Flyeer írta:
Nemrég írtam ,hogy reszket a madár
Most már biztos valami betegség
3 madaram volt (2fiú egy lány)
az egyik fiúnak reszketett( a többi nem) aztán elpárzott a tojóval, eladtam azt a hímet és párba állt a másikkal, Először a tojó, majd a másik hím is remeg. Mitől lehet ez? :S
Szervusz!
Stressztől!
Lehetőségedhez mérten vagy állíts eléjük kamerát, vagy lesd meg őket hogy a jelenléted nélkül is reszketnek e. Néhány egyed hajlamos rá, hogy ha rosszul választjuk meg a röpde/kalitka helyét, akkor nem érzik magukat biztonságban az ember jelenlétében. Nimfám is és barátom is van ilyen. Nem röpdös össze vissza ha meglát, csak remeg. Egy hétig néztem őket kamerával és a remegésnek nyoma sem volt mindaddig, amíg valami stresszhelyzet nem alakult ki, pl a többiek riasztottak, vagy én meg nem jelentem.
A barát felhagyott helyváltoztatás után ezzel a tünettel. Mondjuk ő már 2 éve nálam van, de a nimfa nem igen akar megbékélni a helyzettel, őt idén vettem...sajnos pont egy olyan mutáció amiből csak ő van...ugyhogy remélem tényleg nem genetikai betegség

Ha lesz fiókája és ilyet látok rajta akkor már nem lesz kérdés és le kell selejtezni.
Nemhinném hogy madár-parkinzonkór lenne

, bár akkor sem lenne fertőző, szerintem a másik madarad csak utánozza. Ennek ellenére csekkold le, hogy nem e valami mérgezés. Ha boltban vásárolt zöldségel/gyümölcsel, maggal eteted akkor sanszos.