Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 4, 18:56 
Amaryl írta:

Kép

Szia Amaryl,

milyen fiókáid vannak neked? Kettő mintha fahéj lenne...
A szülők Lajostól vannak?

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 4, 18:34 
Szia Amaryl!

Gratulálok az utódokhoz! Nagyon szépek!

Nekem 2 pár van.
Egy vadas. Ők már költöttek egyet szeptemberben, de csak 3 tojás volt és nem voltak termékenyek. Utána meg már nem akartam hagyni költeni őket, mert kinnt voltak.

Kép

A másik párom egy vad pasztell / vadas, amit szeptemberben vettem. (ideiek)

Kép

Nekem ez még csak tanulóév volt, majd jövőre remélem nekem is lesz sikerem. :)

Hozzászólás 2010 dec. 4, 17:23 
Ha nagy a csend,akkor legfőbb ideje megtörni! Az ezüst párom első nekifutásra őket improvizálta,nézzétek,lassan kirepülnek! :D Második fotón a szülők.

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 nov. 28, 22:04 
Heló rizsesek!
Nagy itt a csend :D
Kép

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 okt. 28, 20:39 
Persze,hát konyai étkezési rizst adok is neki,azt fogyasztják, de gondoltam vadrizs, az igen, azt majd kétpofára,...:-)hát nem.Az csak a leírt "házmentes"-ahogy szomszédom hívja a meztelen csigát-,azok "ellátásában" játszott csak szerepet.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 okt. 17, 7:46 
aranyhal írta:
Én már vettem bioboltban vadrizst nekik. Hántolt és hántolatlan kivitelben.Hogy a hántolatlaból mit lehet főzni,azt még az eladó sem tudta megmondani:-) de volt.Na madár ehez nem nyúlt hozzá két héten keresztűl.

Szia aranyhal !

Nem "vadrizs" kell a madaraidnak, hanem "étkezési".
Ha eddig nem kapták és nem eszik, akkor azt nem is ismerhetik fel, azért nem nyúlnak hozzá, rá kell szoktatni őket és meglátod, hogy milyen változás megy végbe a takarmány fogyasztás és a vitalitás terén.

Tom !

Kicsit későn olvastam a kérdésed, de most még aktuális a takarmány beszerzés.
Hántolatlan rizs napi alapadagja egy rizspintynek 1.5 - 2 gramm.
Fiókaneveléskor a fíókák számától függően nőveljük az adagot.

Hántolatlan rizs beszerzési helye a közeledben :
Giricz Máté
Gyomaendrőd Zöldfa u. 6.
M 3o-535 - 2685

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 okt. 17, 7:41 
Amaryl írta:
Eszteró Lajosnak: az ezüst hímnek tutira tojót hoztál,mert 8 tojáson ül,pedig sokáig nem voltam benne biztos,ugyanis a csőre jó erős,nem látok különbséget a híméhez viszonyítva,és a színe is ugyanolyan ,még a fején is.!!!!szuper!köszönöm!!))

Akkor ügyes az a tojó (a VIP - es tenyésztőknek el szoktam találni a rizsek nemét) a rizseknél a költési szezon most indul, nálad zárt helyen vannak és ezért egy kicsit temperáltabb körülmények között élnek, mint az enyéim, ezért aztán korábban is költenek. Viszont az itthonmaradottak "katonásan" edzettek lesznek, mivel még mindig kint vannak a fűtetlen térben. Olyan sűrű és egyenletesen síma a tollazatuk, hogy ránézésre viaszbábúnak tünnek. Nekem még takaró alatt vannak volierben, de már hordják a fészkeket 1 - 2 hét és annyi tojásuk lesz,hogy rántottát is süthetek a rizs tojikból. Ha ilyen lesz az időjárás, még legalább 2 hétig olyan edzett állomány kezdi el a kotlást, meg annyi lesz az első szaporulat, hogy nem is kell a téli, kora-tavaszi költésre rávenni őket. Még nem kapnak lágyeleséget, sem "nemi gyorsítót" csak símán alaptakarmányt, gyümölcsöt és zöldséget ( szeletelt körte, TV és pritamin paprika, erös paprika magos csumája, zeller és zödség levele.Viszont egy hete megemeltem az alaptakarmány hántolatlan rizs arányát 5 %-ra. Viszont újra kapják a ZEOVIT-ot, faszéndarabkákat, tojáshéjat, és vegyes virágmézet a magkeverék mellé, egy külön tálkában.

