Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 2, 9:19 
Erdeiné írta:
1,5 éves Pepikénk (tojó) a pár akit kinéztünk mellé 4 hónapos.

Mindketten kézzel nevelt madarak? Akkor egy kicsit nehezebb dolgotok lesz. Amúgy elég nagy a korkülönbség, de elvileg van esély. Amíg a madár nem éri el az ivarérettségét addig bár kinéz magának valakit a környezetében akihez tartozni akar, de ez még nem tekinthető párválasztásnak. Ha együtt nőnek fel, akkor megvan az esély rá, hogy végül a madár és nem az ember mellett dönt. De azért fel kell készülni arra is, hogy bár jól meglesznek, viszont sosem lesz utód, mert lehet mégsem a másik papagájt fogja választani a végén. Szóval semmi sem 100%.

Viszont ne tegyétek azonnal össze őket, mert lehet féltékeny lesz az új jövevényre. Ha már megszokták egymást és felügyelettel együtt eleget ismerkedtek és láthatóan nincs komoly gond az együttlét alatt, akkor fokozatosan össze lehet tenni a két madarat.

Valódi név: Erdeiné

Hozzászólás 2010 okt. 2, 7:19 
Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
1,5 éves Pepikénk (tojó) a pár akit kinéztünk mellé 4 hónapos.
Nagyon édes a videón jákó mami.
Gratulálok minden jákó tartónak, nagyon nagy örömöt és színt képes a családba hozni.
Sziasztok.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 okt. 1, 19:35 
De jóóó, hogy egyre csak nő a jákótartók száma itt a fórumon :D
Jutka a te jákóid minden bizonnyal szép kis pár lesznek. A legjobb korban kerültek össze.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 okt. 1, 19:32 
Gratulalok Zenohoz!! :lol: :lol: Gyonyoruseg! Tunderi kis profilja van, edes a nagy fekete szeme, mert meg fiatal.
Puszilgasd nyugodtan, az en Csipuskam is megkapja a maga adagjat minden nap. Meg csorozunk is. :07: :40:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 1, 19:20 
nagynejutka írta:
Nekem van egy 9 hónapos jákóm, 5 hetes korától nevelem.
Ő kapott egy kisfiút aug elején, aki most 4 hónapos.
Voltak gondok míg összeszoktak, de már alakul, már elég jól megvannak egy tányérból esznek, és egy kanálból de még külön kalitba alszanak.

Ilyen fiatalon nem lesz gond az összeszokással (sem az összeköltözéssel :))

Hozzászólás 2010 okt. 1, 19:14 
Sziasztok !
Nekem van egy 9 hónapos jákóm, 5 hetes korától nevelem.
Ő kapott egy kisfiút aug elején, aki most 4 hónapos.
Voltak gondok míg összeszoktak, de már alakul, már elég jól megvannak egy tányérból esznek,
és egy kanálból de még külön kalitba alszanak.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 okt. 1, 15:36 
Erdeiné írta:
Sziasztok!
Nekünk is van egy jákónk PEPIKE .A férjemet választotta kedvencnek.
De sajnos ő sokat dolgozik így keveset tud vele foglalkozni ezért szeretnénk neki 1 párt venni.Olyat keresünk akinek a lakásban tartott jákó pár képes volt szaporodni .Azt mondják a tenyésztők hogy a lakásban tartott családi kedvencek nehezen tojnak.
Bízunk benne hogy vannak kivételek,igaz nem a tenyésztés az első szempont, de ha már párban tertjuk őket nagyon boldogok lennénk ha egyszer megörvendeztetnének kicsikkel.
Várom a párban tartó jákósok hozzászólásait
sziasztok.

Férjed a párja, szerintem senkit nem fog elfogadni. Mi legalábbis igy jártunk a vége az lett, hogy itthon maradtam.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 1, 15:06 
Mennyi idős Pepike?
Nekem az a saját tapasztalatom, hogy egy 2-3 éves madár már elég nehezen fogad el párt, főleg ha nagy házikedvenc. Nálunk Gyugyu és Kincső közt egy év korkülönbség van (2 és 3 évesek múltak) és 4 hónapja vannak együtt, de Kincső még a mai napig támadná Gyurcsit ha hagynám. Nagyon féltékeny ha őt simogatom, illetve ha gyurcsi kint van akkor ő nagy hangoskodásba kezd, mert ő is szeretne kijönni. Sajnos együtt csak felügyelettel lehetnek kint, mert fél perc alatt megvan a támadás :) Szerintem sok függ a madár személyiségétől is, ugyanis Gyurcsi nálunk próbálna közeledni, de Kincső nem hagyja.
Ha még fiatalabb a madarad akkor nagyobb esélyed van arra, hogy egymásra találhatnak, de ha ivarérettség közelében van a Pepi akkor az esély, hogy párt fogad el szerintem kevesebb mint 50%....persze hangsúlyozni kell, hogy ez egyedfüggő....próba-szerencse :)

