Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 30, 10:45 
Szia Gabesz Kollegina! 8)

Átjöttem ide, nehogy odaát gond legyen. :wink:
Igen, papagáj-tulajdonos lettem, van egy pár hullámosom, nem bírtam ki, hogy ne legyen madár itthon. Csak egy pár, nem akarom őket szaporítani, a lányaim kunyizták ki. Én meg még hulikat nem tartottam, remélem nem okozok nekik nagyobb kárt, mint hasznot. :D Egyenlőre nagyon félnek, ha benyúlok etetni-itatni hozzájuk a ketrec legtávolabbi sarkába kenődnek fel, majd idővel biztos szelídülnek. De nagyon szépek, érdekes színfoltjai lettek a lakásnak.

Itt is bolond áprilisi idő van, de a te csuriid jó kis túlélők, hallod! Majd a gyerkőcök is felnőnek egyszer és rájönnek, hogy mit jelent a madárkák gondozása, egyenlőre még gyerekek, ne haragudj rájuk. Valahogy más megoldást kell keresned az etetésre, de biztos összehozod, ahogy ismerlek. :wink: :D 8)

Puszi, Mona

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 máj. 27, 7:40 
Egy kicsit módosítok mert rossz irányt adtam illetve nem volt pontos.Wc, büfé adott, és nem sport csarnok hanem foci pálya meletti terület,de tető van a fejünk felett , asztalok és beton aljzat. Nem extra ,de nincs sár.A fedett rész előtt nyitott betonozott terület egyszerű fénvázas asztalokkal , füves terület ,mellette parkolási lehetőség mondjuk jobbra és balra egy beton kézilabda pálya.Szóval több mint semmi.
Az első ilyen "összejövetelt" én állom/ a büfét azért nem annyira :D :D / , de nem tudom mennyire lesz látogatott és ki milyen vérszemet kap.
A tavaly egy másik pálya volt az enyém csak nem vittem tovább a gondolatokat a már említett vita miatt.
Én azt mondom szerintem ha adunk egyfajta profilt ennek akkor egyenlőre jó lenne.
Természetesen van még a tarsolyomban más is . Ott folyik az építkezés és szeretném ha tudnánk terjeszkedni.Fogunk.Ja XVI. kerület.Én itt vagyok otthon.Lehet nen is megyünk el innen.
Örs vezér tér után második HÉV megálló és egy kis gyaloglás.No de ne szaladjunk ennyire előre .Várom a gondolatokat.

Hozzászólás 2010 máj. 26, 22:13 
Ilyen szerintem még MESÉBEN(nyugaton) sincs nem ithon, de szerintem sokan fogadnánk örömmel.
Melyik pálya volna az?

Hozzászólás 2010 máj. 26, 12:11 
Tenyésztő Társak! :08:
Bedobnék egy olyan témát amit szeretném ha kiveséznénk és megszondáznám az egész ,sajnos nagyon kevesen írunk és sokkal több olvasónk van ,kanári tenyésztőket. Próbáljatok pozitív gondolatokat kivenni és hozzátenni a témához.Egyszer már tettem lépéseket , de beleszaladtam egy vitába amit én mára kilöktem magamból. :80:
Egyszer valahogy elindult Monor is .Mindenki tudja nagyon komoly "forgalmat "bonyolítanak ott le.Ez kell mindenképpen mert aki tenyészt az el akar adni . Ez így igaz.
Viszont hiányolom azt , hogy nincs egy tenyésztői börze. Olyan hely és nap amikor a tenyésztők ,legyen az mester vagy kezdő tenyésztő, elhozná azokat a madarakat amit esetleg elcserélne , eladna ,stb .Itt a jó szemű tenyésztők másképp értékelnék a madarakat és az ugyancsak tenyésztő eladókat mint amikor a barikád másik oldalán megjelenik a kevés magyar tudással rendelkező "kedves " vásárló és leszólja a már nyomott árakat pl 2500 ft-ra és azt is sokallja.Akkor minek tenyészteni?
Előre haladott tárgyalásban vagyok egy a környékemen lévő sport pálya vezetőjével ,ahol wc., büfé és fedett terület van.200 an kultúráltan elférhetünk.Jelenleg az ingyenesség amit szeretnék lebeszélni ,legalább az első napra.
Ha van érdeklődés rendszeressé tehetjük , a terület adott. Adott a tenyész szezon is ,így már csak azt kell lebeszélni ,ki az aki "vevő" erre ?Maradjunk egyenlőre csak kanári madár mellett,de nem zárkózom el más ,de szakosodott fajtára sem.
Várom a véleményeteket. Ebből baj nem lehet. :09:

Hozzászólás 2010 máj. 23, 18:59 
Azt írja az újság--------mekkora marhaság volt.No de komolyabban azt olvasom h nincs börze jun-jul. hónapban !
Pontosítsunk.Ki mit tud mert mi nem vagyunk pletyósok! Igaz!!! :D
Vagy csak én maradtam le?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 máj. 20, 13:27 
Doktor a beteghez
- Magának nagyon lassú a pulzusa!
- Nem baj, ráérek.

