Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 15, 16:09 
Köszönöm a segítséget! Lizzzzzy gyönyörű!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 15, 16:01 
Nyepi írta:
Jajjjjjjjj! Ugy-e nem fogtok összeveszni?:)

Nem szokásunk ;)

Nyepi írta:
Tehát akkor nekem egy min. másfél éves férfi nimfa kellene. Ebben tudtok segíteni? Kedvesek vagytok, hogy még szócsatázni is hajlandók vagytok a hímemért.:))))))))))

Ki ezért ki azért csatázik :) Sajna épp nem ismerek eladó hímet (pláne nem megfelelő korban lévőt), de remélem más tenyésztők itt talán hozzászólnak és talán összejön a végére valami...

Próbáld meg Keres & Kínál fórumot, azaz adj fel ott egy "Másfél éves nimfa hímet keresek" hirdetést. Vagy "Nimfamán tojó keresi korban hozzá illő társát" :lol: Remélem csak akad valahol egy megfelelő madárka...

Hozzászólás 2010 máj. 15, 15:09 
Jajjjjjjjj! Ugy-e nem fogtok összeveszni?:) Szóval levonnám a következtetést. Nem szeretném őket tenyészteni, még az is lehet, hogy sokat lesznek szabadon, ha nem csinálnak túl nagy kárt, a tojóm is szabadon van, most van csak vele gond a tojogatásai miatt, mert bontja a tapétát, egészen tégláig, ezt pedig nem nagyon tudom kiküszöbölni. Naponta többször takarítok, tehát a kaki,kaja maradék nem gond. Tehát akkor nekem egy min. másfél éves férfi nimfa kellene. Ebben tudtok segíteni? Kedvesek vagytok, hogy még szócsatázni is hajlandók vagytok a hímemért.:))))))))))
Anita

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 15, 11:51 
Lacrimosa írta:
Warhawk írta:
Én azért írtam egy év körülit, mert már fiatalabb korban ivarérettek

Nekem ebből az jött le, hogy Te úgy véled, hogy a nimfák már egy éves kor előtt ivarérettek, de ha nem erre gondoltál, akkor félreértés! :wink:

Igen, jól jött le, mert így is van. ;) A nimfák egyes irodalmak szerint 6-7 hónaposan, szerintem inkább 9-10 hónaposan lesznek ivarérettek. (A 6 hónap az maximum a vedlésre igaz, akkor vedlik le a fiatal kori tollruhájukat, de ettől még nem lesznek ivarérettek). Tenyészteni ugyanakkor inkább másfél éves koruktól szabad(na) őket. A szóban forgó tojó megfelel ennek a korkövetelménynek (másfél éves).

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 máj. 15, 11:04 
Warhawk írta:
Én azért írtam egy év körülit, mert már fiatalabb korban ivarérettek

Nekem ebből az jött le, hogy Te úgy véled, hogy a nimfák már egy éves kor előtt ivarérettek, de ha nem erre gondoltál, akkor félreértés! :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 15, 10:49 
Lacrimosa írta:
Az 1 éves kor nimfáknál az ivarérettség, de még nem a tenyészérettség.

Nem ezt írtam?!?!

Hozzászólás 2010 máj. 15, 10:03 
Témán kívül néhány kép máról. Korán kimentem gyűjtögetni zabát, és íme az eredmény.

Kép
Kép

A legfinomabb falatok felette vitát egy kis udvarlással mindig meg lehet oldani:
Kép

Kaja utáni tollrendezgetés:
Kép

Hozzászólás 2010 máj. 15, 9:47 
Warhawk írta:
Lacrimosa írta:
Nem feltétlenül kell pont egy éves hímnek lennie a madarad párjának, csak a lényeg az legyen, hogy ivarérett legyen. Onnantól lehet 2,3... éves. Csak ivarérett.

Én azért írtam egy év körülit, mert már fiatalabb korban ivarérettek, de még nem tenyészérettek. Egy év (kereken) is kicsit korai lenne, de ha a tojó annyira szaporodni akar ippeg elmegy. Ideális a másfél - két év. Persze nem szaporításhoz kell, de ahogy a tojót elnézzük valószínűleg az lesz belőle. ;)

Minden nimfa szaporodna, ha hagyják, de nem muszáj! Az 1 éves kor nimfáknál az ivarérettség, de még nem a tenyészérettség. Túlságosan fiatalnak találnám, persze aztán a kor inkább tojóknál fontos, hogy elég idős legyen a költéshez... Bár ha jól olvasom, és kalitkában lennének, akkor mindenképp lebeszélném a tulajt, hogy tenyésszen!!!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 15, 9:42 
Lacrimosa írta:
Nem feltétlenül kell pont egy éves hímnek lennie a madarad párjának, csak a lényeg az legyen, hogy ivarérett legyen. Onnantól lehet 2,3... éves. Csak ivarérett.

