Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 máj. 20, 9:45 
Még nem kelt ki senki. A másik páromnál a tojót az etetőn ülve találtam meg, az etető alatt találtam egy törött tojás héját. Ezek szerint az etetőbe tojt és nem a felkínált fészekbe. A fészket átraktam máshova, remélem ott elfogadja vagy berakok neki még egyet, hátha átszokik az etetőről a fészekre.
Vagy mit tegyek???

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 máj. 20, 0:10 
Szia!

A Gould-amandinák befolyásolják a fiókák nemét, ott az inger a partner fejszíne, ha jól emlékszem. Biztos, hogy van egy sor ilyen mechanizmus egyéb madarakban is.

A legtöbb hüllőben egyszerűen nincs ivari kromoszóma, a nemeket a kelés alatti hőmérséklet szabja meg (Temperature-dependent sex determination). De van ilyen madár is pl. Alectura lathami (ausztrál bozótpulyka?).

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 máj. 19, 20:01 
VladTepes írta:
Lenne egy talán izgi kérdésem:

Tud-e valaki olyasmiről, hogy a kotlási (fészek) hőmérséklet befolyásolja-e a kikelő fiókák nemének arányát?
(támadt egy kósza gondolatom > hüllőknél az inkubációs maghőmérséklettől függően jócskán több hím, vagy nőstény lesz a kikelők között...... genetikailag a madár az "hüllő", úgfyhogy akár itt is igaz lehet....)

Szia VladTepes!
Tudtommal nincsen olyan dolog,amely bármilyen módon befolyásolná az egy fészekaljban született madarak nemi arányát.Véleményem szerint ez így is van jól.Addig vagyunk közel a természethez,amíg nem akarunk egyre több dolgot befolyásolni,bár már így is elég gáz a helyzet...

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 máj. 19, 15:13 
nelly_12 írta:
üdvözlök mindenkit!ceglédbercelről regisztrálltam,most először,ugy hogy még uj vagyok előttetek.egy kéréssel fordulnék hozzátok.nagy szükségem lenne egy darab ezüst,vagy szürke achát kanári tojóra,lehet mozaik rajzu is,de csak sárga mozaik jeggyel,illetve egy még nehezebben beszerezhető,ezüst opálmozaik hímre.tel:06-70-328-3258 ha valahol tudtok kérlek segítsetek!!!!!!! köszönettel:gutléber ferenc.

Szia, nelly-12!
Először is üdvözöllek a topikon, egy kicsit zavaros, amit a színekről írsz, de mindjárt megpróbálom kibogozni. Szal, amit a hímről írtál az nagyjából rendben van, szükséged van egy ezüst-opál-mozaik hímre, sorozatot nem írtál, de szerintem a legszebbek az achát sorozatúak, ami "hivatalos nyelven" úgy néz ki, hogy achát-recesszív fehér-opál mozaik, ilyen madár van! Viszont, amit a tojóról írsz, az egy kicsit necces. Egyszerre a madár nem lehet ezüst, vagyis fehér, illetve sárga. Vagy az egyik, vagy a másik. Mennyire sürgős ez neked, mert most a tenyésszezon vége fele nem egyszerű, de ha ráér őszig, akkor nagyobb esély van rá

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2010 máj. 19, 9:23 
Hello Pappcsa!

Köszönöm szépen a válaszokat, a későbbiekben hasznát fogom venni! Ha még lesz valami kérdésem majd jelentkezem! :D :D

ÜDV.: Betti

U.i.: A madárkámra kéretik vigyázni! :08:

Hozzászólás 2010 máj. 19, 7:50 
betti írta:
Hello Pappcsa!

Kérdezni szeretnék egy pár dolgot a madarak étkeztetéséről.

