Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 61  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 máj. 13, 9:07 
csendes99 írta:
Kicsit hosszura sikerült Shama hozzászolása, de az elejétől a végéig igaz! :):)

Sajnos a Magyar Madarász ujságba nem fog bekerülni! :(:(

Szia Csendes99 !

Sajnos nem hiszem, hiszen az MM egy szakkiadvány amit nem a szervezeti kérdések boncolására találtunk ki, és a késöbbiekben sem szándékozunk ebben vagy hasonló témában felhasználni.
Erre van több és hatékonyabb havilap, mely foglalkozik az országos szervezeti problémákkal.

Viszont a felvetésekkel valószínűleg többen egyet értünk...és teszünk is érte valamit, mi példáúl legutóbb a Monori börzén egy helyre próbáltuk koncentrálni az IDRE tagokat és az IDRE topiklátogatókat, ennek érdekében előre lefoglaltuk a helyet és meg is telt a placc... ezt lehet folytatni a területet nagyobbíthatjuk, és ha közös érdeke lesz a madarászoknak az elkülönűlés
meg is valósúlhat a madarászok vágya...persze most is lenne mód rá, ha valakik bevállalnák a megszervezését, vagy jelentkeznének a közösségben árulni akarók, akár itt is ezen a fórumon.

A következő Monori börze június 13.-án vasárnap lesz és madarászok szervezik, az elkülönülést már előre meg lehetne szervezni, de akarják - e majd a madarászok, vagy a többiek ??
A faj és ár feltüntető cetliket az egyesület kinyomtathatja és a belépőjegyhez csatolva kiadhatja, csak az árusnak fel kell használni, érdemes lenne megnézni, hogy a kiadott és kitett cetlik hány %- a talál megértésre ...

Hozzászólás 2010 máj. 12, 21:25 
Kicsit hosszura sikerült Shama hozzászolása, de az elejétől a végéig igaz! :):)

