africz írta:
Semmikép nem szabad jákot hozni melléjük, ők szemlátomást boldogak , nem lenne jó senkinek a folyamatos probléma. Jákó biztosan nem örülne a konkurenciának és szerintem ők sem.
Köszi africz!!!! Remélem is, hogy boldogok mert kiegyensúlyozott, békés madarak mind a négyen, pedig 1 közülük mozgássérült, 1 pedig lelkisérült.
Ezeken gondolkodom én is, de azt is hallottam, hogy a jákó, mivel annyira intelligens, mint amilyen, pont ezért jól alkalmazkodik, a természetben is csapatokban él, nem verekedős. Nálam a doyen Csibészke, sapis létére minden rendű és rangú papagájt elfogad ha az nagyobb nála, a párja Bubika is nagyon békés.Sámson pedig amióta Mózes betette ide a lábát a gondját viseli. Már az első este a kicsi kalitjára repült, megvizsgálgatta és szépen a rácson át elkezdte etetni. Nagyon sok mindenre megtanította. Én úgy tudom, hogy egészséges madár megeteti a fiókákat és semmi esetre sem bántja. Valszeg ők is befogadnának maguk közé egy fiatal jákót.Ha én otthon vagyok akkor állandóan kinn vannak a nemesek, nem rombolnak, nem rágnak. A kicsiket csak szoros emberfogásban lehet kiengedni, olyanok mint két kis velociraptor, jaj annak ami az útjukba kerül.

Jó kis csapat vagyunk mi öten, szerintem. Néha előfordulnak törzsi villongások, de a problémák azért vannak, hogy megoldjuk. Vannak szabályaink, amiket mindenkinek be kell tartania. Ők olyanok, mint a kisgyerekek, azt próbálgatják, hogy meddig mehetnek el és szükségük van korlátokra.