Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 16:50 
Vasárnap hoztam egy nagyon szép színű sárga intenzív hím, alkatilag nem a legtökéletesebb, vannak apróbb hibái és egy B.-s, nem intenzív tojó kanárit. Kezdő madaraknak, hobbizni, tanulni a szakmát nagyon jók lesznek, persze folyamatban van a profi madarak beszerzése. Képet majd készítek róluk és teszek fel. Hamar össze is raktam őket, nem volt belőle baj, elfogadták egymást. A hím etetgeti a nőstényt és fészekre hívogatják egymást. Lesz itt valami. :P

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 15:10 
Annyi statisztikát gyártottam h leállt az agyam!!!Fórum nélkül nem lehet lenni , viszont látom nem nagyon zsonganak a versenyzők.
Nálam az a helyzet h a röpdébe beindult a szerelem és felsöbb tanácsra betettem egy pár fészket. :bom: Felrobbantak a madárkáim!!Zsongott akinek kellett és hordta vitte a cuccot.Szép volt nézni .
Csak ne olvastam volna az atkákról egy nagyon király írást a" másik" oldalon!!A házikóban agyaltam egy csomót. Kivettem minden fészket .Mert ha beüt a vörös halál azt hiszem lenapalmozhaton a kis házamat.Még éjjel is ezen járt az agyam.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 13:53 
Csak nyugodtan szervezzétek az utat és nem kell velem törődni. Majd én itthon maradok :D és etetem a madaraitokat. :bounce:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 22:12 
Tintás Brámsz írta:
VladTepes írta:
szevasz Tintás vagyok debrecenből
ha komolyan gondoltad ezt a behozatalt melléd álok
ha támadnak akkor már kettőnket kell én is feltudom vonultatni ajogászokat
nem tudom milessz a vége de ezt valakinek be kell vállalni Én bevállalom
csak eggy dolog dühit mint a nag politikába a fotel forradalmár
Lépjünk eeggyet barátom
ha ebbe a Dili Nyíri is benne van szerintem nyert ügyünk van
legalábbis a beléptetésbe ha legálisan betudjuk hozni onnan már nyert ügyünk van
c sináljuk meg még az anyagi felét is beválalom
baráti üdvözlettel Tintás Brámsz Tel 0620 5848280

Szeva Bandi!!!

Látom újra vagy,akkor erre a dologra majd visszatérünk ha eljön az ideje,lássam a Tamás mit és hogy képzelte el.

Valódi név: Piros András

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 22:09 
szevasz Tintás vagyok debrecenből
ha komolyan gondoltad ezt a behozatalt melléd álok
ha támadnak akkor már kettőnket kell én is feltudom vonultatni ajogászokat
nem tudom milessz a vége de ezt valakinek be kell vállalni Én bevállalom
csak eggy dolog dühit mint a nag politikába a fotel forradalmár
Lépjünk eeggyet barátom
ha ebbe a Dili Nyíri is benne van szerintem nyert ügyünk van
legalábbis a beléptetésbe ha legálisan betudjuk hozni onnan már nyert ügyünk van
c sináljuk meg még az anyagi felét is beválalom
baráti üdvözlettel Tintás Brámsz Tel 0620 5848280

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 8:18 
VladTepes írta:
Hali!
Ahogy elnézem, a közös nevező leginkább az, hogy a piros-fekete mozaik tojónak egy piros-fekete mozaik pasi kéne, úgyhogy mingyá megyek is a fórum hirdetési részére, "jóképű piros-fekete mozaik pasi-kanári kerestetik" társkereső hirdetést feladni.
(ha valakinek van ilyenje 2008/2009es évjáratú, szép, egészséges, potens :-) > ne kíméljen.)

