Hali-hali, sziasztok! Szia, Umari! Köszöntelek újra a tyúkólban

!
Mint olvastam, ezelőtt félévvel a kis pasid megmutatta neked nemcsak a dalos szezon örömteljes periódusát, hanem a vedlés időszakának nyűgjeit is- annyival már többet tudsz a kanárikról! És hogy a többi tudnivalót is hiteles forrásból gyűjthesd össze, ajánlom neked a főlapon található kanáris szakirodalmat Doromboló tollából:
http://www.idre.hu/roller-kanari/index.html
(Roller kanári tenyésztése, A magyar nemes kanári)
...meg a szomszédos roller kanáris topikot is (első 20 old.) úgyszintén, ahol rengeteg hasznos információt kapsz nemcsak a roller kanári tartásával és tenyésztésével kapcsolatosan:
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=91
Netán ha már olvastad volna ezeket, úgy bocsi.
Ja, és a főoldalon találod a Galériát, ahová feltölthetnél képeket a mdaraidról! Igazán szép volt ez a barna színű kanári... Sajnálom! A többi is biztosan szép madár! Eddig csak roller kanáriról van fent kép a kanárik közül, de ezt csak halkan súgom, nehogy Lajos meghallja és oda is elrettentésül feltegye a "kopszrigókat", ahogyan Doromboló nevezte őket... (Tudom, hogy a betűhiányosság véletlen műve volt, de így olyan jó név született

)
Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat a csurdi-purdi jószágokra vonatkozóan! Igérem, megelégszem ezekkel a válaszokkal és tovább nem feszegetem a kérdést, mert félek, egyeseket túlságosan megvisel lelkileg a válasz megfogalmazása közbeni elmélyülés

... (És akkor ki dob majd utána mentőövet?

)
Közben év végére szépen benépesedik a tyúkól: régiek és újak, tojók és kokasok mind itt vannak

! Zsolt is tiszteletét tette, megkerült Umari, Nyuzink is van. Közben Neco, mint rendes házőrző, befeküdt az avatarba

(jön, hogy az ember befeküdjön melléjük, olyan békésen pihennek!), Gizmó is itt jár-kel SOKADmagával

(csak nézzétek meg a hozott képét a rolleroson), Kynoot is itt látom néha röpködni a tyúkól felett...
Ma vendégeim voltak Zsuzsa és Gizmó. Ezúttal repcével látott el engem és tyúkocskáimat ez a jóember

Nyuzi, képzeld, most kóstóltam meg először ezeket a magokat... Lenmagot eddig is szedegettem ki belőle, de pl. a repcét- ami nagyon ízlik, most kóstóltam először! A köles nem finom. Száraz és kicsit penészes ízét érzem, pedig kívülről szép fényes szemű... Még kicsit húzom az időt a tojóimnál, de érzem, nem sokáig fog menni... Januártól majd jöhet a roller-love!
Puszi nektek: Gabesz