Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 júl. 11, 21:14 
:61: Höhö

Hát nálam se nagyon szereti a család a piciket.Mutatom a képet és ősznépi FÚÚJJJJ :D
Én nagyon szeretem őket :) Aranyosak :)

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 júl. 11, 21:07 
Azok. Mikor még először kelt nálam kispapagáj, majdnem azt hittem, hogy valami mutáns :D .

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 júl. 11, 21:02 
Frici!
Nagyon aranyosak :mrgreen:

Hozzászólás 2010 júl. 11, 19:53 
Hát fűrészporral vagy anélkül de nagyon szépek Tamás madarai :D .
Itt van a 3 "átdajkásított" bébi, most vannak a legszebb korban :lol: . Szépen nevelődnek. Az eredeti szülők alatt még volt négy, de egy ma elpusztult és még van egy pici ami szintén elég gyengének tűnik, nem hiszem, hogy megmarad.
Kép

Ennek a két középső szürkének a szülei pedig újra letojtak. Remélem lesz még egy ilyen gyöngyös.
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 10, 22:01 
Nekem jóval több van alattuk, de szerencsére nem igazán kaparnak túl mély lyukat. Úgy tűnik megfogtam ezekkel a nimfákkal az Isten lábát:) Más madárnál már nekem is volt,hogy betemették.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 10, 21:50 
Helló!

De van, csak ki van "kotorva" oldalra. Most még nem háborgatom őket. Majd, ha egy kicsit nőnek a fiókák, akkor teszek be mégtöbb fűrészport! Szenmély szerint ne mszeretem, ha túl sok az alom. Inkább sűrűbben cserélem! Jártam már úgy, hogy eltemetődött a tojás...

Hozzászólás 2010 júl. 10, 21:05 
Tamás, jól látom , az odúid némelyikében nincs se fűrészpor, se forgács? Miért?

Hozzászólás 2010 júl. 10, 21:05 
Tamás, jól látom , az odúid némelyikében nincs se fűrészpor, se forgács? Miért?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 júl. 10, 20:38 
Gratulálok a fiókákhoz Tamás! :D

Hozzászólás 2010 júl. 10, 17:48 
Hoztam pár képet!

Ő a f.a. gyönygös páros egyik fiókája (eladó, szerintem hím)
Kép

Ő a Dínó madara lesz :) :D . Albínó hímx f.a. gyöngysös fiókája
Kép

A lutino x lutinó páros két fiókája, sajnos a haramadik elpusztult. Még van 2 tojás
Kép

A f.a. fahéj x f.a. fahéj páros. Két fióka kelt alatuk a négyből. Az egyik elpusztult, a másik szépen fejlődik. A maradék két tojás üres!
Kép

F.a gyöngyös x F.a gyöngyös páros 3 fiókája, a negyedik is fias!
Kép

Csoportkép :D
Kép

Hozzászólás 2010 júl. 10, 9:37 
Sziasztok!

Nálam is három pár van egy nagy röpdében, de semmilyen békesség nincs közöttük, nemhogy a másik fiókáját etessék, elég sokat kergetik egymást, és még a tojók is civakodnak, szóval valahogy mindenki utál mindenkit stílusban :D . Volt, hogy addig üldözték egymást, hogy a végén már nem volt erejük repülni, de akkor meg folytatták gyalog, de akkor már ki is kellett vennem azt a párt, de idén már ezt nem csinálták. Gondolom vérmérséklettől is függ, az egyik madár ilyen a másik olyan. Szóval én kifogtam egy pár hevesebb madarat úgy tűnik :mrgreen: .
Az átrakott fióka egyébként jól van, most néztem, tele van a begye.

Hozzászólás 2010 júl. 9, 15:46 
Nagy Tamás írta:
Helló!

Szerencsére én még nem sokszor alkalmaztam, de majdnem olyan szinten mőködik, mint a hullámosoknál!
Nagyon furcsán tudnak viselkedni ezek nimfák. Nem értem, hogy miért nem tojik le nálad a másik két pár?!

A teljes sztori az, hogy eredetileg, tavasszal, átmenetileg egy 1,4m*1m-es ketrecben volt a 3 pár. Jól megvoltak, a pofafoltosoknak kölyke is volt, de végül sikertelen lett, akkor voltak a nagy hidegek, nem is ültek rendesen, elpusztultak a fiókák, pedig szépen etették őket. Ekkor végre felszabadult a végleges helyük, egy 75cm* 3,5m-es röpde, ahova át akartam pakolni őket, viszont addigra az egyik foltnélküli párom letojt. Ők kikeltették, felnevelték, aztán ahogy megvolt az odú elhagyása, kölyköstől átraktam őket a másik két párhoz. Eddigre a foltosoknak már kb másfél hetes kölykei voltak. A frissen átrakott foltnélküli pár pedig eteti tovább saját kölykét, közben eteti a foltosok kölykét is és egy másik odúba bejárnak és kaparják a fűrészport, hamarosan tojás lesz.
A harmadik pár az,aminek a tojóját veled vettem Monoron, a gyönygös, a hímje meg hófehér. A hímre azt modnták már most nyáron ivarérett lesz,de nekem gyanús volt,hogy fiatalabb. Letojt a tojó 5-öt, ülte is szépen, de a hím be se járt az odúba. Viszont párzás volt. A tojások fiasak lettek, de kelés előtt 3-4 nappal otthagyta őket a tojó. Így visszagondolva akkortájt keltek a foltosak kölykei is. Innentől ez a tojó bejárt besegíteni etetni a foltosok kölykeit. 2 tojást kint hagytam az odúban, hátha visszaül rá, hármat betettem a keltetőbe, ami amúgy is ment fürjekkel. Ki is keltek, eleinte ékes nevelte őket, de kettőt már átraktam énekes alá. De lehet jobban járok, ha az ékes alatt hagyom, poén, de jobban megtömi őket az a pici madár. Na és ez a gyöngyös tojó már ismét letojt, most tart a 3. tojásnál és most a hím nagyon aktívan részt vesz a költésben, többet van bent, mint a tojó. Valóban fiatal lehetett. Ettől függetlenül a tojója még most is be-be jár a foltosok kölykeihez.
Tömören ennyi a sztori:) A kölykök meg köszönik, nem panaszkodnak a dolog miatt;)

Hozzászólás 2010 júl. 9, 12:22 
Helló!