:shock:

Hozzászólás 2010 máj. 20, 12:39 
"kepfeltoltes.hu/100519/kisrollerek0519_www.kepfeltoltes.hu_.jpg"...
A pf-ból kimented a gépre a képeket, hogy aztán a képfeltöltés.hu-t használd. Vagy lehet egyből a pf-ból is? Úgy hiszem, nem. Nem lehetséges, hogy tele van a géped már képekkel, sok fölös dologgal? Jól jönne egy tatarozás, asszem és akkor használhatdnád az itteni képfeltöltőt.

Hozzászólás 2010 máj. 19, 16:57 
Marcsi az építő kritikát megfogadni kell és nem megsértődni.
A hozzászólásaidból itélve elégé sok fele megfordulsz itt a fórumon de azért sehol nem látni ehez hasonló képeket.Ha valamit is adsz magadra vagy a madaraid tiszteled,becsülöd annyira akkor legalább halgasd meg az értelmesen hozádszólókat.Olyan nagy kérés ez, vagy tényleg sok az- az 1-2 madár ára egy gépért?
A hozzászólásom nem megbántásul szántam de sajnos én is egy egyszerü parasztgyerek vagyok aki szereti a szépet.

Hozzászólás 2010 máj. 19, 15:42 
Na akkor előlről: a telefonodat csatlakoztatod a számítógéphez. Igaz? Hozzászólásnál katt az idres képfeltöltő gombra, a keresővel nem a számítógépen matatsz, hanem a telefon memóriából jelölöd ki a képet, családbarát, feltölt, slussz-passz-kész.

Hozzászólás 2010 máj. 19, 15:33 
feketemarcsi írta:
Má bocs Gabesz, de te vagy moderátor, szerintem tudsz belőle kicsit csinálni... De legyen igazgtok, ide nem teszek fel többet semmit.

Aszond meg Marcsi, hányszor beszéltünk már többen is veled erről a témáról??? :shock: Emlékszel a több topikba is elhelyezett ugyanarról a képeről, fürjes rumlis képekre is többek között s egyebek? Ne tedd a sértődöttet, mert nincs miért. Akkor is és most is érthetően mondtuk el neked a miérteket és hogyanokat. Nem kell téged dajkálni :wink: .

Hozzászólás 2010 máj. 19, 14:03 
VladTepes írta:
Amit meg én szeretnék hozzátenni, hogy nekem tetszenek így is, mert azt látom rajtuk, hogy a madarak békében, biztonságban érzik magukat, vidáman elülnek kézen :-) És ez KLASSZ.

Jó, hogy van valaki kiegyensúlyozott is a vonalban és felhívja a figyelmet a LÉNYEGRE: egészséges, szép madarak. Bocsánat, Marcsi, miket írkáltunk Lehoval, azok másodlagos dógok, de igazak, hogy a fene rúgja meg 8) . Na, Ha elhúznak ezek a nagy mocsok hófelhők és végre kisütne a nap, tán én is írok majd valami vidámat. Ha tudok.
:alien:

Ui: amúgy a kanári nem kézszelíd madár, ha speckó nem úgy nevelték, de ez még az a kor, mikor látszólag, mondom látszólag nyugodtan ül az ember kezén.

Hozzászólás 2010 máj. 19, 12:22 
leho írta:
Marcsi nincs véletlenül egy digit géped amivel értékelhetöbb képet készítesz????
Mert nem bántásul de ezek a telós képek eléggé gázak :(

:!:
feketemarcsi írta:
Nincs, otthon számítógépem sincs, egyébként ahogy elnézem, van akinek a hiper-szuper géppel sem sikerül jobban. :wink: Szerintem a lényeg látszik.

