Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jún. 16, 21:49 
Már volt ez a video, de annyira aranyos, hogy ismét berakom, hátha valaki nem látta :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=clu4tlLqysM&feature=player_embedded[/youtube]

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 jún. 16, 20:13 
Ti madaraitok megértik hogy nem ?

Kakapo csak akkor ha 10x szolok neki, bezárom stb , de pár nap és elfelejti :oops: és kezdődik előről a mókus kerék. Tegnap nagy győzelmet aratot, évek óta tiltottam meki, hogy szétszedje az iratos dossziékat. Tegnap megadtam magam, megkapta lepakoltam a polcot és kapott egy üreset (ezt már kapott régebben is, de most a polcon kapta..) Leengedte a szárnyait és kb fél óráig táncolt és "baba" hangot hallatott (amikor kicsi volt akkor sipákolt igy a kajáért vagy ölelésért) Egészen fantasztikus volt ahogy örült. Kiváncsi leszek, hogy mikorra unja meg és rakhatom vissza az iratokat.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 jún. 16, 19:57 
Attila! Orulok, hogy hasznalni tudtatok a mi jatekunkat. :D :D :D

Hozzászólás 2010 jún. 16, 19:05 
evanagyi írta:
Norbi,az en Csipuskam is belebeszelt Rory dumajaba. :D :D :D

Attila, kivancsi vagyok, hogy milyen jatek kelti fel Kakapu figyelmet. A zoknikat labdakent hasznalom, es meg is nevezem neki, hogy labda. O eldobja, en vissza, de olyan ugyes, ha jol dobom, azonnal elkapja es ujra eldobja.Egy zseni ez a papagaj. :08: :07:

Hát mobil telefon szerelésben Kakapo is zseni , par mp alatt kinyirja tökéletesen, kiprobáltam a zoknit, tetszett neki aranyos volt.

Hozzászólás 2010 jún. 16, 16:15 
Norbi,az en Csipuskam is belebeszelt Rory dumajaba. :D :D :D

Attila, kivancsi vagyok, hogy milyen jatek kelti fel Kakapu figyelmet. A zoknikat labdakent hasznalom, es meg is nevezem neki, hogy labda. O eldobja, en vissza, de olyan ugyes, ha jol dobom, azonnal elkapja es ujra eldobja.Egy zseni ez a papagaj. :08: :07:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 16, 16:05 
Norbi nagyon aranyos a videon Rory! Egyem meg a csepp szívét, szinte alig vannak szárnytollai. :( Hogy lehetnek ilyen felelőten emberek?

Ha jól hallom a háttérben a nimfád is közbeszól? A hang hallatán az én kis hím nimfám is rákezdett, na meg Gyurika is üzeni, hogy hello-bello :lol:

Hozzászólás 2010 jún. 16, 14:52 
evanagyi írta:
Norbi, gratulalok a jakodhoz! Nagy kope lehet,biztos ferfi gazdaja volt. Jo sokat nevettem, ahogy nyihog.
El nem tudom kepzelni, hogy mi lett a szarnyaval, mert nem ott szoktak tepkedni magukat, ha rosszul erzik magukat. Latom, ertesz a madarakhoz, biztos szepen rendbejon nalatok. :D :D

Az elveszett jakot mikor kerestek,. szolt a szomszed, hogy naluk van. Lattak is fent a fa tetejen megreszgulve a kek egtol, nem figyelt rajuk, mikor szolongattak, es vegul lattak berepulni az erdobe. :cry: :cry: Annyira szivemre vettem a dolgot, hogy ejjel azt almodtam, hogy elrepult Csipuskam, es nagyon sirtam :46: :46: almomban.