Szerencsére én még nem sokszor alkalmaztam, de majdnem olyan szinten mőködik, mint a hullámosoknál!
Nagyon furcsán tudnak viselkedni ezek nimfák. Nem értem, hogy miért nem tojik le nálad a másik két pár?!

Hozzászólás 2010 júl. 9, 0:11 
Ez a dajkaság ennyire általános dolog a nimfáknál? Más madaraknál én még ilyet nem láttam, nekem 3 pár van együtt, az egyiknek kölykei vannak és minden pár bejár etetni őket. Sőt verekednek a kölykökért.

Hozzászólás 2010 júl. 8, 22:55 
Szia Tamás!

Nem hiszem, hogy két hím lenne. A tojó lutínó színű, és elég jellegzetes tojó. Tömzsi, rövid a bóbitája, a farka sem túl hegyes, egészen sötétsárga, a szélső faroktollai is sötétsárgák. van lutínó hímem is, az sokkal világosabb, szinte fehér. Ámbár lehet, hogy ezek a tulajdonságok sem törvényszerűek. Viszont van pár dolog amellett is amit te mondasz. Ezt a párt tavaly raktam össze, de nagyon nehezen álltak párba. Folyton civakodnak, sokszor verték egymást most is míg nem raktam alájuk a tojásokat. A hangjukról meg annyit, hogy ez a tojó a leglármásabb madaram, ez szintén hímre vallana. Óriási koncerteket rendezett tavasszal, de sosem udvarolt tojóknak. Még arra tudok gondolni, hogy esetleg már öreg lehet, nem tudom milyen idős, tavaly vettem. Volt régen olyan öreg postagalambom, amelyik már nem tojt és elkezdett hímként viselkedni. És még annyi, hogy mostanában tele van már a feje és a nyaka is olyan színű tollakkal mint a pofafoltja, talán ez is az öregség jele, ilyenről még sehol nem olvastam, mintha őszülne :) . Végül is a lényeg, hogy akkor nevelhetnek fiókákat.

Köszönöm a segítséget, jó madarászást!

Hozzászólás 2010 júl. 8, 21:18 
Szia Frici!

Nos, szerintem gond nélkül átrakhatod alájuk, ahogyan azt írtad! Arra kel figyelni, hogy kb egy idős fiókákat "csoportosítsd". Elvileg nem lesz gond!

Az nem lehet, hogy meddő azért nem rak tojást, mert hím!? Amikor két hím "áll párba", előfordul, hogy ranglétrán lejebb lévő egyed nem énekel és "tojóként" viselkedik! Ezt különrakással ki lehet deríteni, ha nem egyértelmű a neme! El tudom képzelni, hogy két hím is felneveli az alájuk csempészet fiókákat!

Hozzászólás 2010 júl. 8, 18:31 
Sziasztok!

A dajkásításról kérdeznék egy-két dolgot. Van egy nimfa párom ahol a tojóval valami gond van, mert soha nem tojt még, gondolom meddő lehet. Van egy másik pár is, itt viszont a tojó akár 8-9 tojást is rak, de mindig csak egy fiókát sikerült felnevelniük. Szóval a múltkor átraktam a meddő pár odújába 2 tojást emezektől, rá is ültek, ki is kelt egy fióka amit szépen nevelnek. A másikok alatt most van már 5 fióka és még jópár tojás is. Ma innen átraktam egy fiókát a dajkák alá, úgy tűnik el is fogadták, mert teli a begye, szóval etetik őt is. A kérdés, hogy mi lenne ha kb. kétnaponta áttennék még pár fiókát, mintha alattuk kelnének sorban? A másik pár valószinűleg úgyse nevelné fel mindet, tehát érdemes lenne kockáztatni.

Hozzászólás 2010 júl. 7, 21:42 
Jaa, félre értettem, elnézést!
Szóval tarka hím fog kapni albínó tojót...

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 júl. 7, 21:36 
Tudom. Csak egy albínó párom volt, de szétszedtem őket. Az inó hordozó fehérarcú hímek kapnak albínó tojókat, az albínó hímekhez fehérarcú gyöngyös tojók kerülnek.

Hozzászólás 2010 júl. 7, 21:31 
Értem, szóval nem kiadó :(

Nem akarok bele szólni, de nem ajánlatos sem két lutinót, sem két abínót párba állatíni! Nagyon leromolhat a fiókák toll minősége + a bóbita mögötti rész tolhiányos lehet. Persze ez nem minden párra érvényes, lehetnek szépek is a fiókák ilyen párosításokból...!

(kisérlet képpen, most nálam van egy pár lutinó, nem tudom, hogy milyenek lesznek a fiókák?! Még mindig nem kelnek, lehet, hogy már nem is fognak)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 232  Következő