Csicsörke írta:
253. fajom lett a kékfarkú! juhéjjjjjj 
Sziasztok, vadasok!
Régen nem írtam ide, de azért figyellek, olvasom az eseményeket! És hát alig kerül címlapra az új madárfaj felfedezéséről a hír, Csicsörke barátunk máris bezsebeli a fajlistájára. Ez aztán igen! Gratula!
No, miről írni szeretnék nektek egyszeris, az a sajnálatos módon ittrekedt max. 4 és min. 1 gólya.

Természetesen, Szilárddal felvettem a kapcsolatot és azonnali segítséget ígért, mihelyt konkrét adattal tudok neki szolgálni. Csakhát az a harci, hogy míg minden este látják az eddigi 4 madárból már csak 1 visszatérőt a fészekbe, annak is "nem rendes a lába" a szomszéd szerint- megbízható forrás, szovel csak úgy kúszik lefelé a hőmérő higanyszála. Ja. Csíkban vagyunk. És a rókák a mezőben nem válogatnak. Abban reménykedem, hogy valaki a mezőn még élve talál rá és befogja. A "lódoki" is tud róla, úgyhogy biztosan hírül adják. Reménykedem.
Aztán most a hétvégén végre sikerült eljutnom (bár nincs olyan messze tőlünk) a homoródszentpáli halastavakhoz! Ezek a (mesterséges) tavak a vonuló madarak útjába esnek. Egy kedves ismerős szerint a vándorok itt "szervízelnek, gumit cserélnek, pihennek"

. Gyönyörű napsütéses nap volt! De ami még érdekesebb volt, az a számomra egyáltalán nem megszokott látvány és sokféle madárhang a déli csönben... Meg is ugrasztottam kicsikét a megfigyelt madárfajok listáját

. Sejtem, hogy miféle madarakat láttam, de a ti segítségeteket is kérem a pontos meghatározáshoz, mert vittem ugyan fényképezőgépet, de... öö... izé.. sikerült némelyiket jól elbénáznom. Szovel, előre elnézést a képek minőségéért. Na lássuk akkor:
1. Kárókatona (szerintem)

2. Szárcsa (újfent szerintem)

3. Valamilyen vöcsök (asszem)

4. Lúd vagy halkan kérdem, énekes hattyú?

5. +még valaki itt lapul elől a fű mögött...

6. Ucsónak meg egy ragacs, mi úgyszint a ti segítségetekre vár:

Hanem ami hétszáztutifix, hogy mikor már jöttem volna át a két tó közötti náddal szegélyezett gáton... barkóscinegék sokasága cincálta a nád bugáját!

Lelassított felvételként haladtam, még a lélegzetem is visszafolytottam, annyira közel voltak! Most láttam először a cinegék királyát! Persze, addigra minden aksimat lemerítettem... De a hím és tojó is annyira tisztán kivehető volt a sok kis szorgoskodó közül. Fülig ért a szám!
Hát ennyit mára.
Üdv nektek, Gabesz