Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 nov. 27, 15:13 
Ööö..nem, a P.p.perlata az biztos 110.e.volt, mert tulajdonképpen ezt akartunk venni. Azt nem tudom,hogy a picta volt e 80.e. vagy valami más.De még volt egy pár Pyrrhura aminek a nevét sem tudtam megjegyezni, azaz még egy fél óráig tudtam.Mentségemre szolgáljon, hogy az a zaj mindentől elvonta figyelmemet, valami katasztrófa..
De csak nagyobb tömegben borzasztó, így itthon se sokkal zajosabbak mint a törpék.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jojo 2010 nov. 28, 14:33-kor.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 nov. 27, 15:02 
jojo írta:
(aztán lehet, hogy mindent keverek és a rhodogaster volt 80 e.)

Kérem valaki tisztázza, hogy a P.p.perlata azonos e a P.rhodogaster-el, mert találtam olyan oldalt amelyen a rhodogaster volt a régi neve a perlatának.De sok helyen külön fajként említik, a Wikipédián is.
Mert a szépsége alapján beérném ezzel is.(na meg olcsóbb ha jól emlékszem. :oops: )

Köszi. Szerintem a Picta lehetett a 110e.

Igen ez nekem is zavaros de úgy gondolom a P.rhodogaster a régi neve a P.p perlata az új.
Vagyis ugyanaz.
Két külön fajként tartották egykoron számon őket. De kiderült hogy a P.rhodogasterek ifjú,(még nem kiszinesedett) P. perlatak. Így a P.perlata perlata a törzsalak. :roll:

Ha valami baromságot hordtam össze a többiek úgyis jól kijavítanak. :D

Ja az a háló az tényleg gyenge anyag.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 27, 14:03 
Hát én költetni szeretnék, de ezt még meg kell velük beszélnem. :)
A szétszedés meg az egy kis problémával jár, mert a többi röpde sima (hexagon) madárháló és azt vékonynak tartom ezekhez a csőrökhöz, tehát az külön elhelyezésük nem megoldott.Az újbólhálozás meg nem kis összeg, egy kisebb vagyon, az röpde se volt két fillér.De igaz ha több ilyen papagájt akarok akkor kénytelen leszek az új háló megvételére.

A tenyésztőt Ti is ismeritek, ha máshonnan nem hát az itteni hozzászólásokból. :wink:

Braun Ferenc, Diósd.

Az árakat nem tudom, hogy itt mennyire ildomos kiírni, lehet, hogy privátban kellene.

Egyébként annyi ilyen szépség volt, hogy már nem is emlékszem, hogy melyik mennyi volt, de a P.p.perlata az nagyon bevésődött, 110.e a pár.(bevizsgált)Mivel nézegettem én ott mindent, már végén zsongott a fejem így már nem is tudom, melyik volt a picta ára.Lehet, hogy 80 e..Ezt a 3 árat jegyeztem meg, a mienket (na ezt nem volt nehéz) az párban 55.e., a másik (valami, lehet, hogy pont a picta) 80.e., és a P.p.Perlata 110.e.
Ezek mind bevizsgáltak voltak.Viszont volt ott még több fiatal amelyek olcsóbbak voltak, de ezek nem voltak bevizsgáltak.(aztán lehet, hogy mindent keverek és a rhodogaster volt 80 e.)

Ha csak dísznek vettem volna a P.P.perlata-kat lényegesen olcsóbban megúsztam volna mint 110.e.

Kérem valaki tisztázza, hogy a P.p.perlata azonos e a P.rhodogaster-el, mert találtam olyan oldalt amelyen a rhodogaster volt a régi neve a perlatának.De sok helyen külön fajként említik, a Wikipédián is.

Természetesen megnéztem én már a Wikipédiától kezdve már sok oldalt, de még mindig nem tiszta a kép.

Mert a szépsége alapján beérném ezzel is.(na meg olcsóbb ha jól emlékszem. :oops: )

Hozzászólás 2010 nov. 27, 13:14 
jojo írta:
Lehet, hogy elfér 3 pár, de a brusztot el akarom kerülni, meg aztán minden párnak nyugodt egyedüllétet szeretnék.
Persze aztán mégis lehet, hogy ebben a röpdében lesznek ,csak nem tudom, hogy nem e lenne valami házasságtörő pár közülük..

