Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 17, 16:48 
Az igazság az, hogy én csak "feldobtam a labdát" hogy lehetne valamit összehozni.
Mivel én Pesttől most 250km-re lakom, nem valószínű hogy el tudnék menni egynapos dologra, ha több akkor pedig szállás...
Viszont itt az Őrségben nyáron jól lehetne szórakozni, egyik kempingben apám a recepciós, és jó haverja a tulaj...6személyes teljesen felszerelt faházak sátorhely árért...
Valószínű nyár már csak jövőre lesz, majd szoljatok ha érdekelne egy pár napos ilyen buli...
Látnivalóról gondoskodom!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 szept. 17, 13:21 
En a termet nem tartom lehetetlennek, de pld.: az en egyedul tartott jakom fraszt kapna, ha masik fiu madarral talalkozna kalitkan kivul. A tenyeszto szerint, ahova menni szokott, mikor en elutazom , es nem tudom magammal vinni, a himek osszevesznenek, es kart is tehetnenek egymasban. Ok mindig egyenkent veszik ki a madarakat jatszani.
Kalitkaban jol elbeszelgetnek egymassal a madarak.En feltenem a Csipuskat ilyen szabadon engedos talalkozastol. Persze meg lehet probalni, legfejjebb, aki felti a madarat, az nem engedi ki.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 17, 10:43 
Azt kellene megszervezni (de ez szinte lehetetlen jó kapcsolatok nélkül), hogy valami bazi nagy termet kibérelni és madárbiztossá tenni, ahol lehetne röptetni a madarakat az elszökés (valójában inkább eltévedés) veszélye nélkül...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AeWThtyiITg[/youtube]

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 16, 23:32 
Sziszi írta:
molnarl.g írta:
Most irígylem a Pestieket...
Ott nagyon sok madártartó van, itt vidéken szétszórva vagyunk.
Például most gondolok arra, hogy Pesten biztos meg lehetne szervezni egy jó bulit a papagájosoknak, akár egy közös állatkert látogatást, egy jó kirándulást, stb.
Így új ismeretségek születnének, tapasztalatot lehetne cserélni, és egyszerűen jó hasonlóan gondolkodók között lenni...

Talán nem vagyok egyedül ezzel a gondolatommal? Problémámmal?

Nekem bérletem van az állatkertbe :oops: , benne vagyok...

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 szept. 16, 22:23 
molnarl.g írta:
Például most gondolok arra, hogy Pesten biztos meg lehetne szervezni egy jó bulit a papagájosoknak, akár egy közös állatkert látogatást, egy jó kirándulást, stb.
Így új ismeretségek születnének, tapasztalatot lehetne cserélni, és egyszerűen jó hasonlóan gondolkodók között lenni...

Talán nem vagyok egyedül ezzel a gondolatommal? Problémámmal?

Hozzászólás 2010 szept. 16, 22:16 

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 16, 22:03 
molnarl.g írta:
A nyusziknál nekem is a Belga táp jött be legjobban.
Vettem ma Omni Vit port, amit a vízébe kell rakni állítólag ebben benne van minden fontos anyag.
Mikor közelítek Zénóhoz aranyosan megrázza a farkát, és valamit mond az ő kis saját nyelvén.
Ma már a vállamon ült ameddig dolgoztam a számítógépen.
Gyümölcsöt még nem nagyon eszik sajnos.