1. A Laktiferim M+C -t hol szerzed be, és mennyibe kerül? És hogyan használod?

Szia, Betti!
A Laktiferm M+C egy probiotikum. A probiutikomok hasznos bélbaktériumokat tartalmazó készítmények, segítik az emésztést, hasznos anyagokat termelnek, visszaszorítják a kórokozó baktériumokat. Antibiotikumos kezelés után 5-6 napig feltétlenül szükséges a használata, de én egyébként is adok nekik egész évben, rendszeresen, heti egy-két alkalommal. Bármelyik állatgyógyászati patikában be tudod szerezni, az ára olyan 700 Ft körül van. Az adagolása 1g/l, de én bekeverem a lágy kajába, két-három tojáshoz adok egy grammot. Nagyon hasznos készítmény, mely enyhén savas közeget teremt maga körül, amit nem nagyon szeretnek a bacik.

betti írta:
2. A lágy kajáról azt írtad, hogy felesben használsz gyári és saját készítésűt. A gyáriból milyet használsz? Mivel nem nekem csak egy pár madaram lesz, ha felbontok egy tasakot az meddig tárolható és hol?

Witte Molen, Orlux, CD, bármelyik jó, az a lényeg, hogy egyfajtát használj egész szezonban. Tehát ha például Witte Molennel kezdtél, akkor lehetőleg azt használd végig. Mikor vásárolsz nézd meg, hogy meddig jó a szavatossága, van amelyiknek egy évig is. Tárolása nem igényel semmi különöset, én a madaraknál tartom szoba hőmérsékleten.

betti írta:
3. Az extra szépia az mi lenne?

Költési szezonban a tojók előtt mindig ott kell hogy legyen a szépia, ami a tintahalnak a meszes váza. Tojásrakásnál megnövekedik a tojók kalcium igénye, amit a szépia tökéletesen pótol, de jó csonterősítő is. Azon kívül, hogy a kalitkában ott lóg előttük, költési szezonban én ráreszelem nekik a lágy kajára is.

Hozzászólás 2010 máj. 18, 22:15 
Üdv Feri a fórumon.
Még a végén mennek a pörtlik :) :D :lol: .

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2010 máj. 18, 21:11 
Hello Pappcsa!

Kérdezni szeretnék egy pár dolgot a madarak étkeztetéséről.

1. A Laktiferim M+C -t hol szerzed be, és mennyibe kerül? És hogyan használod?

2. A lágy kajáról azt írtad, hogy felesben használsz gyári és saját készítésűt. A gyáriból milyet használsz? Mivel nem nekem csak egy pár madaram lesz, ha felbontok egy tasakot az meddig tárolható és hol?

3. Az extra szépia az mi lenne?

A segítséget előre is köszönöm!

ÜDV.: Betti

Valódi név: Gutléber Ferenc

Hozzászólás 2010 máj. 18, 20:51 
üdvözlök mindenkit!ceglédbercelről regisztrálltam,most először,ugy hogy még uj vagyok előttetek.egy kéréssel fordulnék hozzátok.nagy szükségem lenne egy darab ezüst,vagy szürke achát kanári tojóra,lehet mozaik rajzu is,de csak sárga mozaik jeggyel,illetve egy még nehezebben beszerezhető,ezüst opálmozaik hímre.tel:06-70-328-3258 ha valahol tudtok kérlek segítsetek!!!!!!! köszönettel:gutléber ferenc.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 máj. 18, 9:20 
Vlad

Viszem és kifizetem a madaradat plusz szállítási költség,plusz határátkelési költség,plusz házhoz szállítási költség :D :D :D

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 máj. 17, 21:27 
Szia Leho!
A sárga lágynak nagyobb a szemcse mérete és intenzívebb az illata.
Szerintem ezért eszik a madarak annyira!Ha színezed cantaxal akkor tökéletes lesz pirosaknak is.
A Monort még nem tudom,gondolom megyünk(én örülnék ha nem :lol: )

Hozzászólás 2010 máj. 15, 19:29 
VladTepes írta:
zildi írta:
.. Lehet, hogy a jó repce hamar kipattan, de ami a magkeverékekben van (most éppen a Prestige keveréket vettem) még két nap múlva sem csírázik, a többi mag igen, megduzzad, de nem pattan ki.

