Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jún. 5, 22:19 
:lol: Köszi

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 5, 22:04 
Betty írta:
Gyurika kapott ma délután egy hintát a kaliton kívülre is, mivel imád limbálózni benne. Ahogy láttam félt tőle és nagy ívben ki is kerülte. Szerintetek lesz annyira kíváncsi, hogy előbb-utóbb megközelíti és kipróbálja?

Egyértelműen. Előbb - utóbb mindig győz a kíváncsiság. Volt olyan madár aki 2 hétig rémüldözött egy új berendezési tárgytól. Aztán egyszer csak összeszedte a bátorságát. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 5, 22:02 
Gyurika kapott ma délután egy hintát a kaliton kívülre is, mivel imád limbálózni benne. Ahogy láttam félt tőle és nagy ívben ki is kerülte. Szerintetek lesz annyira kíváncsi, hogy előbb-utóbb megközelíti és kipróbálja?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 5, 19:55 
Mostanába szokta már mondani a kukucs szót is...benézett alá, gondolta hátha előbújik egy szép jákólány :) de nem volt ott senki :)

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 jún. 5, 19:53 
Mit dugtál el neki a szőnyeg alá!? :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 5, 19:44 
Mai kinti akciónk. Sikerült az új fajátékát is pillanat alatt szétkapni :)

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 5, 18:30 
Tamás én próbáltam vizes kézzel kicsit megsimogatni és azt tűrte, bár nézte magát, hogy kicsit vizes lett. Próbáld meg Te is, hátha nemeskisasszony is elfogadja :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 4, 13:48 
sonyextreme írta:
A mikor én megyek tusolni jön ő is, és néha lefröcskölöm. :)

Én próbálkoztam, de az orrába ment a víz, prüszkölni kezdett és utána már nem találta olyan jónak. Most azon töröm a fejem, hogy hogy oldjam meg ezt...

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 jún. 4, 12:21 
Szia Betty!

Yoki jól van!
Kezdem rászoktatni a tusolóra!
A mikor én megyek tusolni jön ő is, és néha lefröcskölöm. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 4, 10:01 
Tommy mi újság veletek? Yoki jól van?

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 jún. 3, 23:43 
Tuli írta:
Betty írta:
A nem hagynak neki nyugton az mit jelent? Láttam pár videót, amin úgy bánnak szegény madárral, mint egy gyerekkel "bírkóznak vele a szőnyegen pl". na mondjuk ez már túlzás. Gondolom hasonlóra gondoltál!
Azt is olvastam, hogy szelíd a madár és mégis néha csíp. Ilyenkor valószínű azért csíp, mert már unja, hogy nyomorgatják!?
Pl. az általad javasolt tenyésztő azt mondta, hogy ő pl. nem is szokta kiengedni a kalitkájából, így megvédi az esetleges sérülésektől, ami mondjuk egy falnak ütközés is lehet. Biztos igaza van, hisz tapasztalt tenyésztő, de szerintem naponta pár perc kintlétnek örül a madár :)