meg fogja enni a gyümölcsöt is, én 3 hónaposan 1 napra beáztattam a napraforgó magot, és az közé tettem a nagyon apróra vágott almát.Amikor tőlem elvisznek kézzel nevelt jákót ugyanezt csinálom. Igy hamarabb rászokik a gyümölcsre. Ha egyszer megemészti, mindég meg fogja enni. sok sikert.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 21:44 
A nyusziknál nekem is a Belga táp jött be legjobban.
Vettem ma Omni Vit port, amit a vízébe kell rakni állítólag ebben benne van minden fontos anyag.
Mikor közelítek Zénóhoz aranyosan megrázza a farkát, és valamit mond az ő kis saját nyelvén.
Ma már a vállamon ült ameddig dolgoztam a számítógépen.
Gyümölcsöt még nem nagyon eszik sajnos.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 21:33 
zsuzsanna írta:
Betty írta:
Zsuzsa szerintem itt csak a jót akarja mindenki egy kezdő jákótartónak!
Laci, hidd el jobb, ha minőségi terméket vásárolsz és nem Te válogatod össze a magokat. Zénó úgymond most a gyereked és az ember a gyerekének ha teheti, nem a gyenge olcsó minőséget veszi meg, hanem a jót vagy a kiválót. A mogyorót pedig kerüld el. Ha van otthon diófád, akkor a jól beérett szemeket add neki.
Természetesen Te döntöd el, hogy megfogadod-e ezt a sok tanácsot, de hidd el jobb óvatosnak lenni, mint később megbánni valamit.

Mindenben igazad van.De mi van a csiráztatott magokkal? elengedhetetlen a madarak számára. A legtöbb vitamin abban van. Ezek a csomagolt magok nagyon jó minőségüek, de nem fog a b. életben kicsirázni. Nekem is van kezes jákom, meg más is én ugyanazt adom amit a többiek kapnak, mellé gyümölcsöt, zöldséget.Ez is jó, meg az is a lényeg az hogy honnan veszed.Különben a legtöbb magot kiviszik a belgák és a hollandok az országból, aztán bezacskozva visszavesszük.

Én próbáltam kicsíráztatni a magkeveréket, és a legnagyobb meglepetésemre kicsírázott. Ebből lehet megtudni hogy mennyire friss. Mert ha friss akkor kicsírázik. Ha öreg akkor bepenészesedik, vagy dohosodik.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 21:27 
Betty írta:
Laci, hidd el jobb, ha minőségi terméket vásárolsz és nem Te válogatod össze a magokat. Zénó úgymond most a gyereked és az ember a gyerekének ha teheti, nem a gyenge olcsó minőséget veszi meg, hanem a jót vagy a kiválót. A mogyorót pedig kerüld el. Ha van otthon diófád, akkor a jól beérett szemeket add neki.
Természetesen Te döntöd el, hogy megfogadod-e ezt a sok tanácsot, de hidd el jobb óvatosnak lenni, mint később megbánni valamit.

Mindenben igazad van.De mi van a csiráztatott magokkal? elengedhetetlen a madarak számára. A legtöbb vitamin abban van. Ezek a csomagolt magok nagyon jó minőségüek, de nem fog a b. életben kicsirázni. Nekem is van kezes jákom, meg más is én ugyanazt adom amit a többiek kapnak, mellé gyümölcsöt, zöldséget.Ez is jó, meg az is a lényeg az hogy honnan veszed.Különben a legtöbb magot kiviszik a belgák és a hollandok az országból, aztán bezacskozva visszavesszük.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 20:52 
Laci gratula a madaradhoz.
A magkeverékkel kapcsolatban én is a Versele-Laga magkeveréket ajánlom. Valóban jó minőség. Legalábbis még nem hallottam róla semmi rosszat, és nem találtam benne sok felesleges nem is tudom mit, mint sok más keverékben, ami névileg sokkal híresebb.
És bár nekem nem volt sokáig nagy madaram, de pont ebből kifolyólag engedd meg hogy adjak én is egy jó tanácsot. A megelőzésre nagyon figyelj oda. Nem vagy kezdő madarász, tehát talán nem új a dolog számodra (sajnos nekem az volt, mert eddig csak szívos kicsi madaraim voltak), de hátha nem gondoltál még a dologra. Laktiferm m+c. Bár a jákó más mint az amazon, mert egy jákónak feltétlen kell a kálcium kicsi korában és az amazonnak nem, de gondolom a laktiferm az ugyan úgy jöhet. Salynos nem ismerem a terméket, mert későn hallottam róla, de gondolom van itt olyan aki tud róla többet mondani. Arra viszont ha más nem, én nagyon kíváncsi lennék, mert tervem egy másik kis amazon idehozatala. (én amazon párti vagyok :oops: )

