Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: László

Hozzászólás 2010 szept. 5, 16:00 
molnarl.g írta:
Szia Laci!

Én is Laci vagyok, ha őszintén nagyon szeretnél egy Jákót (mint én).

Nekem is lesz...van is rá egy összegem, de várom a pillanatot mikor
megcsörren a telefonom...és egy hang azt mondja: nálam van a kis Jákód...mikor jösz érte?
Tudom, hogy már él az a madár akit nekem teremtett Isten!
Ő egy életre való társ lesz.

Soha ne mond, hogy soha........
Laci

Szia!

Ha nem csak azért szeretnéd, hogy egy állattal több legyen aki "imád" téged.
Nem, nem csak azért,hogy egyel több legyen

Ha nem csak villogni szeretnél, hogy "nekem Jákóm van! Csóri kis Hullámos tartók..."
Hullámost és Nimfát is tartok kolóniában és nem is szeretném őket eladni, esetleg majd az utódokat

Ha egy teremtményt szeretnél aki egész életedben melletted lesz, akit néha ápolni kell, aki lepiszkítja a kedvenc holmidat, akire el kell költened a nyaralásra, bulira félre tett pénzed.
Nyaralni már most sem járok, nincs kedvenc vagy féltett holmim, a bulizásból már kinőttem, Ápolni az összes madart kell, ha beteg fajtól függetlenül

Aki szétrágja a legféltettebb kincseid, egy pillanat alatt.
Ilyenem, ha lenne is nem ezekért aggódnák,hanem azért,hogy a madárkám lenyelt -e belőlle valamit.

Aki miatt esetleg évekig nem mehetsz nyaralni...
Nem járok nyaralni, és nem anyagi miatt,hanem mert nem szeretném senkire rábízni a mostani madaraimat sem. Az a biztos amit saját maga intéz az ember.

Aki miután szétszedte az új telefonod, csak együgyűen néz, mintha mi sem történt volna...
A telefon pótolható! Az egyéniséggel rendelkező madár viszont nem pótolható, vehetsz másikat de az már egy másik egyéniség, nem ugyan az.

DE! Akinek ha a szemébe nézel, az egész Világot látod benne, aki egy igazán őszinte társad lehet, akiben nem fogsz csalódni...

AKKOR LESZ JÁKÓ PAPAGÁJOD!!!

Minden állatot védeni kell,hisz a legnagyobb ragadozó a Földön az ember, mert az állatok életét nem csak a levadászásukkal lehet elvenni, az élethez szükséges területet is meg kell hagyni nekik, hisz ennélkül is kihalhat.

üdv Laci.

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 szept. 4, 16:56 
Egyet...

Minden papagájt párban illik.. úgyhogy szerintem akinek vágya valamilyen papagáj az jobb ha elfogadja, hogy dupla annyival kell számolni, meg dupla hanem többször annyi hellyel :)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 4, 15:19 
Szia Laci!

Én is Laci vagyok, ha őszintén nagyon szeretnél egy Jákót (mint én).
Ha nem csak azért szeretnéd, hogy egy állattal több legyen aki "imád" téged.
Ha nem csak villogni szeretnél, hogy "nekem Jákóm van! Csóri kis Hullámos tartók..."
Ha egy teremtményt szeretnél aki egész életedben melletted lesz, akit néha ápolni kell, aki lepiszkítja a kedvenc holmidat, akire el kell költened a nyaralásra, bulira félre tett pénzed.
Aki szétrágja a legféltettebb kincseid, egy pillanat alatt.
Aki miatt esetleg évekig nem mehetsz nyaralni...
Aki miután szétszedte az új telefonod, csak együgyűen néz, mintha mi sem történt volna...

DE! Akinek ha a szemébe nézel, az egész Világot látod benne, aki egy igazán őszinte társad lehet, akiben nem fogsz csalódni...

AKKOR LESZ JÁKÓ PAPAGÁJOD!!!

Nekem is lesz...van is rá egy összegem, de várom a pillanatot mikor
megcsörren a telefonom...és egy hang azt mondja: nálam van a kis Jákód...mikor jösz érte?
Tudom, hogy már él az a madár akit nekem teremtett Isten!
Ő egy életre való társ lesz.

Soha ne mond, hogy soha........
Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 4, 12:01 
Laci Én is csak megerősíteni tudom az előbbi hozzászólást! Minden madár egy kis tünemény aki boldogságot tud hozni az életünkbe.
Az első kis kedvencem egy hím kanári volt, akivel annyit foglalkoztam, hogy megszelidült. Ült a vállamon, jött puszit adni és huncutságból mindig felrepült a szoba legmagasabb pontjára és onnan tátogott rám, hisz nem tudtam elkapni :) Imádtam nagyon, bár akkor még csak 14 éves voltam, de mégis annyi örömet okozott.
A jákók azért különlegesek mert nagyon szépen megtanulnak beszélni, és rendkívül értelmesek. Ezért is olyan drágák sajnos.
Hidd el, ha van egy kis hullámosod vagy nimfád az is sok örömet tud neked szerezni, de kívánom, hogy álmod valóra válhasson és egyszer Te is megtapasztald azt amit ezek a "szürke bundások" tudnak nyújtani :D

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 4, 2:01 
Tompe73 írta:
Sziasztok Jákó gazdik.