Én elfogadtam már, hogy nem valószínű, hogy párba állnak, bár türelmes vagyok velük, ettől függetlenül nem adnám vagy cserélném el a világ összes kincséért sem egyiket sem.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 okt. 1, 14:03 
Szenzacios! Tunderi kis mamika ez a jako!!! :D :D :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 1, 13:25 
Erdeiné írta:
...
Azt mondják a tenyésztők hogy a lakásban tartott családi kedvencek nehezen tojnak.

Biztosak vagytok a madár nemében?

A lakásban tartottak is képesek szaporodni, de ez sok mindentől függ. Van olyan madár amit zavar a körülötte lévő mozgás, de van olyan is amelyiket simogatni is lehet költés közben (ezért ez utóbbi a ritkább). Sajnos garancia nincs arra, hogy a madarak párzani is fognak, hogy a tojó elül a tojásokon (már ha egyáltalán lesznek tojások). Biztató azonban ez a felvétel amin egy lakásban tartott tojó (a saját játékaiból épített fészkében) épp kotlik (pedig még párja sem volt):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XReu8KxNNnM[/youtube]

Valódi név: Erdeiné

Hozzászólás 2010 okt. 1, 12:51 
Sziasztok!
De sajnos ő sokat dolgozik így keveset tud vele foglalkozni ezért szeretnénk neki 1 párt venni.Olyat keresünk akinek a lakásban tartott jákó pár képes volt szaporodni .Azt mondják a tenyésztők hogy a lakásban tartott családi kedvencek nehezen tojnak.
Bízunk benne hogy vannak kivételek,igaz nem a tenyésztés az első szempont, de ha már párban tertjuk őket nagyon boldogok lennénk ha egyszer megörvendeztetnének kicsikkel.
Várom a párban tartó jákósok hozzászólásait
sziasztok.

Hozzászólás 2010 szept. 30, 19:14 
Betty írta:
Marcsi, chippezésnél nem altatják a madarat, ettől ne félj. Az egész művelet fél percbe kerül.

Az evezőtollakkal kapcsolatban nálunk Gyurcsinak az egyik oldali evezőtollai sajnos hiányoznak...így vettem. Remélem nemsokára kinő majd neki, de sajnálom szegénykét ugyanis így egyáltalán nem tud repülni...még egy métert sem. Próbálkozna szegénykém, de ilyenkor a földön landol. Figyelem mindig, hogy nehogy repülni akarjon és megüsse magát.
Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy nem tud repülni evezők nélkül. Persze ez valószínű más a visszavágásnál, hisz ott a végéből vágnak csak le egy kis részt.

Chip nagyon fontos ha nincs gyuruje, ha jo kezekbe kerul megno az eselye hogy visszakapod, en is javaslom. Csak egy inekcio ugy tudom, ha meg esetleg bizonyitani kell, hogy a tied arra is jo.

Szarny visszanyes elgondolkodtato, lehet , hogy veget kellene vetni az eddigi szabadsagnak, ujra el fog menni, ahogy a tobbiek irtak , nem biztos , hogy elegge biztonsagos. Nem tudom azt sem , hogyan eli meg , hogy nem tud jol repulni. Nem vagtam le a szarnytollait a kis madaramnak, probalok ra jobban vigyazni.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 szept. 30, 18:21 
Amikor még gyöngytyúkokat tartottam, mindig csak az egyik szárnyukat nyestem meg. Így mikor repülni akartak, megfordultak a levegőben, mert csak az egyik szárnyuk húzott. Ha mindkettőt levágtam, attól még simán átrepülték a kerítést. És nekem is ment már el román fehérfarkú keringő galambom két evezőtollal. Bár az kis testű.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 30, 18:06 
Marcsi, chippezésnél nem altatják a madarat, ettől ne félj. Az egész művelet fél percbe kerül.