A beszerzés talán ugyanonnan lenne ahonnan ezek.Volt ott elég.Perlata perlata is, picta is.Na a cruentata már nehezebb lesz.

Szerintem ha összeszokott párokat raksz a nagy röpibe akkor nem lessz házasságtörés,egy ekkora helyen még bunyó se. Ha mégis, akkor meg szét szeded őket oszt kész.
Költésnél viszont külön kell rakni a párokat.
Megkérdezhetem hogy a Picta-t mennyiért adta az illető? És hogy hol ez a lelőhely? :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 27, 10:06 
Lehet, hogy elfér 3 pár, de a brusztot el akarom kerülni, meg aztán minden párnak nyugodt egyedüllétet szeretnék.
Persze aztán mégis lehet, hogy ebben a röpdében lesznek ,csak nem tudom, hogy nem e lenne valami házasságtörő pár közülük..

Mivel csak tavasztól őszig van egy kis mellékes zsé, ezért egy szezonban csak egy párat tudok megvenni.Tehát tényleg nem sürgős.Meg a teleltetés is probléma, csak 6 madarat tudok elhelyezni a fürdőszobában.A "főnök" csak ott adott rá engedélyt, és a keret 6 db. madár.Még jó, hogy a nagyságot nem korlátozta...nyúlna is a feje ha meglátná, hogy valami ajándék arával térnék haza.De nem szólhatna egy szót sem. :) 6 db az 6 db.!
Na most van ez a pár, van egy pár(-nak induló) vörösbegyű papagáj (Neophema splendida)és két Rózsásfejű törpepapagáj, ezek viszont a család kedvencei mert kézhez szoktatott madarak.Viszont én (eléggé el nem ítélhető) gyarló lélek vagyok (a fiammal együtt) lemondanánk róluk egy színesebb perlata javára.Sőt még a vörösbegyűekről is. :oops:

Tehát előbb még 4 madártól kellene megválni, ebből 2 nem probléma, de a törpékkel bajban leszünk.Majd jön a szöveg:Hát lenne szívetek....? Izé...hát lenne. :oops:

A beszerzés talán ugyanonnan lenne ahonnan ezek.Volt ott elég.Perlata perlata is, picta is.Na a cruentata már nehezebb lesz.

Hozzászólás 2010 nov. 27, 9:40 
jojo írta:
Az új lakó Pyrrhura perlata coerulescens pár lenne, hacsak nem sikerül valami színesebb gyönyörűséget beszerezni, amire ugyebár semmi esély jövő őszig.De kezdetnek jó, remélem beváltják a hozzáfűzött reményeket.De nem nyugszom amíg nem lesz meg a P.p.perlata vagy egy Pyrrhura cruentata pár..vagy mindkettő.

Hát egy ekkora röpibe simán elfér akár három pár is. És mind nagyon szép mutatós madarak.
Azt meg sose lehet tudni hogy mikor találsz eladó madarakat. Szerintem a P.cruentatat lessz a legnehezebb találni az elég ritka. Elvétve lehet látni hírdetést.
De gondolom nem sürgős.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 27, 8:06 
Az új lakó Pyrrhura perlata coerulescens pár lenne, hacsak nem sikerül valami színesebb gyönyörűséget beszerezni, amire ugyebár semmi esély jövő őszig.De kezdetnek jó, remélem beváltják a hozzáfűzött reményeket.De nem nyugszom amíg nem lesz meg a P.p.perlata vagy egy Pyrrhura cruentata pár..vagy mindkettő.

Hozzászólás 2010 nov. 26, 20:43 
attosz írta:
Soha nem lesz ilyen papagájom, mivel már úgy is mindegy, javaslom, hogy fogadjuk be ide is a szellemét tiszteletbeli Pyrrhurának, mert akkor jó fórumba írtam!

Szia befogadva. :wink:
jojo írta:
Sziasztok!
"Madarazás" képen egy pár kép a készülő röpdéről.
Kép Kép

:53: És kik lesznek a lakói? Perlaták?

Hozzászólás 2010 nov. 26, 17:48 
jojo írta:
Bocsi, de ez már nagyon off

Nem sértődtem meg elsőre sem, ha igazad van hát igazad van.Már jóval túl vagyok ezen a sértődős korszakon...
Nem védekezésként de 19 éve tudom ennek a papagájnak a nevét, a latint is, de ezt sem azért írom, hogy okostojásnak tartson bárki.
És tudom, hogy nem kekeckedésből írtad a pontosítást, nem esik csorba a (nem létező :) ) tekintélyemen ha kijavítasz.
És a válaszom első fele évődés volt minden bántási szándék nélkül, sajnálom, ha cinikusnak, vagy pimasznak tűnt, de ez a "nemismertségből" adódik biztosan.

