Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 dec. 18, 12:40 
Mielőtt agyonütsz a macska miatt!! :30:

Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2007 dec. 18, 11:44 
Hahaha,miért pont vándorsólyom?????azért vigyázz rájuk,mert jobban szeretnék tojáson ülő roller fotókat ide biggyeszteni!!!!

Kép :26:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 18, 10:48 
Imike !
Attól van lefoglalva a dolog hogy aztmondod : Béla ! Kell egy roller hím tokkal vonóval 5 és 10 rongy között !...Egy vadidegentől ez lehet hogy kevés, olyantól viszont mint Te, akiről az impreszióm igen magas értéket mutat elég ennyi !...Külömben is mit akarnál előre fizetni ?...És ha közben ablakon keresztül érkezik egy vándorsólyom ?... :shock:
A kanári körmét kizárólag körömollóval csináld ! Az a izé meg a dizájnoságán kívül nem igazán hasznos cucc ! Letakarja ugynis azt a területet a karmocskán, ahol a vér ér kezdődik !...1000 éve így csináljuk, mert a körvágó nem vált be erre. Talán csak nagy kutyáknál, ahol előfordulhat az olló elnyeklése.... Aztán az sem biztos hogy a körmök hosza miatt áll ki az ujja a madárnak, hanem bélproblémák miatt egyszrűen kinyújtja az ujjait !...Lehet hogy elkezdték tömni, zölségekkel, esetleg vizesen, amitől hurutos rohamai vannak...Nézzétek meg a kloákát nincs e rászáradva egy kis guanó ,!...Ha van akkor le kell pattintani róla és kész...
Most jut eszembe, hogy van csattistós csipesz is a karmok ellen ?!...
Az olló a biztos !
Elvtársi üdvözlettel .....!

Hozzászólás 2007 dec. 18, 9:32 
Gyere Géza !...Már nem foglak összekeverni !...Csak előtte idő egyeztetés !..... :lol:

Hozzászólás 2007 dec. 18, 8:50 
Neco! Kösz a hozzászólást a kanárimról!
Mindenkinek megírom én is, mint Doromboló, amit Amaryl kért: gezagorgey-kukac-yahoo-pont-com

Hozzászólás 2007 dec. 18, 8:42 
Ja, a farkaskörmöt összekevertem a körömmel. Nem?
Dorombolónak: Januárban még nem veszek kakast, de még idén szeretnék lelátogatni Herendre. Előtte természetesen telefonálok.

Hozzászólás 2007 dec. 18, 8:37 
Szmolai: Tudom, hogy a magyartanár nem nekem szólt, érteni kicsi magyar!
Viszont a gyerexobát úgy írtam, hogy abbú kiderűjön a kulturálcsági művelcség.
:D Az igazán gyengék kedvéért idetettem egy ilyen nevető jelet. Ja, és az igazán gyenge is vicc, halló!, senkinek se szól.
Mit jelent viazont az szt tanári? az szt-t nem értettem benne.
A kiskutyáknak nem nagyon fáj a farkaskörm eltávolítása. Erdélyi kopóban utazom, onnan tudom. Egy nyüsszentés maximun, tonogént a sebre, aztán egy vigaszcicit kell neki adni az anyján.

Hozzászólás 2007 dec. 18, 1:28 
Idézet:
aranyos vagy

Az hááát!!! tudom!!! és nagyon szerény!!!! :05: :24:

Hozzászólás 2007 dec. 18, 0:48 
Köszönöm Amaryl, meg vagyok mentve!
Kérem a számlaszámot, ahová utalhatok, a madaram meg vagy elhozom, ha tudom a versenyről, vagy Amaryl elküldi! Nagyon-nagyon aranyos vagy Amaryl!!!

Hozzászólás 2007 dec. 18, 0:41 
Doromboló:
Azért, mert összepréselnéd vele. Karomvágót kell használni, erre találták ki. A verebecske körmét a boltban növesztették igen hosszúra. Eláll a rúdtól. Ilyet én még nem láttam. Egyébként kedves, szelíd, érdeklődő verebecske (kanári)
Receptek kivágva, továbbítva, köszönöm.