Marcsi, bár ne ismernéd a képfeltöltési módszert is... Abszolút megértem a "plakátméretű" fotókat, ha egy csudijó képet szeretnél megosztani a nagyérdeművel. De ha mondjuk kisebb méretben töltenéd fel, sokkal jobban érvényesülnének a madarak, mint így kinagyítva a nagy homályba. Aztán meg a másik dolog, az idre képfeltöltő rendszerével sokkal gyorsabban is menne a művelet, nem beszélve arról, h az ilyen minőségű képet előnyösebben hozná ki. Ha meg valaki kíváncsi rá, csak klikk és puff. :roll:

Nos, ha nem haragusztok, átrámollak a csevegőbe.
Üdv: :alien:

Hozzászólás 2010 máj. 19, 10:25 
Marcsi nincs véletlenül egy digit géped amivel értékelhetöbb képet készítesz????
Mert nem bántásul de ezek a telós képek eléggé gázak :(

Hozzászólás 2010 máj. 13, 12:31 
Jézus . Otthon is állandóan jön fel a pincéből a gitár no persze erősítve amitől nagyon jó állapotban vagyok. :41: :41: :41:
A sima gitáron nem tudsz semmit?no akkor lettem öreg f@rok.
Azért másnap este csak neked papesz mondta és játszotta az E.Clepton számát amit a kisfia halálára írt.No ez az én családom.Utána meg valami szörnyű zene jött én meg elmenekültem a teraszra a feleségem mellé :D :D Az sem volt sima "ügy". :D

Hozzászólás 2010 máj. 13, 10:47 
Marcsi!
Én kimondom :irigylem a tempódat mert mindent hihetetlen lelkesedéssel csinálsz ,adod elő. Szép és jó ez mert lelkesít szerintem másokat is.
Akkor én is mesélek:
*7-15.30-ig az íróasztal mellett madarazom.Készülök :33: .Szőrnyű.Rohanás haza és irány a madárház de csak érintőleg mert fociedzést tartok kedd-csütörtökön szombaton v vasárnap mérkőzés.20 6-7 éves kispasi akik annyira kimerítenek h lerogyok a teraszon utána /mivel Ákosom is csapattag utána evés ivás most jégkrém túra a kisközértben/idő nincs ,irány a röpde.
Sajnos az idei évben -majd kiötlök valami sajnálatos mesét :91: -nem hiszem h a Vhunyadi vagy más versenyen elindulok mert nem érem el azt amit 2009-ben-lásd h-1 és vajdahunyadvári verseny eredmények-
Bár a vedlés sok mindent hozhat még .
Nekem is volt elő hibernált kicsim mire haza értem és elővettem a jó kis hajszárítot.Megmaradt.Az is igaz minden eset más.
"Vittemollen :91: " az nem jó :D :D :D :D :D Vittemás is !!

Hozzászólás 2010 máj. 13, 10:02 
Marcsi!
Nem "dobtalak" csak teljesen belemerültem a jövő heti utunkba és volt úgy nem vettem észre mennem kell haza. Minden rendben és utazás után kidobok egy többet mondó levelet , csak most már konzultálni kell másokkal is. :50: mert ez így korrekt.
csiszi

Hozzászólás 2010 máj. 13, 9:56 
Kedves Gabesz!!
Válasz több mint megnyugtató és köszi.Andréval nem egyeztettem csak ajánlottam a segítségemet mert van hely :63:a kocsiban bőven.
Kár hogy nem tudom elmesélni személyesen azt h az egész utat az irodám ablakában állva egy Erdélyi térképet böngészve és egy 1977-es utikönyvet olvasva gondoltam át.No és nagyon vicces volt kinntről h a kezemben egy nagyméretű nagyítóval lesem az utakat mintha nem lenne navigációm ami oda visz ahova kell! :22:
Csütörtöki Siklódi szállással azért volt gondom amikor elolvastam a honlapjukat .Így dőlt el Farkaslaka felé megyek . :65: ! Azt hiszem lesz ott is nézni valónk .
Üdv. István/ módosítok/ Üdv. Csiszi

Hozzászólás 2010 máj. 13, 9:00 
Kedves István!

Gyönyörű helyekre szerkesztettétek a programot! Sajnos, egyik útvonal sem érint minket, (ráadásul FriccFeri sem lesz veletek) Talán a szerdai útvonal közelít meg kicsit... De megnyugtatlak, nem nagy kihagyás. Nincs mit mutogatnom maroknyi állományom, "hántott" hátú fiatalokat... s ráadásul most kussban is van az összes. Hanem! Ha majd egyszer Csíkszéket is célbaveszitek, új szélrózsa tervet kell annak majd készíteni :wink: Hasonlóan színes, látványos és szemet gyönyörködtető, szívet melengető útvonalak vannak.
Kívánok nektek jó utat, kellemes kikapcsolódást!