Nagyon írigy vagyok ám rátok, mert az én nagy vágyam is egy jákó papagáj, csak sajnos anyagi helyzetem nem teszi lehetővé ennek a gyönyörű madárnak a vételét.

Így ez nekem megmarad álomnak, és amiket írtok,hogy mire képesek egy kis simogatásért vagy azért,hogy játszatok velük ,azért az nem semmi.

Nagyon szépek a madárkáitok , grat hozzájuk, és jó egészséget nekik .

Köszönjük! Sose bánd, hogy nincsen, minden madár tündéri ha jól bántak vele a születése első perce óta.

Hozzászólás 2010 szept. 4, 2:00 
Betty írta:
Féltékenyek is egymásra. Ügyelek rá, hogy mindkettővel egyformán foglalkozzak, de elég nehéz. Gyurcsi nagyon sokat változott mióta Kincső itt van. Kincső közvetlenebb, bújósabb és ezt Gyurcsi látja és próbál ő is olyan dolgokat csinálni mint a csajos. Mindketten tudják, hogy imádom mindkettőjüket :)

Megy a verseny Gyurcsi próbálja felvenni a versenyt ami nem könnyű egy kislánnyal..

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 szept. 4, 1:12 
Sziasztok Jákó gazdik.

Nagyon írigy vagyok ám rátok, mert az én nagy vágyam is egy jákó papagáj, csak sajnos anyagi helyzetem nem teszi lehetővé ennek a gyönyörű madárnak a vételét.

Így ez nekem megmarad álomnak, és amiket írtok,hogy mire képesek egy kis simogatásért vagy azért,hogy játszatok velük ,azért az nem semmi.

Nagyon szépek a madárkáitok , grat hozzájuk, és jó egészséget nekik .

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 3, 21:43 
Féltékenyek is egymásra. Ügyelek rá, hogy mindkettővel egyformán foglalkozzak, de elég nehéz. Gyurcsi nagyon sokat változott mióta Kincső itt van. Kincső közvetlenebb, bújósabb és ezt Gyurcsi látja és próbál ő is olyan dolgokat csinálni mint a csajos. Mindketten tudják, hogy imádom mindkettőjüket :)

Hozzászólás 2010 szept. 3, 21:19 
Betty írta:
Én is jártam már így, hogy Gyurcsi visszahúzódóbb volt. Csak ült, betakart lábbal és pislogott rám. Úgy megijedek ilyenkor. Rögtön nézem a székletét meg, hogy evett-e. Szerencsére ilyenkor csak pihen. Nekik is vannak kevésbé aktív napjaik.
Biztos aranyos lehet ahogy befurakszik az ágyba melléd :D
Nekem Kincső ilyen bújós. Ha lefekszek a szőnyegre vele játszani, azonnal befurakszik a nyakamhoz és mondja, hogy ohh jajj Kincső :) Ilyenkor össze-vissza csókolgatom amit külön kér is.
Gyuri kimértebb. Ő is kéri a simogatást, de ha nincs kedve hozzá akkor jelzi és én hagyon, had játszon amivel akar. Ebből is látszik, hogy ő már ivarérett szerintem.

:) Szerintem elég sok problémát okozhat nekik, hogy mindkettő emberi párt szeretne, legalábbis Kakapo nagyon féltékeny.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 3, 20:37 
Én is jártam már így, hogy Gyurcsi visszahúzódóbb volt. Csak ült, betakart lábbal és pislogott rám. Úgy megijedek ilyenkor. Rögtön nézem a székletét meg, hogy evett-e. Szerencsére ilyenkor csak pihen. Nekik is vannak kevésbé aktív napjaik.
Biztos aranyos lehet ahogy befurakszik az ágyba melléd :D
Nekem Kincső ilyen bújós. Ha lefekszek a szőnyegre vele játszani, azonnal befurakszik a nyakamhoz és mondja, hogy ohh jajj Kincső :) Ilyenkor össze-vissza csókolgatom amit külön kér is.
Gyuri kimértebb. Ő is kéri a simogatást, de ha nincs kedve hozzá akkor jelzi és én hagyon, had játszon amivel akar. Ebből is látszik, hogy ő már ivarérett szerintem.

Hozzászólás 2010 szept. 3, 15:37 
Betty írta:
Nagy a csend jákósok! Mindenki jól van?