Bocs hogy beleszólok, de szerintem azért venni jákó papagájt, hogy be legyen állandóan zárva szívtelenség és teljességgel elítélendő! Az ilyen papagáj tuti elkezdi tépni magát rövid időn belül! Másrészt madaraknak azért van szárnyuk, hogy röpüljenek, ez az életelemük! Nem tudom milyen tenyésztő az, aki ilyet ajánl, szerintem nem szeretheti a papagájokat!
Meg lehet tanítani őket ügyesen röpülni, úgy hogy ne érje baleset!
A jákók nagyon intelligensek és érzékenyek! Igénylik, a napi több órás foglalkozást és a szeretetet! Arról ne is álmodj, hogy pár perc kiengedéssel elintézheted. Családtagként kell éljen veled, és Neked kell biztosítanod számára mindazt amire szüksége van, a kaján kívül elsősorban a társaságot, a szórakozást, az elfoglaltságot.
Az egy emberhez ragaszkodás pedig azért van, mert azt az egy embert párjának tekinti, és a többiekkel nem is akar foglalkozni, rossz esetben riválisnak tekinti a férjet vagy feleséget de még a gyerekeket is, és képes megtámadni is őket! Akkor csíphet ha valamit nem szeretne, de mégis erőltetik, ha azt szeretné hagyják békén, vagy amikor ivaréretté válik és tombolnak a hormonok, de megteheti minden ok nélkül is! Ez persze függ a madár természetétől is, és attól milyen a kapcsolat közte és a gazdája között. És igen....tud ordítani is, vagyis panelban nem biztos, hogy a szomszédok tolerálják a hangját.
Mindenképpen nagy felelősség egy jákó tartása! Gondold át, hogy meg tudod-e adni neki mindig ill. később is ugyanazt amit most! Mert ugye a legtöbb házi kedvencként tartott papagáj először a középpontban van és minden körülötte forog, aztán egyre kevésbé érdekes, egyre kevesebbet foglalkoznak vele, aztán ha még csipkelődős is lesz szegény, félni fognak tőle és tényleg nem engedik ki a kalitból sem. Milyen élete lesz szegénynek??? Gondold át, hogy képes leszel-e megadni mindent neki később is , hogy boldog lehessen? A tolltépésnek az elhanyagoltságon és unalmon kívül számtalan oka lehet még. Pl környezet változás, kisbaba érkezése, idegen bekerülése a környezetébe, ha érzi, hogy a gazdája már nem úgy foglalkozik vele mint előtte, vagy érzelmileg kicsit eltávolodott tőle, és sajnos valóban nagyon nehéz a tolltépésről leszoktatni. A gallér se megoldás, mivel annak viselése még inkább idegesítheti, másrészt pedig nekik nagyon fontos, hogy tollászkodhassanak, és így a tollaikat tisztogassák. Bocs ha kicsit keményebben írtam, de nézd meg hány olyan hirdetést olvashatsz, hogy családi okok miatt eladó........ Szerinted miért?

+10

Hozzászólás 2010 jún. 3, 23:40 
Warhawk írta:
Betty írta:
most úgy tűnik, hogy le akarjátok beszélni azokat akik jákót akarnak tartani!

Így igaz! De ha még ezek után is jákó mellett döntesz akkor nem ér majd meglepetés. És valószínűleg ha ezek tudatában is bevállalod, akkor jó gazdája leszel. :D

Amúgy az üvöltésről a saját tapasztalatom alapján le lehet szoktatni. Monjuk ha kellően fiatalon kerül hozzád, akkor jó bánásmód mellett eleve nem is lesz kiabálós. Ha naponta megszokta, hogy foglalkozol vele, akkor arra figyelj, hogy legyen benne rendszeresség. Egy idő után tudni fogja, hogy mikor jönnek a foglalkozások és már várni fogja előre. Ha dolgozol a szobában már az is jó, mert látja, hogy mellette vagy és figyelheti, hogy mit csinálsz. Egy ismerősnek a jákója a vállán ült miközben az mosogatott, teregetett, végezte a házimunkákat. A madár meg baromira örült, hogy mindeközben "felügyelheti" őt. Ja, igen! Mindenképp próbáld belevonni a családot is a "madarazásba". És nem feltétlenül tekint majd párjának. Ivarérés előtt semmiképp sem, ha addig megszokja, hogy mindenkivel egyformán haver, akkor nem lesz csipkelődős a családdal szemben. Ivaréréskor amúgy minden madár kicsit "zizisebb" de megfelelő odafigyeléssel, törődéssel könnyebb átvészelni azt az időt.

De mit is magyarázok neked, nem ez lesz az első madarad, nem féltelek sem téged sem a jákót ;)

Az én kis madaram minden hova velem jön a lakásban még a kis helységbe is :) a családdal kicsi kora óta együtt van de igazán csak én kellek neki a többiek jó ha vannak , de ha én nem vagyok akkor "megörül". Nagyon , nagyon kiváncsi ő mindenben segít .. a rendszerességel nagyon kell vele vigyázni ,mert ha 2x ugyanazt csinálom 3x-ra követeli :) Pl. időben elzavar fürdeni, vesztemre elmosogattam reggelenként utánna óbégatott ha mosatlant látott :)

Hozzászólás 2010 jún. 3, 10:58 
Betty írta:
A fürdéssel mi nagyon hadi lábon állunk. Én is a virágpermetezővel szoktam kicsit lefújni, de nagyon nem szeret fürödni. Tegnap előtt volt fürdés és akkor azt mondta nekem mikor fújtam, hogy nem szabad :)
Mondtam neki, hogy de ezt szabad és akkor jött a na-na. Nem értem miért nem szeretnek egyesek fürödni. :)
Olyan jó látni egy-egy videón, hogy a madár a kádban áll és rázza magát a permet hatására. Na ezt mi sosem fogjuk elérni. :)