Az evezőtollakkal kapcsolatban nálunk Gyurcsinak az egyik oldali evezőtollai sajnos hiányoznak...így vettem. Remélem nemsokára kinő majd neki, de sajnálom szegénykét ugyanis így egyáltalán nem tud repülni...még egy métert sem. Próbálkozna szegénykém, de ilyenkor a földön landol. Figyelem mindig, hogy nehogy repülni akarjon és megüsse magát.
Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy nem tud repülni evezők nélkül. Persze ez valószínű más a visszavágásnál, hisz ott a végéből vágnak csak le egy kis részt.

Hozzászólás 2010 szept. 30, 17:45 
Igaz nem Jákó, de már én is láttam pár szárnytollal elrepült postagalambot, nem is egyet. :)
Egy idő után hozzáigazodik az "új" szárnyához és tud azzal is repülni, igaz kicsit nehézkesen.

Persze a féloldalas dolognál nehezebb a dolguk. :)

Hozzászólás 2010 szept. 30, 17:42 
Warhawk írta:
africz írta:
Egy Ausztral baratom a Kakadujanak csak az egyik oldali evezo tollait vagta le , azt mondja igy el tud menekulni (par metert tud repulni ) kutya , macska elol , viszont nem tud megszokni.

Igen, mert féloldalas lesz, nem tud manőverezni (az egyik irányba fog fordulni állandóan). Azt mondják nem jó, mert félni fog a madár a repüléstől (irányíthatatlannak érzi az egészet). Viszont ha megijed vagy ha gond van, akkor pár méternyire el tud evickélni, de ha csak picit nyesik meg a szárnytollait (3 cm kb) akkor is hasonló hatást lehet elérni vele, de irányítottan képes repülni.

Fiúk!

Ne haragudjatok, hogy beleszólok. Az idősebb nemes hímemet szárnyavágottan kaptam sajnálatosan. Ő 2008 áprilisában kelt a tojásból. Tavaly augusztusban 2 (KETTŐ) evezőtolla volt kinőve mindkét oldalon és elrepült a vállamról. 5 nap múlva lett meg. Kb. 500 métert repült így. Ha az adrenalin elönti az agyát olyasmire is képesek amiket nem is gondolnánk!!! :roll:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 30, 17:34 
africz írta:
Egy Ausztral baratom a Kakadujanak csak az egyik oldali evezo tollait vagta le , azt mondja igy el tud menekulni (par metert tud repulni ) kutya , macska elol , viszont nem tud megszokni.

Igen, mert féloldalas lesz, nem tud manőverezni (az egyik irányba fog fordulni állandóan). Azt mondják nem jó, mert félni fog a madár a repüléstől (irányíthatatlannak érzi az egészet). Viszont ha megijed vagy ha gond van, akkor pár méternyire el tud evickélni, de ha csak picit nyesik meg a szárnytollait (3 cm kb) akkor is hasonló hatást lehet elérni vele, de irányítottan képes repülni.

Hozzászólás 2010 szept. 30, 17:22 
Kanike írta:
Idézet:
Sokat jon velunk kirandulni, setalni a vallunkon. Imadja, ilyenkor csak puszikat ad es borzolja magat az oromtol. Balatonon van egy kis telkunk, ott folyamatosan a fan van mellettunk es ha bemegyunk a hazba mar jon is utanunk.

Ez nem semmi nagyon jó fej lehet. :D
És nagyon jó hogy megkerült ilyen hamar. :)

Ez elegge elkepeszto, lehet a korai viharos 4 honap utan a sok jó amit kapott alakitotta ki ezt a ragaszkodást.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 30, 16:32 
Engem nem zavar, ha "megtisztel" egy kis pottyantással a Zénó, vagy a Totyi...egy zsebkendővel le takarítom, és kész.
A nyuszik is a szőnyegre bogyóznak, legalább hozzá szoktattak a takarításhoz.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 szept. 30, 15:18 
Idézet:
Sokat jon velunk kirandulni, setalni a vallunkon. Imadja, ilyenkor csak puszikat ad es borzolja magat az oromtol. Balatonon van egy kis telkunk, ott folyamatosan a fan van mellettunk es ha bemegyunk a hazba mar jon is utanunk.

Ez nem semmi nagyon jó fej lehet. :D
És nagyon jó hogy megkerült ilyen hamar. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 148  Következő