Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 7, 12:07 
Remélem nálunk sem lesz visszatérő probléma. Tegnap mintha kicsit neheztelt volna rám, de estére már haverkodtunk. Adtam neki sok-sok finomságot kiengesztelésképpen, na meg "megbeszéltük", hogy csak segíteni akarunk neki :D Reggel Kincsővel együtt úgy hintáztak mindketten, hogy majdnem agyrázkódást kaptak :) Imádják a hintájukat mindketten.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 6, 22:43 
Betty írta:
Voltunk Gyurcsival ma orvosnál és a tolla volt betokosodva. Nagyon szépen ki lett neki tisztítva és remélem nem lesz visszatérő probléma nála. Egyébként elég jól viselte a beavatkozást, de azért kellett a vastag kesztyű a megfogásához. :)

Hála istennek... egyszer Kakapo is kivakart a husáig egy tokot, azota szerencsere nem volt.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 6, 19:02 
Voltunk Gyurcsival ma orvosnál és a tolla volt betokosodva. Nagyon szépen ki lett neki tisztítva és remélem nem lesz visszatérő probléma nála. Egyébként elég jól viselte a beavatkozást, de azért kellett a vastag kesztyű a megfogásához. :)

Hozzászólás 2010 szept. 6, 13:52 
Warhawk írta:
africz írta:
Kerdes szamomra az, hogy ebben az esetben , hogyan kerulheto a romlott, dohos , gombás mag , mert én mindegyik keverekben talaltam mar a legdragabban is es abban is amit frisskent vettem tenyesztotol. Az emberi kaja oruletrol ami nalunk van ne is beszeljek ..

Ez nagyon nehéz, mert néha amit a boltban drágán megvesz az ember lehet már hónapok óta ott állt (és ki tudja, hogy megfelelően tárolták-e). Kevés helyen, de árulnak 15-20kg-os kiszerelésekben, ezek nem szoktak romlottak lenni, mert keveset hoznak be belőle és "időben" elfogy, így nincs rá idő, hogy megromoljon. Persze véletlenek bármikor lehetnek. Dobtam már ki 5 kiló "maradékot", mert nem fogyott el elég gyorsan... (inkább az menjen kárba, mint sem bajt okozzak vele).

Igen, pontosan ez a tapasztalatom, nem eszi a madar , nem eszi megkostolom es... ezert kell vigyazni a kenyszeritessel, hogy keveset adni neki es addig nem kap mast mig meg nem eszi.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 6, 10:10 
africz írta:
Kerdes szamomra az, hogy ebben az esetben , hogyan kerulheto a romlott, dohos , gombás mag , mert én mindegyik keverekben talaltam mar a legdragabban is es abban is amit frisskent vettem tenyesztotol. Az emberi kaja oruletrol ami nalunk van ne is beszeljek ..

Ez nagyon nehéz, mert néha amit a boltban drágán megvesz az ember lehet már hónapok óta ott állt (és ki tudja, hogy megfelelően tárolták-e). Kevés helyen, de árulnak 15-20kg-os kiszerelésekben, ezek nem szoktak romlottak lenni, mert keveset hoznak be belőle és "időben" elfogy, így nincs rá idő, hogy megromoljon. Persze véletlenek bármikor lehetnek. Dobtam már ki 5 kiló "maradékot", mert nem fogyott el elég gyorsan... (inkább az menjen kárba, mint sem bajt okozzak vele).

Hozzászólás 2010 szept. 5, 23:46 
Tompe73 írta:
molnarl.g írta:
Először nekem volt Nimfám, de mikor anyu agyvérzést kapott vettem neki is kettőt...
A madarak, és apu által sokat fejlődött anyu, jó érzés volt neki hogy gondoskodnia kell a madarakról, rövidesen újra tökéletesen beszélt anyu, mert sokat beszélgetett, beszélt a madaraihoz.
Márciusban anyu örökre eltávozott...rá pár hétre elpusztult az egyik Nimfa is.
A másik viszont nagyon megváltozott, vad lett, stb.
Nem tudtam össze szoktatni az enyémekkel, így egy tenyésztőnek adtam mindet.
Ha Nimfát látok egyszerre eszembe jut anyu...nagyon hiányzik...!

