Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 2, 13:38 
Mozambiki csicsörkéknek, mexikói pirókoknak, rizspintyeknek, kanáriknak, ékfarkú amandinának, magellán csíznek amiket tartok, azoknak megfelel a 12,7 es rácstávolság. Szerintem a tűzpintyeknek is megfelelő lesz.
A Cseh Sándor féle panel 14 -es rácstávolságú amit én hoztam tőle, / ha jól tudom van neki sűrűbb is, a kinti röpdémnél pedig, ami ponthegesztett, 15-16 körül van a rázstávolságom. Eddig nem volt vele gond.
Ha előfordulhat, hogy apróbbakat is tartasz majd bennük, akkor érdemes kisebben gondolkodni.

Hozzászólás 2007 dec. 2, 11:16 
Szia Lajos!

Nagyon köszönöm! Igazad van, de nem az olcsóságról van szó, hanem túl precíz (mondják rám) vagyok és jót akarok. Próbálom jól megtervezni, hogy később problémamentes legyen! Gyűjtöm az anyagot, infót, majd jöhetnek a picikék!
Üdv: z2

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 2, 10:29 
Szia zozimo2 !

Pü-be elküldtem a drótfonat készítő címét és telefonszámát.
A 12,7 lyukbőségű hálón az apró egzoták kijönnek. (aranymellű, korallcsőrű, narancsarcú stb... hasonló nagyságú madarak. Ahol a feje kifér ott ki is bújik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vagy felakad és ott pusztúl el. A rácson nem szabad spórólni, ha kis madarakat is akarsz tartani.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 2, 10:09 
A 12,x12,7x 1,05 ös szerintem tökéletes nekik.
Én azért választottam panelt, mert a ponthegesztett hálón nehéz megoldani házilagosan az ajtókat.
Egy pesti kalitkakészítőnél /Cseh Sándor/ méretre legyártattam a homlokpaneleket. Az átlagosan 100x50-es panelek 4 ajtóval készültek. Kettő etetők behelyezésére szolgál, illetve befogáskor hasznos, a kisebbek a sarokba kerültek, ami a fészekkontrolt könnyíti meg. Áruk 1500 Ft/ db-ra jött ki átlagosan. Ezt oldahatóan rögzítettem a dobozkalitokra, ami nagyban megkönnyíti a kalitok berendezését, a nagytakarítást, ágak, zöldnövények cseréjét,stb.
Ez valamivel drágább mint a ponthegesztett, de teljesen merev, praktikus, tartós és nem kellett kalitonként 4 db ajtó kialakításával bíbelődnöm. Próbáltam az ajtókat ponthegesztetten kialakítani, de nem igazán sikerült. Mivel nem elég merev, nem igazán zárt pontossan, a zárás technológiája sem működött / pattintós/ megfelelően ugyanezért.
Ezért döntöttem ez a megoldás mellett. A ponthegesztett háló nm ára kb. 1200 Ft, amit legyártattam az meg kb. 3000 Ft. Tehát van különbség a kettő között. Ha van rá mód érdemes átgondolni, hogy melyiket választod, mert a rácspanel sokkal tartósabb és praktikusabb megoldás.

Kép

Hozzászólás 2007 dec. 1, 22:33 
Szia Zsolt!

Még annyit, hogy a drótháló (tekercses ponthegesztett) mérete 12x12mm, de a forgalomban csak kisebb 10.6x10,6x0,9, vagy nagyobb 12,7x12,7x1,05 találtam, és ráadásul elég vékony drótból van. Mennyire fontos az a 12x12-es méret? Vagy van, valahol erre szakosodott gyártó?

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:20 
Nekiláttam egy komolyabb, hosszabb szakcikk fordításának. Hamarosan felkerül az oldalra. A cikk érdekes kérdést feszeget, vizsgál. A vizsgálat célja, megállapítani, hogy mely csicsörke faj volt az "ős csicsörke", illetve milyen irányvonalak mentén történt a szétterjedésük, illetve milyen hatásoknak köszönhető a sok csicsörke faj kialakulása. Ezzel egyfajta rokonsági közleséget is felkívánnak állítani a csicsörke fajok között, illetve a csízekkel való kapcsolat tisztázására is fel kívánják használni a vizsgálati eredményeket.
Elég nehéz szakszöveg, lassan haladok vele, de annyi már kiderült belőle, hogy a többi énekesmadárhoz képest, különösen a verébfélékhez képest rendkívül gyors volt a csicsörkék elterjedése a földön. Érdekes kérdést feszeget az a tény is, hogy vajon a szétterjedés origója az ázsiai régió vagy pedig az afrikai régió volt-e.
Na igyekszem, aztán még polemizálunk rajta.....

