Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 12, 10:58 
A Necotól kapott rollerpárom most döntött úgy, hogy nekilát költeni. A volierben egy tujabokorban raktak fészket, s szépen nevelik a 4 fiatalt.

Kép

Kép

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 12, 10:48 
Azt hogy szeretni fog, arról nem lehet kétséged, de egy kifejlődött madarat, amelyik már bevéste magába a madárszerű viselkedési formákat, kinyította a genetikai hovatartozás imformációs dobozát,
nem teheted már fogdosható plüssállatkává...
A kis pintyed bizonyára a fészket éppen csak elhagyó fiatalka volt mikor megvetted s mivel az összes ismert szobásított madárfaj közül a zebrapinty a legisleg monogámabb lény ezért alakulhatott ki ez a sajátos összefonódás. El is pusztulnak rövidesen pár nélkül... Egészen ritka az amiről írtál ! Az a kivételes helyzet alakulhatott ki kettőtök között, hogy te lettél a társa ! Gondolom sokat tölthettél a társaságában ezért alakulhatott ki ez a rendkívüli összetartozás ?!...
Nekem van olyan fotóm, mikor mindegyik ujjamon egy kis kanári szárnyverdesve kéri a kaját tőlem, mert a mama nem etetett és még vagy 10 napot én etettem őket. Külön kalitkában voltak és csak engem vártak...és a mamájuknak néztek ?! Ha akkor kiválasztottam volna egyet, azzal meg lehetett volna csinálni azt amit írtál, de ha együtt tartottam volna tovább őket már akkor sem, mivel a fajon belüli tanulás a genetikai biztosítékokkal együtt erősebban működik ahogy elérik az önállóságot.
A kanárit egyébként a hangjáért tartjuk elsősorban ! A mászókás összebújós madarak a papagájok alapvetően. Ezek közül is a teljesen fiatalok, sőt itt is óriási előny a kirepülés elötti megvétel és a kézzel tovább nevelés...
A kanáridra azért írtam hogy biztos nem roller mert erősen kihagsúlyoztad azt a bizonyos narancssárga színt ami nem létezik rollerben !
A csőrét egy pillanatra sem nyitja ki éneklés közben és a hangok nem hasonlítanak egy szokványos madártrillára hanem nagyon mély fekvésű HALK gurgulázás az éneke amitől úgy lemész alfába, hogy az ecset kiesik a kezedből !!!....Meg hogy nincs rajt gyűrű az nem lézezik, mert minden roller tenyésztő regisztrálva van magyarországon akiknél a gyűrűzés természetes, elengedhetetlen feladat !
Azért szeresd a madárkádat mert valóban szép, de érts meg minket is, akik a hangjáért szeretjük és tenyésztjük ezt a selytelmes kis madarat...

Hozzászólás 2007 dec. 12, 0:15 
Nem fogja a fülbevalómat csipegetni és nem ül a vállamra, ha dolgozom? Kár. A kinyújtott kezemre sem száll rá, hogy a gyűrűmet csípdesse? Örülni sem fog, ha hazaérek? Akkor nem is fog szeretni engem?
És ki adna nekem tokos kismadarat? És hogyan tanítom meg énekelni?
A pintyet csak éjszakára kellett bezárni a kalitkájába, mert féltünk, hogy agyonnyomjuk álmunkban. Mindíg rajtunk, mellettünk volt. Minden érdekelte.

Hozzászólás 2007 dec. 11, 23:27 
Köszönöm az üdvözleteket! Ilyen csapatban jó lesz dolgozni és tanulni!
Az elmúlt napokban elfoglalt voltam nagyon, ezért csak most folytatom.