Sajnos a Magyar Madarász ujságba nem fog bekerülni! :(:(

Hozzászólás 2010 máj. 12, 13:24 
A MONORI BŐRZE
Ajánló: minden jó szándékú, tisztességes, etikus eladóhoz és vásárlóhoz.
Bevezető: több alkalommal végigolvastam a börzével kapcsolatos véleményeket, kritikákat, mellyel alapjában egyetértek. Megértem azokat is, akik mint egy horgász vágyakoznak a következő kapásra-eseményre. Azt viszont nem értem, hogy mi az oka annak, hogy e várt esemény kivitelezése még a sokat emlegetett „balkáni”színvonalat sem éri el! A fejlettebb nyugati országokban mind ez elképzelhetetlen!
Tárgyalás: engedjétek meg, hogy megfogalmazzak én is néhány javaslatot, észrevételt.
A rendezőkről annyit, hogy ez egy olyan vállalkozás, ami nekik jó. Anyagilag BIZONYÁRA MEGÉRI, de ezért a tevékenységükért nem tesznek semmit! Minden beszedendő összeg aránytalanul magas! Az eladó, legyen az kereskedő vagy hobbysta, fizeti a parkolást-helypénzt-iparűzést-állatorvosi igazolást. A BELÉPŐ pedig, a sártaposásért a 300-FT-ot. Milyen alapon? Csak! Ajánlom az önkormányzatoknak, hogy ezt egy legelőn is megtehetik. Ott is van bokor, ahol a „szükségletek” is egyszerűbben megoldhatók! Mit számítanak a nők, gyerekek, vagy az hogy ezen a területen máskór piac működik! Úgy TUDOM egyébként, a piacon nem kérnek belépőt akkor, ha bemegyek venni egy kiló sárgarépát. Kedves rendezők! Szíveskedjenek áraikat összehasonlítani egy olasz-német-osztrák-holland rendezvény áraival, és azok szolgáltatásaival! Ingyen parkolás, fedett csarnokok, ingyen és tiszta bokrok, amit WC-nek hívnak. Nem folytatom, mert tudom a választ. Ha nem tetszik, ne menjek oda! Megmondom, nem is megyek! Kedves rendezők-résztvevők nagy kérés, ha legalább abban lenne rend, hogy a kutyák a kutyákkal, a virágok a virágokkal a baromfik a baromfikkal, a galambok a galambokkal, a madarak pedig a madarakkal legyenek egy helyre csoportosítva. Ezeket a régi kispesti és újpesti piacokon már 50-évvel ezelőtt is megoldották! Kedves állatorvosok, itt nincs állategészségügyi aggályuk? Lényeg a papír? Mármint a papírpénz?
Kedves vevők és eladók! Nektek ez az egész így megfelel? Mi lesz, ha minden marad a régiben? Meddig tartható ez az állapot? Megmondom, az első komolyabb ellenőrzésig. Azután lehet kapkodni! A törvényeink jók, vagy rosszak, de vannak! Ennek javítását szorgalmazom én is évek óta, persze szerény lehetőségek között. ILYEN szándékunk az európai fajok tarthatósága. Erre szerencsére létezik egy bejegyzett szervezet is. Munkánk csak akkor lehet sikeres, ha ebben a madarász társadalom egységet, etikus magatartást tanúsít.
A MONORI BŐRZÉN sajnos ENNEK hiányát lépten-nyomon felfedezhetjük. Ezekhez pedig csak egy kis szemléletváltoztatás kellene. Nem zavar Titeket, hogy felirat sehol? Olyan nehéz egy kis cetlit feltenni a kalitokra? Dinnyét sem veszek olyan árusnál, ahol az ár attól függ, hogy ki milyen ruhát visel, vagy milyen kocsival közlekedik. Persze amíg van lócitrom, addig van veréb is! Ezek a verebek a vevők! Mondjátok egy becsapott kezdőből milyen utánpótlást vártok? Majd elfelejtettem, Tisztelet a kivételnek! Itt is volt EGY kivétel. Kis szépséghiba, hogy az illető nem volt magyar, az ár pedig euróban volt feltüntetve. Az árral kapcsolatban nem is kellene többet mondanom az említett veréb hasonlatnál. Mégis nem tudom megállni, hogy bírói ismereteim alapján azt mondjam, hogy a minőség, többségében csak a szánalmas kategóriát súrolja! A megfelelő minősítést ESETLEG ELÉRT madarak árai is eléri-meghaladja a nyugati árakat. Persze ezekből a kiállításra alkalmatlan madarakból is lehetnek kedvencek. Mégis sok az árban az aránytalanság. Itt is vannak kivételek, de az MDOSZ iránymutatása a minőségi munkában nagyon hiányzik. Persze már e téren én sem várok sok változást. Évekkel ezelőtt megírtam, hogy NEM ÉRTEK a KANÁRIHOZ.
Különösen bosszant az etikátlan magatartás, amikor a madár neme és kora attól függ, hogy a vevő mit szeretne venni! Szerencsére vagy nem, de ismét megjelenek olyan fajok, melyek egy időben eltűntek. Ezek vagy befogott egyedek, vagy külföldről tenyészetekből vásárolták meg árusítóik. Eddig a dologgal nincs különösebb bajom. Azt viszont nehezen viselem, hogy mind ezt eladóik saját tenyésztésűnek nevezik. Főleg akkor, amikor a fajokról több ismeretem van, mint nekik, így azt is tudom, hogy ezekből Magyarországon az elmúlt 100 évben egyet sem tenyésztett senki. Lenne még néhány megjegyzésem, de így is többet írtam a kelleténél. Az egész írásomat avval fejezem be, hogy már létezik egy állatvédelmi tőrvény, mely az eladásokra is előírt néhány kötelezettséget! Ebből mindenki levonhatja megszólalásom alapos figyelmeztetését. Csak egy kis figyelem a rendezőktől, egy kis cetli az eladóktól. Már ez is bizalmat adhat a hatóságok felé, hogy kéréseinknek van alapja, és vállalásainkban megbízhatnak. Kérlek benneteket, hogy támogassátok az európai fajok tartási engedélyének a megadását avval is, hogy a következő börzén kiteszitek a cetlit! Ezen szerepeljen néhány szó! A madár faja, ha tudható a neme, eladási irányára, és ha valaki felvállalja madarát, akkor ne szégyellje saját nevét se! Az már csak javít a megjelenésen, ha mind ez tiszta és egységesített kalitokkal történik.
Köszönet a leendő segítőknek. A MAGYAR MADARÁSZOK ÁLLAT ÉS TERMÉSZETVÉDŐ EGYESÜLETÉNEK NEVÉBEN.

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 máj. 12, 9:57 
Köszöntük a képeket!
Nagyon jók lettek :)
És az új időpont információt is :)

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 máj. 12, 8:43 
Sziasztok,

igen lesz börze, bár ahogy elnézem vannak olyan csoportok akik azt hangoztatják hogy nem lesz!
Lesz, ugyanazzal a feltételekkel mint korábban, ugyan ott, stb, csak nem az MGKSZ a rendező.
(Az MGKSZ nem szokott ilyenkor börzét rendezni, nem is értem hogy miért...)

