Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 nov. 26, 22:25 
Sziasztok!

Hogy te miket nem beszélsz itt össze, Kynyoo! :D
Méghogy nem vagy folt se a madártartásban??? Akinek ennyi madara van, annak már tapasztalata is, és az bizony már nem kis folt. Jól gondolom, kedves fórumtársaim?

Igazad van, Gabesz, valóban elmulasztottam élménybeszámolót tartani. :oops: :30:
Egy havas hétvégén utaztunk le a tőlünk nem messze levő Kynyoo kollégához (46 km, hogy Gabi is képben lehessen 8) )
Hát ott aztán volt mindenféle madár! Amit elsőre felismertem: a színkanári, a hullámos papagáj. na meg zebrák, szívem csücskei, és végre élőben láthattam rizspintyet és - melyik az a madár, aki mindenkit felnevel (dajkamadár)??? - nem jut eszembe a neve, de ti tudjátok, az tuti. Megvan, sirályka! (ugye az is van neked?)
És volt ott nagyobb papagáj is, Kynyoo, segíts!!! Nagyon édes volt, igazi úr a csapatban! Plusz galambok, akik a hangjukkal hívták fel magukra a figyelmemet.
Mit láttam még? Ja, láttam a kinti röpdéit, ügyes munka, nekem tetszett. És a szép nagy családi házat, ahol lakik, egy nagyon csendes, helyes környéken.
Van egy kutyulija is, aki megugatott bennünket, de meglepő módon kisebbik
lánykám nem ugrott miatta rögtön a nyakamba!

Szóval hatalmas élményben volt részem, mert olyan madarakat láthattam, amikről eddig csak itt a fórumon olvastam, és max. képet mutattak róluk a tenyésztőik.
A hely, ahol vannak valóban kicsi, de ahhoz, hogy a madarak átteleljenek, szerintem tökéletes.

Megvan a helye a rollereknek is!!! Bár, ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, Gábor, akkor javasolnám, hogy a rollereket teljesen külön helyen tartsd majd, mert a sokféle madárhangból nem kívánatos hangokat is átvesznek, ami csökkenti az énekük értékét.

Örülök, hogy van zala megyei fórumtársunk is, aki egy kicsit közelebb lakik hozzám, mert bizony errefelé nem nagyon hallok tenyésztőkről! (Kivéve persze Zéta doktort, akivel kollégák vagyunk)

Röviden ennyi, de még egyszer mondom: jó volt azokat az édes kis madarakat látni! És milyen szép színe van némelyiknek! Le a kalappal.

Remélem más fórumtársakat is meg tudok majd látogatni, mert ez tényleg nagyon tanulságos dolog!

Hozzászólás 2007 nov. 26, 21:46 
Kedves Gabesz örülök hogy szívesen láttok itt engem! Szegény Monának nem hiszem hogy nagy élmény lehetett nálam lenni mert én csak egy pici kis folt se vagyok a madártartásban de azért jó látni hogy van összetartás pl ebben a kis társaságban is ez kárpótol minden olyan dologban amit hiányolok madártartásban a környezetemben! Hurrá fórumozók... :cheers:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 26, 20:37 
Kynyoo írta:
Az igazság az kedves Gabesz, hogy itt már olyan családias nálatok a környezet nem nagyon lehet beférkőzni csúnyán mondva...

Azért csak próbálkozz, kedves Kynyoo! :) És te még szépen is beszélsz! Hallanád Dorombolót, mikor elszalad alatta a ló... :roll: És ennyi kanárival neked is itt a helyed! Olvasd csak a topik címét! :wink: Persze, azért vannak olyanok, kiknek még nincs kanárijuk, de lesz és itt ők is jól érzik magukat (Nyuzi és Amaryl- aki miatt a fejmosást kaptam :evil: , mert bíztatni mertem a rizsekre), aztán olyan is, kinek ugyan gyönyörű szép színkanárijai vannak de úgy gondolja, hogy az másokat nem érdekel... :roll: Pedig igazán megoszthatná velünk gondolatait!
Nagyon tetszett, amit írtál:
"Ez a szép a virtuális madarászatban, olyan mintha mindenki mindenkinek a szomszédja lenne!"
Érezd jól magad itt köztünk!

