Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 aug. 11, 17:34 
Szervusztok!
A bodza termését és ágát nagyon szeretik.Bodzaág van betéve nálam ülőfának,a kérgét pillanatok alatt lehántják,megeszik,utána nem rágják az ágat.Én azon kívül amit a Jani írt,mindenféle fűnek a magját is szedem.Zöldként kapnak a tyúkhúron kívül,sárgarépa,cékla,mángold levelet is.Nagyon szeretik a paprika csumáját.A látogatóknak most mindig el kell mondanom,hogy nem lustaságból nem húzom ki a disznóparét,hanem kell a madaraknak. :D

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 aug. 11, 14:05 
Bodza bár van bőven a környéken (jut eszembe a seregélyek hamarosan ismét az őrületbe fognak kergetni :evil: ) de sosem gondoltam rá, mint lehetséges papagájcsemegére! :shock: :)

Hozzászólás 2010 aug. 11, 8:09 
Nyuzilla írta:
Hali!
A fűzfák elég könnyen meggyökeresednek, ha találsz valahol, néhány vastagabb ágat ledughatsz a kert végében, jövőre már nem kell buszoznod. Nálunk kecskefűz van a szomszéd telken, az ágait régebben használtuk karónak, de még fejjel lefelé is kihajtott! :-) (Ja, és arra készülj, hogy nehezen lehet kiirtani, ha már egyszer megvetette a lábát valahol.)

Ez jó ötlet! Nekem is van kb 20 tövem a kert egyik sarkában. 2 éve mindig visszavágom az ágait, így bokor formájúra tud csak megnőni és nem is igazán erősödik annyira a töve, mintha fává nőtt volna. Jobb is így visszavágni, mert tavasszal a szösz amit áraszt elég idegesítő tud lenni. Most a kertünk végén lévő árokpartra bodza töveket ültettem a termése miatt, de várat még magára 1-2 évet, mire oda nő. Ennek az ágát is többen ajánlották, hogy "meleg fa", nem fázik fel rajta a madár és rágni se fogja, nade az a jó, ha rág a madár!

Hozzászólás 2010 aug. 11, 7:39 
Hali!
A fűzfák elég könnyen meggyökeresednek, ha találsz valahol, néhány vastagabb ágat ledughatsz a kert végében, jövőre már nem kell buszoznod. Nálunk kecskefűz van a szomszéd telken, az ágait régebben használtuk karónak, de még fejjel lefelé is kihajtott! :-) (Ja, és arra készülj, hogy nehezen lehet kiirtani, ha már egyszer megvetette a lábát valahol.)

Hozzászólás 2010 aug. 11, 3:14 
amúgy a fák beazonosítása még általában megy, a gyomnövényeké már nem annyira, de majd a neten keresek képeket és memorizálom,hogy mi az amit szednem kell :D

Hozzászólás 2010 aug. 11, 3:04 
madaras86 írta:
gyula írta:
Sziasztok!
Tegnap én is kecskepapagáj tulajdonos lettem, utólag is köszönet érte madaras86-nak :D Végigolvastam az egész topikot, de néhány dologra nem találtam választ. Olvastam, hogy ülőrúdnak legjobb a fűzfa, de ezt elég nehezen tudom beszerezni, így most szilvafa van betéve, de ezen kívül tudok berakni diófa, eperfa, hársfa ágat, ezek mehetnek? Gyomnövények közül bármit adhatok nekik, amit elfogadnak, vagy van valami amit kerülni kell?
Amúgy nekem tetszett a börze, de sajnos elég kevés időm volt, sietnem kellett haza.
Teszek fel pár képet a papagájokról, most még kalitkában vannak, de remélem hamarosan mennek ki a kertbe, sokkal nagyobb helyre

Szia Gyula!

Ezek szerint sikeresen megérkeztek:)
Szerencsére nem volt az a hatalmas hőség, mikor nagy meleg van, kissé kockázatosabb szállítani őket. A zöld hím veled is olyan barátságos? Nálam nagyon szelíd volt ő is meg a tesója is.
A salátát, spenótot nagyon szeretik, de piacról vásároltat én nem igazán adnék nekik. Gyomnövények közül amiket elsősorban ajánlanék, az a lúd/tyúkhúr, pitypang, disznóparéj(nem a szőrös!), pásztortáska. De egyébként, ha nem tudsz ilyesmihez hozzájutni, akkor csíráztass nekik napraforgót (bár egyébként is ajánlatos). Ha nem menne, akkor szólj! A friss fűzfagallyak levelestől is mehetnek nekik, ezt is szeretik.

Az ülőrúd kapcsán egyet értek az előttem szólókkal, bár szerintem nem kell nagy gondot csinálni belőle, lényeg, hogy kifejezetten mérgező dolog (pl oleander,stb) ne kerüljön eléjük. A fűzfa miért nehezen beszerezhető számodra? Szinte minden vízparton található belőlük, azt hiszem te pesti vagy, úgy rémlik a duna parton is van jópár hely, ahol lehetne szedni. Nem tudom, hogy mennyire értesz a növényekhez, ne sértődj meg, de szólok, hogy fűzfának nem csak a lógó ágú növény számít, van több féle fűz is. Számomra ez egyértelmű, de tapassztaltam már, hogy sokan nem tudják.