Jatekrol: En nagyon sok jatekot vettem Csipinek, es minden nap masikat kap. Ketsegtelen, igy is megunja oket egy ido utan, es mindig azaz erdekes, ami el volt tunve egy jo ideig. Azert a fem lancanal nincs jobb jatek, akar csak logatva, akar mindket veget felrogzitve teszem be.
A lyukas zoknikat osszegombolyitom, es azzal nagyon szeret jatszani, remek kapus.Ezt kalitkan kivul jatszuk.
Aztan mindenfelet felteszek a kalitka tetejere, amit ledobal, en meg vissza neki.
Bar lassan 7 eves lesz, meg mindig szivesen kukucsozik.
Sokszor a repat, fott kukoricat is a kalitka tetejere teszem, es onnan vadassza be a felso ulobotrol. Jol kell nyujtozkodnia minden falatert.
Neha egy Wc-papir guriga is felkelti az erdeklodeset.
Megorul a pillepalackert. Leginkabb a kupakkal jatszik, igy egy 2 literesbe 1dl vizet teszek, es azzal eljatszik a kalitka aljan, igyekszik leragni a kupakot. Ha ures, akkor egy kicsit behorpasztom, es ugy teszem ra a tetejet, igy meg tudja csipni, jol eljatszik vele.

Köszönöm a játék ötleteket, még ma kipróbálom!

Hozzászólás 2010 jún. 16, 14:51 
Norbi0131 írta:
Sziasztok!

Páran már tudják, de még nem igazán említettem nyilvánosan, hogy szombaton én is gazdája lettem egy Jákónak.
Nem számítottam rá, hogy ilyen hamar lesz egy ilyen madaram, de a szerencsés véletlen folyamán mégis így lett.
Van egy "kis" szépséghibája, de a tapasztaltak szerint ez el fog tűnni, ha sokat foglalkozok vele.

12 éves tojó. Idáig nem volt a legjobb helyen sosem, mert nem foglalkoztak vele eleget, sőt többször egyedül hagyták egy szobában huzamosabb ideig.

Alapjába véve egy aranyos madárka. Az eleséget elfogadja a kezemből, szereti, ha lefújom egy kis vízpermettel, és rengeteg szót, sőt még mondatot, és különféle hangokat tud.

Kép

Nagyon kedves, sokat legyen szabadon es szeresd amennyire csak lehet, rendbe fog jonni. Azt vettem észre, hogy sok kis madár fél a kéztől , nem szereti ha megfogják de a puszikat és a szájból etetést szivesen fogadja.
Az én kis madaram ha felébredtem le repül hozzám az ágyba a rúdjáról és még vele is kell egy kicsit aludni :D

Hozzászólás 2010 jún. 16, 13:15 
Norbi, gratulalok a jakodhoz! Nagy kope lehet,biztos ferfi gazdaja volt. Jo sokat nevettem, ahogy nyihog.
El nem tudom kepzelni, hogy mi lett a szarnyaval, mert nem ott szoktak tepkedni magukat, ha rosszul erzik magukat. Latom, ertesz a madarakhoz, biztos szepen rendbejon nalatok. :D :D

Az elveszett jakot mikor kerestek,. szolt a szomszed, hogy naluk van. Lattak is fent a fa tetejen megreszgulve a kek egtol, nem figyelt rajuk, mikor szolongattak, es vegul lattak berepulni az erdobe. :cry: :cry: Annyira szivemre vettem a dolgot, hogy ejjel azt almodtam, hogy elrepult Csipuskam, es nagyon sirtam :46: :46: almomban.

Jatekrol: En nagyon sok jatekot vettem Csipinek, es minden nap masikat kap. Ketsegtelen, igy is megunja oket egy ido utan, es mindig azaz erdekes, ami el volt tunve egy jo ideig. Azert a fem lancanal nincs jobb jatek, akar csak logatva, akar mindket veget felrogzitve teszem be.
A lyukas zoknikat osszegombolyitom, es azzal nagyon szeret jatszani, remek kapus.Ezt kalitkan kivul jatszuk.
Aztan mindenfelet felteszek a kalitka tetejere, amit ledobal, en meg vissza neki.
Bar lassan 7 eves lesz, meg mindig szivesen kukucsozik.
Sokszor a repat, fott kukoricat is a kalitka tetejere teszem, es onnan vadassza be a felso ulobotrol. Jol kell nyujtozkodnia minden falatert.
Neha egy Wc-papir guriga is felkelti az erdeklodeset.
Megorul a pillepalackert. Leginkabb a kupakkal jatszik, igy egy 2 literesbe 1dl vizet teszek, es azzal eljatszik a kalitka aljan, igyekszik leragni a kupakot. Ha ures, akkor egy kicsit behorpasztom, es ugy teszem ra a tetejet, igy meg tudja csipni, jol eljatszik vele.