Másik dologhoz.
Fric, tisztában vagyok vele, hogy a jóhírű tenyésztőtől származó jóféle madarat - főleg külhonban - nem gombokért adnak. (hogy egy elhíresült szólással éljek :mrgreen: ).
Én úgy vagyok vele, hogy ha má' elautókázok soksok km-t, akkor nem azon fog felborulni a dolog, 30 v 100 Euro, (vagy ha nagyon extra madár, akkor több). Arról nem is beszélve, ha tenyészteni akarok, akkor az alapozásnál erősen észnél kell lenni, mert ezzel éveket tudok magamnak spórolni, meg nem kevés idegeskedést, nyűgöt. (oszt ha ezt is "pénzesítem", tuti, hogy a drága madár lesz végül az olcsó). No meg egyébként is, autóztam én már a holland határig egy 300 euros patkányért :-) (drága hobby ez, ...de ez van :-))
Itthoni börzéken sem szoktam madarat venni, max olyantól akit ismerek, akitől egyébként is vennék. (az, hogy egy börzét randi helynek használunk, az más) A kérdést azért tettem fel, mert botor fejjel azt gondoltam, kint egy börzére komolyabb minőség kerül ki, mint itt az átlag monori felhozatal. Ha nem, akkor max oda is nézelődni megyek el, vásárolni meg inkább olyanhoz, aki másnap is elérhető.
Szal visszatérve az eredeti kérdésemre:
Ha utánajárok, hogy kihez/kikhez mennék, megálmodom, hogy mikor, akkor kiírom ide, oszt ha valaki gondolja, csatlakozik, ha nem, úgy legrosszabb esetben egyedül autózok egy adagot - de... azért társaságban vidámabb lenne. Meg azért sem bánnám, ha olyan valaki(k) is lenne velem, aki jobban ért a dologhoz, mert .... több szem többet lát, és ha magam vagyok, lehet, hogy rámsóznak valami gagyit.

Azért maradjunk abban,hogy Monornál egy fokkal jobba madarak vannak a börzéken,ott is lehet találni elvétve egy egy jó madarat de hiába börze mert annak ott is ára van,azért más egészen a felhozatal.
Ha mindenképp menni akarsz először el kell döntsd milyen színekre pályázol vagyis miket szeretnél van egy csomó névjegykártyám az Eb-ről olasz tenyésztőké le kell dumálni és tuti fogadnak.
Ha úgy adódik lehet akár elmegyek én is de majd meglássuk addig sok víz folyik le még a Maroson. :97:

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 22:13 
kasia197 írta:
andré írta:
Szia Vlad!
Színkanárizni úgy kell mint kártyázni :lol: színre színt raksz!
A piros-fekete mozaik tojóhoz piros-fekete mozaik hím illik.
Ha nem tudod megoldani akkor is mindig maradj sorozaton belül.
Tehát fekete sorozatú madarat(zöld,kék,bronz stb)feketével és barna sorozatú
madarat(barna,pheo,izabella stb)barnával!!!
Egy arany izabella hímet egy piros fekete-mozaik tojóval összerakni????
Miért is jó ez?
Kasia!
A hím kanárid egy piros-achát mozaik a tojó meg egy rosszul karotált piros achát keverék.
Ha bronz vagy kobalt lenne benne akkor sötét színű lenne a lába!

Szia André!
Köszi a segítséget.
Lenne még pár kérdésem:
1:Akkor ők lehetnek 1 pár, vagy érdemes egy ,,szépen karotált" piros-achát tojót vennem hozzá?
2:Mit jelent az, hogy,,rosszul karotált"? Azt sejtem,hogy a színével függ össze,de semmi több...
3:A hím ezek szerint ,,tiszta" madár?
Várom szíves segítségedet......előre is köszi:Kati

Hát,André amit írsz hogy "bronz" akkor "fekete kéne legyen a lába" csak abból kevesebb van,mert egy dolgot nem szabad elfelejteni,hogy Magyarországon a nagy öregek azt mondják nem kell sötétnek lenni,mert az nem előírás,persze én tudom nem így van de na ...
Vagyis Kati a baj,hogy nem tiszta sorozatuak a madaraid,magyarán keverékek amivel nem is lenne baj ha valami jó vérvonal lenne,igazából az ilyen madarat jó lenne kézből megvizsgálni milyen az aljtollazata,hamuszürke vagy sötétebb,a kép is elég gagyi minőség nem látni rajta rendesen.
Arra azért nem tenném rá a nyakam,hogy az egy piros achát mozaik hím,a tojóról meg ....

