Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 21, 20:55 
Talán azért mert nehezemn szaporitható. Nekem ez kihivás.Már minden fellelhető oldalt a neten megnéztem, de sehol nem találok igazán jó információt.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 21, 20:50 
Ha jól tudom hívják még Molnár vagy lisztes amazonnak is (Amazona farinosa). Nemigen lehet hallani eladó példányokról :roll:

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 21, 20:33 
conure írta:
zsuzsanna írta:
Tud valaki valamit a müller amazonról?

Az egyik legnagyobb, legszebb, leghangosabb és legnehezebben tenyészthető amazon faj. Az országban eddig, ha minden igaz, csak Kozármislényben (Baranya) sikerült tenyészteni, ami szülők által nevelt. De Nyírenyházán keltetőben még sikerült keltetni, és kézzel fölnevelni. Kapcsiból ennyi.

Köszi. Nekem van egy bevizsgált pár, de már a 2-ik éve van nálam, 6 évesen vettem, de nem boldogulok vele.Egyszerűen nem tudom mi a baj. Láttam a mult évben, hogy etették egymást, 2 éves koruk óta vannak együtt. Nem találom azt az ujságot amibe leirták a tenyésztő nevét, el nem tudom képzelni nálam mi a baj.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 20:29 
zsuzsanna írta:

Az egyik legnagyobb, legszebb, leghangosabb és legnehezebben tenyészthető amazon faj. Az országban eddig, ha minden igaz, csak Kozármislényben (Baranya) sikerült tenyészteni, ami szülők által nevelt. De Nyírenyházán keltetőben még sikerült keltetni, és kézzel fölnevelni. Kapcsiból ennyi.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 20:17 

Hozzászólás 2010 szept. 21, 20:15 
conure írta:
Aha! Hát ehhez én nem értek :oops: Főleg ahhoz nem, hogy egy "fajta" mind a kettő :oops:

Conure mond valamit. Láttad a szülőket? Mert elvileg 2 párnak kell lenni.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 19:32 
..és itt sem

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára conure 2010 szept. 21, 20:23-kor.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 szept. 21, 15:44 
conure írta:
Hót nem értelek benneteket. Ha valaki bemegy egy autókereskedésbe, mert minden vágya egy suzuki sx4! Abban a fránya kereskedésben abból viszont csak egy összekarcolódott járgány van, akkor vajon mit csinál?? Vesz egy Ignis-t?? NNNEEEEMMM!!! Fogja magát és elmegy egy másik kereskedőhöz, kinél talál hibátlan sx4-et!! Ennyi.

Ez igaz abban az esetben ha az autó mint kiállítási tárgy kell.
De ne húzzunk párhuzamot egy autó és egy élőlény között. Ez nem így működik. Élőlénynél azt nézem hogy milyen az a kis madár, mit kapok a tenyésztőtől, mennyire számíthatok a tenyésztőre. Mert hiába hibátlan egy kis madár, ha soha többet nem hallok a tenyésztőről, és nem tudok segítséget kérni tőle.
Ebben az esetben pedig ugyan az a fajta madárról van szó, csak az egyik kékhomlokú a másik sárgahomlokú. De attól amazon mind a kettő.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 12:45 
Bocsi ! Vegyétek úgy, hogy nem mondtam semmit, és azt is megbántam. oksi?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára conure 2010 szept. 21, 20:22-kor.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 szept. 21, 8:18 
Warhawk írta:
Sziszi írta:
Van egy kékhomlokú és egy sárgahomlokú. A kékhomlokúnak egy kicsit fura a tolla. Én kócosnak nevezném, erős tulzással, és egy kicsit tartózkodó. A sárgahomlokú viszont ugyan olyan mint Pepe volt. Érdeklődő, kíváncsi.

Ti kit választanátok? A kékhomloku a vágyam, de a sárgahomlokú a megnyerő, Pepére erősen hasonlító.

Sárgahomlokút. Óvatos lennék azzal a fura "kócos" tollazattal. Amúgy is ha kíváncsi, élénk az jó jel.

