Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 17, 20:55 
doromboló írta:
Szia Gabe !
Ha jössz a versenyre levihetem oda, vagy utána január 1-től - 10.-ig nálam, vagy január 15-től - 25 -ig, szintén nálam.

Ott leszek a versenyen, ha nem jön közbe semmi. Addig még mindenképpen jelzek, hogy hozd-e a madarakat, vagy utánna egy héttel én megyek értük. Ok?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 17, 20:30 
Na !Most már végképp összezavarodtam !!! Te vagy a Görgey Géza, Trubudubi ???? ... Ezt nem hiszem el !...Én meg várom a titokzatos egyszeri lovagot ?!....Akkor ...akkor meg -nagytiszteletű barátom- azt mond meg hány éves korig gondolod várni kb....? De jövő januárjáig szerintem biztos nem...?! Szóval akkor megvilágosodtam és Tulipános Fanfan tündöklő orcájának piruló hamvaiba veszelytettem mérgemet !
:oops:

Hozzászólás 2007 dec. 17, 20:12 
mit tettem roszul,hogy ott maradt az "Idézet"???? :38: :38:

Hozzászólás 2007 dec. 17, 20:10 
doromboló írta:
Amaryl, ha nem akarsz lejönni, mert macerás...

Az a helyzet,hogy nem a macera aggaszt,hanem azt nem tudom,hogyan fogok tudni elmenni az öcsém miatt,hogy itthon tudom-e akkor már hagyni??? Ha igen,akkor mindenképp megyek,viszont még előre ezt nem lehet jósolgatni,bizonytalan nagyon.Azt hiszem,az lenne a legjobb,ha elhoznád mikor itt jársz!

Hozzászólás 2007 dec. 17, 20:00 
Sziasztok!

Kedves Amaryl, elment pü-ben a mail címem, de itt is írom: monika.kakas@gmail.com

Most már 14 oldalra hízott a kigyűjtött anyag, egyenlőre nyers változatban van, de akit érdekel, szívesen elküldöm e-mail-ben. Ha lesz időm, csoportosítom: tartás, etetés, költés stb. szerint, de azért így nyersen is benne van minden.

A tojóm csak nem nyugszik meg, így nálam több, mint valószínű, hogy nem várja meg a kökény virágzását. De nem aggódok, külön rakom, elkezdem felkészíteni és kapja a hímet. Csak reménykedem (és kérek mindenkit, hogy szorítson nekem), hogy a gyűrűk még időben megérkeznek! (persze, ha sikerül minden a terv szerint és lesz kismadár is.) :25:

Hozzászólás 2007 dec. 17, 19:07 
Nem sejtelmeskedem, kedves Doromboló!
Mondtam a telefonban, hogy a baba miatt MOST mégsem veszek kanárit, de később igen, és még tenyészteni is szeretnék. Most biztos nem, később biztos igen. Ennyi.
Add el tehát a madarakat a legnagyobb lelki nyugalommal, nagyon remélem, hogy nem maradnak a nyakadon. Ha pedig miattam valami kár ér, tudunk beszélni, volt gyerexobám (csak magyarórára nem jártam...)

Hozzászólás 2007 dec. 17, 18:30 
Szia Gabe !
Ha jössz a versenyre levihetem oda, vagy utána január 1-től - 10.-ig nálam, vagy január 15-től - 25 -ig, szintén nálam.
Kynó ! Ugyan ez az időpont. Amaryl, ha nem akarsz lejönni, mert macerás akkor pestre ha megyek viszem !?...
Perényi Lacinak viszem Szegedre...
Ákos kértél egy hímet, ha gondolod felviszem pestre ?!...
A Bies Katinkának is fel tudom vinni ?!...
A Görgey Géza ?! 3-4-5 párat kért...most meg sejtelmeskedik ?!...Ha mégis ideolvasna akkor az időpontok neki is szólnak, de csak ha visszajelez záros határidőn belül, mert hezitálásra nem tudom tartani a madarakat !...Iker Ferinek a Január második időpont, talán el is tudom vinni ?!...Necokának meg a versenyen !...
Szabó Csabi még a kérdéses !?...Ugyan az a helyzet mint a Görgeynél...
Van még egy Ráczné Marim, de ő nem topik lakó tehát ő valszleg nem olvassa ezt !...
Az emilemet kérted Katy, de mindenkinek : maroti.bela@h-maroti.hu
Később még jövök a világítással...Á gyerünk most ! Szóval jó beszerezni egy időzítéses kapcsolót a madárházba. Lehet kapni autómatát amelyik magától lehalkítja a villanyt a beállított időben, vagy kézi tekerőset azt meg időnként kézzel halkítod. Soha ne legyen koromsötét, egy kis homály azért maradjon. Lehet egy kis olvasólámpát vagy egy még gyengébb fényforrást használni, arra az esetben ha a tojó valamiért leszállna, hogy visszataláljon !...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 17, 16:08 
Csak még egy gondolat a tenyésztésre való felkészítéshez....
Mindent fokozatosan :idea: ! Ne legyen hirtelen nagy dózisban a kondis kaja, a hőmérséklet és a fény mennyisége se legyen hirtelen emelve, ugyanis ez részleges, szélsőséges esetben teljes vedlést idézhet elő, ami keresztülhúzhatja minden számításunkat :idea: !

