Nézőpont kérdése. Igazából kétféle dolog is eszembe jutott... Egyik a szépségről és ízlésről, másik oldalról meg nagyanyám jutott eszembe, és az ő vélekedése minden furcsa küllemű dologról ...
Ízlésről pedig nincs mit vitatkozni – tartják. Márpedig ízlés dolga, hogy kinek mi szép. Ezért aztán emberről emberre, országról országra változik a szépségideál. És akkor itt kérdezlek én is téged, tetszik neked ez a nő?
...mert meglehet, hogy hazájában éppen ő a szépség királynő, kit a kultúrájuk, hagyományuk miatt torzítanak el nemesfém gyűrűkkel, spirállal...! Hasonló lehet a hozott madarad szűk alakkanáris körökben , kit lehetséges, hogy többször is díjaztak elámító alakjáért, különleges tollazatáért, elegáns tartásáért

.
Másfelől pedig szegény megboldogult nagyanyám jut eszembe, ki aztán ki nem álhatta, ha valaki a természetes szépséget elcsúfította, hacsak ártatlan festéssel is! Szegény, ha egy ilyen szándékosan eltorzított madarat látott volna, összecsapta volna a két kezét, és egy Jesszus Máriám, el ne hagyj! kiáltás után gyorsan még egy Mi Atyánkot is elmondott volna szegény szerencsétlen pára lelki üdvösségéért és hogy a rontást messze elűzze még a környékről is...
Én személy szerint csak szánalommal tudok ezekre a szerencsétlen madarakra nézni. Szerencsére, még csak képen láttam ilyet... Ha tőlem függne, én betiltanám ezeknek a torz lényeknek a tenyésztését. Alma nem esik messze a fájától... Véteknek tartom a Nagy Természet ellen!
Arra azért kíváncsi vagyok, hogyan lettek ilyenek fura kinézetelűek ezek a madarak? Milyen módszerekkel tudták ilyenné tenni ezt a fajta kanárit?
Pussz: Gabesz