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:12 
Szia!
Légy üdvözölve a Klubban, örülök, hogy jelentkeztél!
A kódot mailben elküldöm, melynek segítségével beléphetsz az oldal tenyésztői szekciójába.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:10 
Jómagam 75 cm széelstől 110 cm széles dobozkalitokban tartom őket. A mélységük 50 cm, a magasságuk pedig 60-75 cm. Tapasztalatom szerint ez megfelelő számukra.
A lerekesztés lehetőségéről olvastam, de nem oldottam meg. Egyenlőre hál istennek nálam nem volt rá szükség. Eddgi semmilyen agresszivitást nem tapasztaltam náluk sem a prájuk, sem pedig a fiókák irányába. Pedig van olyan kalitom most, ahol már 3-4 hete kirepült fiatal mellett nevelik a következő generációt a szülök.
Nem tudom mennyire függ össze, de nálam valamelyest szabad párválasztás útján kerültek össze a párok. A tenyészidőszakon kívül egy közös röpdében volt 3 tojó és 3 hím csicsörke. Nyár végéig kifigyeltem a jelzőgyűrűk segítségével, hogy mely madarak szimpatizálnak egymással, eteik egymást, s ezeket raktam utána külön páronként.
Lehetséges, hogy ez is összefügg azzzal, hogy nem tapasztalok náluk semmilyen agressziót. Igaz azonban, hogy másoktól több ilyen tapasztalatot hallottam, tehát lehet, hogy eddig egyszerűen csak szerencsém volt.

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2007 dec. 1, 18:11 
Tiszteletem Díszmadár !

Szépmagam is szeretnék élni a lehetőséggel, hogy Csicsörke Klub tag lehessek. Ugye, hogy nincs akadálya...?!
A lehetőséget előre is nagyon megköszönöm.
Madárbaráti üdvözlettel:
canary1

Hozzászólás 2007 dec. 1, 18:08 
Sziasztok!

Olvasgatom sorban a csicsörke tenyésztéséről írt tanulmányokat, de valahogy nem tudok dűlőre jutni, mekkora is az ideális tenyészkalit mérete? Találtam vagy öt féle javaslatot, de elég nagy a szórás köztük.
Abban megegyeznek ezek a tanulmányok, hogy inkább tágasabb legyen, mint szűk. Tapasztalatokat szeretnék erre vonatkozóan kérni.
Olvastam még, hogy lehetőleg lerekeszthető legyen? (mekkorából mekkorára?)

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 18:00 
Szia waxbill !

Légy üdvözölve a Csicsörke Klubban! Taggá lettél! :lol:
Mailben küldtem a kulcsot!

üdv Zsolt

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 16:36 
Szia Díszmadár!

Ajánlatod visszautasíthatatlan! :D
Szeretnék tehát jelentkezni a klubba. Egyúttal gratulálok a színvonalas weboldalhoz, nagyon tetszik!!!!!!!!!!!

http://csicsorkeklub.diszmadarinfo.hu

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 15:42 
Kónya Zsolt írta:
Szevasz Díszmadár!
Megtisztelő lenne, ha jelentkezésemet elfogadnád a klubba.

Légy üdvözölve a Klubban! Tag vagy, instrukciók mailben mentek!
Mégegyszer köszönöm a képeket!

Hozzászólás 2007 dec. 1, 14:11 
Szevasz Díszmadár!
Megtisztelő lenne, ha jelentkezésemet elfogadnád a klubba.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 13:04 
Maga a klub ugyebár tulajdonképpen virtuális klub, a tagokra igazán semmilyen kötelezettséget nem ró, csak a fórumon belül erősíti a csicsörkések összatartását. Azért szerettem volna létrehozni ezt a fórumot az idre-n belül, mert itt több csicsörkefajról van szó, nem csak a mozambiki csicsörkéről.
A " titkos kapu"-t csak játéknak szántam abban az értelemben, hogy némi marketingje legyen már a Csicsörke Klubnak! :lol:

Természetesen ez nem csak Klub keretben működhet, ha úgy érzed, hogy ellentmondások vannak, - véleményedet tiszteletben tartom- hanem sima, mezei topikként is. Az is megoldás ebben az esetben /törüljük a Csicsörke Klubot/, s minden fórumtagnak megnyitom a kaput. /de csak fórumtagnak/. Azaz a kapu nem a fórumosoknak van zárva!

Továbbra se szeretném, ha minden neten böngésző, kósza látogatónak rendelkezésére állna a teljes anyag. Nem tartom helyesnek, egyenlőre.