Hozzászólás 2010 jún. 16, 8:48 
Köszönöm szépen! :)

Ez még egy "régebbi" kép. Azóta kicsit át van rendezve a kalitka. A középső egy hinta akar lenni, de az sok helyet foglalt, így kivettem (nem is használta soha). És a sima egyenes ág helyébe is beraktam egy másikat, ami egyenetlen és nem mindenhol ugyanolyan vastagságú.
Így már azzal is lefoglalja magát, hogy azt rágja szét. :D

Igen, már kezeltem az atkák ellen is és úgy vettem észre, hogy már nem vakarózik annyit, mint az első két nap.

Szerk.: Készítettem egy videót, ahogy dumál és mindenféle hangot utánoz. :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3uv2o1HBnPI[/youtube]

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 16, 8:29 
Szia Norbi!

Ezennel itt a fórumon is gratulálok Neked a jákóhoz! Leld benne nagyon sok örömöd :) Remélem a madárka lelki világa hamar helyreáll nálad és a tolla is helyrejön. Az atkák ellen kezelted már? ha a képen jól látom a két ülőrúd elég közel van neki. Tedd egy kicsit odébb a középen lévőt.

Hozzászólás 2010 jún. 16, 0:05 
Sziasztok!

Páran már tudják, de még nem igazán említettem nyilvánosan, hogy szombaton én is gazdája lettem egy Jákónak.
Nem számítottam rá, hogy ilyen hamar lesz egy ilyen madaram, de a szerencsés véletlen folyamán mégis így lett.
Van egy "kis" szépséghibája, de a tapasztaltak szerint ez el fog tűnni, ha sokat foglalkozok vele.

12 éves tojó. Idáig nem volt a legjobb helyen sosem, mert nem foglalkoztak vele eleget, sőt többször egyedül hagyták egy szobában huzamosabb ideig.

Alapjába véve egy aranyos madárka. Az eleséget elfogadja a kezemből, szereti, ha lefújom egy kis vízpermettel, és rengeteg szót, sőt még mondatot, és különféle hangokat tud.

Kép

Hozzászólás 2010 jún. 15, 18:31 
Warhawk írta:
africz írta:
Mivel szeretnek játszani a madarak ? Néha már kimerülök az ötletekből, annyira csak az kell amit nem lehet.

Az direkte vonzza amit el akarnak rejteni vagy tiltani tőle. Próbáld meg a játéknak szánt dolgot dugdosni, rejtegetni előle. Tuti felkelti az érdeklődését. :)

:lol: egy pár telefon már porul járt ;) ezt csinálom most egy darabig nem adok neki vmit aztán amikor megkapja önfeledten boldog.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 15, 17:16 
africz írta:
Mivel szeretnek játszani a madarak ? Néha már kimerülök az ötletekből, annyira csak az kell amit nem lehet.

Az direkte vonzza amit el akarnak rejteni vagy tiltani tőle. Próbáld meg a játéknak szánt dolgot dugdosni, rejtegetni előle. Tuti felkelti az érdeklődését. :)

Hozzászólás 2010 jún. 15, 16:22 

Hozzászólás 2010 jún. 15, 16:17 
evanagyi írta:
Csipuska nem ul meg igazan nyugodtan a vallamon, piszkalni kezdi a fulemet, banyaszni kezd a szamban, stb.

:) Ilyenkor megy a macska dobozba aztan megul nyugodtan kesobb :)

Hozzászólás 2010 jún. 15, 1:19 
africz írta:
Vettem neki én is egy kisebb kalitkat ilyen célra de még soha nem használtam, csak játszani volt benne. Egy hirtelen fékezésnél szerintem nagyon összetörné magát benne. Kellett már komolyabbat fékezni ilyenkor ?
Nálam ha idétlen akkor macska szállítóban van ha jól viselkedik akkor a vállamon ül vagy a fejem felett a fejtámlán.
Kellett már fékeznem mindkét esetben amikor kint volt akkor felrepült majd vissza pottyant a dobozzal sajnos megpördült ,de csak kicsit borzas lett. Nagyon édes lehetett ahogy dumált, Kakapo a dobozban átalában annyit mond csak Hello (én is itt vagyok) vagy zsémbelödik :)

