Tisztelt Tenyésztőtársak!
2009.áprilisi MDOSZ közgyűlésén mint vendég vettem részt . Aki volt már egy ilyen megmérettetésen annak nem kell elmagyarázni hogyan zajlódik a díszmadártenyésztők legfelsőbb gyűlése. A második összejövetelen kiosztottam az összes egyesületi elnöknek egy nyílt levelet . A levél tartalma egy teljesen más szemlélettel működő egyesület alakuló közgyűlési meghívójáról szólt . Hinnem kellett , hogy az egyesületi elnökök kiosztották a meghívót a tagságuk célszemélyeinek.
Vártam egy évet és a szakmai dolgok tanulása mellett több figyelmet fordítottam az MDOSZ és az egész tenyésztői közösségek állapotáról.
Ma mindenki tudja :úgy néz ki , hogy ez az év kiesik a versenyzési időszakokból.
A kanárikkal foglalkozóknak lépniük kell , mert ennél sokkal többre , rendezettebb körülményekre van igényünk . Tenyészteni nagyon komoly szaktudással kell rendelkezni , de emellett komoly sport is . Sőt , nagyon komoly sport mert ki az akit nem érdekel a fiatal madaraik megmérettetése ? .Ki az aki nem szeretne MAGYAR BAJNOK lenni elérve ezzel a lehetőséget a külföldi megmérettetésre ?
Zártkörű beszélgetések igazolják azt az igényt , hogy egy rendezett körülmények között üzemelő Egyesületre igenis van igény .
Idézet : az 1989.II törvény I/4 alapján : a társadalmi szervezet megalakításához az szükséges , hogy legalább tíz alapító tag a szervezet megalapítását mondja ki ,alapszabályát megállapítsa , ügyintéző és képviseleti szervét megválassza.
Jelen rövid levél után megkell kísérelni azt vajon csak egy pár embernek igénye az újítás vagy mást is érdekel?
Meghívunk mindenkit , legyen az szín , alak , roller , stb kanári tenyésztő ,egyesületi alakuló közgyűlésére .
MAGYAR KANÁRITENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYSÜLETE
Alakuló közgyűlés: 2010.05.09. vasárnap 15.00. kezdéssel
Monori börze után !!!
Helyszíne : 1163 Budapest Pirosrózsa utca 9 RAFC pálya
Megközelítés : Örs – Cinkota megálló , tovább gyalog egyenesen a Pirosrózsa utcában kb . 300 méter /HÉV/
Gk. : Örs –Füredi út – vonat átjáró utáni harmadik utca jobbra /300 m/
További információk :
Csiszár István
+36-20-337-6666
+36-30-749-7400
csiszaristvan@freemail.huUI
Kérünk : tájékoztasd a környezetedben lévő kanári tenyésztőket arra , hogy jó lenne már az alakuláskor egy nagyobb létszámot életre kelteni
Hidd el olyan dolgokat is fogsz hallani amit sehol nem vittek végbe.
Nem akarunk senkit megfosztani az eddigi egyesületi baráti társaságától csak mást ajánlunk . Monoron is szólj akit ismersz . Köszönjük.