Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 3, 21:00 
Szia Katalya!

Igen kivehetet a tojásokat! Már lejárt a kotlási idő az utolsó tojásnál is! Cserélj almot az oduban és várhatod az új tojásokat :D

Hozzászólás 2010 máj. 3, 20:51 
Sziasztok

Lenne egy fontos kérdésem

április 4.-én megszületett az első kis tojásunk. még van kettő mellette de ma megnéztem a tojásokat lámpával és ilyen valami víz szerű meg mintha beleszáradt volna az a sárga valami az oldalára és feléig.fele meg üresnek látom olyan a tojás. És nem látok benne kis nimfákat egyáltalán. Bejárkálnak, de 3 napja megy az eksön ismét napi 3-4-szer. Most akkor vegyem ki a tojásokat vagy még várjak?

katalya

Sziasztok! 2009.07.11.-én reggel 7:30 körül kirepült a NIMFA PAPAGÁJOM A XX.kerület Bessenyei utcából. Kérem aki talált egyet a környéken vagy látott szóljon az alábbi számom vagy msn-en. 06/20-214-55-44
katalin

Nagyon hiányzik várom haza!

Hozzászólás 2010 máj. 3, 20:50 
imi89 írta:
Jól tudom h az ujj tojás még fehérebb mint a régiek?
Mert elméletileg a régiek ma 25 naposak,vagyis 25 napja üli.

igen, fehérebbek!

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 máj. 3, 20:42 
Jól tudom h az ujj tojás még fehérebb mint a régiek?
Mert elméletileg a régiek ma 25 naposak,vagyis 25 napja üli.

Hozzászólás 2010 máj. 3, 20:41 
Jelőld meg a régi tojásokat, alkoholos fílcel! Várd meg még lejár az utolsónak is az inkubációs ideje! Ha nem kelnek ki a fkák, akkor a régi tojásokat dobd ki, had ülje az újakat! Ha az új tojásokból sem lesz semmi akkor egy hónap pihi!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 3, 20:38 
Mióta letojt nem kapott vízen meg magon kívül semmit.
De akkor most mit csináljak?

Hozzászólás 2010 máj. 3, 20:36 
Imi!

Ne pörgesd túl őket! Azért rakott újabb tojásokat.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 3, 20:26 
Sziasztok.
Nem tok dülőre jutni.
Tegnap volt 25 napja h elült a nimfám,ma meg tegnap előtt tojt két új tojást.
Nem értem...............................Kelni-e kellett volna ehelyett tojt 2 újat..........
Valami jó tanács ????????

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2010 máj. 3, 19:05 
Megérkezett az első nimfám! :lol:
Holnap jönnek a szülők is... :lol:
Íme:

Kép

Kép

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 máj. 3, 18:48 
Helló Aletkó!

Mekora helyen vannak? A hímed egy kicsit agresszivabb, mint kellene,de ha meglesz a tojás akkor lehet, hogy lenyugszik egy kicsit! Egyébként tuti, hogy nem két hím?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 3, 10:52 
schalby írta:
Hello! Biztos hogy volt már szó róla de még egyszer megkérdezem, hogyan lehet megkülönböztetni a tojót és a hímet egymástól.

A legbiztosabb módszer, hogy a hím fütyül a lány meg nem. Persze csak ha már ivarérett. A vadszínűnél a pofafolt intenzitása és a fej "besárgulása" lehet még segítség.

Hozzászólás 2010 máj. 3, 10:16 
Hello! Biztos hogy volt már szó róla de még egyszer megkérdezem, hogyan lehet megkülönböztetni a tojót és a hímet egymástól.