Szerintem sokkal veszelyesebb a madarra nezve, ha nincs a kalitkaban az autoban. Igy egy fekezesnel akar az ablakon is kirepulhet a tehetetlensegenel fogva. Es akkor nem szoltunk arrol, hogy mennyire veszelyes a vezeto szempontjabol.
A kalitkaban legfeljebb a kalitka falahoz paszirozodhat, de nem tovabb, es nem veszelyezteti egy esetleges hirtelen megmozdulasaval a vezetot.
Csipuska nem ul meg igazan nyugodtan a vallamon, piszkalni kezdi a fulemet, banyaszni kezd a szamban, stb.

Hozzászólás 2010 jún. 14, 23:59 
evanagyi írta:
Nagyon koszonom Csipuskam neveben a dicsereteket. Szerintem minden jako egyforma, csak esetleg a rendezetlen tollu madarak, akik nem erzik jol magukat neznek ki maskepp.
Persze nekem csak o van, es nekem gyonyoru. :D :D

Nagyon meg vagyok dobbenve, mert a papagajonline.hu-rol jottem at, es most kaptam ott egy levelet, hogy valakinek mult hetfon elrepult a 1 1/2 eves jakoja egy kulso voilerbol, es nincs meg.
Azt irja, hogy veletlenul nem vart penzhez jutott, es banataban azonnal vett egy masikat, es ha meglesz, akkor legfeljebb ketten lesznek.
Ennel szornyubbet nem tudok elkepzelni, hogy kint jatszik , beszelget a papagaj, es mire legkozelebb kimemegy a kertbe, valahogy kinyitotta a karabinert es nyoma veszett. Azt irja, hogy erdo szelen lakik, es eltunt az erdoben. Nagyon sajnalom szegenyt. :cry: :cry:

Attila, ertem mar az allatseregletet, legalabb csaladi hazban laktok hozza? Milyen allataitok vannak?
Jo fej vagy, hogy csak ugy leviszed a rendelobe Kakaput. :lol: :lol:

Úgy gondolom inkább ellopták..

Sajnos lakásban.. Görög teknős, kopasz tengeri malac + Jákó , jó testvérek mindegyik szabadon van szeretik egymást.

Hozzászólás 2010 jún. 14, 16:12 
Nagyon koszonom Csipuskam neveben a dicsereteket. Szerintem minden jako egyforma, csak esetleg a rendezetlen tollu madarak, akik nem erzik jol magukat neznek ki maskepp.
Persze nekem csak o van, es nekem gyonyoru. :D :D

Nagyon meg vagyok dobbenve, mert a papagajonline.hu-rol jottem at, es most kaptam ott egy levelet, hogy valakinek mult hetfon elrepult a 1 1/2 eves jakoja egy kulso voilerbol, es nincs meg.
Azt irja, hogy veletlenul nem vart penzhez jutott, es banataban azonnal vett egy masikat, es ha meglesz, akkor legfeljebb ketten lesznek.
Ennel szornyubbet nem tudok elkepzelni, hogy kint jatszik , beszelget a papagaj, es mire legkozelebb kimemegy a kertbe, valahogy kinyitotta a karabinert es nyoma veszett. Azt irja, hogy erdo szelen lakik, es eltunt az erdoben. Nagyon sajnalom szegenyt. :cry: :cry:

Attila, ertem mar az allatseregletet, legalabb csaladi hazban laktok hozza? Milyen allataitok vannak?
Jo fej vagy, hogy csak ugy leviszed a rendelobe Kakaput. :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 jún. 14, 15:18 
evanagyi írta:
Africz, neked tobb madarad is van? Tenyeszto vagy talan?Hogy szolithatlak?
Voltal mar orvosnal madarral? En meg nem , hala az egnek.Bar most elegge nem tetszik a szeklete, es tul vagyunk egy 1 hetes Laktiferm M+C kuran.

Család utcai kisállatrendelőben dr. Varga József a háziorvosa. Iszonyuan sokan vannak mindig, mert az egyik legjobb orvos. A tengeri malackáknak sajnos szüksége volt rá. Kakapo csak kisérő volt. Nem vagyok tenyésztő, feleségem biologus innen a sok állat a családban.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 148  Következő