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 11, 20:44 
mészi írta:
Azt hallottam hogy júniusban és júliusban is lesz börze Monoron csak más lesz a szervező.

A hír igaz. ;)

Hozzászólás 2010 máj. 11, 20:38 
Azt hallottam hogy júniusban és júliusban is lesz börze Monoron csak más lesz a szervező. Ez tényleg igaz mert akkor mennék keltetőt venni? :)

Hozzászólás 2010 máj. 11, 18:12 
Szia Navy!
Én láttam, de csak négy helyen. Egyik helyen négyet is árultak, egy zöldet, egy kobaltkéket, egy lutinot és egy creaminot. Másik helyen két zöldet, megint másik helyen zöld-kék illetve egy egyke zöld volt. Többel nem találkoztam, de amik voltak, szerintem szépek voltak. Árakat nem kérdeztem.

Hozzászólás 2010 máj. 11, 17:36 
Sziasztok! Sajnos erre a börzére most nem tudtunk elmenni, ezért kérdezem azoktól, akik voltak: KATALIN papagájt láttatok valakinél?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 11, 11:37 
csibaat írta:
A kulfoldi árusokat sok esetben a nálatok érvényben lévo, szerintem értelmetlen állatorvosi papir mizéria riasztja el. Mert akinek van pár szép madara az ha hozzászámítsa az utikoltséghez még az állatorvosi papirért fizetendo osszeget, nem biztos, hogy megéri (meg macera). És szerintem ez a rendelkezés abszolúte nem garantálja a madarak egészségi állapotát, csak az állatorvos zsebét dagasztja

Ez sajnos így van, de ezen a rendezők sem tudnak nagyon változtatni (max ha a belépő díjban benne lenne egy a kiállításon végig jelen lévő állatorvos díja is.. talán).

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 máj. 11, 9:11 
Gideon írta:
Jók a képek dicséretes a türelmed mindkét részéhez bár az utómunka sörrel már biztos jobban csúszik:)

Kedvencem a kis Vuk volt előtte láttam hogy a srác hirdeti aztán mikor a börzén ott tartotta a kezében hát..... de biztos van akinek ez minden álma.
A másik kis csemege a 200 ft-ért árult ara farktollak voltam. Még meg is értettem volna az árust ha a fölöttük árult aráknak nem hiányzott volna az összes faroktolla. Hát ha nem megy egyben gondolom arra gondolt hogy eladja részletekben. Vicces avagy sajnálatos mindenki maga döntse el.
Választék volt, csak aki volt (pl én) igazi nagy börzén azoknak az egész idei év csalódás volt. Tavalyi évben volt börze mikor a későn jövő árusok már be sem jutottak mert megtelt minden sor, ahhoz képest idén a hátsó rész szinte egyszer sem népesült be. Elmaradnak a külföldi árusok is pedig tőlük lehet igazán vért frissíteni. Nagy sajnálatomra kezdem úgy érezni magam hogy nem vagyok szívesen látott vevő mert magyar vagyok és az egész börze kezd egyre jobban a külföldi vevőkre kihegyeződni.
De mindig reménykedünk és megyünk mert ha nem mennénk azon idegeskednénk hogy pont most lehet hogy voltak olyan madarak amilyet szerettünk volna.

Szervusz. A kulfoldi árusokat sok esetben a nálatok érvényben lévo, szerintem értelmetlen állatorvosi papir mizéria riasztja el. Mert akinek van pár szép madara az ha hozzászámítsa az utikoltséghez még az állatorvosi papirért fizetendo osszeget, nem biztos, hogy megéri (meg macera). És szerintem ez a rendelkezés abszolúte nem garantálja a madarak egészségi állapotát, csak az állatorvos zsebét dagasztja. Egyébként tényleg kevesen voltak pl. a tavalyihoz képest. Én foleg azért járok, hogy találkozzak olyan ismerosokkel akikkel csak a fórumon szoktam és gyonyorkodni, mert azért mindig akad valami, még ha gyenge is a borze.