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 16, 20:24 

Hozzászólás 2010 szept. 16, 20:22 
Most nem az a kérdés ki mit ajánl. Ő szeretné összekeverni a magokat. Egyébként én is ezt teszem. buza, árpa, rozs, napraforgó, kendermag, fénymag borsó. Felerész napraforgó, a másik rész arányaiban elosztva. táp terményes boltból. ha fuj a szél akkor átszelelni a magokat. ja és kukorica. 10 litert meg fog uszni 2000 ft.-ból kb. és pont.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:40 
molnarl.g írta:
Azért szeretnék saját magam ki keverni valami magkeveréket, mert az összes kereskedelmi forgalomban levő kaját kipróbáltam, de igazán egyik sem vált be, volt amelyik mikor kibontottam dohos volt, ráadásul méreg drágák...

Versele-Laga Laci, ne kockaztass ismeretlen eredetu magokkal..

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:39 
evanagyi írta:
Attila!
En Fitt&Fun-t adok Csipuskanak.A fressnapf-ben veszem. Mi a velemenyed rola? 2,5kg-o kiszerelesben veszem 1400Ft koruli aron. Szoktam hozza meg csikos napraforgot tenni, de kezdek leszokni rola, es minden nap adok furtoskolest, amit 3 fele vagok 1 szep szalat, es naponta csak egy db-ot kap, amit nagyon szivesen, sokaig ragcsal. Igyekszem minimalisra csokkenteni a zsiros magvakat, mert meg mindig nem vagyok megelegedve a szekletevel.
En adok neki mogyorot naponta 2-t, de neha nem eszi meg. Inkabb diot adjak neki, mert azelott azt is kapott egyet naponta, de most csak hetente, es akkor nem kap mogyorot. A diot jobban szereti.

Aflatoxin controlled , szerintem nincs rajta. En megszoktam kostolni a magokat , Prestige volt a legjobb izu. Fitt&Fun -bol nem evett semmit a Kakapo, mondjuk nem mervado nagyon ,mert sosem volt jo evő , első perctől kezdve nagyon válogatos.

Aflatoxin nagyon veszelyes ha arra nem szuri egy gyarto a magkevereket en nem mernem neki adni, a vasarolt kulonfele magokkal is megjartam mar , koszos, dohos volt stb. Nalunk az embereket is semmibe veszik az allatokrol ne is beszeljek...
Ki sarkitom: lehet meg az emberi kaja is jobb mint sok allat eleseg. Mindent meg kell kostolni szerintem es ha nagyon nem akarja megenni nem szabad eroltetni...

Dio, mandula, kesu dio, pisztacia (sot lemosom rola) ezek a kedvencek, pisztaciat puszi jonak hivja :) havonta egyszer kap csak hogy legyen vmi amit igazan szeret
Sarga arany mazsolat szoktam sokat adni neki nagyom szereti es legalabb egeszseges.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:18 
Betty írta:
Laci, van két nagyon jó forgalmazó, akinél megbízhatóak a magok. Ajánlottam már korábban neked őket, nézd át tüzetesen az oldalukat és biztos találsz megfelelőt Zénónak is.(http://www.galamb.hu és www. allatabc.hu ) Monoron 9700 ft-ért adták a versele laga óriáspapagáj keveréket, ami szerintem a legjobb a piacon forgalomban lévő magok közt. Ha kiszámolod egyszer kiadsz érte ugyan többet, de ez a 15 kg elég lesz neki 7-8 hónapig.
http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=t ... uct_id=368
Itt láthatod, hogy %-ban írja az összetevőket. Esetleg ezeg az arányok segítségedre lehetnek.

de a galambász kuckóban is tudsz vásárolni. Szaktanácsadástól kezdve minden.rENGETEG TENYÉSZTŐ JÁR ODA

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:10 
molnarl.g írta:
Találtam egy boltot ahol külön-külön mindenféle magot meg lehet venni, még a pirítatlan pucolt földimogyorót is.