Eddig repkedett kicsikét, ha kinyitották a kalitják. Most meg nem repked, üldögél. Annyit tudunk róla, amennyit a kereskedő tudott, azaz semmit. Ezért ülök két hete minden este-éjjel a gép előtt, hogy kanári-infót gyűjtsek. Így akadtam a rolleresekre...És én rollert szeretnék.
Verebecskéhez meg kinyomtattam a Neco lapjáról a tartás részt.

Mitől van az lefoglalva, ami nincs lefoglalózva? Én sokkal jobban szeretném előre kifizetni.

Mit kell nekem pontosan megmondani? Egy zöld-sárga roller kanárit szeretnék, akinek van pontozólapja, gyűrűje, egészséges, énekel nekem,
messziről szerethetem (mert a kanárik nem kedvelik a bizalmaskodást meg a túl sok ajnárt tanultam:)), továbbá felvághatok a származásával, ahogy az sznobéknál szokás.

Szeretem az állatokat, Neco kutyusai is igazolhatják. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy jól érezze magát nálunk egyedül is. Hárem nélkül.

Hozzászólás 2007 dec. 18, 0:41 
Szmolai!!!! fiam Kecskeméten lakik és hetente többször jön hozzám!!! doromboló az én madaraimmal együtt ide felhozhatja,a gyerek elviszi,és megbeszélitek hol veszed át a csurit!!! :72:

Hozzászólás 2007 dec. 18, 0:15 
Miért fáj a körme a kiskutyának ha levágjuk körömollóval ?...Most mi vaaaan ?! Imi !....Ne őrjíts meg egészen ?...Sem a kutyinak, sem a madárnak, sem az embernek nem fáj a körme mikor vágják !!!...De hogy is jött ez egyáltalán szóba ?!...A kanári körme magától kopik annyit, hogy azzal nem kell foglalkozni ! Ritkán, kb. évente azért közelről érdemes ellenőrizni, hogy nem nőtt e mégis nagyon hosszúra ?!....Ha igen akkor csak a teljesen átlátszó részt szabad levágni, de a vércsatornától még határozottan visszább, mert ha belevágsz, akkor tényleg fáj neki és sokáig vérezni fog !...Láttam már olyan idiótát, aki hallott a körömvágásról ésazonnal lenyírta a madarainak...tövig !....
Képzelhetitek ?!... :07:
Milyen kaját kap a verebecske és naponta mennyit.? Vize van e hozzáférhetően, vagy olyan önitatóban van netán az éltető nedű amiből inni nem tud szegény ?!...Mennyi idős ? Ha még soha sem repült akkor persze, hogy hamar leparkol !....Vegyétek kézbe és ha éles a mellcsontja a hasa meg be van esve akkor főtt tojás reszelve+fele arányban reszelt keksz+nyers sárgarépa ugyanennyi és szórd meg kevés mákkal és keverd össze...Ettől tuti hogy feljön a kondija !...Ha meg azért zuhan le a földre mert ultra dagadt, ezt meglátod a kézbevételkor. Felfújod a hasán a tollat és ha a gömbölyű has vastagon sárga zsírral van borítva akkor ugye dagadt ! Ekkor sok alma és kaja felére, azaz 2 mokkáskanál és slussz, míg le nem fogy...kb. 2-3 hét....
Voltmég valami ?....
Ja ! Igen ! Foglalni madarat úgy lehet, hogy szólsz mi kell és én felírom...Semmit nem kell fizetni előre, de csak akkor írjál, ha 100% biztos az elképzelésed mert akkor már nem szivesen van visza út !....
Sajnos ilyenkor már nem szoktunk előjegyzést felvenni, de mint olvastad a Gézának rezelvált madarakból elvileg még van ?!....
Pontosan írjad meg mi kell s akkor az árat is meg tudom mondani....

Hozzászólás 2007 dec. 17, 23:23 
Dorombolo,honnan veszed, hogy bigott katolikus vagyok? A bigott szóra gondolok. A csetepaték miatt ne tarts, mert igaz nem is olyan régen, de kinyílt a szemem, a felekezeti különbözőséget terén. Addig a különbségeket néztem, most meg a közöst: Jézus Krisztust, meg a másik két személyt.
Neco, jónak tűnik a kép? Nem az, amire gondoltál.
Trubadur: örülök társaságoknak. Hiszem...
Üdvözlöm, az újonnan belépteket is.
A madarakról, Mona kérdezted. Tegnap este műtétet végeztünk. Emmánuel csőrét kurtítottuk meg. Aztán egy év után vetkőzik a kakas. Naponta tollakat gyűjtögetek a szőnyegről.
Az adventi várakozásra egy gondolattal ajándézkozva titeket búcsúzom: Ha ajándékot adsz, add a sziveddel, nehogy a kinyújtott kéz ott maradjon viszonzást várni.
Jó éjt.

