Sziasztok!
Nos, akkor az elképzeléseim:
Tudom, hogy nem sok specializálódott gouldos van kis hazánkban, talán a két kezemen meg lehetne számolni őket, s még ott is akadnak más madárkák. Így tisztában vagyok avval, hogyha teljesen különcködnék, a kis létszám miatt, valószínű befuccsolna. Így azt szeretném, hogy akinek csak egy gouldja is lenne, az is csatlakozzon.
Mindenképp lenne egy külön honlap, amin a tenyésztőket is feltüntetnénk, megjelölve a tenyésztett mutációkkal is. Lenne ott is fórum, szóval maga a lap, valami olyasmi lenne, mint a Holland.
Kiállítás:
Ha már fajtaklub lenne, szeretnék kifejezetten gouldokból álló kiállítást, hogy mutációk szerint is lehessen osztályozni. Akár egy madarat is lehetne nevezni, s persze nincs maximum se. Persze összeszedni kb. 100-200 gouldot, nem kis munka. Tisztában vagyok vele. A díjakat természetesen a nevezési díjakból állnánk. A tagok kapnának (ha kérnek) egy szabványos gouldos pólót, mellényt. Ezek nem nagy összegek.
Célok:
-Megpróbálnánk népszerűsíteni ezeket a madarakat, hisz sok ember, nem is látott még ilyet.
-Összefognánk a magyar, és külföldi gouldosokat, ha valaki keres valamilyen színt, ne csak 2-3 ember címét tudja. Pl. ha valaki nem tud angolul, vállaljuk célratörő levelek továbbítását, fordítását
-Megadnánk minden segítséget a kezdő gouldosoknak, szakmai tanácsok, ösztönzések, sikerélmények.
-minden, ami a gouldról szól, megtalálható lenne itt.
-szakkönyvek „óvatos” fordításai is szerepelnének
- sok-sok fényképpel tálalva.
-stb.
Amit én bevállalnék: Angol, német fordítások, a honlap elkészítése, a pólók, mellények megtervezése. A szervezés, tehát szinte mindent, na nem azért, mert önfeláldozó vagyok, hanem azért, hogy legalább néhány lépcsőfokot feljebb léphessünk.
Az anyagi vonzatai, számításaim szerint minimális, ami nem kerül pénzbe, és el tudom készíteni, bevállalom.
Nyilván kellenek még mellém, akik majd bevállalnak egy-két posztot.
De ezekért cserébe egy hivatalos bejegyzett gouldamandína fajtaklubot szeretnék, vezetőséggel, sok-sok taggal, fiatalokkal, idősekkel. Ami nem tűnhet csak úgy el…
_________________ Gouldamandínák....
|