Isten őrizzen, hogy ellenségeskedést szítsak, más se áll tőlem távolabb.
De szerintem ne lőjjünk ágyúval verébre. :lol:

Egyébeket mailen küldöm.

ui: tudom, hogy nehéz eset vagyok. :24:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 1, 12:32 
Jöhet a privát kifejtés is.
Nekem nem elsősorban a reklám a fontos ebből a szempontból, ( bár fő indoknak ezt írtam, lehet, hogy helytelenűl) hanem a honlapunk alapelveinek érvényesítése, mégpedig " mindenkit minden téren, legjobb tudásunk szerint korrektűl tájákoztassunk a mai Magyar madarászatról, beleértve az oktatási részeket is".
Itt látok egy kis beszűkűlést a tervezeteden. Hiszen a fontos információkat leszűkíti egy kis közösségre, ami aztán ellentéteket fog szűlni a klubtagok és a klubon kívűliek között. ( bár terveid szerint bárki beléphet a klub tagjának, aki tart serinusokat ) Az ellenségeskedést meg aztán végképp nem kívánom elősegíteni, vagy megvalósítani itt a körünkben. Hiszen akkor egy másik alapelvet is megsértünk a "baráti hangvételt és a nyíltságot". Sokan éppen ezért váltak rendszeres látogotóinká, hogy ezek az elvek szígorúan szem elött vannak tartva.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 12:31 
Gabesz írta:
Csak állok és bámulok mint Ali Baba a kincses barlang titkos bejáratánál :shock: ...
A "Szezám, tárulj!" működik! és tényleg sok kincset rejt :wink:
:76:

A "Video, hang" az ékköve!!!

Te meg Klubunk ékköve vagy, mint egyetlen hölgytag :83:

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 12:28 
eszterolajos írta:
Kedves zsolt !

Dobtam e-mailen logot.
Az elöbbi hozzászólásomban jelentkeztem, de újra megerősítem a klub tagsági jelentkezésemet.

A javaslatom továbbra is az, hogy a mindenki számára elérhető weboldalon jelenjen meg a logo és az ismertető, hiszen csak így érjük el azt, hogy még ismertebbek legyünk és többen keressenek fel bennünket akár a klubhoz való csatlakozás, akár csak ismeret szerzés miatt.

Az idre reklámjára igyekeztem ezidáig is figyelmet fordítani. A lap.hu oldalakon kiemelt helyre kerültek a linkek közé, s "tipp" felirattal is elláttam őket. A privát oldalaimon úgyszintén szerepel az idre logója, az elsők között.

A csicsörkés oldal fóruma az idrén van. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy fórumtagság, majd Csicsörke Klub tagság nélkül /mely az IDRE-t erősíti/ a tenyésztői információkhoz egyenlőre nem férni hozzá. Aki jelenleg csak olvasója a fórumnak, de nem aktív, azokat remélhetőleg aktivitásra és tagságra inspirálja ez a megoldás, amennyiben komolyabban érdekli a téma. Továbbra is tartom a koncepcióban kifejtett álláspontomat, miszerint egyenlőre ebben a fázisban vagyunk:

"1. Első lépésben azt tartanám üdvözítőnek, ha tenyésztőknél jelentkező szaporulat „jó kezekbe”, azaz más komolyabb tenyészőkhöz kerülne, az állomány növelése, és stabilizálása érdekében.
2. Természetesen nem csak a meglévő tenyésztők információ áramlását szeretném elősegíteni, hanem fontosnak a tartom, hogy az IDRE tagságán belül is mind több csicsörkék felé elkötelezett tagtársat verbuváljunk. Ez mintegy második lépcsőként növelhetné a hazai állományt. "

Ezt a koncepciót erősítendő, hogy egyenlőre a csicsörke tenyésztők, csicsörke tartók közötti információ-áramlást tartom elsődlegesnek és kiemelt jelentőségűnek.

Van még más oka is, annak, hogy a kezdőlapon semmilyen tenyésztői információ nem szerepel, ezt privátban szívesen kifejtem.

Ha már a csicsörkés oldalon a nyitólapra nem is tudom feltenni a logót, amennyiben Csaba kreál egy mutatós 214x40 méretű, jpg. formátumú IDRE logót, azt nagyon szívesen kihelyezem a lap.hu oldalaim / 52.db/ kiemelt hirdetési felületére. Ezeknek az egyedi látogatottsága /nem oldalletöltések száma/ havonta 25-30.000 között van. Ez nagyságrendekkel több, mint ami a csicsörkés oldaltől valaha is elvárható.
Így jó lesz?

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 12:10 
Szia!
Örülök, hogy tetszik az oldal!
A vöröshomlokú csicsörkéről annyi infóm van jelenleg, amennyi az oldalon szerepel. Személy szerint még nem hallottam itthon olyanról aki tartana. Egy német tenyésztőt tudok, aki sikeresen tenyészti ezt a fajt:

http://serinus.de/

Hozzászólás 2007 dec. 1, 10:51 
Szia Zsolt!

Köszönöm a segítséget. Jól jönnek ezek az infók.
A végén oda jutok, hogy a röpde nem lesz jó semmire! Már látom, egy kicsit át kell terveznem a madárházat, de inkább most, mint amikor lakják.

A Csicsörke Klub honlapján, ami nagyon tetszik, nagyon megtetszet a
Vöröshomlokú Csicsörke (Serinus pusillus ).
Ha van valami infód róla megköszönném.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 59  Következő