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 12:41 
andré írta:
Szia Vlad!
Miért is jó ez?
Kasia!
A hím kanárid egy piros-achát mozaik a tojó meg egy rosszul karotált piros achát keverék.

Szia André!
Köszi a segítséget.
Lenne még pár kérdésem:
1:Akkor ők lehetnek 1 pár, vagy érdemes egy ,,szépen karotált" piros-achát tojót vennem hozzá?
2:Mit jelent az, hogy,,rosszul karotált"? Azt sejtem,hogy a színével függ össze,de semmi több...
3:A hím ezek szerint ,,tiszta" madár?
Várom szíves segítségedet......előre is köszi:Kati

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 11:21 
Szia Vlad!
Miért is jó ez?
Kasia!

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 8:44 
VladTepes írta:
pappcsa írta:
...Ha minden jó megy, akkor remélem, hogy ősszel sikerül kijutni Reggio-ba, mert rám férne egy kis vérfrissítés, majd intézek egy helyet, hogy beférj.

Nu, ez megint egy olyan téma, amiről érdemes lenne dumálni.
Én pl erősen tervezgetem, hogy nyár vége felé (célzottam, 2-3 tenyésztőhöz, akikkel előre lebeszélném) leautókáznék Olaszországba. Nem egy nagy vész, Velence pestfalvától 8 óra kényelmesen haladva, jópárszor lementünk anno a Póra hétvégére harcsázni, pont vislehető távolság.
Agyaltam is rajta, hogy társaságban csak jobb lenne, meg - felteszem a közös érdeklődési kör alapján - más is hozna onnan madarat, valami szépséges kanárimadarakat, vagy esetleg pár C.carduelis mutációt (én utóbbira indultam be első sorban). Szal ha valakit izgat a dolog, s kedve lenne betársulni, szóljon :-), van egy nem mai Toyota Avensis verso olajkályhám, ami menni si megy, meg kényelmes is, 4en ember méretű férfiember is tud benne láb-elgémberedés nélkül utazni, a csomagtartóban meg elfér egy dézsa madár.
Vagy ha szerintetek a börze jobb megoldás a digóknál, mint amit én tervezek - ti ismeritek ezt a műfajt - én kezdő vagyok, akkor lécci szólni, no meg akkor szervezhetjük felőlem börzére is az utat.

Igazából ha neves tenyésztőhöz mész akkor ott sokkal jobb madarakat válogathatsz nem olcsó euroért,a börzére azért börzés madarakat visznek ki,van egy egy szép példány de annak a börzén is ára van,ezt is tapasztalatból írom,sajnos a magyar tenyésztők többségénél nem a madár minősége az elsődleges szempont hanem az ára,mert kevesen vannak aki egy rigóért képesek adni 100-150 eu.
Vagyis kétélű kard mindig onnan kell kiindulni menyit vagy hajlandó rájuk szánni,azért elárulom a hibridekért azért megkérik az árát szépen 50-300 eu között mozog attól függ milyen hibrid.

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 8:39 
VladTepes írta:
fric32 írta:
Igen lettek kobaltok nem sok,mert azért ezek nem kilóra lesznek de van tízenegyhány db ahogy látom,nem is lettek rosszak,de majd a kíálításon kiderül.
.....

ahaaaa, had csorogjon a nyálunk. Amit hirdettél két fiút, azon is itt tipródtam (meg anno a börzén is), hogy jujjj, milyen szépek, meg kéne venni, de .... mondtam türlem rózsát terem, nem szabad harácsolni, tervszerűen kell kiépíteni, milyen madarakat akarok, és tán mit is kezdek velük.

Úgyhogy majd kiállítás után visszatérünk erre, no meg addigra lesz kész kalitkasorom is.

