Eleg valogatos a gyumolccsel. Mostanaban almat, narancsot, banant, kopasz barackot, meggyet es sargarepat kapott. A meggybol csak a mag erdekelte, a sargarepat egeszben adom neki, hogy mennyit eszik belole, azt nem tudom, mert joforman csak a farigcsalas erdekli. Szoktam latni, hogy a banant fogja es eszegeti, de hamar ledobja, almat csak a starkingot eszi. Egy kis szeletet teszek be egy nap, nem sokat eszik belole.Meg nyaron fagyasztottam fott kukoricat , amit en foztem neki so nelkul, azt nagyon szereti, meg a csutkat is megeszi belole, de nem adok max hetente 1-2x, mert attol hasmenese van.Azt is farigcsalja leginkabb, de kozben valamit csak megeszik. Ebbol sem kap, csak egy kb 3 cm-es db-ot. A narancsot csak a finom spanyolt eszi meg, hamozva, egy gerezdet adok kettevegva, azt is sokszor ragcsalja, aztan ledobja.Szoval nem eszik sok gyumolcsot. Szoktam meg fuget adni, azzal jol elvan a sok maggal, telen gyakran adtam a fo kedvenc granatalmat,(minden piros lesz a kornyeken) szoktam neki venni csirat, amit rateszek a magok tetejere. Nyaron altalaban szereti a szilvat, nagy ritkan, ha mar nem tudok mit kitalalni, adok neki szaritott sargabarackot osszevagva 4-be 1 db-ot. Tenyleg, regen nem adtam, pedig szoktam neki fokhagymat adni, azt is megcsocsalja, buzlik a lakas, de tudom, hogy egeszseges. Szoval, semmi kulonoset, mindig veszek neki valamit. Iden telen nem kapott szolot, mert miota megkostolta a saszlat, nem eszi ezt a nagyszemut . Azt nagyon szereti. regen mindig vettem neki szolot, mert 1 szemnel nem adok alt . tobbet .Neha megeszi a kortet, de nem kedvenc. Szerintem nem jo evo, de a tenyeszto szerint nagyon jo husban van, reptessem sokat. Meg mindig azt mondja, ha elegendot kakal, es szepet, akkor minden rendben. Ezert tunt fel a fenyes, nyalkasnak tuno kaka, mert azt minden nap megfigyelem. Egyaltalan nem ertek a madarhoz, eletem elso haziallata, mindenben a tenyeszto tanacsara hagyatkozom.Tole meg azt kaptam utravaloul, hogy ne egyen semmifele emberi etelt (el sem fogad semmit), es ugy kell vele banni, mint egy gyerekkel. Hat ahhoz ertek, ezert ilyen okos a dragam. Meg nem kostoltam meg, de 2 napja nem adtam neki diot, gyanakszom, hogy talan az avas? Minden nao kap 1 db diot, es 3-4 szem mogyorot. A tobbi mag, ami a Fressnapf-ben veszek es csikos napraforgot adok hozza. Szoktam meg furtos kolest venni, azt szereti , de mostanaban olyan rondak,molyosak, hogy nincsen.
_________________ Éva
|