Így már érthető, gondolom anyud lett mindkettő madárnak a választott társa!
Azért vadult el az egyik ill.pusztult el a másik madár.

Sorry az emlékeztetésért.

Ez egy nagyon nehez dolog , nem lehet konnyu Neked, sajnalom.

Hozzászólás 2010 szept. 5, 23:45 
Betty írta:
Tamás az a baj, hogy elég nehezen tudtam megnézni neki. Táplálkozási gond? Ha valóban az, máris rosszul leszek, hogy mit rontok el náluk... Kapnak minden nap friss magkeveréket, gyümölcsöt, zöldségféléket. Igaz Gyuri semmi mást nem eszik, csak a napraforgómagot. Eddig a Versele laga magkeveréket kapták, most kipróbálok nekik egy másikat amiben van sok déligyümölcs. Két hete kapják és úgy látom bejön nekik, de Gyuri ebből is szinte kiszedi az összes napraforgót. Megeszi még belőle a mazsolát, papaját is, de az kevés.
Ez lehet a baj?

Szoritok neked Betty hogy ne legyen semmi baj, en vegig probaltam mar az osszes letezo magkevereket mindent megunta , nagyon nehez etetni oket ha szigoru vagy es nem kap mast megeszi mert ugyanaz mint a bortonben mindent megeszel mert nincs mas . Kerdes szamomra az, hogy ebben az esetben , hogyan kerulheto a romlott, dohos , gombás mag , mert én mindegyik keverekben talaltam mar a legdragabban is es abban is amit frisskent vettem tenyesztotol. Az emberi kaja oruletrol ami nalunk van ne is beszeljek ..

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 szept. 5, 19:11 
Betty írta:
Norbi, próbáltam már Én is hasonlót, de sajnáltam már szegényt mikor inkább nem evett. Holnaptól újból kipróbálom és kitartóbb leszek. Remélem az orvosi vizsgálat azt fogja igazolni, hogy csak egy ciszta.

Szia Betty!

Remélem, hogy csak egy sima zsír csomó és nem ciszta mert a ciszta az ugyan daganat de abból van jó és rossz indulatú is. Ezt szokták vizsgálni is ,hogy jó vagy rossz indulatú.

A zsírcsomó pedig akár el is mulhat ,ha az étrend változik,vagy kisműtéttel eltávolítható.

Reméljük a legjobbakat.

Hozzászólás 2010 szept. 5, 19:04 
molnarl.g írta:
Először nekem volt Nimfám, de mikor anyu agyvérzést kapott vettem neki is kettőt...
A madarak, és apu által sokat fejlődött anyu, jó érzés volt neki hogy gondoskodnia kell a madarakról, rövidesen újra tökéletesen beszélt anyu, mert sokat beszélgetett, beszélt a madaraihoz.

Így már érthető, gondolom anyud lett mindkettő madárnak a választott társa!
Azért vadult el az egyik ill.pusztult el a másik madár.

Sorry az emlékeztetésért.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 5, 18:24 

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 szept. 5, 17:40 
molnarl.g írta:
Szia!

Volt Nimfám is, de rossz emlékek kötődnek hozzájuk, így többet már nem fogok Nimfát tartani.

Mi volt az a rossz emlék,ami miatt nem tartasz többet,hisz ők is gyönyörű madarak.

Hozzászólás 2010 szept. 5, 17:24 
Lehet, hogy nekem könnyebb dolgom volt, mert Rory már amúgy is sok rosszat átélt...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 5, 17:21 
Betty írta:
Igaz, Gyuri semmi mást nem eszik, csak a napraforgómagot....Ez lehet a baj?