Egyébiránt: kőne tanács. Ott az a szépséges-szép mozaik csaj. Az a bolond kanmadár, akivel együtt laknak mostanság nem akarja a jót, még picit várok vele, oszt ha nem mutat fickósodási tüneteket, marad énekesmadárnak erre a szezonra, és tennék a csaj mellé valami "termelékenyebb" szárnyast. Kérdés: az adott piros/fekete mozaik csajhoz ilyen pasi illene, hogy kicsik gyönyörűségesek legyenek? Mert választási lehetőségeim: vagy megkapja Vlagyimirt, aki vörös phaeo Papcsától; vagy Jevgenyíjt aki elvileg (arany?) izabell, némi piros színt hordozó ősökkel.... VAAAGY elmegyek és veszek hozzá egy pasit. Egy színben illőt, ha adsz tippet, hogy milyet keressek. Vagy mittomén. :roll:

Hát... a baj,hogyha a Phaeot rakod hozzá akkor csak phaeo hotdozok jönnek,első évre,igazából egy feket-piros mozaik hím lenne jó neki de ha nem akarsz neki venni akkor a kettő közzűl én helyedbe az izabella hímet nyomnám hozzá,mert attól szebb utodók fognak lenni.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 19:51 
eszterolajos írta:
feketemarcsi írta:
Én szoktam adni egy növelt adag laktiferm m+c-t ha antibiotikumot használtam, de szigorúan utána, mert rontja a hatásfokát, így a 10 nap az 7 lesz a fiúknál. :wink:

Csabi!

Mi a véleményed erről a citrex nevű készítményről?

Halottál már róla esetleg azon kívül, amit a srác a fórumokon írt? Használt már valaki, valaha az országban ilyet? Külföldön tényleg használják?

Már csak azért is rendeltem egy üveggel, hogy kipróbáljam, hogy tényleg használ-e valamit a beteg madárnál, mert szerintem megelőzésben van szerepe, de megmondom őszintén az egészséges madaraknak egy kicsit félve merném odaadni.

Nekem ma jött meg egy 1 dl. adag a CITREX liquid 1o %-os keverékből.
Kisérleti céllal, előszőr MEGELŐZÉSKÉNT 3o napig 3x1o madárnál próbálom ki, majd 5 napig a TERÁPIÁS adagot
A tapasztalatokról majd beszámolok.

Szia,Lajos!!!

Akkor mindeképp írd meg mit tapasztaltál és az alkalmazás módját,de ezt ahogyan te csináltad.

Köszi előre is.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 19:49 
Hello, Bajnok!

Na, mi a helyet odaát van fióka rendesen? Majd a Kobaltokból kellene, ha nem kokain árban adod őket :D Ha minden jó megy, akkor remélem, hogy ősszel sikerül kijutni Reggio-ba, mert rám férne egy kis vérfrissítés, majd intézek egy helyet.

Szia,Mester!!!

Igen lettek kobaltok nem sok,mert azért ezek nem kilóra lesznek de van tízenegyhány db ahogy látom,nem is lettek rosszak,de majd a kíálításon kiderül.
Igaz még messze van több mint 6 majdnem 7 hónap ha jól számolom azért az nem kevés idő,ha nem éri baj őket akkor jó és reménykedek,hogy szépen szerepelnek majd,de majd az idő mindent eldönt.
Mivel én is most már melózok kevés időm van rájuk el is vannak kicsit hanyagolva,de azért megvannak.
Még 2 tojóm kotlik oszt kész az idei tenyészidőszaknak,igazából eddig 62 gyűrűztem olyan 70db saccolom,hogy lesznek de ha nem az se baj már,mert ez is sok most,helyszűkébe vagyok.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 19:38 
feketemarcsi írta:
fric32 írta:
feketemarcsi írta:
Azért vannak nagyon rendes madarászok is, nekem pl. a Pákozdi Karcsi nagyon sok jótanácsot adott, meg Tóth Sanyi is, aztán persze sok mindent a saját káromon tanultam meg és mikor azt hinné az ember, hogy már nem jöhet meglepetés, mindig jön valami új probléma és valamivel mindig meg kell küzdeni.