Hali!

Van a Prestige-nek (Versele Laga) is külön un. csíráztató magkeveréke, meg a Witte Molen-nek is.
Ezek direkt e célból készülnek, olyan mag-összeállításban, stb. Tapasztalatból mondom, mindkettő 1 max 2 napon belül kipattan, míg a magkeverékes magoknak tényleg több nap kell - valszeg a védőgázos csomagolásnak köszönhető - ami viszont az aflatoxin képződést hivatott megakadályozni.

Ha most nem veszek kifejezetten csíráztatásra alkalmas magkeveréket- majd azt is kipróbálom - és megfelelően kezelem a csomagolt magokat, nem csinálok bajt, csak 2-3 nap alatt csíráznak ki a magok, két madár esetében ezt meg tudom oldani, a csíráztató három tálból áll, így folyamatosan biztosított az ellátás, de azért szünetet is fogok tartani.

Hozzászólás 2010 máj. 15, 18:44 
Szia Vlad.

Gratulálok és szeretném megköszönni a képeket! Örülök, hogy raktál fel ezekről a szépségekről egy kis ízelítőt.

Hozzászólás 2010 máj. 15, 14:16 
Gabesz írta:
zildi írta:
madárkáim (egy tojó és egy hím, külön ketrecben vannak) nagyon szeretik a csíráztatott magokat. A magkeverékből, amit adok nekik, kiveszek keveset, egy napra beáztatom és kb. két napit csíráztatom, külön edénybe adom, és előbb azt eszik meg, mint a száraz magokat. Azért próbáltam ki, mert a fekete magokat (repce?) mindig meghagyták, így azt is megeszik.

Szia, Zildi!

A két napig csíráztatást kicsit soknak találom. A jó repce már félnapos áztatás után is gyönyörűen pattan! A mag ebben az állapotában "hozza legjobb formáját", tartalmazza a legtöbb tápanyagot. Miután leszűrted, jól át kell mosni, picikét szárítani, hogy ne vizesen adjuk. Imádják a csurik! Hanem... a kétnapos, háromnapos csíráztatás sok veszélyt rejteget magában-> penészgombák, erjedés! Könnyűszerrel lebetegednek tőle. Nem éri meg. Főként nyárban másfél nap bőven elég a műveletre. És mindig csak frisset!

VladTepes, gratula a csibékhez! :D A gyömbér sörről hallottam :lol: , de gyömbért kanáriknak... Mérgezésre az orvosi szenet ajánlják kanárinál. De mért kérded? Csaknem akarod tesztelni :shock:?

:alien:

A magokat csíráztató edényben csíráztatom, amit télen használtam saját célra (búzát ettünk). Naponta kétszer átmosom a magokat, nem szokott penészesedni, mielőtt adom, megszárítom. Lehet, hogy a jó repce hamar kipattan, de ami a magkeverékekben van (most éppen a Prestige keveréket vettem) még két nap múlva sem csírázik, a többi mag igen, megduzzad, de nem pattan ki.

Hozzászólás 2010 máj. 15, 14:10 
andré írta:
Szia Zildi!
A piros paprika és a répa kevés ahhoz,hogy a mozaik kanárid megszínezd!
Van a Witte Mollen-nek kis (400gr) kiszerelésű piros lágyelesége.
Ezt kéne etetned a kanárival a vedlés alatt folyamatosan.
Az ára nem vészes(500ft)és rengeteg jó dolgot is tartalmaz ami a vedlés alatt jól jön a madár szervezetének.Két madárnak 1 zacskó bőven elég.

Megpróbálom, amit tanácsoltál, csak a kíváncsiság kedvéért, ha sikerül, akkor majd adom vedléskor a piros achátomnak is.