Nem védekezéskén írom, de valószínűleg figyelmetlenségből elfelejtettem, hogy "nő" ami annak a pohár bornak köszönhető amit az írás közben kortyolgattam a nejem névnapja alkalmából.
De kissé hosszúra sikeredett az írás, bocs. modik. ha gondoljátok töröljétek.

De remélem tisztáztuk a félreértést, most már "madarazzunk"!

Így van, cinikusnak éreztem a választ, de ezek szerint tévedtem, és örülök neki hogy nem annak szántad :lol:
Nem magyarázkodás képpen, de mióta elautóztam több mint 200 km fölöslegesen csak azért mert a drágalátos eladó más papagájt hirdetett és mondott telefonban mint ami volt neki (a volier előtt, rákérdezésre jött rá, hogy ez nem is az ami :lol: ) azóta allergiás vagyok az elírásokra :lol: :lol:
Abban meg mindenképpen egyetértünk, hogy ezek után a félreértést tisztáztuk, és most már madarazzunk

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 26, 14:42 
jojo írta:
Bocsi, de ez már nagyon off ... De remélem tisztáztuk a félreértést, most már "madarazzunk"!

Madarazzunk! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 26, 14:37 
Bocsi, de ez már nagyon off

Nem sértődtem meg elsőre sem, ha igazad van hát igazad van.Már jóval túl vagyok ezen a sértődős korszakon...
Nem védekezésként de 19 éve tudom ennek a papagájnak a nevét, a latint is, de ezt sem azért írom, hogy okostojásnak tartson bárki.
És tudom, hogy nem kekeckedésből írtad a pontosítást, nem esik csorba a (nem létező :) ) tekintélyemen ha kijavítasz.
És a válaszom első fele évődés volt minden bántási szándék nélkül, sajnálom, ha cinikusnak, vagy pimasznak tűnt, de ez a "nemismertségből" adódik biztosan.

Nem védekezéskén írom, de valószínűleg figyelmetlenségből elfelejtettem, hogy "nő" ami annak a pohár bornak köszönhető amit az írás közben kortyolgattam a nejem névnapja alkalmából.
De kissé hosszúra sikeredett az írás, bocs. modik. ha gondoljátok töröljétek.

De remélem tisztáztuk a félreértést, most már "madarazzunk"!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jojo 2010 nov. 26, 15:30-kor.

Hozzászólás 2010 nov. 25, 23:26 
jojo írta:
Hmmm. és a latin nevet, sőt a becenevüket is elfelejtettem odaírni, sry.. :) de ami jogos az jogos, de ha valaki nem tudja milyen papagájokról van szó az tegye fel a kezét. :lol: Persze igazad van.

Bocsi, de nem azt írtam, hogy elfelejtetted oda írni a nevét, hanem azt, hogy rosszul írtad, vagy ne adj Isten még a nevét sem tudod a madaradnak. Egypáran a "W. hercegre" biztos feltennék a kezüket nyugodt lehetsz, hogy elsőre nem esik le miről van szó. Egyébként meg nem kekeckedésből írtam, hanem pontosítottam, mert különben holnap már az egész országban rosszul fogják tudni, amire sajna van elég példa. Másodszor pedig aki hülyeséget ír az ne sértődjön meg ha kijavítják :wink:
Éppen ezért elég lett volna ennyit írnod:
jojo írta:
sry.. :) ami jogos az jogos, Persze igazad van.

...és most újfent megsértődhetsz :17:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 25, 20:20 
Hmmm. és a latin nevet, sőt a becenevüket is elfelejtettem odaírni, sry.. :) de ami jogos az jogos, de ha valaki nem tudja milyen papagájokról van szó az tegye fel a kezét. :lol: Persze igazad van.

Hozzászólás 2010 nov. 25, 11:21 
jojo írta:
Sziasztok!
Nekem volt régebben egy pár W.hercegem,

Hát ha pár volt, akkor legalább az egyik hercegnő lehetett :lol: , de inkább mind a kettő :lol:
Princess of Wales-- Walesi hercegnő papagáj

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 24, 21:08 
Sziasztok!