Szia!
végülis a fűzfát is be tudom szerezni, csak azért írtam,hogy nehezebb, mert a legközelebbi vízparthoz is utaznom kell kb egy órát busszal. Szilva, eper, hárs és dió pedig van a kertünkben, és van bőven visszavágott ág is, mindenféle méretben, ezért ezeket csak ki kell válogatnom :D De akkor kapni fognak fűzfa ágat, ha az a legjobb.
Nálam mindkettő nagyon barátságos, út közben is végig békésen nézelődtek, hangjukat se hallottam. Nyugodtan elmehetek előttük vagy benyúlhatok, nem verdesnek a szárnyukkal. Össze sem lehet hasonlítani a régi nimfáinkkal (ők nem az enyémek voltak, hanem közös családi madarak, őszintén szólva nem túlzottan kedveltem őket, nekem hullámosaim voltak), azok sokat verdestek és üvöltöttek :D

Hozzászólás 2010 aug. 10, 22:40 
Peti neked meg e-mailban megy hamarosan a válasz, ha már nem vagy online.

Hozzászólás 2010 aug. 10, 22:33 
madaras86 írta:
Warhawk írta:
dino írta:
A törpe nagyságú gondolom nem szó szerint értendő!? Láttam már kis méretűeket, de elképzelni sem tudom az ennyire miniatűr kecskéket!

Amit én láttam az kb alig nagyobb volt mint egy hullámos.

Megkockáztatom, hogy amit mi láttunk egy helyen, az egy normális szép hullámosnál tényleg nem sokkal(talán nem is?) volt nagyobb. Vagy Túlzok?! De egy standard hullámos kiröhögte volna őket....

Nem túlzol!! Tényleg hullámos méretűek voltak. De nem elég hogy kicsik, hanem csúnyák is voltak. Reméljük egyre kevesebb ilyet láthatunk.

Hozzászólás 2010 aug. 10, 22:31 
Kanike írta:
Szia Jani!
Újfent köszi a madarat,nagyon jól érzi magát és életre való. :D
A két hímem azóta háborút hírdetett a kis tojóért. :) :shock:

Szia!

Hát ez tényleg jó nagy erkélynek tűnik:)
De nem igazán értem, ez egy bérházi/társasházi erkély, aminek le van dróthálózva az erkélye? És a szobából egyből a madarakhoz mentek ki?:) És hogy működik akkor egy szellőztetés? Vagy az ablak előtt is drótháló van?
A katikat is kint hagyod télire? A kecskék tuti bírni fogják. Mivel több hím van, lehet nem árt majd télire több odút feltenni, mert a hímek nem fogják megtürni egymást egy odúban éjszaka. Már ha hajélandóak beülni, de elég sok alszik bent. Nekem még így nyáron is van ami bent éjszakázik.
A hímekről teszel majd fel képket? Most nézegettem az enyémeket, többségük már szépen átvedlett, egész hamar, de azért van pár, ami most kezd neki.
Mi a terved, beszerzel még egy tojót? Vagy megválsz az egyik hímtől?

Hozzászólás 2010 aug. 10, 22:22 
gyula írta:
Sziasztok!
Tegnap én is kecskepapagáj tulajdonos lettem, utólag is köszönet érte madaras86-nak :D Végigolvastam az egész topikot, de néhány dologra nem találtam választ. Olvastam, hogy ülőrúdnak legjobb a fűzfa, de ezt elég nehezen tudom beszerezni, így most szilvafa van betéve, de ezen kívül tudok berakni diófa, eperfa, hársfa ágat, ezek mehetnek? Gyomnövények közül bármit adhatok nekik, amit elfogadnak, vagy van valami amit kerülni kell?
Amúgy nekem tetszett a börze, de sajnos elég kevés időm volt, sietnem kellett haza.
Teszek fel pár képet a papagájokról, most még kalitkában vannak, de remélem hamarosan mennek ki a kertbe, sokkal nagyobb helyre

Szia Gyula!

Ezek szerint sikeresen megérkeztek:)
Szerencsére nem volt az a hatalmas hőség, mikor nagy meleg van, kissé kockázatosabb szállítani őket. A zöld hím veled is olyan barátságos? Nálam nagyon szelíd volt ő is meg a tesója is.
A salátát, spenótot nagyon szeretik, de piacról vásároltat én nem igazán adnék nekik. Gyomnövények közül amiket elsősorban ajánlanék, az a lúd/tyúkhúr, pitypang, disznóparéj(nem a szőrös!), pásztortáska. De egyébként, ha nem tudsz ilyesmihez hozzájutni, akkor csíráztass nekik napraforgót (bár egyébként is ajánlatos). Ha nem menne, akkor szólj! A friss fűzfagallyak levelestől is mehetnek nekik, ezt is szeretik.

