Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 aug. 9, 22:00 
africz írta:
Semmikép nem szabad jákot hozni melléjük, ők szemlátomást boldogak , nem lenne jó senkinek a folyamatos probléma. Jákó biztosan nem örülne a konkurenciának és szerintem ők sem.

Köszi africz!!!! Remélem is, hogy boldogok mert kiegyensúlyozott, békés madarak mind a négyen, pedig 1 közülük mozgássérült, 1 pedig lelkisérült.
Ezeken gondolkodom én is, de azt is hallottam, hogy a jákó, mivel annyira intelligens, mint amilyen, pont ezért jól alkalmazkodik, a természetben is csapatokban él, nem verekedős. Nálam a doyen Csibészke, sapis létére minden rendű és rangú papagájt elfogad ha az nagyobb nála, a párja Bubika is nagyon békés.Sámson pedig amióta Mózes betette ide a lábát a gondját viseli. Már az első este a kicsi kalitjára repült, megvizsgálgatta és szépen a rácson át elkezdte etetni. Nagyon sok mindenre megtanította. Én úgy tudom, hogy egészséges madár megeteti a fiókákat és semmi esetre sem bántja. Valszeg ők is befogadnának maguk közé egy fiatal jákót.Ha én otthon vagyok akkor állandóan kinn vannak a nemesek, nem rombolnak, nem rágnak. A kicsiket csak szoros emberfogásban lehet kiengedni, olyanok mint két kis velociraptor, jaj annak ami az útjukba kerül. :roll:
Jó kis csapat vagyunk mi öten, szerintem. Néha előfordulnak törzsi villongások, de a problémák azért vannak, hogy megoldjuk. Vannak szabályaink, amiket mindenkinek be kell tartania. Ők olyanok, mint a kisgyerekek, azt próbálgatják, hogy meddig mehetnek el és szükségük van korlátokra.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 aug. 9, 18:35 
mizo írta:
Más mint a jákó, azért golyózok annyit a dolgon.

Semmikép nem szabad jákot hozni melléjük, ők szemlátomást boldogak , nem lenne jó senkinek a folyamatos probléma. Jákó biztosan nem örülne a konkurenciának és szerintem ők sem.

Hozzászólás 2010 aug. 9, 15:19 
Warhawk írta:
mizo írta:
Kép

Epekedő pillantások. :lol: Vajon egy idegen fajtához tartozó madárral szemben is ilyen lekezelő lenne?

Hát gondolom inkább nekiesne, mint a tót az öregannyának. A gazdájának vannak kisebb madarai, azokat is időnként elkapja , bár inkább csak a kaja miatt, mert a többiek erősen tisztelik és tartanak tőle. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 9, 15:17 
mizo írta:
Kép

Epekedő pillantások. :lol: Vajon egy idegen fajtához tartozó madárral szemben is ilyen lekezelő lenne?

Hozzászólás 2010 aug. 9, 15:13 
Warhawk írta:
mizo írta:
Ezek a nemes fiúk olyan békés kis barik, mindenkivel jól kijönnek.
Kép

Bárcsak elmondhatnám ezt a mi Lizzynkről. :) Ég és föld a különbség. Úgy tűnik uralkodni akar rajtunk, mert ha nem az van amit ő akar, akkor kézzel (csőrrel) foghatóan kifejezi nemtetszését. Néha azt sem tudom miért...

Hát amikor Lio nálunk volt látogatóba, jött vele az oldalbordája, Lili is. Gyönyörű kis dögös vörös, de nem vegyült a pasikkal. Egyedül Mózesnek engedte meg, hogy odaüljön olyan 30-40 centire tőle (mert Mózi még csak 9 hónapos fióka), a többieknek úgy esett neki, mint a sárkánygyík. :D :D Mózikám meg csak nézte ájtatosan a kis bögyöst. :D :oops:
Kép

Kép

Kép

Amikor felült a boingra a 3 pasi már csak lenn üldigélhetett a kisjátszón. :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 9, 14:47 
mizo írta:
Kép

De Édesek!!!! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 14:43 
mizo írta:
Kép

Bárcsak elmondhatnám ezt a mi Lizzynkről. :) Ég és föld a különbség. Úgy tűnik uralkodni akar rajtunk, mert ha nem az van amit ő akar, akkor kézzel (csőrrel) foghatóan kifejezi nemtetszését. Néha azt sem tudom miért...

