doromboló írta:
Ha a madarászat a különféle kis jószágok megfigyelésén túl sikereket, magasabb szintű izgalmakat akarod hogy jelentsen akkor kell kijelölni egy célt amiért érdemes dolgozni ! Szerintem Te már sokat játszadoztál a kis madárkákkal, eljött az idő, mikor ugyanezt megteheted komoly madarakkal egy nemesebb cél eléréséért ! ...Kimondhatatlan öröm számomra, hogy a közeljövőben sikerül beszerzned néhány kiválló rollert s ha ebben van némi szerepem akkor különösen ! Azt nem írtad, hogy hogyan akarod őket tartani...
Ne igyunk előre a medve bőrére

, mert csak kb. 3 hét múlva fog kiderülni, hogy milyen madarakkal idítok ebben a komoly és igencsak szép "szakmában". Célomat még nehéz szavakba öntenem, mégcsak a szívemben érzem, hogy gyönyörű dalosokat szeretnék!
Igen, ez az év volt a legelső, amikor is a sok kudarc után "én osztottam az észt"- és ezt Kuviknak köszönhetem. A madártartás alapfogásait Csicsörkétől és Guvattól tanultam.

A boltosnak köszönhetem

, hogy Fonzón keresztül megismerhettem a roller kanárit, mert csak az az egy kanárijuk volt eladó, és az is tarka és öreg, meg jó drága... De az nem számított. Kedves Doromboló, neked meg spéci köszönöm, hogy beavattál a roller kanári tenyésztésének "tudományába" és humoroddal még vonzóbbá tetted azt, és első perctől nem ebrudaltál ki innen, mert folyton beleütöttem a csőrömet a nagyok dolgába

Neconak pedig azért vagyok hálás, mert mindvégig éreztem a barátságát, akárcsak egy virtuális családban, ő a Nagy Testvér
Egyelőre két külön kalitot szántam az új madaraknak, a zebra pár kapja nagy kalitot, a két öreglány pedig szintén együtt lesz egy másik kalitkában. Csibikémet édesapámnak fogom ajándékozni közelgő születésnapjára. Ahogy az idő kivirul, a kinti röpdében már együtt lehetnek mindannyian, gondolom, míg a leendő kispasik rollerozni nem kezdenek

.