Tehát mindenből keveset az elején, és mindent szépen fokozatosan :idea: !
Már amennyire ez megoldható...... :?(nem mindíg egyszerű... :roll: ...)

Üdv : neco

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 17, 14:46 
Sziasztok!

Mostanában idő hiányában csak olvasgatom a fórumot....
Készülgetnek a kalitkáim, a verseny előtt elkészülnek teljesen. Majd hozok képeket róla!

Doromboló, mikor lehet majd menni az előjegyzett madarakért?

Üdv.: nagygabe

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 17, 12:41 
"Hali mindenki akit érint !"
Lajos, Sssssssssssárga vagyok az irigységtől... :pale:

Trubadúr, örülök, hogy végül egyetértünk 8) .

Imola, jókat mosolygok az elemzéseden. Nem is gondoltam volna, hogy szereplője leszek majd egy háziolvasmánynak... Majd a nemtomhányadik oldalon a foglalkozásom is kiderül... :wink: De igazából a lényeges dolgok, mit a rollerezéssel kapcs. tudni kell, Doromboló az első max. 20 oldalon tárgyalta.

Neco, igazad van, szinte egy évvel ezelőtti témáról kérdeztem. Hidd el, utána is néztem, keresgéltem, de a kökény virgzása nekem nem egy biztos kiinduló pont. Dicséretedre váljék, a roller kanári tenyésztésének kezdeti periódusa (tervezés, előkészítés, táplálás, mire kell figyelni) ilyen szépen összefoglalva még nem szerepelt ebben a topikban! A megtermékenyítési periódustól már ismét inkább van leírás. :study:

Amaryl: teutschg@freemail.hu :D

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 17, 10:35 
De oda csak olyan madarakat viszünk amelyek meg vannak rendelve ! Arra senki ne gondoljon, hogy piacot csinálunk a versenyből ! Tehát addig tessék gondolkodni !.... :idea:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 17, 8:51 
Hali mindenki akit érint !

December 28 - án a versenyzők és kedves kísérőik Szegeden a Tápéi "Aranylabda" hotelban éjszakáznak. 1 5oo méterre a verseny színhelyétől.

29.- én meg a Szántó Kovács János utcai Művelődési Házban kukorékolnak, egészen a programok befejezéséig.

Reggel 9 órától minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 17, 4:23 
Heló' Mindenkinek!

Szia Amaryl! neco@citromail.hu (már amennyiben engem is érint a felhívásod :wink: )

Szia Imola! Én néztem el a naptárt. :oops: Minden úgy lesz ahogy Lajos versenykiírásban ismertette.

Szia Trubadúr! A madaradat színkanárinak, ezen belül intenzív aranybarnának nézem, de ilyen ha jól tudom nincs a COM kulcsok közt. Színezve szép standard szerinti bronz madár lenne, hivatalosan: vörös-fekete intenzív :idea: . (Így is szép, - festeni sem lehetne szebbet :D -csak nem felel meg a standardnak! Ha zárt csőrrel énekel, lehet hogy valóban roller keverék, de az biztos hogy nem tiszta roller. )

Szia Gizmó! Örülök, hogy sejtelmesen előtűnsz néha! 8) Jó a kép az avatar-ban! Mint egy UFO! :D

