Sziasztok!
Monor ismét botrányos volt kecske szempontból. Akartam venni 2-3 sárga, vagy tarka tojót, esetleg egy pár szép zöldet. Volt egy fahéj tarka tojóm, aminek korábban írtam, hogy rossz volt a hímje, nem kötöttek a tojások, de a tojótól se voltam elragadtatva, nem nagyon ült, meg elég nehezen tojt le. Persze utólag végiggondolva ebben lehet benne volt a hím keze is, hiszen nagyon passzív volt. Na de felvittem a tojót, gondoltam nem kísérletezek vele, eladom, ha találok jobbakat. Hát útnak indultam a kezemben a szállítóban a tojóval. Mondanom se kell, a végén hazajöttem a saját tojómmal, inkább kísérletezek még vele. Nagyon durva volt, örültem volna, ha láttam volna egy akkora hímet(!!!!!!!!!!!!), mint amekkora a tarka tojóm volt:D Szóval ismét mini kecskék voltak. Egy helyen láttam szép kecskéket, de azok meg ahogy a néni fogalmazott "több évesek", csak felszámolja őket. Hát innen végülis vettem egy tojót, majd kiderül mi lesz belőle, költ-e még rendesen. Nameg ki tudja, nem-e ez is tőlem van, mert kérdeztem hol vette, azt mondta Monoron. Így még mindig tojókat keresek....
Viszont!:) Vettem egy pár zöld kecskét. A hím olyan erős közepes. Nem hatalmas, de már akkora, amivel szerintem érdemes elkezdeni kísérletezni. Az is sokat javít majd még rajta, ha kinő a farka, mert a két középső bele volt törve. Az ára se volt vészes. Viszont volt tojója is, azt is elhoztam, lesz ami lesz. A tollazatuk rendezett, bár látszik rajtuk, hogy nem fiatalok, az árús azt modnta max két évesek. Hát én meg inkább azt mondom,hogy minimum. Valószínűleg hagyok egy költést neki ezzel a zöld tojóval, jól megnyomatom majd őket nevelésnél, hátha valamelyik kölyöknél inkább az apja mérete öröklődik. Aztán összeteszem majd a hímet egy nagyobb tarka tojóval, tuti kéne lennie tőlük szép nagy zöld kölyöknek. Nos ezek most a terveim:)
Bepetinél meg remélem összejön a másik vérvonal;) Úgy már lehetne dolgozni.
_________________ www.madaras86.mindenkilapja.hu madaras86@freemail.hu
|