Eddigi "rolleres karrierem" a következő:
Két hónappal ezelőtt annyit tudtam a kanárikról, hogy vannak...
Na jó, ez erős túlzás, de a madárkámat egy pesti boltba betévedve vettem, csak annyit tudtam, hogy fiú legyen, mert az énekel. Festő lévén kiválasztottam a legszínesebbet, második állása ugyanis a modellkedés lesz. Tudom, hogy általában zöldnek mondanák az én madaramat, de vájt szeműként hadd fűzzem hozzá, hogy van benne sárga, a hasán narancs, krómnarancs, citrom, fehér, törtfehér, a hátán okker és fekete csíkok, zöld legalább háromféle, szóval nekem őrülten tetszik. Mikor ezt elmondtam Dorombolónak, azt mondta, nem lehet roller, a színei miatt. Lehet, ezért is tettem be egy képet - ideiglenesen - a "fejlécbe", ugyanis az én madaram rettenetesen hasonlít színekben is, formában is ehhez a madárhoz. Hamarosan magam is készítek képet a kanárimról, akinek nincs gyűrűje, de gyönyörűségesen énekel, és zárt csőrrel. Trubadúrnak hívjuk a Jöttünk, láttunk, visszamennénk c. film 2. része alapján, amelyben a mai korba átjött középkori lovag így dörren a megszeppent, negyven kilós pop-énekesre: "Zengd énked, trubadúr!!"
Trubadúr nagyon sokat énekel, főleg délelőtt, amikor kellemesen besüt a nap. Éjszakára cikesszé fújja magát (ld. még: Harry Potter), és nagyon-nagyon aranyos. Az eszéről nem is beszélve! Ausztrál zebrapinty-viselt emberként Albert Einstein reinkarnációjának tartom.

Megvétele után egyfolytában "kulturálódtam" az interneten, ma már nagyjából fel vagyok homályosulva. Épp itt, az IDRE-fórumon találtam meg Dorombolót, akit fel is hívtam, s most készülök hozzá, hogy megnézhessem tenyészetét, és felsőfokon vehessem a tudást. Remélem, hogy Mindannyiótokkal meg fogok hamarosan ismerkedni személyesen. A bajnokságra is elmennék, de most nem tehetem, mert az év végén a feleségem már bármikor szülhet.

Hozzászólás 2007 dec. 11, 23:10 
akkor nem sokáig lesz rollered ha ezt csak egyszer is megpróbálod vele ! :lol: A kanári nem igazán erre való, de láttam már kezes rollert, de azt kézzel kell felnevelni tokos kora óta és nem szabad a többi közé beengedni ! Csak te és a madár ! Akkor igen de ezekkel már ne is kísérletezz !!! :96:

Hozzászólás 2007 dec. 11, 22:36 
Szép estét kívánok! Köszönöm a szíves fogadtatást!
Próbálom megszervezni, hogy mához egy hétre el tudjak menni meghallgatni Neco Rollereit. Jó lenne, ha a szegedi verseny után hazavihetnék egy ilyen kis énekest! Addigra előkészítek neki itthon mindent, hogy itthon érezhesse magát. Remélem hamar megszelídül és a vállamon fog utazgatni, mint annak idején a pinty.
Csak Szegeden lesz verseny? Minden évben ott van?

Hozzászólás 2007 dec. 11, 20:39 
Na figyelj, kedves Rainácska !
Ezek a vezérlibucik vetetnének veled egy állatkertet, hogy mindenki jólérezze magát, de hogy veled mi lesz ?!... az nem fontos !..
Ne hogy behozzál ilyen nyekergő työtyötyö tara tröttyöttyő...verebeket és tojó sem kell !...Ha csak nem akarsz tenyészteni ?!... Mert ha nem akkor az állatkinzás együtt tartani a két nemet !... A roller egyáltalán nincs egyedül ha emberi környezetben van ! Téged választ párnak, barátnak, játszótársnak, főnöknek ! Ha kiengeded csak az a madár repül neki az ablaknak., amelyik nem nagyon tud repülni, vagy először van kinn és megijed, de minden rendes helyen van függöny az ablakon és már nincs is miről beszélni...De ha igazán szép, harmonikus éneklést akarsz akkor két hímet kell tartani, de egymás tetején, hogy ne lássák egymást csak énekükkel tarthassák a kapcsolatot. Attól még ki lehet őket együtt engedni... Tudod mit ?! Maradjál az egy rollernél !Az a biztos és a legkevésbé macerás ..... :01:

Hozzászólás 2007 dec. 11, 18:40 
Sziasztok!
Osztom a véleményed Gabesz! A gyűrű nem tesz tenyésztővé senkit! Viszont korrekt madarásszá mindenképpen mivel hány olyan esetről hallanak a kedves madártartók hogy a fiatalnak mondott madár akár 4-5 éves is lehet ez abszolút elfogadhatatlan ez a magaviselet számomra én mindig őszintén beszélek a madaraimról mert a rossz hír könnyebben terjed mint a jó! A minap pusztult el sajnos egy standard fahéj zebra tojóm visszamaradt a tojása szegénykémnek a gyűrűjét nézve 2003as volt két éve volt nálam szépen költött de úgy látszik a korral nem lehet játszani most már nagyon sajnálom hogy költésbe fogtam de olyan szorgos volt hogy sosem gondoltam hogy bármi baja is lehet... :cry:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 11, 15:45 
Sziasztok!

Attól még senki sem lesz profi, mert gyűrűs madarai vannak... Sőt, ha kell, még jobban bepánikol, hogy nehogy bajuk essék ezeknek az értékes madaraknak. :oops: Nekem már az etetésnél adódtak gondjaim...

Raina, arra azért figyelj, ha nyitva van az ajtó, ablak, nehogy úgy járj mint Gizmó barátunk... :( Röptetésnél érdekes a napszak. Mert ha kint világosabb van, mint a szobában, persze, hogy kifele repülne, azt gondolván, hogy ott folytatódik a szabad tér, de ha bent van világosabb és kint szürkület, vagy éppen sötét, eszébe se jut az ablaknak menni... Társaságnak meg ott lesz a hullámos papagájod, vagy ha többet szeretnél neki adni, vegyél hozzá tojót!!! Fog attól még énekelni! Na jó, nem olyan intenzitással mint megboldogult legénykorában, de akkor is el akarja majd bájolni az ő asszonykáját! :wink:

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 11, 15:06 
raina írta:
Na, megint jövök kérdésekkel. A madár, ugye, rajban él. Ha az ember egyedül tart egy kanárít, nem lesz szomoru? Nem kellene többet tartani együtt? De ha adok neki egy feleségét, fog még énekelni? Nekem régen, még NDKban volt kanárím és azt mondta a tenyesztő, hogy nem lehet kiengedni repülni, mert ha valaminek repül, ablak vagy hűtő, koponyát törhet és gyakran meghalnak kanárík háztartási baleseten :( . De ha egy profi mint Gabesz engedi őket repülni :?:

Szia!
Nekem is ezt mondta a tenyésztő! DE ha nyugalom van otthon,senki nem zavarja a madarat,engedd ki nyugodtan,imád az ajtóban(kalit ajtajában) állva énekelni,rettentő kiváncsi és nagyon - nagyon értelmes,minden gond nélkül megy vissza a helyére!Soha,még semminek nem repült neki( ehhez kell,hogy véletlenül se érezze úgy valaki kergeti!!),egész beépített szekrény ajtónyi tükörnek sem, még a kinyitott ablaknak sem,amit nem takart a függöny!Soha semmi baj ebből nem származott,hogy ő szabadon van és ha akkor szeretnéd,hogy visszamenjen,amikor ő még nem akarna,szép lassan és főleg látványosan menj a kalitjához,tegyél be valamit vagy csak csinálj úgy és már megy is megnézni mit kapott és becsukhatod!Bízz benne és nem fogsz csalódni!Még annyit,hogy beszélj hozzá sokat!
Valóban nagyon szereti a társaságot,javasolok sirálykát vagy zebrapintyet,úgy tapasztaltam a sirálykákkal jobban kijön,viszont a zebrák hangja inspirálja az éneklésre. :lol:
Legyen benne sok örömed és vigyázz rá nagyon!
Üdv