Hozzászólás 2010 aug. 9, 14:30 
Warhawk írta:
A kiválasztás sem azt jelenti, hogy a többieket azonnal támadná .... persze erre is van példa. Az én jákóm (sok évvel ezelőtt) amikor új helyre került egy idő után mindenkit elfogadott. Volt egy kiválasztott aki szinte bármit megtehetett vele, de a többieket nem támadta vagy bántotta, de nekik nem engedett meg mindent. Pl a tarkóján a tollakat simizni csak a "kiválasztottnak" volt szabad. :D

Szokásos idézetem csatolnám: "Minden madár egy egyéniség, ennek megfelelően eltérő lehet a viselkedésük is." ;)

Ezen a képen a két vállamon a saját fiaim vannal, a fejemen egy barátnőm fia, aki akkor volt nálunk először és teljes egyetértésben volt az enyéimmel már 5 perccel azután, hogy megjöttek. Felült melléjük a boingra, szemmel láthatóan az enyémek odébb mentek, hogy az új fiú is le tudjon telepedni közéjük. Jó fejek nagyon!!!! Más mint a jákó, azért golyózok annyit a dolgon.

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 aug. 9, 14:07 
Amii írta:
szóval ha hisztizik ne foglalkozzak vele és mikor abbahagyja menjek oda hozzá ?
Ha nem vagyunk vele következetesek akkor mi lesz vele ? :)

Nem hisztizik sohasem csak azert mert nincs jobb dolga, valamire szuksege van , at kell tekinteni, hogy minden rendben van-e evett , ivott stb. ha minden rendben van akkor is ott a gond, hogy be van zarva.... es az eves ivas sem egyertelmu az en kis madaram egyszeruen nem turte a kalitkat elso perctol kezdve , sok alkalommal orakig nem evett nem ivott csak sirt , ha be volt zarva. Ez fokent akkor volt ha nem volt senki a szobaban, ha vki ott volt akkor ez enyhe panaszkodas volt csak de akkor sem evett es ivott azt kizarolag szabadlabon volt hajlando. Erdekes ha elmentunk nyaralni akkor a "Mamanal" tudott enni inni bezarva is... En feladtam otthoni munkara valtottam es azota beke es boldogsag van...
Eredetileg a felesegem kapta a madarat, es o kezdte el gondozni, azonban en voltam a turelmessebb vele aki kevesbe hagyta magara aki jobban korbe ugralta , turelmesebb volt vele. Szerintem emiatt valasztott engem, persze ez sem biztos. Van egy Gorog teknosunk felesegem eteti pici koratol kezdve en nagyon ritkan megis utannam szalad es en vagyok a mindenne.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 13:50 
A kiválasztás sem azt jelenti, hogy a többieket azonnal támadná .... persze erre is van példa. Az én jákóm (sok évvel ezelőtt) amikor új helyre került egy idő után mindenkit elfogadott. Volt egy kiválasztott aki szinte bármit megtehetett vele, de a többieket nem támadta vagy bántotta, de nekik nem engedett meg mindent. Pl a tarkóján a tollakat simizni csak a "kiválasztottnak" volt szabad. :D

Szokásos idézetem csatolnám: "Minden madár egy egyéniség, ennek megfelelően eltérő lehet a viselkedésük is." ;)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 13:35 
Ha főleg Te leszel a madárral, akkor nem kell aggódnod, hogy nem téged fog elfogadni. Ők nem arcra mennek, mint a munkahelyen :lol: Ha még baby korban kerül hozzátok és többen is fogjátok szeretgetni, akkor elképzelhető, hogy nem csak egy embert fog elfogadni. Nálunk Gyurcsi volt olyan az elején, hogy elfogadott bárkit, de aztán Én foglalkoztam vele a legtöbbet, így lettem kiválasztott.