Sajnos pont az olajos magvak képesek ilyesmit okozni, de várjuk meg mit mond az orvos.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 5, 17:20 
Norbi, próbáltam már Én is hasonlót, de sajnáltam már szegényt mikor inkább nem evett. Holnaptól újból kipróbálom és kitartóbb leszek. Remélem az orvosi vizsgálat azt fogja igazolni, hogy csak egy ciszta.

Hozzászólás 2010 szept. 5, 17:12 
Ha adhatok tanácsot, így kezdő Jákó tartóként, akkor leírom, hogy én hogy vettem rá Roryt, hogy mindent megegyen.
Ezalatt a magkeveréket értem.

Szóval amikor még nekem is csak napraforgómagot evett meg, természetesen nem egyből vontam meg tőle, hanem bekevertem pár másféle maggal. Majd a legutóbbi börzén vettem neki egy Prestige vitaminos keveréket, de nem kevertem bele több napraforgómagot és a mogyorót is kivettem.
Így aztán, amikor elfogyott a napraforgó nem volt más csak a többi mag benne. Jaa és csak annyit kapott, hogy pont egy napra volt elég neki.
És szépen elkezdte rágcsálni a többi magféleséget is, majd egy ideje már majdnem mindent megevett belőle.

Aztán elmentem Máthé Józsihoz és ő is sok tanácsot adott. A Társunk a papagáj című könyv is segített és elkészítettem egy napi menüt neki, amikor szabin voltam.

Délelőtt csakis zöldségeket és gyümölcsöt kapott, néha főtt tojást is kevertem hozzá. Persze azt kiszedte, ami ízlett neki, aztán inkább koplalt. Délután kapott csak magkeveréket, amennyit estig megevett. Mindössze pár nap leforgása alatt rájött, hogy jobb, ha mindent megeszik, mert reggel úgyis csak zöldség és gyümölcs lesz neki, így éhes marad.

Azóta nyomatja be az összes magot, ami van a tálkájában. Nincs benne szinte egy bontatlan sem!

Lehet, hogy nagyon okos madarak, de őket is az ennivalóval lehet megfogni a legkönnyebben. :)

Amúgy Rory sem eszi meg a táljából az elé rakott zöldséget és gyümölcsöt. Jobban szereti, ha kézből veszi el, de azt meg is eszi. Persze nem tonnaszámra, de azért kóstolgatja.

Hozzászólás 2010 szept. 5, 17:11 
molnarl.g írta:
Szia!

Köszönöm válaszod!
Remélem nem sértettelek meg őszinteségemmel.
Örülök hogy te is felelőséget érzel az állatokért, én miattuk szoktam le 5éve a húsevésről, de ezt nehéz elmagyarázni.
Nekem most van egy gyönyörű Hullámosom, és a Gallérosom, +két törpenyuszi.
Volt Nimfám is, de rossz emlékek kötődnek hozzájuk, így többet már nem fogok Nimfát tartani.
A Jákó, már gyerekkori vágyam, körülbelül most jutottam el odáig hogy megengedhetem magamnak.
Most (még egy hónapig) 38 éves vagyok, így Totyi is nagy valószínűséggel, de a leendő Jákóm biztosan életem végéig családtag lenne.

Szia.

Nem sértettél meg, azt hiszem az utolso mondatom híven tükrözi azt amit gondolok nem csak a fogságban tartott állatokra gondolok.

Ezért is született meg az a mondás is persze már elég régen, hogy Minnél több embert ismerek annál jobban szeretem a kutyámat.

Lehet az csúcsragadozó,oroszlán,tigris,gepárd is ha nincs élet tere, mert az ember kifossza kizsákmányolja a földet, fajokat ítél kihalásra a terület szerzési és birtoklási vágyával.

Csak kevésnek jut eszébe,hogy meg kellene tartani az utód nemzedéknek ,hogy ők is csodálhassák majd,milyen szép. ez érsd az összes állat fajra.

Én ebben a hónapban töltöm a 37. -et :) hogy repül az idő.. :?