Hozzászólás 2007 dec. 17, 23:19 
Amaryl: szmolai@gmail.com remélem nem késtem el!

Mona: kérek szépen nyers dokumentumot, ha rendszerezett lesz, azt is. Ráér, mire én tenyészteni fogok, addigra garantáltan készen lesz.

Doromboló: ha a kiskutya körmét manikűr ollóval vágnám, nyilván fájdalmat okoznék neki. Ezért kérdeztem, van-e valami külön szerszám erre a célra madaraknál. A verebecske (színkanári lehet?! Néha csipog, énekelni még nem hallotta senki) nem az enyém, a barátnőmé. Pár hete vette állatkereskedésben. És most nem akar repülni csak üldögél a padlón. Mit nézzek rajta? Vigyék állatorvoshoz? (tudom, hogy nem szabad állatkereskedésben madarat venni, de ez már múlt idő. Ha meghal Karácsonyra a verebecske, szomorú Ünnep lesz) Körömvágás-technikát továbbítom, köszönöm.

Ha van még nem lefoglalt énekes, és megmondod, hogyan kell lefoglalni, én szeretnék EGYET a Te tenyészetedből. Minden sznob (én is) hasraesik a koszorúidtól természetesen.
Csak azt nem tudom, hogy fog hozzám kerülni. Az árát előre is szívesen átutalom.
(Mert: az autómat 26-án elviszi a fiam, mennek az anyósához. Ha 29-re visszahozza, akkor sem szívesen vezetek Szegedig. Az a baj, hogy nemcsak én nem tudok vezetni az utakon. Ha munkanap lesz, nemigen találok "sofőrt". Buszon/vonaton meg nagyon nem szeretném kifázítani a madaramat. )

Trubadúr: a magyar tanár nem Neked szólt. Próbáltam felhívni a figyelmet egy meg nem válaszolt kérdésemre. Erőszakoskodtam, de nem Veled.
Neked az idézetet szántam, mert ez a kedvencem.

Hozzászólás 2007 dec. 17, 22:49 
Mona!!! kűűűűdöm azonnal!!!))) kapsz ráadást is,kárpótlásul!!!!

Hozzászólás 2007 dec. 17, 22:37 
:91:

Így jó lesz, Amaryl? :D

Hozzászólás 2007 dec. 17, 22:20 
Aki elküldte az emilkéjét,és nem kapott tőlem semmit az sikítson....aki meg kettőt is kapott ugyanabból....háááát,van ilyen!!!! :77:

Hozzászólás 2007 dec. 17, 21:30 
LEGYEN GYÖNYÖRŰ,BOLDOG,BÉKÉS KARÁCSONYOTOK!!!!

http://www.riversongs.com/ecards/merry_christmas.html

Hozzászólás 2007 dec. 17, 21:12 
Oké, Gábor !

Hozzászólás 2007 dec. 17, 21:10 
Most tudok a fennmaradt kérdésekre válaszolni Imolcsi !
Igen a vizsla "állja a vadat" (apróvadat) és a lőtt madarat vagy nyulat rókát odahozza.
A rigó körmét mivel lehet levágni ?...Ezt csak egy matematikus kérdezheti ?!... :roll: Ecetes szabjával drágám ! Lehetőleg Árpád korabeli !..........Hát OLLÓVAL Teeeee !!!!! Ha most megkérdeznéd, hogy mekkorával, azonnal kocsiba ülök és kezedbe adok személyesen egy körömollót !.... Deresre húzás terhe mellett ! :lol:
A Tangaráék perpatvara meg nincs a topikban leírva...csak annyit tudni amennyit a múltkor elmondtam ! :wink:
A vágást pedig a karmoknál óvatosan csináld ! Határozottan fogd marokra a ....hát a madarat és az ujjaid közt kikandikáló lábán a körmöt az előtt vágd le mielőtt a vérerecske van ! Ez jól látható szabadszemmel is ! :shock:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 261  Következő