Hozzászólás 2010 aug. 9, 13:28 
Betty írta:
. A kiválasztás általában arra esik, aki a legtöbbet foglalkozik a madárral. :D

Húúúúh, ez volt a fő dilemmám!! :D Nagyon ráéreztél!!! :mrgreen:
Nálunk is csak én vagyok a madarakkal, a kicsik mindenkit elfogadnak, a nagyok csak engem, esetleg a férjemet, a többieket nem.
Nagyon rettegek attól, hogy mi van ha valaki mást néz ki magának, oszt én leszek a takarító és élelmező személyzet, na azt nagyon nem akarnám!!!!!!!!!!!!! :(

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 13:15 
ha akarsz jákót, arra fel kell készülni, hogy majd egy embert kiválaszt a családból akivel nagyon barátságos, bújós lesz, viszont a többieket ellenfélnek fogja tekinteni. A kiválasztás általában arra esik, aki a legtöbbet foglalkozik a madárral. Nálunk a madarak csak engem fogadnak el, a párom a közelükbe sem mehet. kincső pl úgy támadja a kalitkája közelébe lépőket, hogy majdnem felborul a kalitka akkorát ugrik :D

Hozzászólás 2010 aug. 9, 12:37 
Betty írta:
Nagyon jó képek mizo! :) édesek, ahogy együtt esznek.
Természetesen én is látttam már olyan kisgyereket, aki nyugodtabb és már 2-3 éves korban megérti, hogy a madarat nem lehet úgy vonszolni mint pl egy kutyát vagy macskát.
A jákók többnyire nyugodt madarak, de ez is sokban függ a személyiségüktől. Nálunk a 3,5 éves gyurika olyan mint egy nagyapa. nyugodt, komótos és megfontolt. kincsőke aki 2,5 éves pedig olyan kis szelburdi. :)

Nálunk a sapisok ilyen kis lököttek. Mintha patron lenne a tollas kis fenekükben, állandóan jönnek-mennek-ügyintéznek. Ők is szeretik a kislányt, de Rebekát idegesíti az örökös cirkulációjuk. És hát az a baj, hogy a sapis hím, Csibészke annyira védi a kislányt, hogy teremtett lékel nem mehet közel hozzá a családból, ha ő ott van, mert feláll a toll a hátán és neki akar menni a delikvensnek. :roll:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 12:12 
Nagyon jó képek mizo! :) édesek, ahogy együtt esznek.
Természetesen én is látttam már olyan kisgyereket, aki nyugodtabb és már 2-3 éves korban megérti, hogy a madarat nem lehet úgy vonszolni mint pl egy kutyát vagy macskát.
A jákók többnyire nyugodt madarak, de ez is sokban függ a személyiségüktől. Nálunk a 3,5 éves gyurika olyan mint egy nagyapa. nyugodt, komótos és megfontolt. kincsőke aki 2,5 éves pedig olyan kis szelburdi. :)

Hozzászólás 2010 aug. 9, 12:00 
Betty írta:
mizo, nem azt írtam, hogy gyermekek mellé nem ajánlott, hanem azt, hogy kisgyerek mellé nem. Ezt úgy gondolom, hogy 5 éves korig nem igazán ajánlott. 5 éves korban egyébként is eljön az idő, amikor a gyermek szeretne gondoskodni egy kisállatról. Általában ilyen korban kérik az első kis háziállatot. Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor megértik, hogy egy madár mellett nem jó ha rohangálunk, kiabálunk, hisz az zavarja őket.A madaraknak nem tesz jót, ha nap mint nap zaj veszi körül. Ha megnézed a madarad, legalábbis én ezt tapsztalom az enyémeknél, hogy egy hírtelen mozdulatnál megijednek, összerezzenek és akár egy pánikszerű menekülésre is képesek. A jákók pedig nagyon parásak ilyen téren :) szóval így értettem a kis gyermek kifejezést :)

Köszi Betty!!!! :D Rendes vagy,hogy segítesz! A nemes is elég parás, bár egy-egy jó falatért lepaktál az öregördöggel is. :wink:

A nagyobbik unokám 3 éves, kb 2 éves kora óta nagyon vonzódik Sámsonhoz és Sámson is hozzá. Csak hétvégeken vannak nálunk, de akkor állandóan egymás fenekében vannak. Együtt esznek, együtt játszanak. Az a 4 centis csőr amelyik ha idegen akarja simogatni úgy vág oda, ahogyan csak bír, gyengeden adogatja a játékokat a kicsi kezekbe. Rebeka nagyon nyugodt gyerek és rajtam kívül ő az egyetlen, aki megsimogathatja a zöld fiút.

