Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 16, 10:47 
Szia Misi!
Nem adtad fel kicsit hamar a céljaid elérését?

Hozzászólás 2008 jan. 16, 10:11 
Nos Lajos......
Szóval itt akik jelentkeztek, ill egy privátba, elég kevés....
Minden nap többször is ránézek, hogy kit érdekelne, de szinte elhalt...
elég szomorú vagyok, nagyon is...
Ez pofáraesés volt a javából....
Szóval a topik marad, hátha írogatnak rá...
Aztán majd meglátjuk...

:(

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 16, 7:57 
Szia Misi !

Van - e már a klubnak valamilyen névsora? Február elején kiértesíteném őket az idei minősítő versenyek időpontjairól, helyeiről.

Hozzászólás 2008 jan. 15, 16:21 
Gilmour írta:
Ez volt az a hirdetés amit feladott:
http://66.102.9.104/search?q=cache:_WMu ... cd=3&gl=hu
A XVI. kerület Sasfészek utcában volt. A nevét nem tudom csak a telefonszámát ami: 30-516-5763
Felhivtam most, de azt mondta, hogy a közeljövőben nem fog tartani gouldot, eladta mindet. Igy a nevét tudtam kideriteni, hisz már nem aktuális az eladás akkor pedig nem jegyeztem meg.

Köszi a választ!
A fehér rongy miért jó? Személyes tapasztalatod volt az atkákkal?
Azt is hallottam, hogy belemehet a vérbe és akkor vége a dalnak. Szó szerint. :(
Hello!A srác akitől vetted,felszámolta a tenyészetét.Nem ismerem,csak telefonon beszéltem vele,eladta a tenyészvitrinsorát is.Mondta hogy honnan vannak a madarai,mindkét tenyésztőt ismerem,így bizony jó helyről vannak. :wink:

Hozzászólás 2008 jan. 14, 22:06 
Köszönöm a válaszokat!

Hozzászólás 2008 jan. 14, 21:27 
Igen én voltam a férjemmel. A szárnyuk nagyon lassan gyógyul.

Hozzászólás 2008 jan. 14, 18:45 
Elvileg igen.

Hozzászólás 2008 jan. 14, 18:22 
Sziasztok!
Doyuko: Utánnunk egy pár jött és Én is a barátnőmmel voltam. Akkor neked "szerencséd" volt.
Most külön tartom őket, mert a him már majdnem meggyógyult.
Cs.Misi: Akkor tehát ne nappalra, hanem éjszakára teritsem le. Lepedő jó, ugye?

Hozzászólás 2008 jan. 14, 17:54 
Szia!
Nos náalm még nem igazán volt atka, hál'Istennek.
A fehér ronygyra kimásznak, álltalában nappal nem a madáron, hanem a kalit zeg-zugjaiban vannak.
Nos nem tartok nagy esélyt, rá, hogy átmenjen vératkába, az tudtommal egy másik atka féle.
A lényeg, hogy fő a tisztaság.

Hozzászólás 2008 jan. 14, 17:30 
Szia

Én is hoztam onnan 3 gouldot. Sajna az egyik nyaka nálam is kopasz (volt).
Már kezd szépen kitollasodni. A "tenyésztő"nevét én sem tudom.
Lehet, hogy épp mi váltottuk ott egymást?

Hozzászólás 2008 jan. 14, 17:27 
Ez volt az a hirdetés amit feladott:
http://66.102.9.104/search?q=cache:_WMu ... cd=3&gl=hu
A XVI. kerület Sasfészek utcában volt. A nevét nem tudom csak a telefonszámát ami: 30-516-5763
Felhivtam most, de azt mondta, hogy a közeljövőben nem fog tartani gouldot, eladta mindet. Igy a nevét tudtam kideriteni, hisz már nem aktuális az eladás akkor pedig nem jegyeztem meg.

Köszi a választ!
A fehér rongy miért jó? Személyes tapasztalatod volt az atkákkal?
Azt is hallottam, hogy belemehet a vérbe és akkor vége a dalnak. Szó szerint. :(

Hozzászólás 2008 jan. 14, 16:11 
Szia!

Nos elég elszomorító, amit leírtál, és rettentően kíváncsi lennék, hogy kitől vetted őket....

Szóval az ivermectin és a millbentod véleményem szerint e legjobb, bár lassú, de biztos. De azért túlzásba ne vidd. heti 2-3 millbentod, s 1,5-2 hetente az ivermectin, még így is rengeteg!!!!! Nem tesz jót a madárnak a sok vegyszer. inkább takasíts sűrűbben, valamint estére pl le lehet teríteni egy fehér ronygyal a ketrecüket, amit reggelente azonnal kidobsz.

