Én is megtapasztaltam ezt a hisztit, de én korábban elrontottam a következetlenségemmel, hisz nem tudtam ellenállni neki, hogy ne vegyem ki a kalitból.
Mivel jelenleg idősebb madaraim vannak (2,5-3,5 év)és kaptak előttem már egyfajta nevelést nálunk jelenleg nincs hisztizés, Gyurcsit azonnal kiengedem mikor hazajövök és órákat elvan a kalitka tetején. Mikor be kell mennie, kinyitom a kalitka ajtaját és mondom neki, hogy gyere csak és mutatok be a kalitkába...amit ő is mond és szépen bemegy a házába. Kincsőt ezután engedem ki, na ő már kicsit rafkósabb és NŐ

Mivel nektek még kicsi Hollyka Én azt javasolnám, hogy mikor beteszed a kalitba akkor menjetek ki a szobából és hagyjátok magára egy kis időre. Ha újból bementek és kezdi a hisztit akkor ismét menjetek ki. Rá fog jönni, hisz okos már ilyen kicsi korban is, hogy ha hisztizik, akkor otthagyjátok. Ez számára nem lesz kellemes érzés, hisz nem szeret majd egyedül lenni, de össze fogja kötni a hisztit az otthagyással.
A szíved fog megszakadni érte, de szerintem ezzel eredményt érhettek el. Ne várj egy-két nap alatt csodát...lehet, hogy pár hétbe ez bele fog telni. Ha nem jó ez a magoldás, majd kitalálunk egy B tervet, vagy ha valakinek van más ötlete akkor azt

Arra figyelj, ha magára hagyod, legyen neki sok játék a kalitban és tudja magát lefoglalni, illetve nekem a szobájukba minden nap reggeltől-estig szól egy rádió.