Kép

Kép

Kép

Mózes nyomorék, ő mindenkitől fél, nem megy oda senkihez, csak ha kaját koldul. Őt Sámsonnal közösen nevelgettük fel, a nagy még mindig eteti és rendezi a kicsi tollait.

Igazából az sem lenne nagy baj, ha a jákó nem barátkozna ennyire, ő elüldögélhetne valamelyik játszótéren és figyelhetné a többieket. Érdeklődtem más fórumokon, ott sokan tartanak nemest jákóval együtt, mert mindkettő békés és nem verekedős madár. Szerinted?

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Horváth Amelita

Hozzászólás 2010 aug. 9, 11:48 
szóval ha hisztizik ne foglalkozzak vele és mikor abbahagyja menjek oda hozzá ?
Ha nem vagyunk vele következetesek akkor mi lesz vele ? :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 11:42 
molnarl.g írta:
Szerintem nem nyírja ki mert a Hullámos egy nagy kalitkában van (40x60x75-ös), ebben még repülni is tud mert nem zsufoltam tele hülyeségekkel, de azért néha szabadon is repül a lakásban.
A Sárgahasúm pedig egy 45x70x90-es kalitkában van, ő minden nap 16.00-tól másnap reggelig szabadon van, a nappaliban alszik a mennyezeti lámpán amit nem használunk.
Van még egy 65x55x110-es fa vázas kalitkám, mivel a Jákó gondolom percek alatt szétkapná, ezért ez utóbbit kapná a Sárgahasú (Totyi), és a Totyi helyére kerülne a Jákó.
Talán akkora kalitka jó a Jákónak, ha őt is sokszor röptetném.

A fa szerkezetes kalitot a jákó azonnal szétkapná az biztos :) Az Én tapasztalatom az, hogy ha minden nap kiengeded akár több órára is, akkor elég lesz neki az említett kalitka. Nálam 1m széles, 80 cm mély és 170 cm magas kalitkában van Gyuri, Kincső egy kicsit keskenyebben, és szinte az alsó részt soha sem használják. Ha kint vannak, akkor a kalitka tetején található játszótéren, vagy éppen a szék támláján ügyködnek és játszanak.

A hullámost pedig Én sem félteném, úgyis gondolom külön fogod őket kiengedni :)

Amii a leírtak alapján a madarad már hisztizik. Sajnos Én nem tudtam eléggé következetes lenni és korábban el is rontottam a nevelését az egyik madaramnak :) de nem bántam, mert mikor kint volt, semmi rosszat nem csinált, így akár 4-5 órára is kint lehetett.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 11:36 
mizo, nem azt írtam, hogy gyermekek mellé nem ajánlott, hanem azt, hogy kisgyerek mellé nem. Ezt úgy gondolom, hogy 5 éves korig nem igazán ajánlott. 5 éves korban egyébként is eljön az idő, amikor a gyermek szeretne gondoskodni egy kisállatról. Általában ilyen korban kérik az első kis háziállatot. Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor megértik, hogy egy madár mellett nem jó ha rohangálunk, kiabálunk, hisz az zavarja őket.A madaraknak nem tesz jót, ha nap mint nap zaj veszi körül. Ha megnézed a madarad, legalábbis én ezt tapsztalom az enyémeknél, hogy egy hírtelen mozdulatnál megijednek, összerezzenek és akár egy pánikszerű menekülésre is képesek. A jákók pedig nagyon parásak ilyen téren :) szóval így értettem a kis gyermek kifejezést :)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 aug. 9, 11:09 
Szerintem nem nyírja ki mert a Hullámos egy nagy kalitkában van (40x60x75-ös), ebben még repülni is tud mert nem zsufoltam tele hülyeségekkel, de azért néha szabadon is repül a lakásban.
A Sárgahasúm pedig egy 45x70x90-es kalitkában van, ő minden nap 16.00-tól másnap reggelig szabadon van, a nappaliban alszik a mennyezeti lámpán amit nem használunk.
Van még egy 65x55x110-es fa vázas kalitkám, mivel a Jákó gondolom percek alatt szétkapná, ezért ez utóbbit kapná a Sárgahasú (Totyi), és a Totyi helyére kerülne a Jákó.
Talán akkora kalitka jó a Jákónak, ha őt is sokszor röptetném.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 148  Következő