Kedves Kuzmi, annyira igazad van a zebrapinty idegesítő hangját illetően, mert ahányszor valakivel beszélgetek, ez a kis pasi, Karcsika mindig belepofázik :lol: Olyankor szörnyen ideges leszek. De mikor a fészekaljnyi pici szőrcsomónak észlelni lehet az alig hallható élelemkérő hangocskáját a hatalmasra nyitott pici csőrikékből, olvadni lehet a gyönyörűségtől! A másfél hetesnél idősebb purdik egész házat ébresztő, fület tépő kuncsorgásáról most nem beszélek, igencsak érthető okokból 8)

Ja, és majd elfelejtem!!! Kedves Mona kollegina, te voltál Kynyoonál és elhallgattad előlünk az élménybeszámolót??? Ejnye-bejnye!

Hozzászólás 2007 nov. 25, 23:48 
Nyuzilla írta:
:-)
Az én szomszédomba jöhetsz, engem nem zavar a madárfütty! :-))

Köszi Nyuzzi! Bár elég távol laksz de ez a szép a virtuális madarászatban olyan mintha mindenki mindenkinek a szomszédja lenne! :wink:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 nov. 25, 23:39 
Tapasztalatom szerint a csapper kanári és a zebrapinty tud a család számára egy idő után a legidegesítőbbé válni!
Úgyhogy csak bátran válasszatok a többi egzoták „kínálatából” nem fogtok csalódni.
:wink:

Hozzászólás 2007 nov. 25, 23:29 
Kynyoo írta:
Valahol igazuk van mert mindig azt mondják hogy ahol majd lakom ott rakjak mindent tele madarakkal és igazuk van úgyhogy reszkessenek a leendő szomszédok... :twisted:

:-)
Az én szomszédomba jöhetsz, engem nem zavar a madárfütty! :-))

Erről jut eszembe. Kedves Topiklátogatók! A Ti kedvesetek hogy bírja a tollas-füttyös lakótársakat?

Hozzászólás 2007 nov. 25, 23:10 
Az igazág az kedves Gabesz, hogy itt már olyan családias nálatok a környezet nem nagyon lehet beférkőzni csúnyán mondva... Az első madaram egy pár színkanári volt narancs mozaikok! A mennyasszonyom régen tartott hullámospapagájokat és egyszer elmentünk egy tenyésztőhöz ott megláttunk egy pár hullámost azokat is megvettük és utána mindegyiknek társaságot! :lol: Eleinte elfoglaltam egy garázst akkor már sok kanárim még több hullámosom aztán jöttek zebrák sirálykák standard hullámosok nimfák a végére fischer törpék és rizspintyek na meg a szüleim akik kitiltottak a garázsból így egy kerékpártárolóból csináltam madárszobát nos itt járt már a Mona is... Sajnos nem túl nagy így a madaraim javát el kellett adnom de megkaptam az intőt otthon nem volt mit tenni... Közben beléptem H-16. Pannónia Díszmadár és Díszállat Tenyésztők Egyesületébe! most nemrég pedig a rolleres klubba ha minden igaz ugye Doromboló javíts ki ha tévedek... :oops: Ezeket a madarakat most eladom amúgy 115cm hosszú 65cm mély és 60 cm magas helyen vannak! Sajnálom őket mert nagyon aranyosak de nagy füttyel is vannak és a szüleim ezt se díjazzák! Valahol igazuk van mert mindig azt mondják hogy ahol majd lakom ott rakjak mindent tele madarakkal és igazuk van úgyhogy reszkessenek a leendő szomszédok... :twisted:

Hozzászólás 2007 nov. 25, 19:05 
Igencsak szűkszavú vagy, hallod-e? :D Mesélj már kicsit ezekről a kis gombócokról! Annyit ki tudtam olvasni ebből a két képből, hogy nagyon szép színesek :D és legalább négy pár madár fiataljai lehetnek... De kicsit sokan vannak egy mekkora helyen is? Mi volt az első madarad?
Nos?

Ui: :78: Gizmó! Tud valaki róla :?:

Hozzászólás 2007 nov. 25, 18:07 
Addig amíg nagy a csend rakok fel két képet...
Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2007 nov. 25, 12:12 
[html]<p align="center">
۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞<br />
<br />
\|/<br />
(@ @)<br />
+-----oOO-----(_)-------------+<br />
|........Sok boldog Katalin.......|<br />
|..........napot kívánok............|<br />
|...a vezetőség nevében is!..|<br />
+-------------------oOO-------+<br />
|__|__|<br />
|| ||<br />
ooO Ooo<br />
<br />
۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞</p>[/html]