De amikor ránézek a "bölcsire" és ott rendetlenkedik 21 kis aprólék, azt mondom megéri küzdeni azokért a pillanatokért, amikor odpattognak a rácshoz, oldalra fordítják a fejüket és néznek csillogó szemmel, hogy mit hoztam vajon nekik. Olyan jó érzés tudni, hogy ezek az apróságok az én felügyeletem alatt fogantak, bújtak ki a tojásból és aprócska szőrpihéből szépséges fiatal madárrá fejlődtek.

Az a szerencse, hogy kezd kialakulni egy fiatalabb generáció és talán nem sokára más lesz minden, az öregek közül az irigyek meg nem fognak célt érni, mert aki kitart, megtanulja a gyakorlatban a dolgokat és majd tovább adja, legalább is reménykedjünk.

Épp a minap kérdeztem rá az egyik aukciós oldalon, hogy milyen összetételű a kanári keverék, amit árul és azt mondta saját recept, nem mondja meg. Hát mondjuk nem a receptet akartam lekoppintani, csak így a szezon közepén nem akartam merőben más kaját adni a madaraknak, mint amit én keverek, de ez esetben az üzlet elmaradt.

Marcsi,én nem azt mondtam minden öreg madarász rossz,hanem sajnos közülük a legtöbben azok,de ezt én tapasztaltam,mert neki az anyagiak fontosak nagyon a nyugdíjuk mellett de ez a téma felőlem lezárva.

Nincs ebben vita, egyetértek veled, én is hasonlót tapasztaltam, mint te.

Oké,akkor jó :72:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 13:21 
feketemarcsi írta:
Én szoktam adni egy növelt adag laktiferm m+c-t ha antibiotikumot használtam, de szigorúan utána, mert rontja a hatásfokát, így a 10 nap az 7 lesz a fiúknál. :wink:

Csabi!

Mi a véleményed erről a citrex nevű készítményről?

Halottál már róla esetleg azon kívül, amit a srác a fórumokon írt? Használt már valaki, valaha az országban ilyet? Külföldön tényleg használják?

Már csak azért is rendeltem egy üveggel, hogy kipróbáljam, hogy tényleg használ-e valamit a beteg madárnál, mert szerintem megelőzésben van szerepe, de megmondom őszintén az egészséges madaraknak egy kicsit félve merném odaadni.

Nekem ma jött meg egy 1 dl. adag a CITREX liquid 1o %-os keverékből.
Kisérleti céllal, előszőr MEGELŐZÉSKÉNT 3o napig 3x1o madárnál próbálom ki, majd 5 napig a TERÁPIÁS adagot
A tapasztalatokról majd beszámolok.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 ápr. 22, 13:23-kor.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 12:17 
Bird írta:
Szia Csabi!

Üdv ismét a klubban!Örülök,hogy hallani Rólad!
Kérdésedre válaszolva az idei tenyészidény sokkal pozitívabban indult,mint ahogy most tartok.Az első fészekaljak 70 százalékosak voltak,a második 30-40,a harmadik ,már ahol hagytam harmadikat az méggyengébb.A fiatalok között,mint minden évben most is volt elhullás minden előzmény nélkül,bár idén kevesebb arányban mint az előző években.Szinte egy időben fogta magát 4-5 tenyészmadaram és bevedlett.Hogy mitől,fogalmam sincs.Most tartok 72 fiatalnál,ez kevesebb,mint tavaly ilyenkor volt.Ami viszont jó,hogy idén kezdtem piros mozaikokat tenyészteni (egyenlőre két párral)és szépen jöttek fiatalok.A fiatal bronzok is elég jól néznek ki (már amennyit ilyenkor látni,fekete csőr,köröm).Nálam pár hét és a röpdébe kerül az egész csapat.
Mindenkinek további sikeres tenyésszezont kívánok!!! :08:

Szia, Tibi!

Jah, valahogy így van ez az utóbbi időben örülünk, ha van egy jó körünk, de azért nálad az 72 fiatal az nem rossz! Az viszont elgondolkodtató, hogy mitől vedlettek be a madaraid szezon közben? Látom most már vannak piros mozaik madaraid is, ha gondolod majd képeket dobhatnál fel.

fric32 írta:

Hahó "Mester"!!!