Sziasztok.
Én is a sárgahomlokút választanám.
Ha a tenyésztő ugyanaz akkor ott valami lehet hogy nincs rendben a kékhomlokú tenyészettel,két fura (hibás) madár már gyanús. :evil:

Valódi név: Tibi

Hozzászólás 2010 szept. 21, 7:59 
Sziasztok

Segítséget kérnék! Láttam a Monori börzén több helyen olyan papagájt aminek szürke színe és az arcán lila folt, kb pennant mérete volt. Mi lehet ennek a madárnak a fajtája??? Képet nem találtam róla a neten.

Előre is köszi

Hozzászólás 2010 szept. 21, 0:10 
Warhawk írta:
Sziszi írta:
Sárgahomlokút. Óvatos lennék azzal a fura "kócos" tollazattal. Amúgy is ha kíváncsi, élénk az jó jel.

Így van! Lehet, hogy vágyad egy kékhomlokú, de ha nem élénk és barátságos már az elején, akkor én sem ajánlanám. Főleg, ha eleve furán néz ki.

Zsuzsanna! Bocsi, hogy megint beleszólok... :)
Igen a sok kő is okozhat elhullást, de az nagyon ritka dolog. És akkor szinte csak azt kellene ürítenie kevés széklettel együtt.
De akkor már jelentkeznének a tünetek, hogy a madár le van fogyva, sokat tartózkodik a kavicsos tálnál, keveset eszik, nem mozog, nem élénk, gubbaszt egész nap. Azt azért észre lehet venni.

Hozzászólás 2010 szept. 20, 21:44 
Kedves Sziszi! átérzem azt ami veled történt.

Hozzászólás 2010 szept. 20, 21:42 
emys írta:
Sziszi írta:
[Ha a "két távoli rokon állatfaj" egyik szereplőjeként az embert érted, akkor kikérem magamnak.

Bocsáss meg, nem bántani akartalak.

Az állatot szigorúan magamra értem. Többsejtű eukariota vagyok, nem érzem magam se gombának, se növénynek. Marad az állat. Az, hogy biologiai értelemben állat vagyok nekem legalábbis megtisztelő.

emys

Kedves Tamás! azt szeretném megtudni, ha egy madár zuzájába sok a kő akkor mi van.Mi a sok, mi a normális. Ez is okozhatta az elhullást?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 20, 19:34 
Sziszi írta:
Van egy kékhomlokú és egy sárgahomlokú. A kékhomlokúnak egy kicsit fura a tolla. Én kócosnak nevezném, erős tulzással, és egy kicsit tartózkodó. A sárgahomlokú viszont ugyan olyan mint Pepe volt. Érdeklődő, kíváncsi.

Ti kit választanátok? A kékhomloku a vágyam, de a sárgahomlokú a megnyerő, Pepére erősen hasonlító.

Hozzászólás 2010 szept. 20, 19:03 
Egy gyors segítséget szeretnék kérni.
Tudjátok, hogy kékhomlokú amazon volt a vágyam, csak a körülmények miatt lett sárgahomlokú (mert a kékhomlokú fióka nem fejlődött úgy. És még mai napig csak 20 cm).
Most eldöntöttem, hogy hozok egy másik madárkát. Van egy kékhomlokú és egy sárgahomlokú. A kékhomlokúnak egy kicsit fura a tolla. Én kócosnak nevezném, erős tulzással, és egy kicsit tartózkodó. A sárgahomlokú viszont ugyan olyan mint Pepe volt. Érdeklődő, kíváncsi. Jött rögtön oda a kalitka rácsára, és figyelt. Tényleg ugyan az volt mint Pepével, azzal a különbséggel hogy ez a kis madárka még egyáltalán nem látott, míg Pepe már látott az elhozatal előtt is.

Hozzászólás 2010 aug. 27, 9:47 
Sziszi, nagyon sajnálom. Részvétem!

Hozzászólás 2010 aug. 26, 22:37 
emys írta:
Sziszi írta:
Csak az ember (legalábbis én) szeretné megérteni, hogy az első tünetek megjelenésekor már orvoshoz vitt 4,5 hónapos madárka miért halt meg 3 napon belül.

Szia!