Én azért írtam egy év körülit, mert már fiatalabb korban ivarérettek, de még nem tenyészérettek. Egy év (kereken) is kicsit korai lenne, de ha a tojó annyira szaporodni akar ippeg elmegy. Ideális a másfél - két év. Persze nem szaporításhoz kell, de ahogy a tojót elnézzük valószínűleg az lesz belőle. ;)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 15, 9:39 
Nyepi írta:
Kinnt voltunk mi is a börzén, bár későn, 11 fele érkeztünk, nimfát szinte egy darabot sem láttunk, bár akkor tojó rizspintyért mentünk, találtunk is egyet nehezen, de úgy néz ki ez is hím. Most van két fiú pintyem, ezt a szitut is meg kell oldanom. Hát nincs szerencsém a madarakkal valahogy.........:))))))

A börzén ha reggel 8-ig nem érsz ki már csak azt tudod megvenni amit senki sem akart megvenni. A nimfákat úgy hallom hajnali 5-kor felvásárolták. Célszerű a börzére úgy menni, hogy lebeszéled a tenyésztővel, hogy milyen madár kell, ő elviszi a börzére és ott átveszed. Így a legkisebb a valószínűsége, hogy átvernek.

Hozzászólás 2010 máj. 15, 9:38 
Nyepi írta:
Kedves Kati! Nagyon szépen köszönöm a választ, én is valahogy így gondoltam. Amikor vettem, a tenyésztő azt mondta, bátran tarthatom egyedül is. Csak az a baj, hogy akkor még azt sem tudtuk, tojó-e vagy hím. Lehet hímet kellett volna venni? Ha beszerzek hímet is, lehet, hogy akkor kalitkában is kell élniük, mert azért lakásban két papagáj szabadon, pláne gyermekvállalás előtt... Szerinted az lehet, hogy szerzek egy hímet, kalitkában tartom őket javarészt, néha kiengedem őket. Boldogok lesznek? Calciumot még ma veszek, nagyon sokat segítettél. Egyébként nagyon szép madár, egészséges, nehogy azt hidd, hogy rossz gazdi vagyok...:)))) Akkor férjhez kell adnom.... Te nem árulsz hímeket?:)
Anita

Szia!

A baj, hogy a nimfák nem kalitkamadarak, ha abban is vannak, akkor kell nekik legalább 8 óra röptetés. Röpdében jobb lenne, de akkoris valamennyi röptetés kellene.

Jelenleg három nimfám van, egy feles hímem, de azt nem adhatom, túlságosan hozzámnőtt már, na meg őt is úgy fogadtam be februárba. Neki vagyok most asszonykeresésen....

Én is így vagyok most, mert keresek egy ivarérett tojót, majdnem találtam is, de aztán lecsúsztam róla. A feles hímemmel meg az a baj, hogy kotlik - a nem létező tojásain. Tehát ez is bizonyíték, hogy hiába van a fajtársakkal, neki is kell pár, ami természetes.

Senki sem gondolja, hogy rossz gazdi vagy, csak rosszul vagy informálva. Sajnos még mindig sokan azt gondolják, hogy papagájokat lehet egyedül tartani, és így is informálják a gazdákat... Pedig nem, és ezt a fellépő problémák is bizonyítják...

Hozzászólás 2010 máj. 15, 9:36 
Kinnt voltunk mi is a börzén, bár későn, 11 fele érkeztünk, nimfát szinte egy darabot sem láttunk, bár akkor tojó rizspintyért mentünk, találtunk is egyet nehezen, de úgy néz ki ez is hím. Most van két fiú pintyem, ezt a szitut is meg kell oldanom. Hát nincs szerencsém a madarakkal valahogy.........:))))))

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 15, 9:17 
Nyepi írta:
Budapesti vagyok és hajlok a házasításra.:))) Már csak egy szép egy év körüli hím kellene. Az enyém kézzel nevelt, bár ennek ellenére nem nagyon szereti a tapizást. Azért jó lenne egy szelídet szerezni. Van valami öleted? Írok a keres-kínálba.

Ebben az a nehezítés, hogy 1 év körüli hím kellene. Fiatalok szerintem vannak bőséggel. Bár a legutóbbi börzén ahogy hallottam nemigen volt nimfa...

Hozzászólás 2010 máj. 15, 8:29 
Budapesti vagyok és hajlok a házasításra.:))) Már csak egy szép egy év körüli hím kellene. Az enyém kézzel nevelt, bár ennek ellenére nem nagyon szereti a tapizást. Azért jó lenne egy szelídet szerezni. Van valami öleted? Írok a keres-kínálba.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 15, 8:18 
Egy korban hozzá illő hím kellene a madarad mellé (de egy legalább egy éves) szerintem. Merre laksz? Esetleg írj a Keres & Kínál rovatba, hogy keresel hím nimfát...