Na végre előkerültél és beszámoltál mert legalább a kezdők mikor olvassák akkor rájönnek nem csak a kezdöknél hanem a "nagymestereknél" is van néha galiba,de ettől jó mert legalább van min agyalni vajon mit szúrt el az ember és máskor legalább betartja a felkészítési szabályokat.
Jó,hogy visszakerültél,remélem ezután gyakrabban látom a beírásaid.

Hello, Bajnok!

Na, mi a helyet odaát van fióka rendesen? Majd a Kobaltokból kellene, ha nem kokain árban adod őket :D Ha minden jó megy, akkor remélem, hogy ősszel sikerül kijutni Reggio-ba, mert rám férne egy kis vérfrissítés, majd intézek egy helyet, hogy beférj.

VladTepes írta:
pappcsa írta:
.Az első körben lett 16 madaram, de a fele sem maradt meg, ezek után csak leitattam az állományt, bár tényészszezonban, mint tudjuk nem a legszerencsésebb, mert kell egy kis idő, hogy kitisztuljon a szervezetből az antibiotikum!

Ez eléggé rémísztően hangzik, s mert ugye újszülöttnek minden újdonság (gondolok itt magamra), írhatnál erről bővebben, hogy okulhassak.

Szia, Vlad!
Nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatban sok ujjat tudok neked mondani, mivel eléggé benne vagy te az állattartásban, meg már elég sokszor le is lett itt írva. Röviden annyi, hogy az antibiotikum az visz mindent nem csak a káros dolgokat. Jelen esetben, tenyészidőszakban, hátrányos lehet a hímek termékenységére. Kell egy bizonyos idő, hogy ürüljön a szervezetből, ezért szoktuk indítás előtt alkalmazni! De ezt már nagyon sokan leírták, meg jobban is, mint én.

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 21:44 
kasia197 írta:
Sziasztok!
Nemrégen sikerült vásárolnom egy pár kanárit.
Igazán nem értek hozzájuk,ezért a segítségeteket szeretném kérni a beazonosításukhoz.
A nemükkel tisztában vagyok, csak a fajta,szín stb érdekelne.....
Remélem sikerül a képek feltöltése.....
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Igazából ez nem egy tiszta madár amit én látok rajta az hogy egy fekete-piros mozaik hordozó madár,gondolom brozzal volt összerakva és nem igazán van jól színezve.
A mozaik faktor az tisztán kivehető.Azt írd meg mit ír a gyűrűn.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 21:10 
Sziasztok!
Segítene nekem valaki? 2 hozzászólással lejjebb kértem tőletek s.o.s-t kanári azonosítással kapcsolatban... :54:

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 20:56 
feketemarcsi írta:
Azért vannak nagyon rendes madarászok is, nekem pl. a Pákozdi Karcsi nagyon sok jótanácsot adott, meg Tóth Sanyi is, aztán persze sok mindent a saját káromon tanultam meg és mikor azt hinné az ember, hogy már nem jöhet meglepetés, mindig jön valami új probléma és valamivel mindig meg kell küzdeni.

De amikor ránézek a "bölcsire" és ott rendetlenkedik 21 kis aprólék, azt mondom megéri küzdeni azokért a pillanatokért, amikor odpattognak a rácshoz, oldalra fordítják a fejüket és néznek csillogó szemmel, hogy mit hoztam vajon nekik. Olyan jó érzés tudni, hogy ezek az apróságok az én felügyeletem alatt fogantak, bújtak ki a tojásból és aprócska szőrpihéből szépséges fiatal madárrá fejlődtek.

Az a szerencse, hogy kezd kialakulni egy fiatalabb generáció és talán nem sokára más lesz minden, az öregek közül az irigyek meg nem fognak célt érni, mert aki kitart, megtanulja a gyakorlatban a dolgokat és majd tovább adja, legalább is reménykedjünk.

Épp a minap kérdeztem rá az egyik aukciós oldalon, hogy milyen összetételű a kanári keverék, amit árul és azt mondta saját recept, nem mondja meg. Hát mondjuk nem a receptet akartam lekoppintani, csak így a szezon közepén nem akartam merőben más kaját adni a madaraknak, mint amit én keverek, de ez esetben az üzlet elmaradt.

