Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 szept. 16, 20:28 
Szervusz dino!

Igen a fáról lógnak és valamilyen növények. :D Broméliacsalád,Tillandsia nemzetség,formája miatt Szakáll Tillandsia.Nyáron kiakasztjuk a fára,had érje a nap és a levegő.Időnként vízbeáztatjuk és ilyen szép nagyra nőnek. :D

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:48 
madaras86 írta:
Hát nekem egyszerű dolgom volt így, hogy vittem magammal egy tojót, csak mellétettem és már láttam is:) Sokan vitába szálltak velem,hogy a madaram hím. Hát tojt, szóval ez eléggé esélytelen:D Amúgy szerencsére a szemem is hozzá van már szokva. De ezeknél a börzés kecskéknél ha egyedül vannak a hímek tojó nélkül sokszor csak nézem,hogy na ez most egy gyatra hím vagy végre egy jó tojó. A zöldeknél meg attól függ mi a célod, ha őket akarod hagyni tenyészpárnak akkor nehéz dolgod lesz, ha tiszta zöldet akarsz találni. Ha viszont az a lényeg,hogy a tőlük fogott kölykök legyenek szépek akkor nyugodtan próbálkozhatnál olyan tojóval amiben van egy kicsi sárga, a kölykök javarészt tiszta zöldek lennének szerintem.

Elsősorban az utódokat szeretném zöldnek és minél nagyobbnak tudni.

Szia Ilona!
Nagyon szépek a madaraid! :mrgreen: Gratulálok a kertedhez, gyönyörű! :mrgreen:
http://www.postimage.org/image.php?v=TsvGX9
A háttérben látható hosszú, szürke bolyhos dolgok a fáról lógnak, vagy valamilyen növények? :)

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 szept. 16, 17:42 
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni töletek .
Szeretnék venni 1 pár kecskepapagájt és ebben szeretnék segítséget kérni hogy valaki nem-e tud eladót megfizethetö áron , elsősorban Monor és környékén .
Segítségeteket elöre is köszönöm :)

Hozzászólás 2010 szept. 16, 16:03 
A kismadaram amelyik az egyik szemére nem lát.Szerintem talán tojó.
Kép
Kép
Kép

Jancsi ezek a májusi fiatalok:
Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 16, 15:44 
dino írta:
madaras86 írta:
Szia Dino!

Szép a kecskéd, színre, tollazatra tökéletes, a mérete ami szerintem még mindig nincs akkora, mint azoké amiket jópár évvel ezelőtt lehetett látni (amit én vettem az sincs akkora). Milyen tojót kap? Az én hímemnek van egy sárga szárnytolla, szóval az ősei közt volt sárga, de majd a kölyköknél ez is a célom, hogy ezt helyrehozzam, őt leendő tenyész madaram "előállítására" vettem.

Remélem találok hozzá egy nagyobb zöld tojót. Tartok tőle nem lesz egyszerű dolog, elég ritkák a tiszta zöld kecskék. Méretre amúgy közepes, tele van energiával. Furcsa, hogy sokkal gyakrabban és hangosabban hallatja a hangját, mint a sárgák.
Van egy nagyméretű kb. rozella nagyságú sárga hímem, akinek a párja tavasszal elpusztult. Neki szántam a most vásárolt sárga tojót. Ez úgy tűnik csak a monori silány kínálatban tűnt elfogadható méretűnek, gyakorlatilag eltörpül a hím mellett. Ha sikerül szereznem még valamelyik őszi börzén egy nagyobbat, akkor nem tartom meg.

Hát nekem egyszerű dolgom volt így, hogy vittem magammal egy tojót, csak mellétettem és már láttam is:) Sokan vitába szálltak velem,hogy a madaram hím. Hát tojt, szóval ez eléggé esélytelen:D Amúgy szerencsére a szemem is hozzá van már szokva. De ezeknél a börzés kecskéknél ha egyedül vannak a hímek tojó nélkül sokszor csak nézem,hogy na ez most egy gyatra hím vagy végre egy jó tojó. A zöldeknél meg attól függ mi a célod, ha őket akarod hagyni tenyészpárnak akkor nehéz dolgod lesz, ha tiszta zöldet akarsz találni. Ha viszont az a lényeg,hogy a tőlük fogott kölykök legyenek szépek akkor nyugodtan próbálkozhatnál olyan tojóval amiben van egy kicsi sárga, a kölykök javarészt tiszta zöldek lennének szerintem.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 16, 11:27 
dino írta:
madaras86 írta:
Remélem találok hozzá egy nagyobb zöld tojót. Tartok tőle nem lesz egyszerű dolog, elég ritkák a tiszta zöld kecskék.

