molnarl.g írta:
Most is itt ül Zénó a kezemen, egész nyugis...egyszer csak majd ekezdi a hisztit, csípked, a szemüvegemet akarja leszedni, a fejemre ugrik, viszont ha leteszem fél perc, és újra rajtam van.
Nekem akkor csinál ilyesmit ha vmit nagyon szeretne, pl éhes , szomjas és egy jó madárra senki sem figyel, ezért rosszalkodik , hogy magára terelje a figyelmet. Pontosan olyan mint egy kicsi gyerek ami még nem tudja mondani, hogy mit szeretne.
Amit nem szabad azt értésére kell adni , persze ha vmit nagyon szeretne akkor ugysem fogja érteni. Néha például gorombán csípet aggressziven vagy egy nagy ijesztő üvöltést kapott rá válasznak vagy egy kicsi ráütést (éppen csak hogy érezze)
Használt, most már ha belemerül a játékba elég szólni ez fáj Apának és visszafogja , rendkivül ritkán fordul már elő még játék hevében is évek alatt megtanulta, hogy mekkora erővel lehet fogni, csípni.
Idézet:
A jákóknál honnan lehet észre venni, hogy szeret?
Nekem lehajtott fejjel jön és mondogatja, hogy 'Huuu' nála ez azt jelenti, hogy szeret. Most már tudja mondani, hogy nagyon szeretlek és mondja is ha olyan a helyzet. Hozzám bújik, puszilgat, reggel szól , hogy ő már felkelne, ha mondom neki, hogy csicsilj még egy kicsit készségesen alszik tovább, ha mondom neki, hogy ok felkelünk , már repül is oda és bujik a fejem alá simogatásért , ölelésért. Órákat lehet vele összebujva aludni, simogatni.
Idézet:
Vannak viselkedési normáik amelyek valamit kifejeznek?
Minden érzelmet kimutat , ahogy az ember, megsértődik, hízeleg, hazudik .... stb
Nagyon egyértelműen azonosíthatóan.
Szereti a rendszerességet, egyértelmű, őszinte kapcsolatot.
A nyuszikhoz egész jó "jelbeszéd" szótárt kaptam a nyuszis fórumon...[/quote]