Vegyel neki a legnagyobb meretu itato talbol, nalam ez lett a megoldas abban szivesen furdik.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 3, 9:02 
A fürdéssel mi nagyon hadi lábon állunk. Én is a virágpermetezővel szoktam kicsit lefújni, de nagyon nem szeret fürödni. Tegnap előtt volt fürdés és akkor azt mondta nekem mikor fújtam, hogy nem szabad :)
Mondtam neki, hogy de ezt szabad és akkor jött a na-na. Nem értem miért nem szeretnek egyesek fürödni. :)
Olyan jó látni egy-egy videón, hogy a madár a kádban áll és rázza magát a permet hatására. Na ezt mi sosem fogjuk elérni. :)

Hozzászólás 2010 jún. 3, 1:50 
sonyextreme írta:
Én szoktam yokit permetezni vízzel, és így nem lesz annyira poros minden.
Van ez a virág permetező, na olyannal.
És még szereti is!
Néha széttárja a szárnyait hogy vizezzem be ott is :)

Kakapo hanyat homlok menekült, ő a vizes tálban szokott fürdeni. Egyszer raktam neki be gyümölcslét .. abban is megfürdött..

Hozzászólás 2010 jún. 1, 20:32 
Betty írta:
Legbiztosabb akkor, ha a saját kertjéből szed az ember. Sajnos nekem a kertben nincs gyümölcsfa és zöldség sem, de a piacon mindenütt vannak idős nénikék, akik nagy valószínűséggel nem permetezik agyonra a kis eladnivalójukat. :)

Tényleg csemegekukoricát szoktatok lefagyasztani? És ha igen, akkor feldaraboljátok a csövet, vagy milyen formában?
Az én madaram imádja a mexikói keveréket és szinte első körben kiszedi belőle az összes kukoricát. Ősszel szeretnék lefagyasztani. Józsinál azt hiszem fel volt szeletelve...

Nem szoktam.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:42 
Legbiztosabb akkor, ha a saját kertjéből szed az ember. Sajnos nekem a kertben nincs gyümölcsfa és zöldség sem, de a piacon mindenütt vannak idős nénikék, akik nagy valószínűséggel nem permetezik agyonra a kis eladnivalójukat. :)

Tényleg csemegekukoricát szoktatok lefagyasztani? És ha igen, akkor feldaraboljátok a csövet, vagy milyen formában?
Az én madaram imádja a mexikói keveréket és szinte első körben kiszedi belőle az összes kukoricát. Ősszel szeretnék lefagyasztani. Józsinál azt hiszem fel volt szeletelve...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:26 
Betty írta:
Szóval ha jól megmosom a szőlőt akkor merjem neki adni?

Minden permetszernek van egy "élelmezés-egészségügyi várakozási idő" ami elteltével a vegyület teljesen, illetve pontosabban nagyrészt lebomlik. Persze nem tudjuk mennyi volt az idő annál amivel kezelték és mennyit tartottak be belőle, de mire a boltokba kerül és hazaviszed jórészt tuti letelt már. Az a kevés ami maradt azt egy pár órás áztatással ÉS jó alapos mosással el lehet távolítani (de ez megint csak szerintem, ez csak egy vélemény). Én mindenesetre annyira félek ezektől, hogy csak nagyon keveset és ritkán adok belőle.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:18 
Azt tudom, hogy a salátával kell nagyon vigyázni, hisz az az első olyan zöldség ami elraktároz minden mérget. nem hiába tiltották meg a behozatalát a chernobili katasztrófa után.

Szóval ha jól megmosom a szőlőt akkor merjem neki adni?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:14 
africz írta:
Betty írta:
Természetesen tudom, hogy jól meg kell mosni mindent, de ez azt jelenti, hogy a hideg hatására esetleg a permetszer hatása csökken, vagy megszűnik?

Ez városi legenda..

Szerintem sincs ennek valós alapja. A mérgek (illetve mérgező vegyületek) szerintem inkább magasabb hőmérsékleten bomlanak le gyorsabban. De ezekhez a dolgokhoz nem értek :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 148  Következő