Heló' Mindenkinek!
Szia Amaryl!
neco@citromail.hu (már amennyiben engem is érint a felhívásod

)
Szia Imola! Én néztem el a naptárt.

Minden úgy lesz ahogy Lajos versenykiírásban ismertette.
Szia Trubadúr! A madaradat színkanárinak, ezen belül intenzív aranybarnának nézem, de ilyen ha jól tudom nincs a COM kulcsok közt. Színezve szép standard szerinti bronz madár lenne, hivatalosan: vörös-fekete intenzív

. (Így is szép, - festeni sem lehetne szebbet

-csak nem felel meg a standardnak! Ha zárt csőrrel énekel, lehet hogy valóban roller keverék, de az biztos hogy nem tiszta roller. )
Szia Gizmó! Örülök, hogy sejtelmesen előtűnsz néha!

Jó a kép az avatar-ban! Mint egy UFO!
Szia Gabesz! "Szaki dógokat" itt kérdezz, szerintem itt kevésbé siklunk el felette....
Ha nov. közepén lesz nálatok a verseny, valóban másfél hónappal korábban kell indítanod a tenyészszezont mint nálunk. Tehát febr. vége-márc.közepe helyett jan.közepe-végén.
A tervezett párosítás elött 7 héttel a hímeket kezd el változatosan táplálni. Minden másnap legyen felváltva: lágyeleség, csíráztatott mag, l.e., alma, l.e, cs.m........stb.
Ezzel párhuzamosan növeld a nappalok (megvilágítás) hosszát fokozatosan, oly mértékben, hogy a hatodik hét végére min.12 óra legyen a nappal, valamint a hőmérsékletet is emeld ha esetleg hidegen történt a teleltetés.
A tojókat 3 héttel később kezd felkészíteni a hímeknél. A menet ugyanez, de 3 hét csúszással, mert a hímek nehezebben érik el a tenyészkondíciót. Ha nem ez a forgatókönyv, akkor lehetséges, hogy terméketlenek lesznek az első költés tojásai.
Hogy alkalmasak a madarak a szaporodásra, annak látható jelei is vannak, de erről írt már Doromboló az elején asszem.....(Megduzzadt ivarszervek, kipirult kloaka...stb.) Természetesen a madarak viselkedése is megváltozik. A tojó csőrében fészekanyaggal repked, vagy mint Monánál az etetőben ül, a hím meg szárnyát lecsapva énekel.
De lehet, hogy ezekről már volt szó egy éve

?