
Csaba!
Remélem egyszer lehetőségem lesz leküzdenem a köztünk lévő pár száz métert/a telefon párbeszédből derült ki/ és elmeséled nekem hogy mi ez a menekülés az IDRE-röl?Vagy ez olyan mint amikor a kis focicsapatomnak intek :utánam.És mivel nics más lehetőség jönnek.6-8 évesek.
Azért ne irassál ki antidepresszánst mert rossz irányba terel: :68:
Én melletted vagyok.
Dia film vetítést csak neked mint ahogy a Pilmayer mondja:
:salut: :80: :103:

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 13:57 
feketemarcsi írta:
Esetleg photoshoppal? :wink: :D :D :D

Fura kis jószág...

:22: :22: :22: :37:

Hát én mindenre gondoltam csak erre,nem hinném ez állítolag egy "Bicolor" nevezett madár,amit ha jól értelmezek 2 színű.

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 23:30 
Hát ma beszéltem a Pakózdy Karcsival és olyanszínkanárit elemeztünk amit még eddig nem is láttam,probáltuk megfejteni miből is lehet és hogy is színezték ki,várom a véleményeket ötleteket.
Szerintetek szép ez a színkanári?

Hát ha tudnám,hogy mert hiába klikkelek az img gombra semmi nem történik.
Kép

Csak sikerűlt. :06: :06:

Valódi név: Piros András

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 23:04 
Chris bocs,hogy pár nappal később szólok a dologhoz
ha egyszer biharba jársz keresd meg atintást igérem bármejik madaramat ki és elviheted
ne hagyd magadat átverni ut ir senkit nincs jogom sem bántani sem kritizálni
MADARÁSZOK egy kezdőt-laikust az első lépéseinél ne gáncsoljatok ki nem vagyunk
politikusok mert ha igen szivem szerint már,kiszáltam
ha esetleg itt valaki kiváncsi a hatalmi harcokra a jövő hónapi küldött gyűlésre van még eggy szabad hely bárkit elviszünk lehet érveket -elvenérveket felhozni sőőtt kel is
ne hagyjuk ezt az ugymond több 100 éves hobbit szenvedélyt állat törvenyi jogszabályok alá buijtatva ellehetetleníteni-ezt nehéz volt kiírnom olyan dolgoba amiért én sőőtt sokkal tanultabb
képzettebb emberek nagyon sok munkályukat idejűket beleölve próbáltak megoldani
-had ne irjak neveklet nem hiszem,hogy lennének vén valakik akiket ez ügyben jobban tisztelnék és becsülnék üdsv mindenkinek tintas debrecen

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 134  Következő