A tiszta zöld ÉS nagytestű kecskék. :( Én nemrég láttam egyet képen, de a valóságban kiderült nem is olyan nagy.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 11:09 
madaras86 írta:
Szia Dino!

Szép a kecskéd, színre, tollazatra tökéletes, a mérete ami szerintem még mindig nincs akkora, mint azoké amiket jópár évvel ezelőtt lehetett látni (amit én vettem az sincs akkora). Milyen tojót kap? Az én hímemnek van egy sárga szárnytolla, szóval az ősei közt volt sárga, de majd a kölyköknél ez is a célom, hogy ezt helyrehozzam, őt leendő tenyész madaram "előállítására" vettem.

Remélem találok hozzá egy nagyobb zöld tojót. Tartok tőle nem lesz egyszerű dolog, elég ritkák a tiszta zöld kecskék. Méretre amúgy közepes, tele van energiával. Furcsa, hogy sokkal gyakrabban és hangosabban hallatja a hangját, mint a sárgák.
Van egy nagyméretű kb. rozella nagyságú sárga hímem, akinek a párja tavasszal elpusztult. Neki szántam a most vásárolt sárga tojót. Ez úgy tűnik csak a monori silány kínálatban tűnt elfogadható méretűnek, gyakorlatilag eltörpül a hím mellett. Ha sikerül szereznem még valamelyik őszi börzén egy nagyobbat, akkor nem tartom meg.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 10:37 
Szia Dino!

Szia Ilona, igyekszem válaszolni.

Hozzászólás 2010 szept. 15, 20:21 
Szervusz Jancsi!

Az első költésből már nincs meg a sárga tojóm,az egyik szomszédom vette meg.A májusi fahéj tojóm még meg van kb. akkora mint az anyja.Elég szép madár,majd csinálok róla képet.
A sérült szemű madárka kisebb mint a többiek,én sem tudom eldönteni a nemét.Kár érte,mert szép a szín összeállítása.Kedvencnek nagyon aranyos.Beviszem a kalitkáját,kinyitom az ajtót és magától bemegy.Beviszem a lakásba ,ott kap enni,az almát a kezemből eszi és hagyja magát megsimogatni.A többit majd pü-ben.

Dinó,igazán szép ez a sötét hím.

Hozzászólás 2010 szept. 15, 16:31 
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 15, 0:40 
Az egyik hátsó sorban volt valahol, egy idősebb ember árulta. Úgy mondta, hogy márciusi születésű. A zöld hímet a parkoló végén, az autók felől haladva az egyik első sor szélén találtam. A többiek is sötét zöldek voltak de volt bennük itt-ott sárga folt is. Három hónapja lett önálló. Majd holnap készítek fotókat.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 23:03 
dino írta:
A kecskefelhozatal valóban szánalmas volt. Én is sárga tojót kerestem és két órámba telt míg találtam egy elfogadható méretűt. Végül hátul a parkolónál ráakadtam egy szép zöld hímre, így azt is megvettem.

Hol találtál végül tojót? A parkolóban egy sötéttarka hímet láttam ami jó volt. Csak hát hím, az meg most nem kell. A sárgát is a parkoló részen vettem amúgy.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 22:58 
A kecskefelhozatal valóban szánalmas volt. Én is sárga tojót kerestem és két órámba telt míg találtam egy elfogadható méretűt. Végül hátul a parkolónál ráakadtam egy szép zöld hímre, így azt is megvettem.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 22:24 
De így belegondolva, ha képesek lennének akkor is inkább hanyagolni kéne.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 22:20 
madaras86 írta:
Jaj még Monorhoz:

Hajnalban a sötétben mászzkáltam BePetivel, nézegettük a madarakat és egy helyen hatalmas, de tényleg lenyűgözően nagy zöld kecskéket láttam. Meg is indult a nyál elválasztásom:D Mire Peti mondta, hogy ezek hibridek. És közelebbről megnézve valóban azok voltak, ahogy elnéztük rozella és kecske keverékei. De alig látszott rajtuk a rozella, csak hatalmasak voltak. Sose láttam még ilyet. Elég nehéz is elképzelni,hogy párba állnak.

Na ez valóban így volt. Az biztos hogy nagyok voltak. Olyan közepes rozella nagyságúak. Zöldek voltak, viszont a szárnyon halvány fekete minta látszott. A csőre, a fejformája eltérő volt a kecskéjétől. Egy kicsit tapasztaltabb szem, észre vette a jeleket, hogy ezek nem normál kecskék voltak. Viszont én eddig nem is hallottam arról, hogy egyáltalán párba állhatnának és költhetnek. Viszont azt sajnálom, hogy nem csináltam róluk képet. :( Megvenni nem mertük, azt beszéltük madaras86-al, hogy valószínűleg nem képesek szaporodásra.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 22:03 
madaras86 írta:
Bepetinél meg remélem összejön a másik vérvonal;) Úgy már lehetne dolgozni.