Misi

Hozzászólás 2008 jan. 14, 14:54 
Üdvözlet mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni!
Vettem két gouldot egy "tenyésztőtől". Miután hazaértem észrevettem, hogy az egyiknek a bal szárnyán hiányoznak a tollai, repülni sem tud. Miután felhivtam a jóembert azt mondta, hogy biztos a szállitásnál verekedhettek és azért hullottak ki. Már a tenyésztőnél is feltünt, hogy nem igazán repked, de elég kicsi kalitban voltak igy napirendre tértem a dolog fölött. 2 hét elmultával már nagyon gyanus volt a dolog ezért elvittem egy hozzáérőhöz aki megállapitotta, hogy atkás. Azóta több, mint egy hónapja kezelem milbentoddal és egy másik szerrel amit a nyakszirtre csöpögtetek neki. A cseppekt hetente adom nekik, sőt eleinte gyakrabban a milbentoddal naponta fújom őket a kalitkán át és három naponta pedig a szárnyaikat kiteritve alaposan befújom a madarakat.A himnél bevált, de neki nem is volt annyira előrehaladott az állapot, mint a nősténynél. Igaz a másik tenyésztő mondta, hogy lassú folyamat lesz, de a tojónál nem látok változást. Amikor kezelem kicsit vérzik is és a szárnya altt a csupasz bőr van.
A kérdésem az lenne, hogy van e esetleg valamilyen más gyógyszer ami esetleg hatásosabb lenne? Mikor várható javulás?
A tanulság levonása után mindenkinek ajánlom, hogy nagyon nézze meg, hogy hol vesz madarat. Én naivan azt hittem, hogy ha nem bevásárlóközpontban vásárolok akkor az biztonságos. A "tenyésztő" azt mondta, hogy költözés miatt szabadul meg az állományától és majd később újra foglalkozni fog gouldokkal. Valószinű, hogy tudott a madarai betegségéről és ezért keresett palimadarakat. Mikor ott voltam mások is jöttek és vásároltak tőle.
A madarak egyébként élénkek, mozgékonyak nem gubbasztanak.

Köszönettel: Egy csalódott amatőr!

Hozzászólás 2008 jan. 12, 18:44 
Sziasztok!

Keresek 2 pirosfejű normál gould tojót, 10-15 hónaposokat, illetve egy pirosfejű sárga, kélhordozó tojót.
Csak hibátlan madarak érdekelnek.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 10, 23:39 
Szia Misi!

Az elgondolásaid nagyon jók, csak azaz igaz, hogy a Csaba sokmindent jól "megfogalmazott" hozzá, melyeket ne haggy figyelmen kivűl. A Karcagi kiállításon 2007-ben több mint 80 gould lett bemutatva (szerintem jó minőségben).Nálunk is van két tenyésztő akiknek szép számmal vannak gouldjaik, de abban már nem vagyok biztos, hogy tovább akarnának e lépni egy csak gouldot tömörítő szervezetbe.Szerintem természetes, hogy valahogy keressék "egymás kezét" akik azonos fajt tenyésztenek, de nem sokat tévedek ha azt mondom, hogy az összes egzótás létszáma nem sokkal több mint a kanárisok száma.Ezért én úgy gondolom, ha mindenki megalapítja a "saját klubbját"nagyon szétforgácsolódunk.(Ez saját véleményem).Gondolj csak bele, hogy egy kiállítást hogyan tudnál összehozni.(Csak gouldost).Még egyszer szeretném nyomatékosítani, az ötlet jó, csak alkalmazható e M.o.-n?Én úgy gondolom, hogy amit a Lajos és a Zsolt elkezdett, jelenleg az egy követhető példa, még annak a működését el is tudom képzelni.Azt már kicsit nehezen, hogy bármely faj esetében- kivétel színkanári és st. hullámos-önálló kiállítást lehessen rendezni. Még e két faj esetében sem tette meg senki, pedig a kiállításokon -melyre ez jellemző- nagy egyedszámot tudnak produkálni.Ettől függetlenül én azt kívánom, hogy e területen a legmesszebb jussál-jussatok - el.Hozzátok ki belőle a legtöbbet, és ha részeredmények sikerülnek, akkor sem volt kár.
Sok sikert a szervezéshez és a munkához.

Hozzászólás 2008 jan. 10, 21:25 
Sziasztok!Meg hát az is a baj,hogy pl én ismerek egy pár gouldtenyésztőt,gyönyörű tenyészetük van,de sajna nincs internet hozzáférésük,vagy ha van is,nem követik a fórumokat.Ez baj sajna :? .

Hozzászólás 2008 jan. 9, 23:06 
Szevasztok "GOULDOSOK"!

A Lajosnak igaza van azon téren, hogy kicsiny hazánkban a CSAK gouldot tenyésztő ember kevés van. Egy időben elég sok gouldott tartottam. Volt 17 pár is ,de mindig volt mellette más egzóta. Akkor kevesebb, most több.Ez a harmadik klub amibe szintén szeretnék belépni, de a munka nehezebbik részéből sajnos nem hiszem ,hogy tudnék bármit is válalni, azért szívesen venném ha itt is regisztrálnátok.Egyenlőre azt sem tudom miben tudnék segíteni, de idővel biztos lesz olyan amiben talán a segítségetekre lehetek.Amit nagyon szívesen válalnék.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 9, 22:50 
Szia Misi,

Nem akarlak elkeseríteni, így első ránézésre jó nagy fába vágnád a fejszédet!
Egy hivatalosan bejegyzett „szervezett” költségei nem elhanyagolhatóak. Végképp nem a bejegyzési költségek. Persze minden viszonyítás kérdése.
Egy normális honlap beüzemelése sem 500 forint. A domain regisztráció és a tárhely kipengetése szintén számít, ha csak nem szeretnél ingyenes tárhelyet, de azzal csak gond van hidd el… Ha nincs megfelelő ember az üzemeltetéshez igen „döcögős” is lenne.
És ugye az sem elhanyagolható tény, hogy a megalakuláshoz minimum 10 ember szükséges…
Utána még jön a kérdés hogy az MDOSZ szövetsége alatt szeretnétek, vagy teljesen függetlenül..