Igen, Kakapo tegnap megijesztett olyan mélyen aludt amikor hazaértem , hogy nem rontott rám amikor enni kezdtem csak pislogott. Ma reggel nem lehetett kirakni az ágyból, mert valaki lakast ujitott fel es a zaj miatt folyamatos simogatast igenyelt :lol:

Hozzászólás 2010 szept. 3, 14:30 
Kedves Jákó Tenyésztők!

Eltüntetek a fórumból, de tudom miért...!
Valakinél közületek már megszületett az én leendő Jákó papagájom!
Sokat kell vele foglalkozni hiszen az én szépséges madaram lesz!

Előre is köszönöm, és vigyázzatok minden csöppségre, ki tudja melyik kerül majd hozzám...

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 3, 11:20 
Nagy a csend jákósok! Mindenki jól van?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 30, 15:30 
dobozostej írta:
Én ezért nyitottam a papagáj szelídítése topikot, csak teljesen más a neve :bom:

Megvan, akkor átteszem oda és ott folytathatjuk. ;) (Csak most meló.)

Átmozgattam. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 aug. 31, 10:29-kor.
UPDATE

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 aug. 30, 15:27 
Én ezért nyitottam a papagáj szelídítése topikot, csak teljesen más a neve :bom:

Hozzászólás 2010 aug. 29, 2:34 
gaby írta:
Köszi a tippet Betty.
Remélem sikeres lesz. Annyira szeretném ha kiegyensúlyozott boldog madárka lenne. Olyan édes, és azt gondolom ha a Jó Isten rámbizta az életét, mindent meg kell tennem érte. De azt is szeretném közben, hogy a családom is áttélhesse ezt a csodát, amit én :P
A gyerekek meg az életvitel miadt sajnos este van több időm rá. Főleg, hogy nem akar visszamenni a kis vacak. Nálunk a nappaliban van. Szinte mindig lát bennünket. Ja a kutya mondjuk rosszabbul van, mert ha a madár jön ki , ő is megy ki a kertbe. :( Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez lesz. A Pippi simán odamegy hozzá :mrgreen: .
kb 2 hete mindenre azt mondta JÓ. most ezt elhagyta , most mindenre pipike. Az igazság az, hogy ha kint van le se száll rólam, hiába mászófa hiába létra, csak a fotel, vagy a kezem. Még sosem hagytam egyedül amikor kint volt. A multkor megpróbáltam a jegyzetem befejezni, háááááááááát széttépte a papirt elvette a tollat. :lol: Feladtam.
Nem tudom, hogy az 1 ó kintlét elég e neki? A tenyésztő szerint igen. :?:
Meglátom :roll:
Szia

Gondolkodj úgy róla amit megérdemel az intelligenciaja 4-5 éves gyereké minimum, nem hiszem, hogy egy 4-5 éves gyerek boldog lenne azzal , hogy kalitkába zárják, egyedül hagyják és néha kiengedik... maximum be lehet törni erre egy madarat , de nem hiszem , hogy boldog lenne. A tenyésztők véleménye nem mérvadó ők pénz termelnek velük és nem a madarak igényeivel foglalkoznak. A madaraknak a legjobb bánásmód mellett is csak börtön töltelék szerep jut, szerintem nem helyes fogságban tartani egyiket sem, de ha már ez van legalább a legjobb bánásmódban legyen részük amennyire lehetséges.
Párválasztó madarak és nagyon hűségesek, emiatt senkitől sem fogadnak el simogatást a családban ez természetes , ellenkezőleg azt akit Te szeretsz inkább támadják féltékenységől vagy maximum elviselik.

Az én madaramhoz csak én nyúlhatok a családban senki más ő a párom és hűséges... a feleségemnek 5 év után ritkán a kezére megy általában csak vészhelyzetben ha segítség kell. Puszit adhat neki sokat és az elfogadja a lehajtott fejére ez nála a barátkozás jele, de nincs kézzel érintés.

Az én kis madaram el van kényeztetve nincs betörve , kalitkában két esetben van , ha elmegyünk otthonról vagy ritkán ha nagyon szeretne vmit és én nem tudom kitalálni mi lehet az és erős hiszti van (jelzés , hogy vmit szeretne) Ilyenkor letakarom a kalitkában és akkor jöhet ki ha csendben van ez gyorsan bekövetkezik, mert sötétben amugy is csöndben vannak.

A fentiekkel az a probléma , hogy zömmel emberi ételt eszik ami nem jó tudom, de mivel szabadon van ebben megakadályozni nem tudom. A másik választás, hogy betöröm, bezárom és néha kegyesen kiengedem mint sokan teszik. Ez számomra elfogadhatatlan nem teszek ilyet a gyermekemmel vagy a párommal.