A madarak, talán még a többi vadállatnál is jobban eltitkolják a betegségüket. A ragadozók a beteg állatot keresik ki a csapatból, és sokszor a fajtársak is elverik a beteget, nem akarnak fölös kockázatot vállalni.
Sokszor az egészen súlyos betegséget is külső tünetek nélkül élik meg.
Ezért van az, hogy náluk sokkal többször elkésett a segítség. Gondolj bele: egy baktérium hatására sejtek pusztulnak el a szervezetben. Ha a baktériumot kipusztítjuk, ezek még nem élednek fel.

A szalmonellózis tipikusan egy olyan fertőzés, ahol sok tízezer baktériumot kell megenni ahhoz, hogy a betegség megeredjen. Az általad alkalmazott higiénés szabályok tökéletesen elegendőek. Egy heveny betegség kialakulásához nem kell minden esetben friss fertőzés. Szalmonellák élhetnek egy madár bélrendszerében anélkül, hogy betegséget okoznának. Gyakorlatilag minden madárállományban jelen vannak. Ilyenkor elég valami gyengítő hatás, hogy betegség alakuljon ki. (Gyengítő hatás lehet vedlés, takarmányváltás, néhány szem kívülről nem láthatóan avas napraforgó, bármi.)

Ilyesmi sajnos előfordul bárhol, bárkinél; persze a kérges szívű madarászok esetleg csak elvesztett tenyészanyagot látnak benne, míg mások családtagjukat vesztik el.

Nem ismerem a konkrét esetet, így erről konkrét véleményem sincs, de az biztos, hogy a madaradat hozzáértő állatorvos látta el.

Üdv:

emys

Elnézést de tényleg érzékeny vagyok egy kicsit most. De remélem nincs harag köztünk. :)
Azt tudom hogy jó irányba indult el a kezelés. A boncolás kimutatta. És a boncolást direkt úgy kértem, hogy nem mondtam semmit a dokinak, csak a tüneteket. De olyat soha nem hallottam még hogy sok a kő egy madárba. Ahogy más is mondta, általában kevés szokott lenni.
De mindegy nincs értelme tovább ragozni. Maradjon meg bennünk Pepe vidám játékossága, pajkossága és ragaszkodó természete.

Hozzászólás 2010 aug. 26, 20:55 
Szia emys!

Nézd már meg légyszíves a ládádat, mert veri egy mél.
Tanácsra lenne szükségem s.o.s!!!!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 aug. 26, 20:20 
Sziszi írta:
Csak az ember (legalábbis én) szeretné megérteni, hogy az első tünetek megjelenésekor már orvoshoz vitt 4,5 hónapos madárka miért halt meg 3 napon belül.

Szia!

A madarak, talán még a többi vadállatnál is jobban eltitkolják a betegségüket. A ragadozók a beteg állatot keresik ki a csapatból, és sokszor a fajtársak is elverik a beteget, nem akarnak fölös kockázatot vállalni.
Sokszor az egészen súlyos betegséget is külső tünetek nélkül élik meg.
Ezért van az, hogy náluk sokkal többször elkésett a segítség. Gondolj bele: egy baktérium hatására sejtek pusztulnak el a szervezetben. Ha a baktériumot kipusztítjuk, ezek még nem élednek fel.

A szalmonellózis tipikusan egy olyan fertőzés, ahol sok tízezer baktériumot kell megenni ahhoz, hogy a betegség megeredjen. Az általad alkalmazott higiénés szabályok tökéletesen elegendőek. Egy heveny betegség kialakulásához nem kell minden esetben friss fertőzés. Szalmonellák élhetnek egy madár bélrendszerében anélkül, hogy betegséget okoznának. Gyakorlatilag minden madárállományban jelen vannak. Ilyenkor elég valami gyengítő hatás, hogy betegség alakuljon ki. (Gyengítő hatás lehet vedlés, takarmányváltás, néhány szem kívülről nem láthatóan avas napraforgó, bármi.)

Ilyesmi sajnos előfordul bárhol, bárkinél; persze a kérges szívű madarászok esetleg csak elvesztett tenyészanyagot látnak benne, míg mások családtagjukat vesztik el.

Nem ismerem a konkrét esetet, így erről konkrét véleményem sincs, de az biztos, hogy a madaradat hozzáértő állatorvos látta el.

Üdv:

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 589 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Következő