Amikor a 2007-es karcagi kiállítást tervezték, tudod te mekkora ellen fújolás volt hogy egzota kiállítást csinálnak? Szerinted mi lenne ha csak Gouldost próbálnátok meg?

Véleményem szerint, igen nagy feladat lenne csak a hazai gouldos madarászokat összefogni, nemhogy a külföldieket…

Szóval én nem azt mondom hogy ne csináld, csak szeretnék rávilágítani néhány dologra, amik esetleg buktatóak lehetnek.
A törekvések és az elképzelések nagyon színpatikusok, az IDRE irányelveivel szinte teljesen megegyeznek.
Ha a klub az IDRE neve és szervezete alatt futna, mint mondjuk a Rizspinty vagy a Csicsörkés, akkor további segítséget is tudnánk nyújtani: aldomain az idre.hu alatt, tárhely a honlaphoz, stb.
A kiállítást lehetne nyugodtan szervezni a Karcagira, hiszen tavaly is sok gould volt, az ideire meg még többen jelezték… Mint mondjuk ahogy a Rizspinty klub…

Ha érdekel az ajánlat, várom(várjuk) jelentkezésed privátban a pontosítások és egyeztetések miatt.

Üdv:
Csaba

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ckuzmos 2008 jan. 9, 23:10-kor.

Hozzászólás 2008 jan. 9, 19:49 
Szia Misi,

Én is szeretnék csatlakozni.
Angol nyelvű fordításokat szívesen vállalok.

Azt gondolom a magyar nyelvű ismeretanyag - megérett a bővítésre.

Üdv: Zsolt

Mit javasolsz mi legyen az első lépés?!

Hozzászólás 2008 jan. 9, 13:58 
Sziasztok!

Nos, akkor az elképzeléseim:

Tudom, hogy nem sok specializálódott gouldos van kis hazánkban, talán a két kezemen meg lehetne számolni őket, s még ott is akadnak más madárkák. Így tisztában vagyok avval, hogyha teljesen különcködnék, a kis létszám miatt, valószínű befuccsolna. Így azt szeretném, hogy akinek csak egy gouldja is lenne, az is csatlakozzon.
Mindenképp lenne egy külön honlap, amin a tenyésztőket is feltüntetnénk, megjelölve a tenyésztett mutációkkal is. Lenne ott is fórum, szóval maga a lap, valami olyasmi lenne, mint a Holland.
Kiállítás:
Ha már fajtaklub lenne, szeretnék kifejezetten gouldokból álló kiállítást, hogy mutációk szerint is lehessen osztályozni. Akár egy madarat is lehetne nevezni, s persze nincs maximum se. Persze összeszedni kb. 100-200 gouldot, nem kis munka. Tisztában vagyok vele. A díjakat természetesen a nevezési díjakból állnánk. A tagok kapnának (ha kérnek) egy szabványos gouldos pólót, mellényt. Ezek nem nagy összegek.

Célok:

-Megpróbálnánk népszerűsíteni ezeket a madarakat, hisz sok ember, nem is látott még ilyet.
-Összefognánk a magyar, és külföldi gouldosokat, ha valaki keres valamilyen színt, ne csak 2-3 ember címét tudja. Pl. ha valaki nem tud angolul, vállaljuk célratörő levelek továbbítását, fordítását
-Megadnánk minden segítséget a kezdő gouldosoknak, szakmai tanácsok, ösztönzések, sikerélmények.
-minden, ami a gouldról szól, megtalálható lenne itt.
-szakkönyvek „óvatos” fordításai is szerepelnének
- sok-sok fényképpel tálalva.
-stb.

Amit én bevállalnék: Angol, német fordítások, a honlap elkészítése, a pólók, mellények megtervezése. A szervezés, tehát szinte mindent, na nem azért, mert önfeláldozó vagyok, hanem azért, hogy legalább néhány lépcsőfokot feljebb léphessünk.

Az anyagi vonzatai, számításaim szerint minimális, ami nem kerül pénzbe, és el tudom készíteni, bevállalom.

Nyilván kellenek még mellém, akik majd bevállalnak egy-két posztot.

De ezekért cserébe egy hivatalos bejegyzett gouldamandína fajtaklubot szeretnék, vezetőséggel, sok-sok taggal, fiatalokkal, idősekkel. Ami nem tűnhet csak úgy el…

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 98  Következő