A puszit javaslom a családod többi tagjának szétfeszitett ajkakkal először ha oda kap és oda fog mert ő csőrt vár akkor a fogakkal koccanjon.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 28, 21:50 
molnarl.g írta:
Szeretném kérdezni, hogy kell-e vitaminkigészítőt adni a 3hónapos madaramnak?
Amit most eszik: hetente 1/2tojás, naponta pitypang, sárgarépa, paprika, paradicsom rendszeresen+ magkeverék amit itt Zalaegerszegen a Gombás Laci bácsi boltjában szoktam venni, neki Arái vannak, igazán jó szakember szerintem, így tudja milyen keverék kell a madaramnak.

Laci, mindenképpen adjál neki kalciumot. Szerintem erre legjobb a calcium columba. Ilyen kis madárnak szükséges a csontok megfelelő fejlődéséhez. Én még a nagy madaraknak is adom időközönként. Főleg vedlésnél és költésnél van még rá szükségük.
Én használok még egy immunerősítőt (Gamba- Immun) amit évente 2x adok a madaraknak. Ezt 3 étig adom az ivóvizükbe és szerencsére eddig mind jó kondiciónak örvend. Nagyon jól felerősíti az immunrendszerüket.

Hozzászólás 2010 aug. 28, 21:07 
Sziasztok

Nekem mint tudjátok (még) nincs Jákóm, de az én madaramnál is megfigyeltem hogy nagyon következetesnek kell lenni a nevelésben...
Mai példa: leültem számítogépezni...nem foglalkoztam Totyival, erre ő elkezdte tépkedni az egér alátétem, múltkor ezért többször elzavartam az asztalról.
Ma viszont hagytam hogy tépkedje, mert már úgysem kell az az alátét...mikor észre vette hogy nem zavar a dolog már repült is a Gőgös Gúnár könyvemhez amit még gyerek koromban kaptam, és nagyon féltem.
Hogy honnan van érzéke ahhoz hogy ilyen módon követelje ki a foglalkozást nem tudom.
Időérzék: eddig napnyugtakor automatikusan aludni szokott menni, ma mivel borult idő volt már 6-kor sötétedett...nem akartam hogy olyan korán aludjon, ezért égettem a villanyt 8,30-ig.
Mivel eddig 8kor szokott aludni menni, fél9-kor már ki ment az álom a szeméből, és elég nehéz volt rászedni az alvásra.
Valahol olvastam hogy nem szabad a madarakat büntetni, és ez nagyon igaz!
Viszont jutalmazni érdemes.
Az azért fontos hogy tudja hogy ki a "főnők".
Szeretném kérdezni, hogy kell-e vitaminkigészítőt adni a 3hónapos madaramnak?
Amit most eszik: hetente 1/2tojás, naponta pitypang, sárgarépa, paprika, paradicsom rendszeresen+ magkeverék amit itt Zalaegerszegen a Gombás Laci bácsi boltjában szoktam venni, neki Arái vannak, igazán jó szakember szerintem, így tudja milyen keverék kell a madaramnak.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 28, 19:21 
gaby írta:
A multkor megpróbáltam a jegyzetem befejezni, háááááááááát széttépte a papirt elvette a tollat. :lol: Feladtam.

Ez de ismerős... :lol:

gaby írta:

Igazából jobb lenne a több. De csak akkor ha minden nap tudod vállalni (és kb minden nap ugyanazon időben, hogy hozzászokhasson). Nálunk a nemeske este 6-7 között kimehet a kalitból és 10 (22:00) kor megkísérelem visszatuszkolni oda. Ez hangulatától függően hosszabb időt is igénybe vehet ;)

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 aug. 28, 12:02 
Köszi a tippet Betty.
Remélem sikeres lesz. Annyira szeretném ha kiegyensúlyozott boldog madárka lenne. Olyan édes, és azt gondolom ha a Jó Isten rámbizta az életét, mindent meg kell tennem érte. De azt is szeretném közben, hogy a családom is áttélhesse ezt a csodát, amit én :P
A gyerekek meg az életvitel miadt sajnos este van több időm rá. Főleg, hogy nem akar visszamenni a kis vacak. Nálunk a nappaliban van. Szinte mindig lát bennünket. Ja a kutya mondjuk rosszabbul van, mert ha a madár jön ki , ő is megy ki a kertbe. :( Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez lesz. A Pippi simán odamegy hozzá :mrgreen: .
kb 2 hete mindenre azt mondta JÓ. most ezt elhagyta , most mindenre pipike. Az igazság az, hogy ha kint van le se száll rólam, hiába mászófa hiába létra, csak a fotel, vagy a kezem. Még sosem hagytam egyedül amikor kint volt. A multkor megpróbáltam a jegyzetem befejezni, háááááááááát széttépte a papirt elvette a tollat. :lol: Feladtam.
Meglátom :roll:
Szia

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 148  Következő