Hozzászólás 2010 máj. 2, 18:47 
Lacrimosa írta:
Kérdésem volna a tenyésztőkhöz. Volt már valamelyikőtőknél olyan, hogy egy hím csakúgy magában nekiáll kotlani? Annak ellenére, hogy nincs alatta semmilyen tojás? Közelében nem lehet menni, mert rettenetesen fúj, egész nap kis helyén (nincs odújuk) ül, és borzolva a tollait kotlik. Van tojó, de azzal nem jön jól ki, folyton üldözi. A hímmel viszont nagyon jól kijön )tipikus homo-nimfa), folyton udvarol neki, és kurkássza tollait. Azonban néhány napja eltűnt és "kotlik".... El kéne zavarnom onnan, de nem vagyok benne biztos, hogy tényleg nincs-e alatta valami.... Pedig tutira hím....

Hasonló kérdésem lenne nekem is: a hím nimfám kb. két hete párzik a párjával, kaptak odút melybe mindketten bejárnak. Viszont a hímem szinte folyton bent ül és kotlik, ha felnyitom az odú tetejét támad és fúj. Mikor a tojó megy be, a hím rögtön utána megy, mire a tojó kijön és kiabálni kezd. Gondolom ha nagyon muszáj neki letojik a kalitka aljára, s akkor beteszem az odúba. Ha a tojó rágja a szépiát a hím rögtön elkergeti és ő kezdi rágni. Ez normális? Van annak jele, hogy a tojó fog-e tojni?

Hozzászólás 2010 máj. 2, 13:29 
Sziasztok!

Ezért szokták/kellene úgy csináláni, hogy a fiatalokat összengedni a röpdébe(amikor már tisztázott a nemük), odu nélkül! Hagyni, hogy ők válasszák ki a párjukat! Aztán csak a következő év tavaszán/nyárelején kapnak odut! Persze arra figyelni kell, hogy azonos legyen a hímek és tojók száma egy röpdében! Azok a madarak amik nem áltak párba, pedig kikerülnek a röpdéből...
De az biztos, hogy az lenne a legjobb, ha minden párnak kölön röpdéje lenne! Csak sajnos kevés embernek van annyi helye...!
Én sem tudom, hogy mi lesz azzal az egy hímmel és egy tojóval amelyek még nem áltak párba. Pedig teljesen külön vannak a többiektől! Nem is látják a kintieket, csak halják! Odu is van bent nekik, rá sem bagóznak, de amég a többiekkel voltak a tojó 2 tojást is elpotyantott! KI érti ezt? Én nem!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 2, 12:55 
Akkor nem csak nálam bolondultak meg a nimfák! Kezdetben négy hím és három tojó volt. Két pár összeállt, az egyik már fel is nevelte az első kicsiket. A másik pár esetében az egyik magányos tojó a 14. napja kotló tojót kilakoltatta, összeállt a hímmel és együtt újrakezdték. A hím előző párja két hétig még csak meg sem közelíthette az odút, de folyamatosan párzott vele. Most pedig befogadták társbérlőnek. Ő is lerakta tojásait és felváltva kotlanak, sokszor a két tojó együtt van bent. Ebből sem lesz semmi! Közben az egyik hímnek hitt madár elkezdett párzani a röpde Casanovájával, és letojott, szerencsére külön odúba. A pár nélküli hím pedig az egyetlen normális pár tojójánál próbálkozik. Végezetül az egy hete vásárolt két éves tenyészpárom hímje folyamatosan Casanova nyomában jár az ő barátságát keresi, saját párja közelébe sem megy! Remélem a jövő hét folyamán elkészülök az új röpdével, akkor eltávolítom a felesleges madarakat.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 máj. 2, 9:58 
Nagy Tamás írta:
Helló Lacrimosa!

Még ilyet nem tapasztaltam! Viszont egy "lezavarást" megérne, hogy kiderüljön nics-e alatta tojás!? Vagy valami ami kicsit is tojás alakú.
Sajna nimfáknál előfordul, hogy hiába van a röpdébe (páratlan) tojó, akkor is csak egymással foglalkoznak a hímek!
Most megkinlódtam 6 fiatal, de már tenyészérrett madárral. Az istenért nem akartak párba állni. Nem hittem volna, hogy nimfák is ennyire "válogatósak", de mostmár az egyik pár 4 tojáson ül, a másik pár oduzik, a harmadik pár tagjai meg még mindig nem álltak párba!