A kelés elötti 3. napon kezd meg a költő párnak a napi egy alkalommal való lágyeleség adagolását, majd a kikelést követő 2. napon a napi 2 szeri lágyeleség adagolást. 4 nap után, meg szükség szerint naponta többször is. Milyen a lágyeleséged összetétele ?

Hozzászólás 2010 okt. 16, 12:50 
Imi,ha letojnak és ki is kel!)))) :D vicceltem,de ez tutira tuti! :D
Komolyra fordítva: Ha csak az egyik énekel,az már jó jel!!
Eszteró Lajosnak: az ezüst hímnek tutira tojót hoztál,mert 8 tojáson ül,pedig sokáig nem voltam benne biztos,ugyanis a csőre jó erős,nem látok különbséget a híméhez viszonyítva,és a színe is ugyanolyan ,még a fején is.!!!!szuper!köszönöm!!))

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 szept. 8, 9:16 
Sziasztok.
Most szeretnék beszerezni a jövő évre 1 pár rizspintyet.Miből lehet megállapítani h tuti párban vannak-e?
Előre is köszi.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 júl. 27, 6:54 
hali,

nyár van, uborkaszezon...

Hozzászólás 2010 júl. 27, 6:48 
Mi van ?Meghalt a fórum?

Hozzászólás 2010 jún. 22, 10:32 
Én már vettem bioboltban vadrizst nekik. Hántolt és hántolatlan kivitelben.Hogy a hántolatlaból mit lehet főzni,azt még az eladó sem tudta megmondani:-) de volt.Na madár ehez nem nyúlt hozzá két héten keresztűl.
Viszont a meztelen csigák! Én nem is tudtam nekem van ilyen:-)!
Az első vadrizses napon reggel az vettem észre nyílegyenes nyálkacsíkok vezetnek a röpde aljától az etetőnyiláshoz,meg a vadrizses dobozhoz,melyből a madaraknak kellett volna enni!
Másnap este zseblámpával kimentem és 8! db meztelen csiga volt a vadrizsen és falták!Kitelepítettem őket az utcai árokba ,ezzel a csigakérdés megoldódott. A madarak viszont egy szemet sem ettek meg.Két hét után ujabb meztelen csigák fedezték fel. Ezzel a vadrizses kisérleti időmet lezártam.
Mellesleg ez "rizspróba" egy ujabb"felfedezést" hozott:-)).A National Geographic-on egyszer láttam egy csigákról szóló filmet. Ott az mondták a csiga spóról a nyálkával,mert nehéz azt neki előállítani. Csak akkor használja ha siet :-)))!!!!Esetleg ha a talviszonyok azt feltétlenül igénylik.
Hát itt csak a sietség jöhet számítrásba.Tehát egy kiváló meztelen csiga élelmiszert "fedeztem fel",melyért a csigának megéri métereken át sietni!:-))))))) MÁsra a vadrizs nálam nem volt alkalmas.A rizs önmagában eddig nem vonzotta őket(ma sem),de a hántolatlan nak a pelyvája megvadította a kertem mztelen csigáit!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 21, 19:41 
Helló Tom!

Nem láttam még Csabai börzén hántolt rizst, de ettől még lehet, hogy árulnak ott!