Megkérdezhetem, hogy hol van ez a bolt? És van-e linkje, amit be tudsz ide másolni, mert ez lehet, hogy engem is érdekelne...

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:09 
Laci, van két nagyon jó forgalmazó, akinél megbízhatóak a magok. Ajánlottam már korábban neked őket, nézd át tüzetesen az oldalukat és biztos találsz megfelelőt Zénónak is.(http://www.galamb.hu és www. allatabc.hu ) Monoron 9700 ft-ért adták a versele laga óriáspapagáj keveréket, ami szerintem a legjobb a piacon forgalomban lévő magok közt. Ha kiszámolod egyszer kiadsz érte ugyan többet, de ez a 15 kg elég lesz neki 7-8 hónapig.
http://www.galamb.hu/index.php?l=hu&p=t ... uct_id=368
Itt láthatod, hogy %-ban írja az összetevőket. Esetleg ezeg az arányok segítségedre lehetnek.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Betty 2010 szept. 16, 19:12-kor.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:08 
zsuzsanna írta:
Vagy a másik megoldás ezek szerint az az lenne, amikor már önállóan tudnak enni, másik pár mellé teszem őket, és igy visszavadulnának? Nem tudom-segitség!

Többen is mondták nekem személyes találkozások alkalmával, hogy a Jákó fiatalok, hiába kézzel neveltek ugyanúgy visszavadulnak, ha keveset van velük foglalkozva, de van legalább egy társuk.

A tenyésztők is azt csinálják, hogy kézzel felnevelik őket, majd egy nagy röpdében tartanak együtt több fiatal madarat és így kiválasztják a hozzájuk illő párjukat.

Szelídek maradnak, de mégis tovább lehet őket tenyészteni.

Ez igaz minden kézzel nevelt madárra. Ha csak emberekkel találkozik huzamos ideig, akkor minél több idő telt el annál nehezebb lesz hozzászoktatni egy társához.

Az én Jákóm például a tükörképére semmit sem reagál. Nem tudom, hogy azért, mert ismeri a tükörképét, vagy egyszerűen nem érdekli az előtte "figyelő" másik Jákó...

Ma lehoztam a két kis szürke fiatal hullámosomat hozzá. A kalitkája tetején vannak. Az új kalit már napom óta ott van, de volt már ugyanígy fölötte. Azt már megszokta. Most a két madártól fél. :D
És nem mer kijönni, csak nagyon óvatosan az ajtóba. De nagyon figyeli őket.

Majd azt akarom csinálni, hogy kézhez szoktatom a kis madarakat, és ha már elég kezesek, akkor kijöhetnek a kalitjukból és bohóckodhatnak a Jákóval. Talán ők is el tudják valamennyire foglalni.

Ui: Nem akarom elkiabálni, de Rorynak kinőtt egy faroktolla. :)
És még sérülésmentes. A tokot sem bontotta meg, nem úgy, mint a szárnyánál.
De elég nevetségesen néz ki. Mondjuk még nőni fog kétszer ekkorára a toll, de vicces, hogy egy faroktolla van. :D

Ezáltal egyszarvú helyett ő lett az egyfarkú. :D

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:04 
Azért szeretnék saját magam ki keverni valami magkeveréket, mert az összes kereskedelmi forgalomban levő kaját kipróbáltam, de igazán egyik sem vált be, volt amelyik mikor kibontottam dohos volt, ráadásul méreg drágák...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 148  Következő