IDRE tag

Hozzászólás 2007 nov. 25, 11:53 
Gabesz írta:
(Kuzmi, lenne rá mód, hogy a képek melletti helyet is kitöltsük? Akkor nem lennének ilyen hosszak a bejegyzések :roll: )

Természetesen meglehetne oldani, de kérlek gondolj azon forumozókra is akik kisebb felbontásban böngésznek.
Így senkinek sem "esik szét" a forum, nem kell oldalra görgetni...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 25, 11:43 
Te Parázna lélek ! :60:

Hozzászólás 2007 nov. 25, 11:03 
Hát nem pont erről beszéltünk? 8) , akárcsak az a teremőr :lol: !!!
Csibikém nekem is már reggel óta danolászik :D , most pedig a kukta sípolását próbálja túlharsogni a drágám...

Csak így tovább, Mona! Tréningezd a füled :lol: !

Hozzászólás 2007 nov. 25, 10:54 
Sziasztok!

Ezt az idézetet a neten böngésztem össze neked, Amaryl, nagyon sok szép vers van fent.
De a Gabeszé is nagyon tetszik nekem, kimondottan idevág! 8)

Képzeljétek! Ma egész idáig roller kánonban fürödtem!!! Ilyen sokat és ilyen együtt ez a két lurkó még nem énekelt nekem, és azt tettem, amit a Doromboló írt: hátradőltem, becsuktam a szemem és csak rájuk figyeltem! Komolyan mondom: mindenkinek csak ajánlani tudom!
Biztos nem igazi még a hangjuk, ehhez én még nem igazán értek, de az eddigi produkcióikhoz képest ez már messze más volt, és csak így tovább nekik!

Hozzászólás 2007 nov. 25, 8:39 
Kati, nagyon sok boldog névnapot kívánok én is neked!
Kép

Birtalan Ferenc:Kata - köszöntő

November vége,
Katalin nap.
Írj falevélre
Katalinnak.
Küldd el a széllel,
s ha megkapja,
hópihe térdel
az ablakba.
Isten éltesse
a Katát mind!
Teljen bélesre,
s nyárra megint.

(Kuzmi, lenne rá mód, hogy a képek melletti helyet is kitöltsük? Akkor nem lennének ilyen hosszak a bejegyzések :roll: )

Hozzászólás 2007 nov. 24, 23:54 
Szevasztok!
Köszönöm szépen a verset,és a köszöntést!!!!jól is esett,épp hótttt fáradt vagyok, most hagytam abba a gályázást,főzök holnapra,mert a fél napba nem férne bele minden!!!reggel meg nem tudok korán kelni,elszoktam tőle!!!
Mona,tök jó ez a versike,honnan szedted????
Nagy pusszantás nektek!!! :06: :40:

Hozzászólás 2007 nov. 24, 21:43 
Én is pusszantalak KATY (Amaryl) Nemzetközy KATY nap alkalmából !!! :88:

Hozzászólás 2007 nov. 24, 21:05 
Szia Amaryl!

Ezt most neked küldöm Katalin nap alkalmából sok szeretettel!:

"Azért találták fel, - emeljünk kalapot! -
Régi bölcs atyáink hajdan a névnapot:
Máskép a szeretet közülünk kihalna;
Máskép a halandó, nem lévén alkalma,
Sohasem óhajtná embertársa javát, -
És akkor az élet nem érne egy kovát."
(Arany János)

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 24, 20:27 
Ma volt a bírálat, holnap lesz az eredményhirdetés. Nem tartottam illdomosnak ma zavarni... Holnap felhívom és megkérdezem. Ám nem biztos, hogy ilyen részletesen nekem, Libának :wink: be fognak erről számolni... De megpróbálom 8) Azt gondolom, hogy a honlapon nem fognak egyhamar frissíteni.

Az a röpde nagyon szép!!! A rizsek milyen jól mutatnának benne :roll:

Hozzászólás 2007 nov. 24, 19:47 
Ne röpdébe gondolkodj Katy !...Tudod ! Nem kalákában tenyésztünk !...
Mi a verseny végredménye Gabikám ? Mondasd be a négy fontos pontszámot és az összpontszámot a győzteseknek.
Pl : 24, 22, 17, 17. Ez egy 90 pontos madár fő eredmény részletei.
A 24- a holl, a 22- a knorr, a 17- a hollklingel a másik 17- a pfeife.
Holl = kongva gördülő, Knorr = dormboló, Hollklingel = kongva csengő,
Pfeife = fütty. Ezek a fontos hangképletek... Ami a sallangokkal együtt adják meg a 90 pontot.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 66  Következő