Az,hogy innen egy életre szól az biztos hisz fogságban 60-80 évig él a jákó.

Én sajna anyagilag nem tehetem meg a vásárlását, mert akkor abban a hónapban már nem maradna semmi másra, gyüjtögetni meg nem szeretek, mert azt mindíg elkölti az ember (van kivétel).

Nekem egy kézzel nevelt hullim van, de már őt is be engedtem a kolóniába, ha kiveszem picit csíp amikor elkezdem babusgatni,bogarászni abbahagyja a csípkelődést, erre én is a babusgatást :) majd 10 másodpercen belül dugja a buksiját,hogy fojtassam a babusgatást :lol: .
Persze már nem olyan mint volt de szelíd és van egy félszelíd sárga is ami csak akkor engedi magát ha neki van kedve hozzá. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 5, 17:00 
Tamás az a baj, hogy elég nehezen tudtam megnézni neki. Táplálkozási gond? Ha valóban az, máris rosszul leszek, hogy mit rontok el náluk... Kapnak minden nap friss magkeveréket, gyümölcsöt, zöldségféléket. Igaz Gyuri semmi mást nem eszik, csak a napraforgómagot. Eddig a Versele laga magkeveréket kapták, most kipróbálok nekik egy másikat amiben van sok déligyümölcs. Két hete kapják és úgy látom bejön nekik, de Gyuri ebből is szinte kiszedi az összes napraforgót. Megeszi még belőle a mazsolát, papaját is, de az kevés.
Ez lehet a baj?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 5, 16:47 
Betty írta:
Mikor simogattam, észrevettem egy borsó nagyságú göböt a szárnya alatt. Mivel nem szereti ha kézbe veszem, egy törülközővel elkaptam és megvizsgáltam mi is lehet az. Ahogy látom tollciszta lesz. Jákóknál is lehet ilyen betegség?

Bármely madárnál előfordulhat, de azért nagypapagájoknál ritka. Nem lehet, hogy egy zsírcsomó? Ugyanis az gyakrabb főleg jákónál, de leginkább kakaduféléknél szokott megjelenni (táplálkozási gondok miatt alakulhat ki).

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 5, 16:42 
Segítséget szeretnék kérni......Gyurikát ma mikor kiengedtem, játszottunk kicsit és ilyenkor felemeli a szárnyát és ott is engedi puszilgatni. Mikor simogattam, észrevettem egy borsó nagyságú göböt a szárnya alatt. Mivel nem szereti ha kézbe veszem, egy törülközővel elkaptam és megvizsgáltam mi is lehet az. Ahogy látom tollciszta lesz. Jákóknál is lehet ilyen betegség? Korábban kanárinál már tapasztaltam, de más madárnál még nem.
Mindenképpen megyünk orvoshoz, hogy nézzék meg.

Azt tudni kell Gyurcsiról, hogy mikor megvettem, a korábbi helyén nem jött ki egy tojóval állítólag és a volierben ahol tartották, összebalhéztak. Ekkor kiesett neki a jobb oldali evezőtolla (az összes) így jelenleg repülni nem tud. Ez 4,5 hónapja volt és még mindig nem nőtt ki neki. Mennyi idő alatt nő ki neki újból? Azt gondoltam, hogy nem egyik hétről a másikra, de 4,5 hónap, az már sok egy kicsit.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 5, 16:22 
Szia!

Köszönöm válaszod!
Remélem nem sértettelek meg őszinteségemmel.
Örülök hogy te is felelőséget érzel az állatokért, én miattuk szoktam le 5éve a húsevésről, de ezt nehéz elmagyarázni.
Nekem most van egy gyönyörű Hullámosom, és a Gallérosom, +két törpenyuszi.
A Jákó, már gyerekkori vágyam, körülbelül most jutottam el odáig hogy megengedhetem magamnak.
Most (még egy hónapig) 38 éves vagyok, így Totyi is nagy valószínűséggel, de a leendő Jákóm biztosan életem végéig családtag lenne.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 148  Következő