Reménykedjünk benne. Ha minden jól megy kiderül még az idén, hogy mit alkotnak. :D

Hozzászólás 2010 szept. 14, 22:02 
Szia Ilona!

Grat a kiskecskékhez, szépek:)
És nagyon felkeltették az érdeklődésem....
A hímed nekem totál idegen vérvonal és a tojód is olyan, ami néhány páromtól való kölyöknek idegen lenne, így a kölykeid nagyon jól be tudnám építeni az állományomba.
Az első csapatból való sárga tojód megvan még? És a májusi kelésű fahéj tarka tojód? Milyen madár lett, szép nagy? Ők ketten érdekelnének, ha még megvannak.
Persze a távolság gondot jelent:(
Nincs valami ismerősöd, aki jár Monorra? Esetleg Pestre? Húgom néha jár fel, komoly könyörgésem árán onnantól talán elhozná:)
Egyébként nagyon tetszik a sötétzöld tarka kölyköd is, mármint a világosabb. De a sötét tarkáid mindketten hímek. A félvak testileg kisebb mint a többi? Hím, vagy tojó? Nem látom biztosan, egyik képen háttal van a másikon meg szerintem felborzolja a fején a tollat, oylan kajakérősen:)

Hozzászólás 2010 szept. 14, 21:39 
Jaj még Monorhoz:

Hajnalban a sötétben mászzkáltam BePetivel, nézegettük a madarakat és egy helyen hatalmas, de tényleg lenyűgözően nagy zöld kecskéket láttam. Meg is indult a nyál elválasztásom:D Mire Peti mondta, hogy ezek hibridek. És közelebbről megnézve valóban azok voltak, ahogy elnéztük rozella és kecske keverékei. De alig látszott rajtuk a rozella, csak hatalmasak voltak. Sose láttam még ilyet. Elég nehéz is elképzelni,hogy párba állnak.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 21:33 
Sziasztok!

Monor ismét botrányos volt kecske szempontból. Akartam venni 2-3 sárga, vagy tarka tojót, esetleg egy pár szép zöldet. Volt egy fahéj tarka tojóm, aminek korábban írtam, hogy rossz volt a hímje, nem kötöttek a tojások, de a tojótól se voltam elragadtatva, nem nagyon ült, meg elég nehezen tojt le. Persze utólag végiggondolva ebben lehet benne volt a hím keze is, hiszen nagyon passzív volt. Na de felvittem a tojót, gondoltam nem kísérletezek vele, eladom, ha találok jobbakat. Hát útnak indultam a kezemben a szállítóban a tojóval. Mondanom se kell, a végén hazajöttem a saját tojómmal, inkább kísérletezek még vele. Nagyon durva volt, örültem volna, ha láttam volna egy akkora hímet(!!!!!!!!!!!!), mint amekkora a tarka tojóm volt:D Szóval ismét mini kecskék voltak. Egy helyen láttam szép kecskéket, de azok meg ahogy a néni fogalmazott "több évesek", csak felszámolja őket. Hát innen végülis vettem egy tojót, majd kiderül mi lesz belőle, költ-e még rendesen. Nameg ki tudja, nem-e ez is tőlem van, mert kérdeztem hol vette, azt mondta Monoron. Így még mindig tojókat keresek....

Viszont!:)
Vettem egy pár zöld kecskét. A hím olyan erős közepes. Nem hatalmas, de már akkora, amivel szerintem érdemes elkezdeni kísérletezni. Az is sokat javít majd még rajta, ha kinő a farka, mert a két középső bele volt törve. Az ára se volt vészes. Viszont volt tojója is, azt is elhoztam, lesz ami lesz. A tollazatuk rendezett, bár látszik rajtuk, hogy nem fiatalok, az árús azt modnta max két évesek. Hát én meg inkább azt mondom,hogy minimum. Valószínűleg hagyok egy költést neki ezzel a zöld tojóval, jól megnyomatom majd őket nevelésnél, hátha valamelyik kölyöknél inkább az apja mérete öröklődik. Aztán összeteszem majd a hímet egy nagyobb tarka tojóval, tuti kéne lennie tőlük szép nagy zöld kölyöknek. Nos ezek most a terveim:)

Bepetinél meg remélem összejön a másik vérvonal;) Úgy már lehetne dolgozni.

Hozzászólás 2010 szept. 14, 21:07 
Készítettem egy pár képet az augusztus végén kirepült fiókáimról.
Képez a kicsi madaram amelyik a félszemére nem lát.
Kép

Kép
Kép
Kép együtt az egész család.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 143  Következő