Hát igen, nagyon sok esetben hallottam már homonimfákról, sőt a zömében tényleg olyan helyekről, ahol több pár van jelen.... Most úgye az a gond, hogy ezt a hímet február elején fogadtam be. 7 évig volt egyedül tartva, kiabálós volt, csak egy tükör volt a társa. Ez a hím teljesen úgy néz ki, mint a már meglévő hímem, így arra gondoltam, esetleg azt hiszi, hogy ő a tükörbéli partnere... mikor megérkezett, rögtön udvarolt neki, és ezt teszi azóta. Kiabál, ha nem látja, a tojót viszont elüldözi, ha a hím közelében van. Na már pedig ők egy pár, a hím keresi is az ő társaságát, de közben élévezi a másik hím kurkászását, csőrözését stb. Csak a tojót sajnálom, mert ő már retteg ettől a makitól, annyira üldözi, mint egy fúria.
Esténként mindig kinn marad, mikor a többi már benn van és villanyoltás van, olyan 10 körül kirepül, megy a másik hímhez, bekéretzkedik és udvarol neki egy sort. Este mikor nem volt ott, megnéztem, és nem volt ott semmi...
Most úgye lassan kimennek a kerti volierbe, és nem tudom mi legyen. Talán a változatosság segít neki, de nem tudom mennyire fog elfajulni a helyzet. Továbbadni semmiképp nem fogom, hiszen ez a zizis kakas a szívemhez nőtt és a másik hím is igazán kedveli. Viszont a tojót meg féltem. Ő nem az a szaporodós, kétszer rakott tojást, mikor egyedül volt (tehát fiatlant), mióta van párja, egyet sem rakott, pedig 3 éve rendszeresen párzanak. (nem mintha nem zavarna hogy nincs tojás.) Csak olyan érdekes, hogy most meg épp egy hím állt neki kotlani... :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 2, 9:16 
Helló Lacrimosa!

Még ilyet nem tapasztaltam! Viszont egy "lezavarást" megérne, hogy kiderüljön nics-e alatta tojás!? Vagy valami ami kicsit is tojás alakú.
Sajna nimfáknál előfordul, hogy hiába van a röpdébe (páratlan) tojó, akkor is csak egymással foglalkoznak a hímek!
Most megkinlódtam 6 fiatal, de már tenyészérrett madárral. Az istenért nem akartak párba állni. Nem hittem volna, hogy nimfák is ennyire "válogatósak", de mostmár az egyik pár 4 tojáson ül, a másik pár oduzik, a harmadik pár tagjai meg még mindig nem álltak párba!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 1, 20:17 
Lacrimosa írta:
Kérdésem volna a tenyésztőkhöz. Volt már valamelyikőtőknél olyan, hogy egy hím csakúgy magában nekiáll kotlani? Annak ellenére, hogy nincs alatta semmilyen tojás? Közelében nem lehet menni, mert rettenetesen fúj, egész nap kis helyén (nincs odújuk) ül, és borzolva a tollait kotlik. Van tojó, de azzal nem jön jól ki, folyton üldözi. A hímmel viszont nagyon jól kijön )tipikus homo-nimfa), folyton udvarol neki, és kurkássza tollait. Azonban néhány napja eltűnt és "kotlik".... El kéne zavarnom onnan, de nem vagyok benne biztos, hogy tényleg nincs-e alatta valami.... Pedig tutira hím....

A tojó egyedül is kotlik, de a hím? :shock:

Hozzászólás 2010 máj. 1, 19:34 

Hozzászólás 2010 máj. 1, 19:29 
zotya001 írta:
sziasztok !
szerintetek a hullámos feltudná nevelni a nimfa fiókát?????

Lehet, de én kétlem. A nimfa nagyobb, több eleséget igényelne, és a nagy csőre által előidézet szuperinger a hullámost leterhelné, valamint a hullámosok saját fiókái aligha kapnának kaját....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 232  Következő