Az ülőrúd kapcsán egyet értek az előttem szólókkal, bár szerintem nem kell nagy gondot csinálni belőle, lényeg, hogy kifejezetten mérgező dolog (pl oleander,stb) ne kerüljön eléjük. A fűzfa miért nehezen beszerezhető számodra? Szinte minden vízparton található belőlük, azt hiszem te pesti vagy, úgy rémlik a duna parton is van jópár hely, ahol lehetne szedni. Nem tudom, hogy mennyire értesz a növényekhez, ne sértődj meg, de szólok, hogy fűzfának nem csak a lógó ágú növény számít, van több féle fűz is. Számomra ez egyértelmű, de tapassztaltam már, hogy sokan nem tudják.

Hozzászólás 2010 aug. 10, 22:07 
Warhawk írta:
dino írta:
A törpe nagyságú gondolom nem szó szerint értendő!? Láttam már kis méretűeket, de elképzelni sem tudom az ennyire miniatűr kecskéket!

Megkockáztatom, hogy amit mi láttunk egy helyen, az egy normális szép hullámosnál tényleg nem sokkal(talán nem is?) volt nagyobb. Vagy Túlzok?! De egy standard hullámos kiröhögte volna őket....

Hozzászólás 2010 aug. 10, 22:04 
bepeti2 írta:
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Voltak veréb nagyságú kecskék is....

Ezt már meg akartam egyszer kérdezni, de ezeket direkte tenyésztik ilyen törpére?!?

Véleményem szerint nem, csak vannak akiknek nem számít a madár minősége, hanem csak a mennyiségre mennek rá, mindenféle madarat összeraknak. Ahogy tudatos szelekció révén, sok tenyésztőnek a minél nagyobb madár elérése a cél, ugyan úgy lehetne a kis kecskepapagáj kitenyésztése is az, de itt nem erről van szó.
Pont én is megjegyeztem Monoron madaras86-nak ( :D ) hogy lehet, hogy rá kellene állni a "törpe" kecskepapagáj tenyésztésére.
Börzén most sem lehetett látni szép eredeti vadszínű madarat. Volt egy pár szép zöld színű madár, de mindegyikben volt valami jele, hogy nem vadszínű, hanem sárga hordozó.

Nana!!!!! Ahhoz a két tarkához, amit többször megcsodáltunk komoly és tudatos tenyésztői munka kellett! Az én röpdéimbe be sem engedném őket, lehet átférnének a rácson :D Azokhoz már szúnyogháló kell.... Uhh de brutál kicsik voltak......

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 aug. 10, 16:48 
madaras86 írta:
Szia Bernát!

Nem igazán értem a képet! Balra két hím van a képen, jobbra egy sárga és egy zöld tojó? Tőlem egy pár sárgát vittél, de azon nem volt gyűrű. Vagy jelölő gyűrűt tettél rájuk? Azt Monoron lehet kapni? Ha igen, milyen árban? Én még sose néztem, pedig kéne nekem is.
Hogy tervezed, tenyészteni is fogod őket? És így, vagy külön páronként?

Én tettem rájuk gyürűt. :D :wink:
Még a törpefürjeknek vettem annó de már nemtudom,hogy mennyiért.
Kicsit tágitottam rajta és így pont jó lett a kecskékre. :mrgreen:

Csak jövöre tenyésztem őket 2 párral.És csakis páronként.
Tényleg.Elfelejtettem,kérdezni,hogy ők most mennyi idősek?? :roll:

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 aug. 10, 7:03 
Szia Jani!
Újfent köszi a madarat,nagyon jól érzi magát és életre való. :D
A két hímem azóta háborút hírdetett a kis tojóért. :) :shock:
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 aug. 10, 0:05 
A csonthéjasokat én nem ajánlom, állítólag a legtöbb mérgező. A hárs és a nyír szerintem is jó lesz. Én többnyire a mogyoróbokrunkat pusztítom. :D

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 aug. 9, 23:34 
A gyümölcsfák jók, ha nem permetezettek. A diófa mérgező, a hársról nem tudok semmit, de gyanítom az is jó. Én nyírfát is szoktam nekik adni.

Hozzászólás 2010 aug. 9, 23:12 
Sziasztok!
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 aug. 9, 22:12 
Szia Bernát!

Nem igazán értem a képet! Balra két hím van a képen, jobbra egy sárga és egy zöld tojó? Tőlem egy pár sárgát vittél, de azon nem volt gyűrű. Vagy jelölő gyűrűt tettél rájuk? Azt Monoron lehet kapni? Ha igen, milyen árban? Én még sose néztem, pedig kéne nekem is.
Hogy tervezed, tenyészteni is fogod őket? És így, vagy külön páronként?

Többieknek később megy válasz, most rohanok:)

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 aug. 9, 21:30 
Szia Jani!
Gyönyörűek a kecskék. :mrgreen:
Még1x köszönöm. :wink:

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 9, 21:12 
dino írta:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 143  Következő