Hozzászólás 2010 jún. 21, 18:29 
Helló Tamás!
Köszi a választ! Rendben akkor fogok venni. Börzéken (pl. Békéscsabán) lehet kapni hántolatlan rizst?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 20, 20:41 
Helló Tom!

A magkeverék 10%-a lehet hántolt rizs!
(amint lejebb is lehet olvasni, lehet külön is adni nekeik, folyamatosan, nem muszáj bekeverni)

Hozzászólás 2010 jún. 20, 16:07 
aranyhal írta:
A rizst én külön etetőben adom nekik tisztán.Abból annyit eszik mindenki amennyit jól esik neki, ennyi fogy.Azért nem kevertem bele a magkeverékbe mert igazán nem voltam tisztában az aránnyal, így lett önkiszolgáló rizsestál.
Én egy vadrizsekről szóló írásba azt olvastam,hogy ,szinte rizsérés idején mást nem is esznek.Persze a "szobatudós" aki irhatta lehet, hogy a Rottenbiller utca 6 emeletén,lifthochtól jobbra:-)) sem Keletázsiában, sem rizspinty közelében nem járt soha. Minden esetre élnek halnak a hosszúszemű rizsért.

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a rizspintyekkel kapcsolatban.
Milyen rizst lehet nekik adni, megfelel az étkezési rizs is? Hántolt vagy hántolatlan a jobb? Milyen mennyiségben kapják?
Köszi

Hozzászólás 2010 jún. 18, 23:16 
Én szurkolok nekik!!:-)))))Minden fejleményről értesíts minket!:-))) Ha ez sikerülne szerintem tényleg lenne "hírértéke"!!!

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 18, 10:18 
Warhawk írta:
aranyhal írta:
A kicsik(ha megmaradnak) a nimfát tekintik majd fajtársuknak, így csak hobbimadarak lesznek akik nem szaporodnak tovább.

Ez egy érdekes probléma. De tojás koruk óta sirálykával nevelt rizspinty simán párba állt egy kísérlet során a fajtársával. Ezen a kísérletet végzők is erősen meglepődtek. Mindenesetre érdekes lenne, ha etetnék (ha nem etetik akkor meg lehet próbálkozni a kézzel etetéssel, bár ez meglehetősen embert próbáló feladat).

Hát a hét végén kiderul, hogy fiasak-e a tojások a tobbit meg majd késobb.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 18, 9:29 
aranyhal írta:
A kicsik(ha megmaradnak) a nimfát tekintik majd fajtársuknak, így csak hobbimadarak lesznek akik nem szaporodnak tovább.

Ez egy érdekes probléma. De tojás koruk óta sirálykával nevelt rizspinty simán párba állt egy kísérlet során a fajtársával. Ezen a kísérletet végzők is erősen meglepődtek. Mindenesetre érdekes lenne, ha etetnék (ha nem etetik akkor meg lehet próbálkozni a kézzel etetéssel, bár ez meglehetősen embert próbáló feladat).

Hozzászólás 2010 jún. 17, 23:17 
Szerintem hagyd a tojásokat a nimfa alatt!Ha kikelnek és eteti őket(szerintem ha jó szülő biztos eteti valahogy),természettudományi csodát valósítasz meg:-)))))!
Mondjuk erre tényleg kiváncsi lennék. A kicsik(ha megmaradnak) a nimfát tekintik majd fajtársuknak, így csak hobbimadarak lesznek akik nem szaporodnak tovább. Bár ez csak fikció, de a rizsek életképes-erőszakos-talpraesett kismadarak, én biztos vagyok benne,hogy kikövetelik a kaját ha kikelnének.Az anya-apai ösztön is erős,biztosan adnak egy kunyeráló kicsinek.Nem tudom a nimfa is a hanyatfekvős etetést alkalmazza -e mint a hullámos, de ha igen, ha nem ,biztos megoldják valahogy.Én hagynám öket!:-))

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aranyhal 2010 jún. 18, 23:17-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 51  Következő