Nekem volt régebben egy pár W.hercegem, és az istennek sem akartak repülni, igaz évekig kis kalitkában voltak.Először egy 1.5 m3-es röpdében lettek elhelyezve de csak itt is csak lelkes gyaloglók voltak, még a dróthálon is kapaszkodva menekültek előlem.Gondoltam, hogy megtanítom őket repülni, ezért beraktam őket egy 5x2x2 m-es röpdébe.Mihelyst elengedtem őket rögtön a dróthálóra másztak és azon araszolva menekültek.Na utánuk nyúltam, hogy hátha repülni fognak.Mivel nagyon féltek valamiért minden embertől, ezért a feléjük nyúlkálás meghozta gyümölcsét--mindketten repülni kezdtek.Igaz 3 méter megtétele után pihegtek fél órát, persze nem zargattam őket tovább.Ezek után rájöttek a repülés ízére, és "sajna "elég jól művelték eme sportágat ami befogásukkor nehézséget okozott számomra.
Megjegyzem nem voltak elhízott madarak, de ahol felnőttek, nemigen volt alkalmuk a repülésre.

Hozzászólás 2010 nov. 24, 20:38 
Mivel ilyen nagy talányt okozott a repképtelenség, kicsit érdeklődtem az előző tulajtól. Azt mondta már nála sem repült, és egy idős fazontól került hozzá DUGÓ, mivel, hogy így hívják, talán nem hiába, a gravitáció a meghatározó röppályája meghatározásakor :D . Nála 2 évig volt, azaz, ha az öregnél legalább 1 évig szenvedett (magyarázat köv. mondat), legalább 9 éves. Az öreg állítólag úgy rendszabályozta, hogy a fejét kopácsolta az ujjával. Hogy miért kellett egyáltalán "rendszabályozni" azt nem tudom, de gondolom az öreg fejét is kopácsolják már - ez lehet a karma.
Egyben szeretnék itt megemlékezni 6 éve elhunyt ADOLF nevű nimfámról, aki a következő dalokat fütyülte nekem sorban (kiskoromtól tanítottam): Akkori WC papír reklám-Für Elise - Vizipók csodapók - Nagy ho-ho-ho-hó - Surda. Soha nem lesz ilyen papagájom, mivel már úgy is mindegy, javaslom, hogy fogadjuk be ide is a szellemét tiszteletbeli Pyrrhurának, mert akkor jó fórumba írtam! Én sohasem fogok többé nimfát venni, mert pótolhatatlan.

Hozzászólás 2010 nov. 24, 18:50 
attosz írta:
Látja, hogyan lehet repülni, hiszen a két rozella és a kecske is rendszeresen repül körülötte, csak nem akar, ráadásul én ennek örülök, könnyebb kezelni, nem eszi meg a növényeket, így egész nap nyitva a kalit, ki-be járkálhat.

Hát akár mi is az oka hogy nem repül, ha jól érzi magát akkor jó. 8)
attosz írta:
(a növény sem eszi meg őt-Károlyka a húsevő növény :D )
:22:
conure írta:
Warhawk írta:
A repülést nem a szülőktől tanulják el. :)
:59:

Ismét tanultam valamit. Pedig én is azt gondoltam.

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 nov. 24, 14:47 
Nekem van olyan nimfám, amelyik nem tud repülni, csak csapdos. annyit ér a csapdosása, hogy mem töri össze magát, ha leesik a rúdról a talajra, de többet nem. Mióta kijött az odúból ez a helyzet, és már 1 éves. A farktollai viszont hiányoznak (kitépkedi őket, vagy lekopik?!) :roll:

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2010 nov. 24, 12:07 
Warhawk írta:
Simán meglehet. Én már azt sem szeretem ha egy madárnak a szárnyát megvágják, hogy ne repüljön, de ha így "lenevelik" az már majdnem olyan mintha szándékosan megnyomorítanák. :(

Ehhhh..... valahogy én soha nem fogom megérteni ezeket az embereket......

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 24, 11:50 
xelgon írta:
Lehet szegényt állandóan lecsapkodták repülés közben...... :(

Simán meglehet. Én már azt sem szeretem ha egy madárnak a szárnyát megvágják, hogy ne repüljön, de ha így "lenevelik" az már majdnem olyan mintha szándékosan megnyomorítanák. :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Következő