Hozzászólás 2010 máj. 11, 8:43 
Jók a képek dicséretes a türelmed mindkét részéhez bár az utómunka sörrel már biztos jobban csúszik:)

Kedvencem a kis Vuk volt előtte láttam hogy a srác hirdeti aztán mikor a börzén ott tartotta a kezében hát..... de biztos van akinek ez minden álma.
A másik kis csemege a 200 ft-ért árult ara farktollak voltam. Még meg is értettem volna az árust ha a fölöttük árult aráknak nem hiányzott volna az összes faroktolla. Hát ha nem megy egyben gondolom arra gondolt hogy eladja részletekben. Vicces avagy sajnálatos mindenki maga döntse el.
Választék volt, csak aki volt (pl én) igazi nagy börzén azoknak az egész idei év csalódás volt. Tavalyi évben volt börze mikor a későn jövő árusok már be sem jutottak mert megtelt minden sor, ahhoz képest idén a hátsó rész szinte egyszer sem népesült be. Elmaradnak a külföldi árusok is pedig tőlük lehet igazán vért frissíteni. Nagy sajnálatomra kezdem úgy érezni magam hogy nem vagyok szívesen látott vevő mert magyar vagyok és az egész börze kezd egyre jobban a külföldi vevőkre kihegyeződni.
De mindig reménykedünk és megyünk mert ha nem mennénk azon idegeskednénk hogy pont most lehet hogy voltak olyan madarak amilyet szerettünk volna.

Hozzászólás 2010 máj. 10, 22:09 
leho írta:
Szia Kalikó!Nagyon klasszak a képek köszönjük a fórumozók és az othon maradók nevében.
Bár annak ellenére,hogy nálamis mindig van gép még az engem érdekelt madarakról sem készítek fotót :evil: de ez is csak hazafele jut eszembe :D

Nagyon szivesen. :D
Szeretek fotózni ,így nem volt teher. Az utómunkákat viszont nem annyira szeretem,ahoz már kellett egy sör... :oops:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 máj. 10, 20:58 
Szia Kalikó!Nagyon klasszak a képek köszönjük a fórumozók és az othon maradók nevében.
Bár annak ellenére,hogy nálamis mindig van gép még az engem érdekelt madarakról sem készítek fotót :evil: de ez is csak hazafele jut eszembe :D

Hozzászólás 2010 máj. 10, 19:36 
2010,05,09.Monori börze.
Bocs ha tul hosszúra sikerült de ennél többet nem engedett feltölteni... :D
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 máj. 9, 22:22 
Sziasztok, szerintem aprómadárból volt választék, papagáj az nagyon nagyon gyenge volt, de pintyben és más hasonló apróságban azért lehetett gyonyorkodni (nem mindehol természetesen)

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 máj. 9, 22:03 
Sziasztok!
Láttam hogy épp a törpékről folyik a csevej, nálam van eladó. jelenleg 2db, csere folytán kerültek hozzám, tavalyi madarak, de mivel nem nagyon értek hozzájuk, nemtudom a nemüket, így eladnám őket. Mutatok egy képet, ha érdekel valakit jövőhét vasárnap vagy hétfő reggel tudom hozni őket. 4000/2db, ismerősnél vannak még vadszínben, kb 5-6db. Üdv
Kép

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 máj. 9, 18:58 
Én láttam néhány törpét de nem szívesen vetem volna meg őket :( Sajna nem voltak szépek /persze ez nem az ő kis hibájuk hanem azé aki el akarta volna őket adni/

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 9, 18:55 
Gideon írta:
Előttem szólóval nem értek egyet abban hogy volt minden pl törpében szinte képtelenség volt szép madarat találni, nem is találtunk. Igaz ez a tendencia lassan egy éve folyamatosan romlik. Csak tudnám hova tűntek a törpe tenyésztők.

Bár nem voltam Monoron, de tényleg, hova lettek a törpe tenyésztők? Sehol sem látni mostanában szép törpikéket (mármint olyant ami eladó).

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 máj. 9, 18:48 
Sziasztok !
Csatlakoznék az előtem lévő íráshoz NAGYON GYENGE volt a mai börze :(
Eddig még csak 4 börzén voltam Monoron /bár itt lakok majd 2 éve/ de ebböl a 4 böl ez volt a leggyengébb .
Én 2 tojó hullámost vetem de őket is ugy kelet vadászni .
2 helyen volt nagyobb /több 100 db/ választék de az egyiknél egy idős bácsinál csak 20-asával lehetett venni a másik helyen az eladó "állítolag" nem tudott magyarul .
És közben a börzén kaptam egy szórolapot is amit csatolok :
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 61  Következő