Szia Gabesz! "Szaki dógokat" itt kérdezz, szerintem itt kevésbé siklunk el felette.... :wink:
Ha nov. közepén lesz nálatok a verseny, valóban másfél hónappal korábban kell indítanod a tenyészszezont mint nálunk. Tehát febr. vége-márc.közepe helyett jan.közepe-végén.
A tervezett párosítás elött 7 héttel a hímeket kezd el változatosan táplálni. Minden másnap legyen felváltva: lágyeleség, csíráztatott mag, l.e., alma, l.e, cs.m........stb.
Ezzel párhuzamosan növeld a nappalok (megvilágítás) hosszát fokozatosan, oly mértékben, hogy a hatodik hét végére min.12 óra legyen a nappal, valamint a hőmérsékletet is emeld ha esetleg hidegen történt a teleltetés.
A tojókat 3 héttel később kezd felkészíteni a hímeknél. A menet ugyanez, de 3 hét csúszással, mert a hímek nehezebben érik el a tenyészkondíciót. Ha nem ez a forgatókönyv, akkor lehetséges, hogy terméketlenek lesznek az első költés tojásai.
Hogy alkalmasak a madarak a szaporodásra, annak látható jelei is vannak, de erről írt már Doromboló az elején asszem.....(Megduzzadt ivarszervek, kipirult kloaka...stb.) Természetesen a madarak viselkedése is megváltozik. A tojó csőrében fészekanyaggal repked, vagy mint Monánál az etetőben ül, a hím meg szárnyát lecsapva énekel.
De lehet, hogy ezekről már volt szó egy éve :?: :shaking: :geek: :scratch: :dwarf: :drunken:?

Hozzászólás 2007 dec. 17, 2:11 
A tyúkudvar minden lakóját úgymint a kiscsibéket,tyúkocskákat,tyúkanyókat,délceg kakasokat kérem,hogy priviben írják már meg az e-mail címüket!!!!és lehetőleg minél előbb,mielőtt elkapna a karácsonyi konyhatündérkedés ingerenciája! Köszönöm!!!

Hozzászólás 2007 dec. 17, 0:38 
29. oldal: költői trilla Gabesz számára. Kedves Doromboló érdemes visszaolvasnod.
31. oldal. Nagygabe kislány madárkája meghalt. Megjelent Ákos a pintyekkel. Bár én határozottan papgájnak látom őket.

Neco azt írta, hogy dec. 30-án lesz a nyilvános eredményhirdetés és énekelgetés.
Akkor ez a rendezvény két napos, és a lefoglalt madarakat 30-n vasárnap lehet elhozni?

Hozzászólás 2007 dec. 16, 23:59 
Engem egy darab pontozólapos Roller érdekel kedves Doromboló, de ő legalább nagyon. (És biciklinek fogom hívni)
El nem tudod képzelni, mennyit keresgéltem, mire rátok találtam.

A Tanga család patvaránál még nem tartok.

Tessen má megmondni, hogy és mivel kő a rigó karmait megkurtítni!! Mitű nyőtt meg akkorára?! (Üdv a magyar szakosoknak:)

Nem egy egyszerű fogalalkozás a hannoverié. Félénk kérdés: A vizslák lőtt madarat apportíroznak ugye? ÉS jelzik a madarat?

Én meg matematikus szakon végeztem kedves Trubadúr, pár évvel később meg szt. tanári szakon. KLTE TTK.

(De attól még nem tudom feltenni a képemet, kedves Kuzmi! Kitallóztam, elküldtem, aztán nem történt semmi, pedig 150x130 pixel és 8 kilobyte) .

A biblia helyett a bibiamagyarázatokat olvasom, mindenféle ízlésnek megfelelő értelmezésben. sokkal olvasmányosabb:) Azért jöttem, hogy életük legyen, és, hogy bőségben legyen..Nem igaz?

Hozzászólás 2007 dec. 16, 23:35 
Ráklikkeltem biza! Megyek is aludni, mert tényleg lementem alfába... :D

Hozzászólás 2007 dec. 16, 23:19 
...Ráklikkeltél a Mona által ajánlott roller maghallgatásra ? Kedves szívtipró dalnokom ! Ha igen akkor most már tudod mi a roller és a csapper hangzás közti külömbség ?!... Ez egy egészen sajátosan mély pasztelos bársonyos hangzás...inkább fafúvósokra emlékeztet a roller éneke de semmiképpen sem a csapper füttyére. Ezért írtam korábban, hogy telejesen el lehet lazulni a roller énekétől s ha becsúkod a szemed egy kollekció hallgatásakor, könnyen alfában találod magad !.... :shock:

Hozzászólás 2007 dec. 16, 23:08 
Ez az alapmondás igaz. Isten könnyebben meg tudja segíteni azt, aki magán is segít, vagy legalább akar. Aki elhagyja magát, azzal nehéz dolga van még neki is.
Különben a felvilágosodás korában keletkezett a mondás, Tulipános Fanfan tette híressé.

Hozzászólás 2007 dec. 16, 23:04 
Én leszek a leg puritánabb gyaúr barátod aki ésszre sem vette volna a "+d" betűt ... Borzasztóan sajnálom de nem rejthetem véka alá mert nem vola tisztességes, hogy az én alapmondásom : " segíts magadon, az Isten is megsegít !.... :25:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 261  Következő