Hozzászólás 2010 máj. 15, 8:53 
VladTepes írta:
Irináéknál egy picit aggódom most, mert 1/ Irina elkezdett vedleni, potyognak az szárnytollai, mint a fene, 2./ Irina - amióta meglátta Zsiványt - azóta pánikol, vész-sípoló füttyöket hallat.
(Pappcsa: láthatott Irina (pirosbarna mozaik csaj) valaha szajkót? Vagy bármi olyan madarat élőben, ami veszélyes lenne egy kanári nézve?)
Úgyhogy végül át is telepítettem Zsiványt 2m-rel messzebbre.

Nálam kanárin kívül más madarat biztos, hogy nem látott. Figyelj már Vlad, ezekkel a nevekkel bajban vagyok, de ha jól értelmezem a zsivány egy szajkó, akitől a barna-piros mozaik csaj úgy bepánikolt, hogy be is vedlett. Ez a stressz és ez nagyon nem jó a madárnak, azért hullanak a tollai. Múltkor írtad, hogy egyik napról a másikra lefordult egy madarad, minden előzmény nélkül, most meg ez a bevedlés! Nyugalomra van szükségük a madaraknak, most költéskor pedig főleg. Szerintem mindkét madarad megijedt, oszt az egyik elment a másik meg bevedlett, tudod a madaraknak sem egyforma- mint az embereknek sem- a tűrőképességük és az ijedtség által keletkezett stressz okozta a problémát náluk. Jól megfigyelhető ez pl. kiállításokon, ahol úgy megijed egyik másik madár a sok látogatótól, hogy összetöri magát, bevedlik, vagy éppen lefordúl a rúdról. Nálad ott a boltban elég nagy a mozgás, szerintem ez a fő ok!

fric32 írta:
Szeva,Pappcsa jó látni a képed,mert jó dolgokat írsz le megint sokat segít egyeseknek,de vagy még a ketteseknek is.
Az élet most be van sürűsődve nem igazán érek rá a gép előtt lenni,de most szezon van és nyomni kell a dolgokat,de a madarak megvannak....

Oké, nyomjad, majd jössz.

crayfish írta:
Szia Csaba.

Pü.-ben átküldtem a madaram gyűrűszámát, légyszíves nézz utána.
Köszönetem.

Rendben, megnézem és jelzek.

Hozzászólás 2010 máj. 14, 22:28 
Nálam a piros W.M. nem vált be valamiért egyre kevesebb fogyott majd lejöttek a cuccról :(
Már majdnem váltottam de meghalgattam André tanácsát és ismét viszatértem a sárgára most azt szinezem majd ha kell :twisted:
Na ezt csak úgy zabálják vaon meddig?Bár a sárgával még nem volt rossz tapasztalat csak én is egyszerűsíteni szerettem volna a szinezést ekkooo jött a piros ötlet de nekem eközben javarészt lecserélődött az állomány, na nekik nem jött be a piros de viszont a sárgáért a rácsot is rázzák :D :lol:
-------------------------------------------------------------------------------------------

André ti jöttök a juniusi Monori börzére?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 máj. 14, 21:53 
Szia Zildi!
A piros paprika és a répa kevés ahhoz,hogy a mozaik kanárid megszínezd!
Van a Witte Mollen-nek kis (400gr) kiszerelésű piros lágyelesége.
Ezt kéne etetned a kanárival a vedlés alatt folyamatosan.
Az ára nem vészes(500ft)és rengeteg jó dolgot is tartalmaz ami a vedlés alatt jól jön a madár szervezetének.Két madárnak 1 zacskó bőven elég.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 máj. 14, 21:08 
Fric Valter !
Készülj mert kieszünk a vagyonodból és az összes kobalt madaradat az éj leple alatt elfogom lopni. :20: és átcsreélem a gyűrűket a virgácsukon . :D :D
Aztán jó lenne te is aktivizálnád magad mert kezdünk tanulni és mi lesz veled a versenyeken :92: a Pappcsa eláraszt jó ötletekkel és mi rohamosan fejlődünk.

Hozzászólás 2010 máj. 14, 20:46 
Szia Csaba.

Pü.-ben átküldtem a madaram gyűrűszámát, légyszíves nézz utána.
Köszönetem.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 134  Következő