Hozzászólás 2007 dec. 11, 13:24 
Na, megint jövök kérdésekkel. A madár, ugye, rajban él. Ha az ember egyedül tart egy kanárít, nem lesz szomoru? Nem kellene többet tartani együtt? De ha adok neki egy feleségét, fog még énekelni? Nekem régen, még NDKban volt kanárím és azt mondta a tenyesztő, hogy nem lehet kiengedni repülni, mert ha valaminek repül, ablak vagy hűtő, koponyát törhet és gyakran meghalnak kanárík háztartási baleseten :( . De ha egy profi mint Gabesz engedi őket repülni :?:

Hozzászólás 2007 dec. 11, 10:19 
Szia Szmolai ... !
Üdvözöllek nálunk ! Érezd otthon magad !...
Egyetlen hím ára az itthoni árfolyamban 5-10000 Ft között mozog...
Szerintem egy hím az még bármelyőnknek belefér az előjegyzett madarakon felűl...

Hozzászólás 2007 dec. 11, 0:05 
Szép estét kívánok! Pár napja olvastam a roller kanárikról és nagyon érdekelnek. (Nekünk egy pintyünk volt több, mint 10 évig. Sajnos már öt éve nincsen. A gyermekeimet, főleg a lányomat nagyon megviselte a halála, hiszen mellette nőtt fel. Talán mostmár ismét lehetne egy madarunk, de nem pinty) Addig jutottam az információ gyűjtésben, hogy kinyomtattam, mit esznek, hogyan kell tartani őket, és hogy Szegeden lesz a dal-versenyük 29-én.
Azt szeretném megtudni, hogy kitől és milyen áron lehet beszerezni egy éneklő kedvű hímet.

Hozzászólás 2007 dec. 10, 23:56 
:65:

Hozzászólás 2007 dec. 10, 22:20 
:22:

Hozzászólás 2007 dec. 10, 22:11 
Én nyugodt vagyok,amint látod!!!!!!!! :23: :41:

Hozzászólás 2007 dec. 10, 20:52 
LEXIIII ! ...Lexi !....Hol vagy ?...Jelentkezz... viheted a rigókat !
Laci ! Nyugi, a tiédeket viszem le a versenyre....
A tojókat már most el lehet kezdeni vinni, de akiknek kinti rigók kellenek azoknak csak január 2 hete után lesznek madarai.
Kati nyugi !... :08:

Hozzászólás 2007 dec. 10, 18:54 
Gabesz ! Akkor Te csirkefogó vagy !...Ja ! ..kanári ! :lol:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 10, 18:45 
Sziasztok! Szia Raina!

Léccci-léccci, vegyél egy rollert és maradj itt velünk!!! Olyan aranyosan írsz :D ! Még fogok küldeni képet, csak egyelőre várom, hogy megszokják itt a helyet, a vizet és a levegőt :lol: És azt is, hogy a konyha és az előszoba ablakán nincs függöny... Bizony, főként a fiatalok, míg tanultak repülni elég sokszor nekimentek az ablaknak... Mikor kiengedem a madarakat repülni, leveszem a kalit tetejét, egy hosszabb rudat teszek a két kalit közé, ott megpihenhet a repülés után, mjad magától visszamegy a kajára. Ha mégsem, hát megfogom...

Soha nem volt papagájom, és nagyon meglehet, hogy nem is lesz, mert nem szeretem a csirikolást... De úgy tudom, hogy a hullámosok is meg tudnak jegyezni hangokat, szavakat...
És ha megtanul majd rollerül énekelni???!!! :shock: :lol: Az lesz nagy szám!

Hozzászólás 2007 dec. 10, 17:36 
Hát a roller bizony elég tanulékony, de csak egyéves koráig, aztán már nem annyira. Neked egy ilyen korú madár kell és meg van oldva a problémád !... :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 261  Következő