Üdv: Gabesz

Ui: azt hiszem, konzultáltál Andréval :lol: . Valóban van tőle elhoznivaló madár, de öcsém majd gondoskodik róla. Köszönöm a felajánlásod!

Hozzászólás 2010 máj. 12, 20:47 
Szia Gabesz!!
Eljött-jön -a nagy nap és megyek Erdélybe.Írtam neked és bevallom nagyon izgulok szinte mindenért.Lehet azért mert a piacig jutottunk el az utóbbi években Judyval.
Nem szeretném ha meghívatásnak vennéd de leírom merre megyünk hátha keresztezzük a rollereidet :33: és lerendezzük a motort!!is.
Szóval táviratilag persze h más ne értse:
v+h Marosvhely
k gernyeszeg
szerda Békási szoros +gysztmiklós +gyszárhegy kastély
cs bucsin parajd korond farkaslaka siklód
p siklód bözöd és itt csatlakozik a nyíri feró
sz budapest vagy vas. ua.
Ha kell valami pl az André boltjából nagyon szívesen elviszem akár madárkát is . :63:
István

Hozzászólás 2010 máj. 4, 13:42 
Tisztelt Tenyésztőtársak!

2009.áprilisi MDOSZ közgyűlésén mint vendég vettem részt . Aki volt már egy ilyen megmérettetésen annak nem kell elmagyarázni hogyan zajlódik a díszmadártenyésztők legfelsőbb gyűlése. A második összejövetelen kiosztottam az összes egyesületi elnöknek egy nyílt levelet . A levél tartalma egy teljesen más szemlélettel működő egyesület alakuló közgyűlési meghívójáról szólt . Hinnem kellett , hogy az egyesületi elnökök kiosztották a meghívót a tagságuk célszemélyeinek.

Vártam egy évet és a szakmai dolgok tanulása mellett több figyelmet fordítottam az MDOSZ és az egész tenyésztői közösségek állapotáról.
Ma mindenki tudja :úgy néz ki , hogy ez az év kiesik a versenyzési időszakokból.

A kanárikkal foglalkozóknak lépniük kell , mert ennél sokkal többre , rendezettebb körülményekre van igényünk . Tenyészteni nagyon komoly szaktudással kell rendelkezni , de emellett komoly sport is . Sőt , nagyon komoly sport mert ki az akit nem érdekel a fiatal madaraik megmérettetése ? .Ki az aki nem szeretne MAGYAR BAJNOK lenni elérve ezzel a lehetőséget a külföldi megmérettetésre ?

Zártkörű beszélgetések igazolják azt az igényt , hogy egy rendezett körülmények között üzemelő Egyesületre igenis van igény .
Idézet : az 1989.II törvény I/4 alapján : a társadalmi szervezet megalakításához az szükséges , hogy legalább tíz alapító tag a szervezet megalapítását mondja ki ,alapszabályát megállapítsa , ügyintéző és képviseleti szervét megválassza.

Jelen rövid levél után megkell kísérelni azt vajon csak egy pár embernek igénye az újítás vagy mást is érdekel?
Meghívunk mindenkit , legyen az szín , alak , roller , stb kanári tenyésztő ,egyesületi alakuló közgyűlésére .
MAGYAR KANÁRITENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYSÜLETE

Alakuló közgyűlés: 2010.05.09. vasárnap 15.00. kezdéssel
Monori börze után !!!

Helyszíne : 1163 Budapest Pirosrózsa utca 9 RAFC pálya

Megközelítés : Örs – Cinkota megálló , tovább gyalog egyenesen a Pirosrózsa utcában kb . 300 méter /HÉV/
Gk. : Örs –Füredi út – vonat átjáró utáni harmadik utca jobbra /300 m/

További információk :
Csiszár István
+36-20-337-6666
+36-30-749-7400
csiszaristvan@freemail.hu

UI
Kérünk : tájékoztasd a környezetedben lévő kanári tenyésztőket arra , hogy jó lenne már az alakuláskor egy nagyobb létszámot életre kelteni
Hidd el olyan dolgokat is fogsz hallani amit sehol nem vittek végbe.
Nem akarunk senkit megfosztani az eddigi egyesületi baráti társaságától csak mást ajánlunk . Monoron is szólj akit ismersz . Köszönjük.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 66  Következő