Marcsi,én nem azt mondtam minden öreg madarász rossz,hanem sajnos közülük a legtöbben azok,de ezt én tapasztaltam,mert neki az anyagiak fontosak nagyon a nyugdíjuk mellett de ez a téma felőlem lezárva.

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 19:53 
Pappcsa írta:
Jó rendben van jövök, bár jóval kevesebb időt tudok majd itt lenni, mint korábban. Aki vitatkozni meg veszekedni akar az kerüljön, mert reagálni sem fogok, keresse a Fricet szerintem szívesen áll a rendelkezésére :lol:
Gabeszt meg ne bántsátok, mint ahogy Vlad írta ő a fórumot védi, semmi rossz szándék nincs abban a csajban, itt maradt ezen a fórumon, kell ő ide, meg elég jól is néz ki. :D
Akkor néhány mondatban az idei szezonról, bár sok jót nem tudok írni. Kezdődött azzal, hogy ősz végén új helyre kerültek a madaraim, ami sokkal jobb mint a régi, bár jóval kisebb, ezért le kellett szűkíteni az állományt 12 párra. Úgy döntöttem az idén nem végzek semmilyen megelőző kezelést, leitatást.....meg is szívtam! Az első körben lett 16 madaram, de a fele sem maradt meg, ezek után csak leitattam az állományt, bár tényészszezonban, mint tudjuk nem a legszerencsésebb, mert kell egy kis idő, hogy kitisztuljon a szervezetből az antibiotikum!
Aztán indultam a márciusi monori börzére és előtte való napon a legfelső polcról szedtem le kiállítási kalitkákat, amit a Kinnyonak vittem, közben a székkel amin álltam megbillentem és magamra kaptam a komplett madár bokszomat. :D Még éjfélkor fúrtam meg faragtam, raktam vissza a polcokat meg a kalitkákat, meg a madarakat, már ami maradt, nem volt gyenge! Neco jutott eszembe, nála szoktak előfordulni hasonló esetek :D Aztán annyit olvastam mostanában a tetvekről, a fórumon, hogy engem is megszálltak, :D , de kiirtottam őket. Ezek után remélem most már helyre áll a rend, rám férne egy kis siker élmény, de semmi pánik! Szal, nagyjából ez a helyzet nálam, vannak ilyen szezonok is, mikor nem jön össze semmi, vagy nagyon is összejön, attól függ, honnan nézzük :D
Érdekelne, akkor hogy nálatok mi a helyzetet, főleg azoknál akik ritkábban írnak be?
Timba, Ocskó Tibi, Vörös Tibi, Kinnyo, Guti Zoli, Kriston Endre, Karcsi bácsi, meg akiket kifelejtettem, írjatok egy pár mondatot, hátha sikerülne egy normális topikot csinálni!
Mindenkinek jó madarazást, meg hallgassatok jó zenéket.
http://www.youtube.com/watch?v=aQIxn7s3ym8

Szia Csabi!!

Üdv ismét a klubban!Örülök,hogy hallani Rólad!
Kérdésedre válaszolva az idei tenyészidény sokkal pozitívabban indult,mint ahogy most tartok.Az első fészekaljak 70 százalékosak voltak,a második 30-40,a harmadik ,már ahol hagytam harmadikat az méggyengébb.A fiatalok között,mint minden évben most is volt elhullás minden előzmény nélkül,bár idén kevesebb arányban mint az előző években.Szinte egy időben fogta magát 4-5 tenyészmadaram és bevedlett.Hogy mitől,fogalmam sincs.Most tartok 72 fiatalnál,ez kevesebb,mint tavaly ilyenkor volt.Ami viszont jó,hogy idén kezdtem piros mozaikokat tenyészteni (egyenlőre két párral)és szépen jöttek fiatalok.A fiatal bronzok is elég jól néznek ki (már amennyit ilyenkor látni,fekete csőr,köröm).Nálam pár hét és a röpdébe kerül az egész csapat.
Mindenkinek további sikeres tenyésszezont kívánok!!! :08:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 134  Következő