Hozzászólás 2010 máj. 15, 8:09 
Kedves Kati! Nagyon szépen köszönöm a választ, én is valahogy így gondoltam. Amikor vettem, a tenyésztő azt mondta, bátran tarthatom egyedül is. Csak az a baj, hogy akkor még azt sem tudtuk, tojó-e vagy hím. Lehet hímet kellett volna venni? Ha beszerzek hímet is, lehet, hogy akkor kalitkában is kell élniük, mert azért lakásban két papagáj szabadon, pláne gyermekvállalás előtt... Szerinted az lehet, hogy szerzek egy hímet, kalitkában tartom őket javarészt, néha kiengedem őket. Boldogok lesznek? Calciumot még ma veszek, nagyon sokat segítettél. Egyébként nagyon szép madár, egészséges, nehogy azt hidd, hogy rossz gazdi vagyok...:)))) Akkor férjhez kell adnom.... Te nem árulsz hímeket?:)
Anita

Hozzászólás 2010 máj. 15, 7:39 
Nyepi írta:
Sziasztok! Anita vagyok és van egy tojóm. Kb. másfél éves, szabadon tartom, a kalitka nyitva van éjjel-nappal. Vannak barátai, 2 rizspinty. Szerintem arany élete van. Vagy mégsem? Történt ugynis, hogy ivarérett lett, neki állt tojni. Ma tojta a 6. tojást, előtte a tapétát bontja ill. a könyveimet. A fészekanyag nem érdekli. Egyre több kárt tesz, előtte nagyon rendes volt. Mit tegyek? Mikor fejezi be a tojósdit? Nem akarom, hogy neki rossz legyen, de én sem akarok megint épitkezni....:)))))))))))
Köszönöm előre is!

Szia Anita!
Tudod ez eléggé rossz így. A madár folyamatosan fog tojni, és a baj, hogy sokszor nem tudják abbahagyni, és ez az életébe is kerül! A madár tojásrakáskor rengeteg kálciumot igényel, enélkül nagy az esély rá, hogy tojásvisszamaradása lesz, ami nem ritka halál a tojóknak...
A legtöbb tojó sajnos akkor szokott ilyet produkálni, mikor egyedül van - mert hiába vannak ott a pintyek, attól ő még egyedül van, mert nincs fajtársa. Gondolom észreveszed, hogy egyre többet is csipog, monotonan - ezáltal hívja a társát, és a sok tojás lerakása is egyfajta kétségbeesett lépés. Nagyon sokan vannak így, akik egyedül tartanak tojót, nem egy személy keresett már meg ilyen problémával. És tényleg az esetek zömében a tojásrakásmánia elmarad, ha kap hímet!
Tojóm mikor egyedül tartották is lerakott tojásokat, aztán nálam kapott egy hímet és boldogan él - tojások nélkül! Tehát itt egyetlen tanács tényleg az, hogy szerezz be neki egy nimfa hímet, nem kell tenyésztened, hiszen én sem teszem azt, mégis több madaram van! A tojódnak csak jobb lesz, lehiggad, és a lényeg - igazán arany élete lesz!
Ha viszont hím jelenlétében tovább rak tojásokat, megrögzötten, akkor irány az orvos. Nagyon veszélyes problémával járhat, hiszen mint mondtam - a madár kimerül és bele is pusztulhat. De erről többet, ha majd tényleg van híme, és tovább produkálja a tojásokat.
Addigis adjál neki nagyon sok kálciumot, ma már szinte mindenféle formában lehet kapni! És ne felejtsd el a hímet!

Hozzászólás 2010 máj. 15, 7:19 
Sziasztok! Anita vagyok és van egy tojóm. Kb. másfél éves, szabadon tartom, a kalitka nyitva van éjjel-nappal. Vannak barátai, 2 rizspinty. Szerintem arany élete van. Vagy mégsem? Történt ugynis, hogy ivarérett lett, neki állt tojni. Ma tojta a 6. tojást, előtte a tapétát bontja ill. a könyveimet. A fészekanyag nem érdekli. Egyre több kárt tesz, előtte nagyon rendes volt. Mit tegyek? Mikor fejezi be a tojósdit? Nem akarom, hogy neki rossz legyen, de én sem akarok megint épitkezni....:)))))))))))
Köszönöm előre is!

Hozzászólás 2010 máj. 14, 18:21 
feketemarcsi írta:
Csak tüneti eredményeket fogsz elérni, a hasmenést megszűnteti ugyan, de ki nem irtod vele, mert már az ivarszervekben is ott van, így kerül a tojás belsejébe.

ON

Nem kell állandóan az ördögöt a falra festeni, csak mert neked nem tetszik az almaecetes dolog!
Egyáltalán minek szólsz bele, ha ennyire ellene vagy?

OFF

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 14, 13:17 
remek!
nagyon köszönöm! :P

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 232  Következő